Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijd verslagen dames

WTOC VR 1-Blauw Wit Vr1 4-2
4 mei 2013

WTOC Vr1 sluit seizoen af met winst

In de laatste thuiswedstrijd tegen Blauw Wit Vr.1 uit Leeuwarden behaalde WTOC Vr1 afgelopen zaterdagmiddag een verdiende overwinning. Na een ruststand van 0-1, oplopend in het begin van de  van de 2e helft naar 0-2 , moest WTOC nog vol aan de bak.

Met windvoordeel werd WTOC Vr.1 winnaar  door nog vier maal te scoren. In de eerste helft had WTOC Vr.1 al diverse mogelijkheden gehad om de score open te breken. Al in de 7e minuut verscheen Johanna de Boer alleen voor de keepster na een uitstekende dieptepass van Thea Hoekstra. Johanna de Boer schoot de bal echter over. Zo kregen de dames van WTOC nog diverse mogelijkheden vooral uit de scherp genomen corners,  maar de effectiviteit ontbrak in de 1e helft. Blauw Wit Vr.1 kwam in de 20e minuut onverwachts op 0-1, waarbij de keepster van WTOC niet geheel vrijuit ging.

In de 1e minuut van de 2e helft werd de stand door Blauw Wit verdubbeld.0-2. Het duurde tot de 61 minuut voordat WTOC de aansluitingstreffer maakte. Deze treffer kwam op naam van Hiltje Hoekstra uit een schitterend genomen vrije trap. Absolute uitblinkster deze middag was Pytsje Veenstra die tussen de 70e en 90e minuut een zuivere hattrick scoorde. De 2-2 werd gemaakt uit een vrije trap in de 72e minuut. Door enkele fraaie dieptepasses van Maaike van Kammen en Johanna de Boer, waardoor Pytsje Veenstra in ideale scoringspositie kwam werd  de 3-2 en 4-2 gemaakt en was de wedstrijd beslist. Een mooi afscheidscadeau voor de scheidende trainer Gooi Steenstra.

Pupil van de week was Anna Kok.

Be Quick VR 2-WTOC VR 1 1-1
27 april 2013

WTOC Vr.1 neemt punt mee uit Dokkum.

WTOC Vr.1 speelde afgelopen zaterdagmiddag gelijk tegen Be Quick Vr.2. Be Quick was hier het meest gelukkig mee, daar WTOC over de gehele wedstrijd gezien de beste kansen kreeg. In het veld waren de partijen aan elkaar gewaagd. Be Quick Vr.2 kwam vlak voor rust fortuinlijk aan de 1-0 voorsprong toen een corner met wat hang en duwwerk  via de keepster in het net verdween1-0. Dit werd tevens de ruststand. In de 2e helft zette WTOC meer druk om tot de gelijkmaker te komen. WTOC kreeg de beste kansen maar het vizier stond deze middag niet op scherp. Vooral Thea Hoekstra kreeg een niet te missen kans maar mistte voor een leeg doel door over te schieten. Uit een scherp genomen corner van Pytsje Veenstra  wist Thea Hoekstra toch nog haar misser goed te maken door uit een wirwar van speelsters raak te schieten.1-1.

WTOC probeerde door te drukken en ging voor de volle winst. Het ging echter allemaal wat te geforceerd zodat 1-1 de eindstand werd. Hier hadden beide partijen vrede mee.

 

WTOC Vr.1 naar verlies en winst

Afgelopen woensdagavond speelden de vrouwen van WTOC 1 het inhaalduel in en tegen Eenrum/Kloosterburen te Kloosterburen. WTOC verloor geflatteerd met 1-2. Vooral in de 2e helft verzuimde WTOC de trekker over te halen. Het enige doelpunt van WTOC werd gescoord in het begin van de 2e helft door Pytsje Veenstra.
Zaterdagmiddag wist WTOC Vr.1 de punten thuis te houden tegen Franeker Vr.1.
Met windvoordeel in de 1e helft stichtte WTOC vooral veel gevaar via de corner.
In de 15e minuut werd het 1-0 doordat Marlies uit een corner de bal prima binnen te koppen.
In de 22e minuut 2-0 door Pytsje Veenstra die een voorzet van Maaike van Kammen wist binnen te koppen. Uit een spaarzame aanval van Franeker werd het in de 32e minuut 2-1 doordat keepster Liza Elzinga een hoog ingeschoten bal niet goed wist te verwerken. Evenals in Franeker schoorde Pytsje Veenstra ook nu weer rechtstreeks doormiddel van een corner in de 40e minuut 3-1, wat ook de ruststand werd. In de 2e helft zakte het speelspel naar een bedenkelijk niveau. Veel foute passes waren hier debet aan. WTOV Vr.1 kregen nog diverse kansen om de score uit te breiden maar de effectiviteit ontbrak deze middag. Vooral ook in de eerste helft werden diverse mooie kansen om zeep geholpen. Franeker wist nog wel tegen te scoren een kwartier voor tijd. Eindstand 3-2. Een verdiende overwinning voor WTOC Vr.1 tegen de jeugdige ploeg van Franeker.
Pupil van de week was Annenynke de Boer.

 

 

Pupil van de week was op 6 april 2013 Joanka Thalen


Ropta Boys VR 1-WTOC VR1
30 maart 2013

WTOC Vr.1 winnen eenvoudig van Ropta Boys Vr.1  1-4 

Op een goed bespeelbaar veld in Oosternijkerk was WTOC Vr. zaterdagmiddag de bovenliggende partij. Vooral in de eerste helft was WTOC heer en meester en legde enkele fraaie aanvallen op de mat. Toch gingen de dames de rust in met een gelijke stand 1-1. Vooral WTOC had dit aan zich zelf te wijten door niet effectief met de kansen om te gaan. WTOC kwam in de 2e minuut al op voorsprong toen Maaike van Kammen de keepster van Ropta Boys in de korte hoek wist te passeren.0-1. WTOC speelde een goede partij en kreeg in het verloop van de 1e helft diverse mogelijkheden om deze stand uit te breiden, maar faalde in de afwerking. Ropta Boys daarentegen kreeg twee goede kansen door slecht verdedigen van WTOC en benutte hiervan een mogelijkheid vlak voor rust.1-1.In de tweede helft  begon WTOC meer druk naar voren te leggen. Uit een goede pass van Thea Hoekstra kon Pytsje Veenstra met een goed schot WTOC  weer op voorsprong brengen.1-2. Maaike van Kammen wist vervolgens in de 60e en 87e minuut de voorsprong te vergroten tot 1-4. Een goed resultaat voor WTOC, dat in de thuiswedstrijd de punten nog aan Ropta Boys moest laten

 

WTOC VR 1-VIOD VR2  0-5

pupil van de week was: Baukje Femke de Boer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WTOC Dames 1 ten onder tegen koploopster AVC Dames 1 1-3
2 maart 2013
 

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop moesten de dames van WTOC het opnemen tegen de koploopster AVC Dames 1.  WTOC speelde niet onverdienstelijk en maakte het AVC vooral in de 2e helft nog knap lastig.  AVC combineerde beter en wist via de razendsnelle vleugelspitsen druk te zetten en kansen te creŽren. Zij waren deze middag de betere ploeg. De wedstrijd was nog maar 4 minuten oud toen WTOC voor het eerst gevaarlijk werd. Pytsje Veenstra schoot de bal uit een afgeslagen corner op de lat . In het verloop van de 1e helft ging er niet veel dreiging meer uit van WTOC. De meeste dreiging kwam voort uit een aantal scherp genomen corners en vrije trappen. Met een beetje meer creativiteit voorin had er meer ingezeten.  Ook het geloof in eigen kunnen ontbrak een beetje. AVC daarentegen kreeg diverse kansen om de score open te breken. Ze waren deze middag echter niet effectief genoeg. Ook was keepster Liza Elzinga met enkele uitstekende reddingen in topvorm en deze middag moeilijk te passeren. Toch kwam AVC in de 30e minuut  op voorsprong uit een penalty, nadat keepster Liza Elzinga een speelster van AVC in het strafschopgebied had onderuitgehaald. Gelukkig werd deze actie niet met een rode kaart bestraft. In de 2e helft kreeg WTOC direct een mogelijkheid via Johanna de Boer. Uit een voorzet wist zij geheel vrijstaand deze kans niet te verzilveren. In de 60e minuut valt dan toch de gelijkmaker. Kristine Zuidema troeft de defensie van AVC af en rond beheerst af. 1-1. AVC had helaas het antwoord onmiddellijk klaar door in dezelfde minuut de 1-2 te maken.
Een domper voor WTOC die nog in een feestroes was en niet bij de les was.
WTOC had in de 68e minuut de stand weer gelijk moeten trekken toen Kristine Zuidema vrij voor de keepster van AVC verscheen maar helaas net naast schoot. AVC sloeg in de 2e helft weer slordig met de kansen om maar  kon in de laatste minuten de voorsprong nog uitbreiden tot 1-3 na een aanval over rechts wat ook de eindstand werd. Een verdiende overwinning voor AVC. Liza Elzinga met enkele uitstekende reddingen en Getje de Boer die de snelle rechterspits prima in bedwang hield waren de opvallendste speelsters aan WTOC zijde.

 

WTOC Vr.1 wint derby tegen SJO Burgum Vr.1 3-1
1 december 2012

WTOC Vr1 won afgelopen zaterdagmiddag onder slechte weersomstandigheden maar op een goed bespeelbaar veld met 3-1 van SJO Burgum Vr.1. Vanaf het begin met windvoordeel werd Burgum onder druk gezet. In de vijfde minuut was het al bijna raak toen Hiltje Hoekstra op de paal schoot. Twee minuten later kreeg Hiltje Hoekstra nogmaals de ruimte om van afstand uit te halen.

De bal ging nu wel keihard in de bovenhoek. 1-0.Een prachtig doelpunt. Burgum probeerde vervolgens onder de druk uit te komen en kwam tot enige gevaarlijke uitvallen die geen resultaat opleverden. De effectiviteit ontbrak deze middag bij Burgum. WTOC daarentegen kwam op 2-0 in de 16e minuut. Een scherp genomen corner van Pytsje Veenstra werd door Annet Visser via de kluts tot doelpunt gepromoveerd 2-0. In de 25e minuut werd het 3-0 door Pytsje Veenstra  uit een voorzet van Ilse Horinga. Dit werd ook de ruststand. In de tweede helft was Burgum met windvoordeel de bovenliggende partij alhoewel WTOC ook tot enkele goede uitgespeelde kansen kwam .
Burgum kon echter maar moeilijk tot scoren komen.
Een kwartier voor tijd wisten ze dan toch nog iets dichterbij te komen door de 3-1 te maken.
Ook Jitske Veenstra wist met een goed schot nog de lat te raken maar hier bleef het bij.
Op grond van de eerste helft toch wel een verdiende overwinning voor WTOC. Eindstand 3-1.
Pupil van de week was Sybrich Dijkstra.

 

WTOC Vr.1 ten onder tegen De Pelikanen Vr.1 0-2
24 november 2012
 

Onder mistige en koude omstandigheden  moest WTOC het deze middag zonder het spitsenduo Sonja Rekker en Kristine Zuidema doen wegens blessures. De trainer moest hierdoor een aantal omzettingen doen en dit kwam het spel van WTOC niet te goede. Voorin was dit duidelijk te merken. Er ging deze middag te weinig dreiging van WTOC uit. WTOC stond tegenover een ploeg die fysiek de bovenliggende partij was en verdedigend goed stond. Zij gaven heel weinig ruimte weg  aan de speelsters van WTOC die hierdoor veel te gehaast gingen spelen. In de eerste helft waren de partijen aardig aan elkaar gewaagd en speelde WTOC niet onaardig.  

Aan beide kanten ontstonden enkele kansjes die geen resultaat opleverden.
De Pelikanen kwam in de 21e minuut aan de leiding toen zij na een overtreding op Anne Seaske Postma een vrije doorgang kregen naar het doel van WTOC  en scoorden. 0-1.
Dit was ook de ruststand. In de 2e helft bracht de trainer van WTOC enkele verse krachten in om de bakens te verzetten. Veel effect had dit echter niet. Aanvallend kon WTOC geen vuist maken.
Slechte passes en veel balverlies was hier debet aan. De Pelikanen kreeg in de 65e minuut een penalty toegewezen van de scheidsrechter na een onschuldige schouderduw van WTOC. Vriend en vijand waren het er over eens, dat dit een zware beslissing was. De Pelikanen benutte vervolgens wel dit Sinterklaas cadeautje, waardoor zij op 0-2 kwamen.WTOC kwam deze klap niet meer te boven en dat kon je duidelijk aan hun spel zien in de laatste 25 minuten. Het geloof in een goed resultaat was er niet meer. Eindstand 0-2.
De scheidsrechter floot deze middag niet een al te beste partij.
Diverse beslissingen van deze scheidsrechter waren net als het weer, erg mistig en in nevelen gehuld.

 

WTOC Vr.1 keert met punt terug uit Leeuwarden. 0-0
17 november 2012
 

In de uitwedstrijd tegen Blauw Wit Vr.1 behaalde WTOC Vr.1 een verdienstelijk punt door met 0-0 gelijk te spelen. Hier mocht vooral WTOC tevreden mee zijn. Vooral in de eerste twintig minuten had Blauw Wit het initiatief en kregen zij voldoende mogelijkheden om de score te openen. Vooral in de beginfase verschenen ze enkele keren vrij voor de keepster van WTOC maar waren niet effectief genoeg. De voorwaartsen van Blauw Wit hadden deze middag hun vizier echter niet op scherp staan. Ook de keepster van WTOC Liza Elzinga wist diverse mogelijkheden van Blauw Wit onschadelijk te maken en was een sta in de weg. In de 16e minuut was Blauw Wit nog het dichtst bij een doelpunt maar de lat schoot WTOC te hulp. WTOC kon maar moeilijk op het kunstgrasveld in hun spel komen en wisten voor rust geen enkele kans te creŽren. Ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft was de druk van Blauw Wit verdwenen en kon WTOC ook aan aanvallen gaan denken. Tot goede mogelijkheden kwam dit niet. Een aantal malen werd het van afstand geprobeerd echter zonder succes. Ook Blauw Wit creŽrde in de 2e helft weinig kansen ook al omdat het verdedigend goed stond bij WTOC. Gescoord werd er dan ook niet en bleef het bij de brilstand 0-0.

 

Eindelijk winst in thuiswedstrijd WTOC Vr.1 5-0
10 november 2012
 

Afgelopen  zaterdag wisten de vrouwen van WTOC1 in de wedstrijd thuis tegen Be Quick Vr.2 de punten thuis te houden. Er werd met maar liefst 5-0 gewonnen. De winst was zondermeer verdiend. Vooral in het benutten van kansen waren de vrouwen van WTOC deze middag bijzonder effectief.

De doelpunten waren stuk voor stuk van grote klasse.WTOC gaf Be Quick in de eerste helft weinig ruimte, zodat Be Quick moeilijk in hun spel konden komen. De druk naar voren van WTOC was behoorlijk en soms werden er aardige combinaties op de mat gelegd. Toch was de eerste behoorlijke kans voor Be Quick in de 25e minuut. De doorgebroken speelster schoot de bal echter naast.

WTOC werd steeds gevaarlijker. Het duurde tot de 35e minuut voordat de aanhang kon juichen. Johanna de Boer speelde Pytsje Veenstra vrij op links en tegen haar schot moest de keepster van Be Quick het antwoord schuldig blijven. 1-0. Uit een vrije trap van Maaike van Kammen kon Annet Visser in de 40e minuut ongehinderd inkoppen en de 2-0 was een feit. Maaike van Kammen wist in de 45e minuut zelf met een afstandsschot de keepster van Be Quick in de uiterste hoek te verrassen, waarna WTOC met een geruststellende score van 3-0 kon gaan rusten. In de tweede helft probeerde Be Quickmet meer druk naar voren tot resultaat de komen. WTOC speelde de eerste 20 minuten in de tweede helft slordig en zakte behoorlijk terug. Be Quick mocht maar liefst 5 corners nemen in deze periode maar het leverde geen doelpunten op. Vervolgens wist WTOC zich weer te herpakken. Zo kwam WTOC in de 63e minuut op 4-0 doordat Maaike van Kammen uit een afgemeten voorzet van Kristine Zuidema  de keepster in de korte hoek passeert. WTOC zat op rozen. In de 85e minuut bepaalt  Pytsje Veenstra met een vlammend schot de eindstand op 5-0.

Pupil van de week was Jildou de Boer.

WTOC  Vr.1 wint verdiend in Groningen van Lycurgus Vr.2    0-2
3 november 2012
 

WTOC Vr1 was afgelopen zaterdagmiddag op een goed bespeelbaar terrein de bovenliggende partij in de uitwedstrijd tegen Lycurgus Vr.2. Vooral in de 2e helft waren zij heer en meester en was het aan de keepster van Lycurgus te danken, dat de score niet veel hoger uitviel. De vrouwen van WTOC waren niet effectief genoeg om de vele kansen in doelpunten om te zetten. In het eerste halfuur viel er niet zoveel  te genieten. Het spel speelde zich voornamenlijk op het middenveld af. Kansen werden er niet gecreeŽrd.  Zo nu en dan werd het van afstand geprobeerd. Hierna begon WTOC meer druk te zetten en kregen ze van de tegenstandster meer ruimte. De dieptepass werd meer gehanteerd en bleek een effectief wapen.  Zo werd in de 41e minuut Marlies Bergsma de diepte ingestuurd, waardoor zij alleen op de keepster van Lycurcus kon afstevenen. Haar schot werd  prima gepakt. In de 45e minuut was het wel raak. Met een prima pass van Johanna de Boer verscheen Kristine Zuidema vrij voor de keepster. Kristine Zuidema faalde niet en bracht WTOC met een hoog en hard schot op voorsprong.0-1. Dit was de ruststand.

In de 2e helft was WTOC oppermachtig al moesten zij zo nu en dan wel een snelle counter van Lycurgus onderbreken. De enige en echte kans die Lycurgus kreeg kwam door een slechte terugspeelbal van WTOC kant, waardoor een speelster van Lycurgus iets eerder bij de bal was dan de keepster van WTOC Liza Elzinga , maar deze wist de speelster van scoren af te houden door een  prima blokkering. WTOC kreeg diverse mogelijkheden. Zo verscheen Kristine Zuidema in de 55e minuut alleen voor de keepster maar nu kwam de keepster als overwinnaar uit de bus. Sonja Rekker die voor het eerst dit seizoen na een blessure weer speelminuten kreeg, stuitte in de 60e minuut op de keepster. Toch werd het in de 70e minuut 0-2, toen Maaike van Kammen met een prachtig afstandsschot de keepster onhoudbaar wist te passeren. Aan deze stand komt ondanks enkele goede kansen geen verandering meer en wint WTOC verdiend met 0-2.

WTOC Vr.1 verliest van Ropta Boys Vr.1 2-3
27 oktober 2012

WTOC Vr1 heeft zichzelf afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Ropta Boys, een slechte dienst bewezen. Tegen nummer laatst werd verloren met 2-3, waardoor WTOC nog steeds geen thuiswedstrijd  heeft gewonnen en ook, dat het degradatiespook meer en meer nadert.

WTOC Vr 1 was deze middag niet in haar beste doen. Slechte passes, voldoende kansen die niet werden benut en keepersfouten lagen ten grondslag aan de nederlaag. Door een keepersfout werd het in de 25e minuut 0-1. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft begon WTOC met een offensief. De beloning kwam al in de 46e minuut toen Rianne Wiersma fraai wist te scoren.1-1.

De score werd verdubbeld in de 50e minuut door Kristine Zuidema toen ze door de defensie van Ropta Boys doorbrak en beheerst afrondde. 2-1.WTOC  maakte het zich vervolgens weer moeilijk door Ropta Boys weer in de wedstrijd te laten komen. De eerste kans voor Ropta in de 60e minuut leverde hun bijna de gelijkmaker op maar keepster Liza Elzinga kon het onheil nog afwenden. WTOC kwam maar moeilijk meer onder de druk uit. Door defensieve fouten kon Ropta Boys in de 62e minuut de gelijkmaker scoren, nadat  eerst de bal nog tegen de lat werd geschoten .2-2.

De eindstand werd in de 65e minuut bereikt wanneer Ropta Boys alsnog het net weet te vinden.2-3. WTOC probeert het vervolgens nog wel maar alle geluk ontbreekt in de laatste 20 minuten om nog langszij te komen.De eerste overwinning voor Ropta Boys was een feit.

Pupil van de week was Lieke de Vries.

 

WTOC Vr1 niet opgewassen tegen VIODVr2
VIOD VR2-WTOC VR 1 4-2
29 september 2012

WTOCVr1 was afgelopen zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen VIODVr2  niet in staat de drie punten mee naar huis te nemen. Met veel invalsters ging WTOC goed van start. In de 3e minuut kwam WTOC via Maaike van Kammen al op 0-1. Meerdere goede kansen werden om zeep geholpen. Zo kreeg Aafke Kempenaar  een dot van een kans toen ze alleen voor de keepster van VIOD verscheen maar  tegen de keepster op schoot.  Aafke Kempenaar werd vervolgens na enkele minuten vervangen vanwege een enkel blessure.  Marlies Bergsma die ook al de hele week niet kon trainen wegens ziekte was haar vervangster.  VIOD nam vervolgens het heft  in handen, wat in de 35e minuut de gelijkmaker opleverde 1-1. WTOC kwam na een goed genomen corner van Pytsje Veenstra via Annet Visser vlak voor de rust toch weer op voorsprong 1-2 wat ook de ruststand werd.

In de 2e helft een beter VIOD.Vooral via de snelle linksbuitenspeelster weet VIOD kansen te creŽren. In de 75e minuut moet WTOC capituleren  en de gelijkmaker toestaan.2-2. WTOC kwam vervolgens kracht en conditie te kort om het VIOD nog moeilijk te maken.
Als VIOD ook nog de 3-2  en in de 80e de 4-2 binnenschiet is het verzet van WTOC gebroken.
Wel had WTOC nog recht op een penalty toen Maaike van Kammen in het strafschopgebied werd gevloerd. De scheidsrechter zag het echter anders. Een verdiende overwinning voor VIOD Vr2. Eindstand 4-2 

WTOC Vr.1 verliest ook 2e thuiswedstrijd 0-4
WTOC Vr1-The Knickerbockers Vr3
22 se
ptember 2012 

Van te voren was  al duidelijk, dat WTOC Vr 1 het  zaterdagmiddag moeilijk zouden krijgen tegen .  De gasten waren nog ongeslagen en hadden enkele klinkende uitslagen neergezet. Door blessures en werkende teamleden was WTOC deze middag behoorlijk verzwakt.

Vanaf het begin van de wedstrijd maakten The Knickerbockers al duidelijk dat ze voor de drie punten kwamen door vol voor de aanval te kiezen. Door de vele omzettingen had WTOC het hier moeilijk mee.  In de 5e minuut kwamen The Knickerbockers dan ook al aan de leiding 0-1. De eerste kans voor WTOC kwam in de 10e minuut . Aafke Kempenaar verscheen na een dieptepass vrij voor het doel  maar schoot de bal naast . In de 11e minuut strand ook Ilse Horinga  op de keepster na een goed ingeschoten bal. Tot de 41e minuut hadden beide teams nog een aantal mogelijkheden onbenut gelaten om in de score verandering te brengen als The Knickerbockers dan van afstand de 0-2 weet te maken. Dit wordt ook de ruststand. In de 2e helft probeert WTOC tot de aansluitingstreffer te komen maar de kracht en een afmaker ontbreken deze middag. In de 55e en 65e minuut konden The Knickerbockers, door slordigheden in de defensie van WTOC, de score nog uitbreiden tot 0-4.
Dit wordt  de eindstand. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Pupil van de week was Ebelina Kampen.

WTOC Vr1 wint uitwedstrijd tegen Franeker Vr1   1-2
15 september 2012

WTOC Vr1 had afgelopen zaterdagmiddag in Franeker niet over geluk te klagen.

Zij speelden deze middag niet hun beste wedstrijd. Toch keerden zij met drie punten naar huis.

In het begin van de wedstrijd zag het hier niet naar uit. Franeker was de bovenliggende partij en kwam in de 9e minuut verdiend aan de leiding. 1-0. Door twee ‘dode momenten’ kwam WTOC  nog voor rust op voorsprong. Eerst krulde Pytsje Veenstra in de 17e minuut uit een vrije trap de bal keurig in de rechterbovenhoek waar de keepster van Franeker het antwoord op schuldig bleef 1-1.

Vervolgens capituleerde zij ook in de 21e minuut toen Pytsje Veenstra uit een corner direct wist te scoren. 1-2. Over en weer vielen kansen te noteren, maar de keepster van WTOC Lisa Elsinga was deze middag in grootse vorm. Ook was Getje de Boer in verdedigend opzicht een rots in de branding en speelde een  goede wedstrijd. Ruststand was 1-2. In de tweede helft eenzelfde beeld. Over en weer kansen, maar WTOC hield dankzij de keepster stand. Ze wist zelfs in de 65e een penalty van Franeker te stoppen. In een hectisch laatste kwartier waarbij beide ploegen nog uitstekende mogelijkheden kregen, bleef de stand ongewijzigd. Eindstand 1-2.

 

WTOC Vrouwen 1 verliest eerste thuisduel 1-4
8 september 2012

WTOC moest deze middag met een aantal invalsters aantreden. Wegens blessures konden Sonja Rekker en Johanna de Boer nog niet spelen en i.v.m.  werkzaamheden ontbraken in de eerste helft Maaike van Kammen en Annet Visser. Er stond deze middag dan ook niet een goed ingespeeld team in het veld. Ook hing er deze middag door het warme weer een ‘loomhei d’ over de ploeg. Tegenstandster Eenrum/Kloosterburen Vr1 oogde frisser en kon hier beter mee omgaan. Over de gehele wedstrijd was de winst en gezien het aantal kansen voor Eenrum dan ook verdiend. In de eerste helft kwam Eenrum door een slechte terugspeelbal in de 20e minuut aan de leiding.0-1. Eenrum combineerde beter en was voor het doel ook het meest gevaarlijk. Eenrum ging deze middag wel slordig met de kansen om. Lisa Elzinga kiepte deze middag een uitstekende wedstrijd.  WTOC kreeg ook een aantal kansjes maar de overtuiging ontbrak. Zo testte Kristine Zuidema de keepster met een aantal schoten die niets opleverden. Ook met  een aantal corners werd te weinig gedaan.

In de 32e minuut kwam ook de doorgebroken Marlies Bergsma  niet tot scoren doordat  zij de bal  te ver voor zich uit speelt,  waardoor de keepster van Eenrum  de gelegenheid kreeg de bal te onderscheppen, zodat ook deze kans om zeep werd geholpen. In de 2e helft gaf Wtoc wel wat meer druk. Eenrum gooide echter roet in het eten door in de 60e minuut de achterhoede van WTOC uit te spelen en de score op 0-2 te brengen.  Als Pytsje Veenstra in de 65e minuut de buitenspelval weet te omzeilen en de bal met een strak schot in de verste hoek schiet komt WTOC op 1-2. WTOC heeft vervolgens  niet de kracht om echt door te drukken.  Eenrum laat in de 82e en 90e wel zien hoe het moet en weet de eindstand op 1-4 te bepalen. Een verdiende overwinning voor Eenrum.

Pupil van de week was Nynke Emma Adema.

WTOC Vrouwen 1 begint nieuwe seizoen met een overwinning op BBC 2-3.
1 september 2012

In de eerste wedstrijd trof WTOC afgelopen zaterdag direct een lastige tegenstandster nl.  BBC uit Burgum. WTOC trok in eerste instantie het initiatief naar zich toe. Al in de eerste minuut kwam WTOC op voorsprong toen slecht uitverdedigen werd afgestraft door Sieta Elzinga 0-1.

WTOC verdubbelde in de 5e minuut bijna de voorsprong toen Christien Zuidema alleen voor de keepster van Burgum opdook maar deze wist de hard ingeschoten bal met een reflex te blokkeren.

Tijdens  de 1e helft ontlopen beide partijen elkaar weinig. Aan beide kanten worden enkel e kansjes gecreŽerd maar tot succes leidt dit niet. Burgum hanteert veelal de lange bal waar de verdediging van WTOC weinig moeite mee heeft. Burgum krijgt in de 25e minuut de kans om op gelijke hoogte te komen maar Lisa Elzinga weet tot tweemaal toe de bal te blokkeren. In de 41e minuut komt ook Ilse Horinga niet tot scoren als zij in een ideale scoringspositie komt. Ruststand wordt 0-1. In de 2e helft komt Burgum in de 52e minuut langszij wanneer Rommie Dijkman over links weet door te breken en de keepster van WTOC geen kans geeft. 1-1. Tussen de 55e en 60e minuut krijgt WTOC via Maaike van Kammen drie levensgrote kansen om WTOC weer op voorsprong te schieten maar ze benut deze niet. In de 68e minuut komt WTOC toch weer op voorsprong als Ilse Horinga de ruimte in wordt gestuurd en alleen voor de keepster geen fout maakt.1-2. Als de keepster van Burgum in de 78e minuut haar enige fout maakt door een voorzet van Rianne Wiersma niet klemvast te houden en Marlies Bergsma hier dankbaar gebruik van kan maken valt de beslissing 1-3. Burgum komt in de 81e minuut nog iets dichterbij als Rommie Dijkman  door het midden een vrije doortocht  krijgt en kan tegenscoren 2-3. Verder laat WTOC het niet komen en begint de competitie met een knappe uit overwinning.

                                                     Seizoen 2012/ 2013

  

WTOC Da1 houdt zicht op  periode na winst bij De Vogels Dames 1. 

In de laatste competitiewedstrijd van WTOC Da1 stond er nog veel op het spel. Bij winst in de uitwedstrijd bij De Vogels Da1 bleven ze in de race voor de laatste periode . Met veel inzet en strijd werd deze klus geklaard. De laatste competitiewedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Een uitstekend resultaat voor de WTOC dames onder leiding van trainer Dolf Versteegh.

WTOC begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Het eerste kwartier waren De Vogels de bovenliggende partij en het wachten was op de eerste treffer. Vooral door het midden stichtten De Vogels gevaar. De treffer viel dan ook in de 13e minuut nadat WTOC een paar keer door het oog van de naald was gekropen.1-0. Na deze treffer gooide WTOC de chroom van zich af en begint meer druk naar voren te zetten. Vanaf afstand wordt een aantal malen de keepster van De Vogels getest. Uit een scherpe voorzet van Rianne Wiersma tikt Pytsje Veenstra in de 32e minuut de gelijkmaker binnen  1-1.

WTOC neemt in de 41e minuut de leiding als Maaike van Kammen uit een prima voorzet van Sonja Rekker weet te scoren 1-2. Dit wordt tevens de ruststand. In de tweede helft zijn de partijen aan elkaar gewaagd al hoewel WTOC de betere kansen krijgt. Wanneer De Vogels in de 50e een aanval beter had uitgespeeld, hadden ze de gelijkmaker kunnen produceren. Ilse Horinga krijgt in de 58e minuut de kans de wedstrijd te beslissen maar de keepster van De Vogels krijgt er nog net een hand tussen. Met een zweefduik weet Liza Elzinga in de 68e minuut de gelijkmaker te voorkomen. Pytsje Veenstra krijgt vervolgens in de 83e minuut  een vrije schietkans maar kogelt naast. Een aantal corners levert ook niet het gewenste resultaat op. De mooiste treffer van Maaike van Kammen wordt tegen het einde van de wedstrijd door de scheidsrechter afgekeurd. Dit op advies van de grensrechter van De Vogels die hands zou hebben geconstateerd. WTOC wint echter verdiend met 1-2 .

 

WTOC Dames 1 houden hoop op periodetitel na winst tegen Oerterp Dames 2
28 april 2012 (3-1)

Door de winst afgelopen zaterdag tegen Oerterp Dames 2  heeft WTOC Dames 1 met nog een wedstrijd te spelen nog steeds zicht op een periodetitel. Aanstaande zaterdag zal de uitwedstrijd tegen De Vogels Dames 1 dan gewonnen moeten worden. In de wedstrijd tegen Oerterp was vooral de wind spelbreker, waardoor er van goed spel geen sprake was. De spanning vergoede veel. WTOC kwam in de 3e minuut al op voorsprong toen een corner van Pytsje Veenstra met windvoordeel ineens in het doel zeilde. 1-0. In de 8e minuut kwam Oerterp bijna weer op gelijke hoogte maar keepster Liza Elsinga wist in tweede instantie met een reflex redding te brengen. Oerterp kon deze kans eigenlijk niet missen maar was niet effectief genoeg . Vooral door het midden wisten de dames van Oerterp met hun snelheid een aantal keren gevaarlijk door te breken  maar gingen niet goed met deze mogelijkheden om. Uit een mooi opgezette aanval  scoort WTOC in de 12e minuut wanneer Sonja Rekker keurig teruglegt op Maaike van Kammen die de bal binnenschiet 2-0. In de 25e minuut scoort Oerterp de aansluitingstreffer wanneer zij weer door het midden vrij voor keepster Liza Elsinga verschijnen en nu deze kans wel benutten 2-1. WTOC krijgt nog een aantal goede mogelijkheden in de eerste helft. Zo schiet Maaike van Kammen in de 26e minuut tegen de lat.

Ook in de 32e minuut weet de keepster van Oerterp een schot van Maaike van Kammen via de lat uit het doel te ranselen. Ruststand wordt 2-1. Via een penalty komt WTOC in de 62e minuut door Maaike van Kammen de stand naar 3-1 te tillen en lijkt de winst binnen. Oerterp wordt nog wel een aantal keren gevaarlijk. Wegens natrappen speelt Oerterp dan inmiddels al met 10 speelsters. Oerterp benut  zelfs  een penalty in de 62 minuut niet door deze naast het doel te schieten. De overtuiging is er niet deze middag. Ilse Horinga krijgt in de 77e minuut nog de kans de score uit te breiden maar alleen voor de keepster van Oerterp tikt zij de bal net naast het doel.  WTOC Da 1 wint met 3-1.

Pupil van de week was Sybrich Dijkstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WTOC Dames 1 wint eerste confrontatie tegen Oerterp Dames 2
21 april 2012 (4-3)

WTOC Dames 1 heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Oerterp Dames 2 op het nippertje gewonnen. De wedstrijd werd door een maatregel van de KNVB in Oudwoude gespeeld. Komende zaterdag treffen beide partijen elkaar weer in Oudwoude. Oerterp heeft dan de kans om revanche te nemen. In een meer spannende dan goede wedstrijd wist WTOC in de eerste helft de kansen beter te benutten dan Oerterp. De beste kans kreeg Oerterp in de 25e minuut toen de keepster van WTOC de bal niet klemvast had en Oerterp een vrije schietkans kreeg die via de paal naast ging. WTOC komt in de 35e minuut op voorsprong . Uit een goede voorzet van Sonja Rekker weet Pytsje Veenstra te scoren 1-0. In de 38e minuut wordt het zelfs 2-0 als een goed ingeschoten bal van Johanna de Boer geblokkeerd wordt op de doellijn maar via het hoofd van een verdedigster alsnog in het doel verdwijnt 2-0. Een gelukkige treffer. Dit wordt de ruststand. Direct na rust wordt het al 3-0. Na een prima combinatie over rechts wordt de bal uit een voorzet van Sonja Rekker binnengetikt door Marlies Bergsma. De mooiste aanval van de 2e helft. Oerterp komt in de 47e minuut iets dichterbij. Met een prima afstandsschot wordt het 3-1. Tussen de 60e en 64e minuut vallen er maar liefst 3 doelpunten. WTOC komt door Sonja Rekker op 4-1 en WTOC denkt kat in bakkie. Niets is minder waar. Oerterp komt door slecht uitverdedigen van WTOC in de 62e en 64e minuut terug tot 4-3.

In deze stand komt geen wijziging meer. Eindstand 4-3 voor WTOC.

WTOC Dames 1 wint ook return bij The Knickerbockers Dames 3
14 april 2012 (0-2)
 

Evenals in de thuiswestrijd wist WTOC Dames 1 zaterdagmorgen in de uitwedstrijd  tegen The Knickerbockers Dames 1 de drie punten mee naar huis te nemen, waardoor zij nu de vierde positie op de ranglijst bezetten.

In een niet al te beste wedstrijd waren de dames uit Groningen in de eerste helft de bovenliggende partij. WTOC speelde een lome eerste helft. De strijdlust was er niet en zij grossierden in slechte passes. De dames van de tegenpartij kregen te veel ruimte en waren steeds iets sneller bij de bal.

The Knickerbockers probeerde druk te zetten. Een aantal corners van hun leverde niets op. Echt uitgespeelde kansen kregen ze niet. Schoten uit de tweede lijn gingen of over of werden een prooi voor keepster Lisa Elsinga, die deze middag een goede wedstrijd speelde. Pas rond de twintigste minuut wist WTOC wat meer druk te zetten. Zo nu en dan werden er aardige combinaties op de mat gelegd. Het eerste schot van Maaike van Kammen in de 21e minuut ging over. De eerste corner van WTOC in de 36e minuut ging naast. Toch ging WTOC rusten met een voorsprong toen Johanna de Boer uit een corner van Pytsje Veenstra onherroepelijk raak kopte. Ruststand 0-1. In de 2e helft was WTOC de betere ploeg. Toch kregen de dames van The Knickerbockers nog een aantal mooie kansen in de 51 en 58e minuut maar de keepster van WTOC wist telkens redding te brengen. WTOC verscheen steeds vaker gevaarlijk voor het doel maar moest wachten tot de 67e minuut,  voordat de uiteindelijke beslissing viel . Maaike van Kammen speelde haar  prima vrij en haar schot , dat nog door een verdedigster van richting werd veranderd, was de keepster van The Knickerbockers te machtig. 0-2. In de 78e minuut had The Knickerbockers de aansluitingstreffer moeten maken toen een speelster alleen voor de keepster van WTOC verscheen, maar deze wist de bal te blokkeren.

Ilse Horinga had de 3-0 op haar schoen toen ze vrij voor de keepster verscheen, maar haar schot ging via de keepster naast het doel. Eindstand is 0-2.

 

Winst voor Dames 1 tegen Corenos 1
7 april 2012 (4-0)

In een niet al te beste wedstrijd wisten de dames van WTOC 1 de punten afgelopen zaterdag thuis te houden. Tegen het laag geklasseerde Corenos werd deze middag slechts met 4-0 gewonnen. Gezien het aantal 100% kansen had WTOC met dubbele cijfers moeten winnen. De effectiviteit ontbrak deze middag. Het  begin was eventjes aftasten geblazen. WTOC combineerde soms aardig maar was in de passing zo nu en dan slordig. Corenos combineerde tot het strafschopgebied zo nu en dan ook niet slecht maar voorin ontbrak het technisch vernuft om echt gevaarlijk te worden.

 In de 10e minuut had WTOC op voorsprong moeten komen toen Marlies Bergsma alleen voor de  keepster van Corenos verscheen maar de bal naast schoot. WTOC zette veel druk naar voren.  

Een aantal corners leverden ook  niet het gewenste resultaat op. Corenos krijgt in de 25e minuut de enige kans als zij over links vrij doorkomen maar uit een moeilijke hoek in het zijnet schieten.

WTOC komt  in de 34e minuut op voorsprong  wanneer Maaike van Kammen met een breedtepass Marlies Bergsma vrij voor doel zet en deze beheerst afrond. 1-0. Uit een vrije trap scoort Maaike van Kammen in de 37e minuut fraai de 2-0. Tot de rust krijgt WTOC nog een aantal goede mogelijkheden. In een vrije positie raakt Maaike van Kammen de bal niet goed en schiet naast.

Een goed ingeschoten bal van Pytsje Veenstra wordt nog net door de keepster van Corenos gepareerd en via de paal schiet de bal het veld weer in. Ruststand wordt 2-0. In de 2e helft deelt WTOC de lakens uit. Uit een afgeslagen corner schiet Rianne Wiersma in de 48e keihard tegen onderkant lat. Rond de 70e minuut kopt Jitske Veenstra uit een strakke voorzet van Pytsje Veenstra onhoudbaar raak 3-0. Uit een corner van Pytsje Veenstra maakt Marlies Bergsma deze middag haar 2e doelpunt door prima raak te koppen. Daarnaast zijn er nog kansen te melden van Marlies Bergsma, Pytsje Veenstra en Johanna de Boer die alleen op de keepster konden aanstevenen maar niet weten de scoren. Corenos had het aan hun keepster te danken, dat het bij 4-0 bleef. WTOC kan het hun zelf aanrekenen, dat het slechts bij 4-0 bleef doordat zij deze middag niet scherp in de afronding waren. Eindstand 4-0. Pupil van de week was LeontineVlasma.

 


Pupil van de week was Leontine Vlasma samen met de scheidsrechter en de beide aanvoerders.


De dames op de bank.

 

WTOC Dames 1 wint ruim van Lycurgus Dames 2
31 maart WTOC DA 1-Lycurgus DA 2 (7-0)
 

WTOC Dames 1 liet afgelopen zaterdagmiddag zien wat effectiviteit is. Met maar liefst 7-0 werden de dames van Lycurgus 2 afgedroogd. Beste speelster aan de kant van WTOC was Sonja Rekker die maar liefst  vier keer scoorde. Zij was deze middag met haar snelheid een plaaggeest voor de achterhoede van Lycurgus. Lycurgus begon niet onaardig. Vooral in de eerste vijf minuten werd er veel druk gezet, zonder de verdediging van WTOC echt te verontrusten. Met het windvoordeel deelde WTOC de lakens vervolgens uit. In de 15e minuut komt WTOC gelukkig op voorsprong, als de keepster van Lycurgus een vrije trap van Jitske Veenstra  vanaf wel 60 meter niet goed beoordeeld en de 1-0 is een feit. Marlies Bergsma verdubbelt deze voorsprong in de 29e minuut als zij vrij baan krijgt door het midden , de keepster uitspeelt en beheerst afrond 2-0. In de counter krijgt Lycurgus een aantal mogelijkheden om iets terug te doen maar de afronding ontbreekt deze middag. Sonja Rekker komt rond de 30e minuut over rechts vrij voor de keepster en geeft haar geen enkele kans 3-0. Rianne Wiersma test in de 36e minuut met een hard schot de paal. Vlak voor rust weet Sonja Rekker haar snelheid weer uit te buiten en voor de tweede keer te scoren, zodat de ruststand aanbreekt met een 4-0 voorsprong voor WTOC. De 2e helft wordt een formaliteit. Lycurgus dringt zo nu en dan met het windvoordeel wel aan, krijgt ook een aantal kansen op een eretreffer maar het lukt niet. WTOC daarentegen weet  in de 48e minuut alweer door Sonja Rekker de stand naar 5-0 te tillen. In de 62e minuut schiet dezelfde speelster nog tegen de lat. Met een prima combinatie door het midden zet Marlies Bergsma in de 70e minuut Sonja Rekker vrij voor het doel . Sonja mist niet en maakt haar 4e doelpunt deze middag 6-0. De ingevallen Maaike van Kammen krijgt in het laatste kwartier nog een aantal prima mogelijkheden maar haar vizierstaat deze middag niet op scherp. Het laatste wapenfeit komt van Marlies Bergsma die in de 80e minuut een breedtepass van Sonja Rekker verzilverd. Eindstand  7-0. Pupil van de week was Arianne Kloosternan.


Op de foto pupil van de week Arianne Kloosterman met scheidsrechter Matthijs de Vries en Rianne Wiersma

WTOC Dames 1 naar winst tegen Burgum Dames 1
17  maart WTOC DA 1-Bergum DA 1 5-2

Afgelopen zaterdagmiddag hielden de dames 1 van WTOC de punten thuis  in een slechte wedstrijd tegen de dames 1 van Burgum. Het door blessures gehavende  WTOC begon slecht aan de wedstrijd. In de eerste minuten had Burgum al op voorsprong kunnen komen maar ze benutten de kansen niet. In de 10e minuut komt WTOC onverwachts op 1-0 als Sonja Rekker over rechts teveel ruimte krijgt, goed voorzet en Maaike van Kammen keurig weet af te ronden. 1-0.Burgum komt in de 19e minuut al weer op gelijke hoogte. Uit een vrije trap wordt de bal keurig binnengekopt. 1-1. Pytsje Veenstra heeft dan het veld al moeten verlaten met oogletsel en wordt vervangen door Janneke de Poel. In de 22e minuut komt WTOC weer op voorsprong. Uit een scherp genomen vrije trap van Jitske Veenstra wordt de bal nog net even beroerd door Marlies en de 2-1 is een feit. Dit is ook de ruststand. In het begin van de 2e helft moet ook Johanna deBoer met een enkelblessure het veld verlaten  en  wordt vervangen door de nog niet geheel fitte Hiltje Hoekstra. WTOC komt in  de 54e minuut op 3-1. Met een prima dieptepass van Marlies door het midden komt Sonja Rekker vrij voor de keepster van Burgum en weet deze te passeren. Ook had Sonja Rekker in de 56e minuut de 4-1 moeten maken maar strand op de keepster van Burgum. Burgum laat zich niet onbetuigd en breekt een aantal keren gevaarlijk door. Zo verschijnt Burgum in de 57e minuut alleen voor de keepster van WTOC maar schiet naast. Uit een vrije trap in de 64e minuut schiet Maaike van Kammen ineens raak via de keepster 4-1. Burgum laat zien dat ze ook uit een vrije trap kunnen scoren en komen in de 60e minuut iets dichter bij. Via binnenkant paal wordt het  4-2. Maaike van Kammen brengt in de 85e minuut de eindstand op 5-2.Voor WTOC was winst deze middag het belangrijkste.

Het harde werken werd beloond.


Pupil van de week Tjitske Krook met scheidsrechter I. van der Bij en Maaike van Kammen

WTOC Dames 1 zorgt bijna voor verrassing in uitwedstrijd tegen Stiens Dames 1
10 maart 2012 Sc Stiens DA1 - WTOC DA 1 4-2
 

Nadat WTOC Da1 in de thuiswedstrijd met 1-5 aan de broek kreeg van Stiens, gingen ze gehavend naar Stiens omdat ze deze middag niet over een keepster beschikken en er ook nog  vier belangrijke speelsters geblesseerd zijn. WTOC deed dan ook een beroep  op  de dames uit het 2e elftal terwijl Jitske Veenstra (spitsspeelster) het doel verdedigd. Gaandeweg de wedstrijd bleek, dat dit een goede keus was. Zij werd de ‘man of te match’. In de eerste helft was Stiens de bovenliggende partij.

WTOC kwam met de wind in de rug weinig aan aanvallen toe. Een enkele keer lukte het met een counter in de buurt van het doel van Stiens te komen.  Zo kreeg Pytsje Veenstra nog de beste mogelijkheid maar schoot naast. Stiens kreeg verschillende mogelijkheden, maar het scoren was deze middag weer het grote manco van de dames van Stiens. Tot de 20e minuut kon Jitske Veenstra haar doel dan ook schoon houden. In deze minuut kreeg de spits van Stiens door het midden teveel ruimte en scoort  het eerste doelpunt. In de 43 e minuut haalt Stiens de trekker nogmaals over en schiet de 2-0 binnen.  Ruststand 2-0.

In de tweede helft begint WTOC beter te voetballen. Er wordt meer druk naar voren gezet.

In de 60e minuut valt de aansluitingstreffer als Sonja vanaf rechts prima voorzet en Maaike van Kammen helemaal vrij voor de goal zet. Maaike mist deze kans dan ook niet. 2-1. In de 62eminuut een identieke situatie.  Maaike van Kammen komt echter net te laat. Toch valt de gelijkmaker in de 67e minuut als Maaike van Kammen door het midden een vrije schietkans krijgt en de bal in de uiterste hoek binnenschiet. 2-2. Stiens schrikt hier behoorlijk van en probeert de bakens te verzetten. De druk neemt behoorlijk toe op de defensie van WTOC. Stiens perst er een slotoffensief uit en krijgt  mogelijkheden maar WTOC weet van geen wijken. Ook WTOC krijgt nog een paar goede mogelijkheden via Sieta Elzinga die naast schiet en Thea Hoekstra die bijna raak kopt uit een corner. Tot de 75e minuut weet WTOC de 2-2 stand  te consolideren. Dan slaat Stiens alsnog toe. Met twee schuivers wordt de stand alsnog in de 76e en 80e minuut op 4-2 gebracht. WTOC heeft dan de kracht niet meer om zich terug te knokken .

Stiens wint toch wel verdiend met 4-2.

 

WTOC Dames 1 niet opgewassen tegen lijstaanvoerder Lycurgus Dames 1.   6-0
3 maart 2012

In de eerste wedstrijd na de winterstop  moesten de dames van WTOC aantreden tegen de lijstaanvoerder Lycurgus Dames 1 in Groningen. De thuiswedstrijd werd in 2011 met 0-7 verloren.

De dames van Lycurgus hadden inmiddels een aantal oefenwedstrijden gespeeld.

WTOC daarentegen niet en ook konden een aantal speelsters door blessures en/of absentie niet spelen. De invalsters uit het tweede team presteerden naar behoren. Ook goalie Lisa Elzinga keepte een uitstekende wedstrijd. In de eerste helft begon Lycurgus direct aan een offensief.

De verdediging van WTOC werd behoorlijk onder druk gezet maar de verdediging  stond behoorlijk goed.  Aan aanvallen kwam WTOC  echter sporadisch toe. Nadat in de 6e minuut een treffer van Lycurgus wegens buitenspel werd afgekeurd en nog een aantal kansen onbenut werden gelaten , was het in de 29e wel raak. 1-0. In de 30e minuut wordt het bijna 2-0, maar de keepster van WTOC weet knap te redden. Ruststand 1-0. In de tweede helft blijkt Lycurgus over meer ritme en conditie te beschikken. Ook fysiek zijn ze de meerdere. WTOC laat zich soms te gemakkelijk de bal ontfutselen. Ook de passing moet beter. Toch krijgt WTOC in de tweede helft uit de counter  via Sieta Elzinga en Sonja Rekker nog een aantal  kansen die helaas onbenut worden gelaten. Lycurgus weet tussen de 48e en 72e minuut gemakkelijk uit te lopen naar 6-0. Vooral de gekopte  goal in de 48e minuut uit een corner was bijzonder fraai. Door goed keeperswerk van Lisa Elzinga van WTOC wordt de score verder niet uitgebreid. Eindstand 6-0.

WTOC Dames 1 weer sterkste in derby tegen Viod Dames 2 1-2
3 december 2011
 

Net als in de thuiswedstrijd stapte WTOC Dames 1 afgelopen zaterdag als winnaar van het veld in Driesum in de wedstrijd tegen Viod Dames 2 en over de gehele wedstrijd gezien was dit een verdiende overwinning. Op een glad  en winderig maar wel goed bespeelbaar veld was WTOC vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. WTOC zette vanaf het begin druk en kreeg in de 2e minuut al een behoorlijke kans toen Jitske Veenstra een vrije schietkans kreeg maar in handen van de keepster schoot. Ook in de 5e minuut stond de keepster van Viod op de juiste plaats om een pegel van Maaike van Kammen onschadelijk te maken. 5 minuten later krijgt Jannie Bouis een goede kans maar schiet de bal naast. In de 12e minuut komt WTOC op voorsprong als Maaike van Kammen een uitstekende dieptepass geeft waar Sonja Rekker allert op reageert,  haar snelheid uitbuit en de keepster beheerst weet te passeren. 0-1.

In de 30e minuut verschijnt Sonja Rekker weer vrij voor de keepster maar haar schot is te zacht en wordt een prooi voor de keepster. In de 35e minuut krijgt Viod na een voorzet  over rechts een dot van kans maar de spits weet vrij voor het doel de bal jammerlijk te missen. Ruststand 0-1. In de 2e helft zet Viod meer druk. Viod mag een aantal corners nemen waaruit nog niet het nodige gevaar ontstaat. Toch komt Viod in de 58e minuut onverwachts op 1-1 als een speelster van afstand keurig raak kan schieten.1-1. WTOC heeft het antwoord in de 62e minuut klaar. Sonja Rekker soleert over rechts naar de achterlijn, trekt de bal terug in het strafschopgebied waar  Rianne Wiersma klaar staat om de bal binnen te schieten 1-2. Over en weer wordt vervolgens nog geprobeert verandering in de stand aan te brengen maar dit lukt niet.De vermoeidheid slaat toe, waarna de scherpte ontbreekt. Eindstand wordt 1-2, waar WTOC zeer content mee is.

WTOC Dames 1 ruim voorbij De Vogels Dames 1  5-1
19 november 2011

WTOC Dames 1 is aan een goede reeks bezig. Ook De Vogels Dames 1 werd zaterdagmiddag met 5-1 verslagen. Hier zag het in de eerste helft niet naar uit. Vooral keepster Sienie Merkus keepte deze middag een uitstekende wedstrijd en zorgde vooral in de eerste helft er voor, dat De Vogels niet met een voorsprong gingen rusten. In het begin van de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. WTOC zette De Vogels vanaf het begin onder druk. In de 5e minuut komt WTOC bijna op voorsprong als Ilse Horinga na goed doorzetten vrij voor het doel komt maar de bal te ver voor zich uit speelt en deze net langs de verkeerde kant van de paal rolt. Het was uitstel van executie want een minuut later kopt Jitske Veenstra uit een corner van Pytsje Veenstra  wel raak  1-0. In de 13e minuut weet WTOC de voorsprong te verdubbelen als Pytsje Veenstra uit een voorzet van Sonja Rekker de bal binnen kan glijden 2-0. De Vogels zijn echter nog niet verslagen. Zij nemen vervolgens het heft in handen en WTOC valt ver terug. In de 14e minuut wordt bijna de aansluitingstreffer gemaakt maar Sienie Merkus blokeert deze inzet. Er komen meer kansen voor De Vogels maar de effectiviteit ontbreekt deze middag bij hun. Met kunst en vliegwerk probeert  WTOC  de aanvallen van De Vogels te onderbreken maar dat lukt soms met de grootste moeite. Het spel zakt in die periode naar een bedenkelijk niveau. Passes mislukken veelal waardoor WTOC moeilijk aan aanvallen toekomt. Wel krijgt Rianne Wiersma bij een van de spaarzame aanvallen nog een vrije schietkans in de 30e minuut maar schiet in handen van de keepster. In de 44e minuut komt De Vogels toch op 2-1 als ze weten door te breken en de keepster van WTOC wel weten de passeren.  De ruststand.2-1.

Centrale verdedigster Martha Nicolai  is, vanwege naar het zich laat aanzien met een behoorlijke zware blessure, dan al vervangen door Willy Merkus. In de 2e helft krijgt WTOC in de 47e minuut de kans de voorsprong uit te breiden als Ilse Horinga na een voorzet van Maaike van Kammen een vrije schietkans krijgt maar de bal niet de juiste richting kan te geven. In de 50e minuut breekt Maaike van Kammen door de defensie van De Vogels heen en passeert de keepster  en brengt de 3-1 op het scorebord. Vooral in de laatste dertig minuten zet WTOC meer druk door beter te gaan voetballen.

In de 60e minuut schiet Sonja Rekker uit een aanval over rechts de bal tegen de lat waarna de terugspringende bal door Johanna de Boer nogmaals tegen de lat wordt geschoten.  De beste periode voor WTOC breekt aan tussen de 70e en 90e minuut. De Vogels heeft inmiddels de moed wat opgegeven waardoor WTOC meer ruimte krijgt. De mooiste kansen worden echter om zeep geholpen. Toch breidt WTOC de voorsprong in de 83e minuut uit als Maaike van Kammen  Sonja Rekker vrij voor de keepster van De Vogels in scoringspositie zet en deze hier wel raad mee weet.

4-1.In de 88e minuut bepaalt Pytsje Veenstra na een  dieptepass van  Johanna de Boer met een hard schot de eindstand op 5-1. Pupil van de week was Anne Nynke de Boer. De scheidsrechter, Matthijs de Vries, floot een prima partij.

 

WTOC Dames 1 naar winst tegen The Knickerbockers Dames 3
5 november 2011

Tegen de dames van The Knickerbockers Dames 3 behaalde WTOC Dames 1 afgelopen zaterdagmiddag op wilskracht een geflatteerde overwinning. De eerste tien minuten waren de dames van WTOC de bovenliggende partij en wisten ze de tegenpartij goed onder druk te zetten. Toen ook stonden ze inmiddels met 1-0 voor door een goede aanval door het midden. Johanna de Boer stuurde Sonje Rekker in de 6e minuut de diepte in die hier wel raad mee wist en de keepster beheerst wist te passeren.  Vervolgens viel WTOC sterk terug en gaf vooral het middenveld in handen van de tegenpartij. Vooral rond de 12e minuut kreeg The Knickerbockers een aantal goede kansen over links maar de spitsen waren deze middag niet effectief. Meestal sloegen ze ook de geheel vrijstaande medespeelsters over en gingen voor eigen succes hetgeen WTOC goed uitkwam. Pas in de 21e minuut werd WTOC weer gevaarlijk toen Sonja Rekker over rechts vrijkwam voor de keepster maar deze de inzet prima wist te blokkeren. In de 24e minuut spelen The Knickerbockers de hele achterhoede van WTOC uit maar ook deze kans wordt verprutst. Toch komen The Knickerbockers in de 42e minuut langszij als ze via een klutsbal door het centrum vrij voor de keepster van WTOC Sienie Merkus verschijnen en af weten te ronden.1-1. Dit is de ruststand en hierover had WTOC niet te klagen. In het begin van de 2e helft proberen beide partijen op voorsprong te komen. In de 48e minuut blokkeert  Sinie Merkus een verraderlijk schot goed.WTOC laat zich ook niet onbetuigd en komt in de 55e minuut bijna op voorsprong als Pytsje Veenstra via de lat overschiet. Toch komen The Knickerbockers goedkoop op voorsprong als keepster Sienie Merkus slecht uitverdedigd door de bal tegen een tegenstandster aan te schieten en de bal pardoes  in het doel verdwijnt 1-2. Door vervolgens nog enkele uitstekende reddingen te verrichten maakt Sienie Merkus deze mistake meer dan goed. WTOC laat de kopjes niet hangen en perst er in de laatste twintig minuten een slotoffensief  uit, waarop The Knickerbockers het antwoord schuldig moeten blijven.Vooral de conditie gaat hun parten spelen.  In de 69e minuut wordt het al weer gelijk door Maaike van Kammen door goed doorzetten.2-2. Uit een voorzet van Pytsje Veenstra weet Ilse Horinga beheerst WTOC op voorsprong te schieten 3-2. WTOC maakt in de 89e minuut aan alle onderzekerheid een einde door via Hiltje Hoekstra, via een scherp ingedraaide corner, de 4-2 binnen te tikken.

WTOC is weer drie punten rijker. Pupil van de week was deze middag Iris Bosgraaf.

WTOC Dames 1 ook heer en meester in Roodeschool tegen Corenos Dames 1 0-3
29 oktober 2011
 

Afgelopen zaterdag moesten de dames van WTOC 1 het opnemen tegen de rode lantaarndrager de dames 1 van Corenos. WTOC was het aan haar stand verplicht met een overwinning naar huis terug te keren en maakte dat deze middag volledig waar. Vooral in de eerste helft legde WTOC een aantal mooie aanvallen op de mat. Ook werd er zo nu en dan te slordig en ongeinspireerd gespeeld. In de 8e minuut de eerste kans voor WTOC. Uit een goede voorzet van links kopt Jitske Veenstra rakelings naast. In de 13e minuut komt WTOC verdiend op voorsprong als Maaike van Kammen met een dieptepass alleen voor de keepster van Corenos verschijnt en de 0-1 binnenschiet. In de 19e minuut verdubbelt WTOC de score. Uit een prima voorzet van Jitske Veenstra weet Pytsje Veenstra met de binnenkant voet te scoren 0-2. Dit wordt ondanks een paar goede kansen voor WTOC de ruststand. In de tweede helft krijgt Maaike van Kammen een paar goede mogelijkheden maar haar vizier stond deze middag niet op scherp. In de 60e minuut krijgt Corenos haar enige mogelijkheid op een doelpunt maar de goed ingeschoten bal weet de keepster van WTOC Sinie Merkus met moeite in tweede instantie te redden. Dat Corenos deze middag weinig kansen kon creeren was ook weer een verdienste van de verdediging van WTOC. Vooral Martha Nicolai geflankeert door Getje de Boer en Jitske Veenstra speelde een goede wedstrijd. Corenos probeert het nog een paar keer van afstand maar weet verder niet echt gevaarlijk te worden. WTOC daarentegen wel.  Uit een voorzet van Rianne Wiersma weet Pytsje Veenstra haar tweede goal te maken en de wedstrijd definitief in het slot te gooien.0-3. In het slot van de wedstrijd beland een vrije trap van Maaike van Kammen nog op de lat, zodat in de stand geen wijziging meer komt. Eindstand 0-3. Een prima overwinning die iets hoger had moeten uitvallen.

 

WTOC Dames 1 wint moeiteloos van Lycurgus Dames 2 0-5
22 oktober 2011

Afgelopen zaterdag moest WTOC Dames 1 het opnemen in de uitwedstrijd tegen Lycurgus Da2.

Een totaal onbekende tegenstandster. WTOC had deze middag geen enkele moeite met Lycurgus. Vooral in de eerste helft kreeg Lycurgus geen enkele uitgespeelde mogelijkheid. Bij een aantal corners kwam Lycurgus nog het dichtst in de buurt van de goal van WTOC. Een verdienste van de verdediging en keepster  van WTOC. Onder prachtige weersomstandigheden en een prima bespeelbaar veld gebeurde er in het eerste kwartier weinig. Het was aftasten geblazen. Pas in de 17e minuut krijgt WTOC de eerste mogelijkheid als de keepster van Lycurgus niet goed uitverdedigd en Pytsje Veenstra een iedeale mogelijkheid krijgt de bal in het verlaten doel te schieten. Helaas wordt de bal naast geschoten. In de 19e minuut komt WTOC verdiend op voorsprong als Johanna de Boer een uitstekende dieptepass op Sonja Rekker geeft die op snelheid de keepster van Lycurgus passeert en de bal binnenschiet.0-1. Tussen de 28e en 31e minuut krijgt WTOC via Maaike van Kammen een drietal mogelijkheden die niet worden benut. De keepster en paal staan succes in de weg. In de 35e minuut wordt het 0-2 als Maaike van Kammen een prima breedtepass op Johanna de Boer geeft die deze kans beheerst afrond. Dit wordt tevens de ruststand. In het begin van de 2e helft probeert Lycurgus meer druk te zetten. Dit offensief duurt tot de 58e minuut als WTOC bij een counter via Maaike van Kammen de  stand op 0-3 schiet en hiermee de beslissing tot stand brengt. Via een penalty na handsbal in het strafschopgebied brengt WTOC in de 70e minuut de stand via Maaike van Kammen op 0-4.

Tussen de 80e en 90e minuut komt lycurgus nog tweemaal door de verdediging van WTOC om te proberen de eer te redden maar in de beide gevallen weet de keepster van WTOC Sinie Merkus Lycurgus van scoren af te houden en zodoende de nul te houden. In de 90e minuut maakt Sonja Rekker nog haar 2e doelpunt na uitstekend voorbereidend werk van Maaike van Kammen en de eindstand wordt 0-5  Een prima resultaat voor WTOC. Wanneer WTOC vanuit het middenveld de opbouw nog iets beter  en sneller verzorgt (het was soms nog te slordig en duurde te lang) dan wordt WTOC een moeilijk te nemen horde. Er zaten heel leuke aanvallen bij.

 

WTOC Dames 1 verliest geflatteerd van Glimmen Dames 1     1-2
15 oktober 2011

WTOC Dames 1 dacht afgelopen zaterdag een punt thuis te houden tegen de dames van Glimmen die nog steeds ongeslagen waren maar in de 82e minuut sloeg het noodlot alsnog toe.

In een levendige en aantrekkelijke eerste helft had Glimmen in de 2e minuut al een kans om op voorsprong te komen maar de keepster van WTOC Sinie Merkus die een goede eerste helft keepte wist de ingeschoten bal te blokkeren. Vooral in de eerste helft was WTOC fysiek iets sterker dan Glimmen en kreeg WTOC ook de meeste kansen. Vooral uit de scherp genomen corners en vrije trappen was WTOC gevaarlijk. Ook afstandsschoten van Maaike van Kammen gingen maar net naast. In de 30e minuut was WTOC nog het dichtst bij een goal toen Pytsje Veenstra de buitenkant paal raakte. Ook Glimmen kreeg de nodige kansen maar of de bal werd te slap ingeschoten of het vizier stond niet op scherp. Gescoord werd er dan ook niet in de eerste helft. Ruststand 0-0.

De tweede helft lijkt een kopie van de eerste helft te worden. Echter in de 46e minuut komt Glimmen wel heel gelukkig op voorsprong als de spits van Glimmen een terugspeelbal van WTOC , waarbij de keepster van WTOC teveel tijd neemt om deze weer in het spel te brengen weet te onderscheppen en simpel kan binnentikken. 0-1. Een domper voor WTOC. WTOC geeft zich echter niet gewonnen.

In de 52e minuut weet WTOC de score weer in evenwicht te brengen als Sonja Rekker op rechts door breekt en via de handen van de keepster scoort 1-1.Tot de 82e minuut proberen beide partijen op voorsprong te komen maar een echte afmaker ontbreekt er deze middag. In de 82 e minuut pakt Glimmen alsnog de winst als ze teveel ruimte krijgen en met een prima schot de keepster van WTOC in de uiterste hoek weten te passeren.  In de dan nog resterende minuten lukt het WTOC niet de stand nog gelijk te trekken. Een geflatteerde overwinning voor Glimmen Dames 1.WTOC blijft met een katerig gevoel achter. Uitslag 1-2.

Pupil van de week  Jildou de Boer.

 

WTOC Dames 1 wint overtuigend van  Burgum Dames 1  1-9
8 oktober 2011

Na drie nederlagen op rij behaalde WTOC Dames 1  afgelopen zaterdag drie belangrijke punten in de uitwedstrijd tegen Burgum Dames 1, waardoor ze afstand van de gevarenzone nemen. WTOC heeft het altijd moeilijk tegen de dames van Burgum. Vooral in de uitwedstrijden wisten ze de laatste jaren geen punten te behalen. Deze middag liep het  anders. Burgum heeft duidelijk aan kracht ingeleverd door het vertrek van een aantal speelsters. In de eerste 30 minuten was het aftasten geblazen en gebeurde er niet zoveel. Vanaf de 30e minuut kwam er meer leven in de brouwerij. WTOC ging steeds meer druk zetten. Kansen en goals bleven dan ook niet uit. In de 32e minuut breekt Maaike van Kammen door de defensie van Burgum heen en weet beheerst de 0-1 te maken. Door een mooi afstandsschot van Johanna de Boer wordt het in de 35 minuut al 0-2. Sonja Rekker weet in de 44e minuut op rechts door te breken  legt de bal breed op Maaike van Kammen die de 0-3 scoort. Burgum kan hier weinig tegenover te stellen.
Van afstand wordt het zo nu en dan geprobeerd echter zonder resultaat. Ruststand 0-3.

In de 2e helft gaat WTOC de druk nog meer opvoeren. In de 44e minuut wordt het 0-4. Uit een voorzet van Sonja Rekker kopt Maaike van Kammen op de lat. De terugspattende bal wordt door Johanna de Boer binnengekopt. In de 52e minuut weet Burgum de eer alvast te redden door 1-4 te maken. WTOC krijgt voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden.In de 59e minuut wordt het 1-5 als een voorzet van Rianne Wiersma Ineens doel treft. In de 75e minuut weet Maaike van Kammen weer door te breken en haar derde doelpunt te maken.1-6. Nog is de koek niet op. Van afstand schiet Pytsje Veenstra prima raak 1-7. Invalster Janneke de Poel komt in de 87e minuut alleen voor de keepster en maakt er  1-8 van. Sonja Rekker pikt in de slotminuten haar doelpuntje ook  mee  en de eindstand wordt 1-9. Voor WTOC een uitstekend resultaat.

 

WTOC Dames 1 niet opgewassen tegen  Stiens Dames 1  1-5
1 oktober 2011

Wtoc Dames 1 liep afgelopen zaterdag weer tegen een behoorlijke nederlaag aan. Tegen het technisch goed voetballende en jonge Stiens kwam WTOC er niet aan te pas. Tot de rust bleef de schade nog beperkt tot 0-1. In de 2e helft liep Stiens uit naar een 1-5 overwinning wat niet eens geflatteerd was.

WTOC kwam in de 3e minuut al op achterstand toen Stiens na een aanval gemakkelijk de score kon openen. 0-1. Stiens was in de beginfase de bovenliggende partij en kregen kansen om de score uit te breiden maar lieten dit na. Gaandeweg de 1e helft kwam WTOC wat beter in hun spel en deelden zo nu en dan wat speldeprikjes uit. Zo kwam WTOC in de 40e minuut nog bijna op gelijke hoogte toen Sonja Rekker op rechts goed doorzette en de keepster van Stiens haar schot maar nauwelijks kon blokkeren. In de 2e helft kwam WTOC sporadisch aan aanvallen toe. WTOC nam een veel te afwachtende houding aan waardoor Stiens geen moment meer in gevaar kwam. Stiens kon naar hartelust combineren en liep uit naar een 0-3 voorsprong voordat WTOC iets terug kon doen. WTOC kreeg in de 72e minuut een penalty toegewezen die door Maaike van Kammen werd benut. 1-3.
Stiens wist in het laatste kwartier de score nog uit te breiden naar 1-5 en dit betekende de 4e overwinning voor Stiens, die hiermee ongeslagen bleef. WTOC zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen om de nodige punten binnen te halen.
 


Pupil van de week was Leontien Vlasma.

WTOC Dames 1 niet opgewassen tegen Lycurgus Dames 1. 0-7
24 september 2011

Afgelopen zaterdagmiddag verloren de dames van WTOC verdient van Lycurgus Dames 1.WTOC begon met een versterkt middenveld om zo het spel van Lycurgus proberen te ontregelen. Lycurgus dat het combinatiespel goed beheerst had in het begin dan ook moeite in hun ritme te komen door de verdedigende tactiek van WTOC. In de 7e minuut kreeg WTOC echter al een domper te verwerken toen aan de tegenpartij heel gemakkelijk een penalty werd gegeven. Lycurgus faalde niet vanaf de stip 0-1.
Toen het in de 13e minuut door een afstandsschot ook nog 0-2 werd liep WTOC achter de feiten aan.
Lycurgus was deze middag  een maatje te groot  voor WTOC. WTOC had dan ook zowel verdedigend als aanvallend niets in te brengen. Ruststand was 0-2. In de 2e helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Lycurgus combineerde er lustig op los en WTOC dames probeerde zoveel mogelijk de schade beperkt te houden. Toch kon WTOC niet voorkomen, dat Lycurgus in de 2e helft uitliep naar 0-7 voorsprong. Dit werd ook tevens de eindstand. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Pupil van de week was Gea Wijbenga.


 

 

WTOC Dames 1 delft het onderspit tegen Opende Dames 1 ( 10 september 2011)

Onder warme omstandigheden is het de dames 1 van WTOC niet gelukt de goede lijn zoals tegen o.a. VIOD Dames 2 werd gedemonstreerd vast te houden. Vooral aan WTOC zijde werd er niet best gevoetbald. Er hing een soort loomheid over de ploeg. Er was deze middag te weinig kracht en strijd om het Opende lastig te maken. Opende daarentegen liet in hun eerste wedstrijd zien over een goede ploeg te beschikken. Vooral in de 1e helft had Opende het betere spel. Het middenveld was in hun bezit, waardoor er steeds meer druk kwam op de achterhoede van WTOC.

 In de 16e minuut komt Opende dan ook aan een verdiende voorsprong. Opende breekt over links uit. De keepster van WTOC schat de situatie niet goed in en wordt dan ook met een subtiel tikje gepasseerd. Het enigste gevaar van WTOC  komt in de 19e minuut als Pytsje Veenstra een als voorzet bedoelde bal via de zijkant van de paal achter ziet gaan. WTOC ontkomt in de 28e minuut aan een grotere achterstand als Opende vanaf rechts goed binnenschiet maar de bal via de lat over ziet gaan. Toch komt Opende in de 37e minuut op 2-0 als Opende dwars door de verdediging van WTOC heen loopt en beheerst afrond. WTOC weet in de 44e minuut via een mooie aanval toch nog de aansluitingstreffer te maken via Maaike van Kammen . De ruststand wordt 2-1. In het begin van de 2e helft probeert WTOC het nog wel eventjes maar de kracht ontbreekt gewoon.
Een aantal corners levert niets op.
Opende blijft de betere ploeg en weet in de 85e minuut de zege veilig te stellen met een 3e doelpunt.
De scheidsrechter  floot deze middag  helaas niet een onpartijdige wedstrijd. Erg jammer !
Einduitslag 3-1.


WTOC Dames 1 wint derby tegen VIOD Dames 2

 

WTOC Dames 1 is de competitie goed begonnen. VIOD dames 2 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd en dat was verdient. Ondanks het warme weer werd er volop gestreden door beide ploegen.  In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Er werd aanvallend voetbal gespeeld. Beide ploegen kregen dan ook kansen in de 1e helft maar of het vizier stond nog niet scherp genoeg of de keepsters waren een sta in de weg.Toch ging WTOC Dames 1 met een 1-0 voorsprong de rust in.

Nadat Maaike van Kammen in de 38e minuut vrij voor de keepster van Viod faalde, was het in de 41e minuut wel raak toen Maaike van Kammen de keepster met een boogbal passeerde. Viod kreeg in de 44e minuut nog een kans op de gelijkmaker maar Sinie Merkus wist de ingeschoten bal te stoppen.

De 2e helft is WTOC Dames 1 de betere ploeg. In de 48e minuut kopt Jitske Veenstra uit een voorzet van Pytsje Veenstra goed in maar de keepster van Viod weet de bal nog net de pareren en via de kruising verdwijnt de bal achter het doel. In de 55e minuut weet Jitske Veenstra wel raak te koppen uit een prima genomen corner van Pytsje Veenstra 2-0.

In de 60e minuut  breekt VIOD over links gevaarlijk uit maar schiet de bal naast. Na 72 minuten schiet Johanna de Boer uitstekend op de goal, maar de keepster van VIOD  redt  bekwaam. Toch weet Viod via Jannie Bouis in de 85e minuut de aansluitingstreffer uit een vrije trap te maken 2-1.

In de 89e minuut stelt WTOC de zege veilig als Sonja Rekker alleen voor de keepster opduikt. Haar schot wordt door de keepster nog geblokeerd, maar invalster Aafke Kempenaar weet de rebound wel binnen te schieten. Eindstand 3-1.

Een prima gespeelde wedstrijd van WTOC Dames 1.

 

 

Pupil van de week was Lemke Dijkstra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start seizoen 2011/2012

 

Laatste wedstrijd seizoen 2010/2011

Verslag van de wedstrijd Wolvega Da 1-WTOC 1 gespeeld op 21 mei 2011 0-2

WTOC Dames 1 sluit competitie met goed gevoel af. 

In de laatste competitiewedstrijd uit tegen Wolvega Dames 1 is het WTOC gelukt de punten mee naar huis te nemen. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Beide ploegen waren deze middag niet volledig. Wolvega moest zelfs met tien speelsters starten. In de loop van de eerste helft kwam alsnog een elfde speelster opdraven. De eerste helft was het aanzien niet waard. Er werd vooral slordig gepasst. Ook het warme weer was debet aan het slechte spel. WTOC had in de 5e minuut al op voorsprong moeten komen toen de keepster van Wolvega  slecht uittrapte, de bal bij Maaike van Kammen terecht kwam die de bal enkele centimeters naast schoot. Ook Wolvega presteerde het in de 16e minuut  om langs een lege goal te schieten. Een aantal corners van beide ploegen levert ook al niets op. In de 32e minuut weet Wolvega door te breken maar de keepster van WTOC Lisa Elsinga weet het schot prima te blokkeren. WTOC weet in de 36e minuut op voorsprong te komen. Met een vere uittrap van Lisa Elsinga breekt Joukje Smeding door  en scoort  een fantastische goal 0-1. Dit is ook de ruststand. In de tweede helft wordt er iets beter gevoetbald. Beide ploegen krijgen ook kansen maar vooral aan de kant van Wolvega ontbreekt de effectiviteit. Via een scherpe pass van Pytsje Veenstra verschijnt Maaike van Kammen vrij voor de goal en weet de 0-2 binnen te punteren. In de 58e minuut had Wolvega de aansluitingstreffer moeten maken maar een open kans voor de goal wordt overgelepeld. Beide ploegen komen nog tot goede mogelijkheden maar gescoord wordt er niet meer. Vijf minuten voor tijd wordt de wedstrijd onderbroken. WTOC neemt   afscheid van twee  speelsters n.l. Joukje Smeding die de overstap maakt naar  VIOD  en  Annet Visser die voorlopig stopt met voetballen. Aan beide speelsters wordt een bloemetje overhandigd door de aanvoerster van WTOC Maaike van Kammen. In de score komt vervolgens  geen wijziging meer zodat WTOC wint met 0-2.

WTOC Dames 1 deelt de punten met Blauw Wit Dames 1

In de laatste thuiswedstrijd behaald WTOC Dames 1 een verdienstelijk gelijkspel tegen subtopper Blauw Wit Dames 1. Het gelijkspel is een juiste afspiegeling.Toch baalden de dames van WTOC Dames 1 als een stekker omdat de gelijkmaker van Blauw Wit pas in de slotseconden van de wedstrijd werd gemaakt. In de eerste tien minuten was Blauw Wit de bovenliggende partij. Zij combineerden  beter en kwamen dan ook in de 9e minuut verdiend op een 0-1 voorsprong. De partijen waren verder de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het duurde tot de 25e minuut voordat WTOC Dames 1 de gelijkmaker kon laten noteren. Uit een corner van Maaike van Kammen kopte Johanna de Boer de bal in de uiterste hoek.1-1.WTOC komt in de 32e minuut onverwachts op voorsprong na een slecht genomen uittrap van de keepster van Blauw Wit. De bal komt terecht bij Maaike van Kammen die WTOC beheerst op voorsprong schiet.2-1. Blauw Wit weet in de 40e minuut langszij te komen na slecht verdedigen van de achterhoede van WTOC.2-2. Dit is ook de ruststand.

In de 2e helft krijgen beide partijen kansen. Vooral in de 62e minuut had Maaike van Kammen moeten scoren als zij vrij voor het doel verschijnt. De niet sterk ingeschoten bal weet de keepster van Blauw Wit te blokkeren. WTOC weet vooral over de flanken nog een aantal keren gevaarlijk door te komen maar de pass is deze middag niet al te zuiver. Toch komt WTOC in de 79e minuut weer op voorsprong. Uit een scherp genomen corner van Pytsje Veenstra komt de bal via de rug van Jitske Veenstra bij Johanna de Boer terecht die de bal simpel kan binnentikken.3-2.De laatste tien minuten zijn toch weer voor Blauw Wit omdat WTOC de kracht niet meer bezit om goed uit te verdedigen. In de extra tijd maakt Blauw Wit dan toch de gelijkmaker na weer slecht verdedigen van WTOC . Eindstand is 3-3.

Pupil van de week was Gea Visser.

 

WTOC Dames 1 met miniem verschil verslagen door Be Quick Dames 2

WTOC Da1 speelde afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Be Quick Da 2 uit Dokkum.

Be Quick heeft nog titelaspiraties, terwijl er voor Wtoc niets meer op het spel staat. Thuis werd  nipt verloren met 0-1. Ook nu trok de thuisclub aan het langste eind en won weer met dezelfde cijfers 1-0.Vooral de eerste helft speelde WTOC Dames 1 een goede partij. Be Quick kreeg weinig ruimte om te combineren en druk naar voren te zetten. Doordat de voorhoede van WTOC ook deze middag weer ondermaats acteerde ging hier ook al niet veel dreiging vanuit. Wel speelde WTOC met meer druk naar voren en dat leverde een drietal corners op die echter voor weinig gevaar zorgden. Be Quick komt in de 28e minuut onverwachts en met geluk op een 1-0 voorsprong als de keepster van WTOC Lisa Elzinga een ongevaarlijk schot  door de handen en benen laat glippen 1-0. WTOC lijkt het antwoord in de 31 minuut klaar te hebben. Uit een goede aanval schiet Joukje van Smeden de bal echter tegen onderkant lat  en gaat deze goede kans verloren. Het geluk zit WTOC niet mee.WTOC begint na de openingstreffer iets angstiger te spelen, waardoor Be Quickwat meer druk kan zetten.   Be Quick verzuimt  in de 43e minuut de voorsprong uit te breiden als men alleen voor de keepster van WTOC verschijnt maar tot tweemaal toe weet Lisa Elzinga het schot te blokkeren.Ruststand 1-0. In de 2e helft verandert er niet veel. Door het warme weer ligt het tempo niet al te hoog. In de 50e minuut komt Johanna de Boer nog tot een goed schot die de keepster van Be Quick onschadelijk weet te maken. WTOC probeert het wel, speelt deze middag ook niet slecht maar de spitsen hadden niets tot weinig in te brengen.Ook Be Quick die deze middag veel invalsters heeft probeert het veelal over de vleugels maar tot echt goede kansen komen ook zij niet.Be Quick wint dan ook gelukkig met 1-0.


Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-De Blesse DA 1, gespeeld op 16 april 2011

WTOC DA1 –De Blesse DA1 eindigt in remise. 0-0

Net als in de wedstrijd destijds in De Blesse ontbrak het in deze wedstrijd ook aan effectiviteit. Er waren van beide kanten volop kansen alleen het benutten hiervan was deze middag het grote manco. De Blesse begon wat dreigender aan de wedstrijd en zette wat meer druk naar voren. De keepster van WTOC verrichtte  een aantal goede reddingen. De beste kans in de eerste helft kreeg  toch WTOC in de 21e minuut toen de keepster van De Blesse een bal verkeert uitverdedigde en Maaike van Kammen de bal het lege doel kon binnenschuiven maar te gehaast schoot waardoor deze kans verloren ging. In de 25e minuut krijgt De Blesse de kans de score te open maar schiet net over. In de 44e minuut nog een kans voor WTOC uit een vrije trap. Johanna de Boer die vrij voor de keepster van De Blesse verschijnt weet de bal net niet te pareren. Russtand 0-0. In de tweede helft krijgt zowel WTOC als De Blesse enkele goede kansen. Zo staat Joukje Smeding in de 46e en 49e minuut vrij voor de keepster van De Blesse maar heeft het vizier niet op scherp. In de 66e minuut krijgt Joukje Smeding nogmaals de kans de score open te breken maar op haar schot weet de keepster redding te brengen. Ook De Blesse kreeg enkele goede mogelijkheden maar de overtuiging was er deze middag bij beide ploegen niet. Er werd veelal te gehaast geschoten. In de 85e minuut had Janneke de Poel alsnog de wedstrijd kunnen beslissen toen zij uit een goede voorzet van Martha Nicolai een vrije schietkans kreeg maar helaas ging deze bal naast. De wedstrijd eindigt dan ook onbeslist in 0-0. Voor WTOC een knap resultaat.

Pupil van de week was Lies Annema samen met Maaike en scheids rechter J. Tuntelder.

De dames in de nieuwe inloopshirts

 

Verslag van de wedstrijd Bergum DA 1 -WTOC DA 1, gespeeld op 9 april 2011
 

WTOC Dames 1 in slecht duel ten onder tegen Burgum Dames 1 4-2

Van een revanche uit tegen de dames van Burgum 1 is het niet gekomen. Daarvoor speelden de dames van WTOC Dames 1 te slecht.De effectivieteit ontbrak bij WTOC. Het geloof in eigen kunnen was deze middag niet aanwezig.Kansen waren er genoeg.Het werd van beide partijen een slechte vertoning. De tegendoelpunten werden deze middag wel heel gemakkelijk weggegeven. In de eerste helft tot de 40e minuut was er niets aan de hand. WTOC kreeg de beste kansen. In de 9e minuut verscheen Maaike van Kammen alleen voor de keepster van Burgum maar schoot naast. Burgum moest het vooral van afstandsschoten hebben en deze waren ook niet van gevaar ontbloot. In de 32e minuut komt WTOC verdiend op 0-1 door Johanna de Boer die een afgeslagen bal onhoudbaar binnenschiet.  Burgum schiet in de 35e minuut via de lat over. In de 36e minuut verschijnt Johanna de Boer alleen voor keepster van Burgum maar deze weet het schot prima te blokkeren. Na een mistverstand in de defensie van WTOC  komt Burgum in de 41e minuut goedkoop aan de gelijkmaker 1-1. In de 44e minuut komt Burgum zelfs op voorsprong door van afstand prima binnen te schieten 2-1 wat tevens de ruststand is.  In de 49e minuut komt Burgum op 3-1 na een verdedigingsfout. Door een eigen goal van Burgum weet WTOC weer aan te sluiten 3-2. WTOC krijgt nog een levensgrote kans op de gelijkmaker als Johanna de Boer en Maaike van Kammen alleen voor de keepster van Burgum verschijnen. Ook deze kans wordt om zeep geholpen en  geeft de machteloosheid van deze middag aan. In de slotfase komt Burgum nog op 4-2, waarna het duel is beslist. Eindstand 4-2.

Verslag van de wedstrijd Sc Kootstertille DA 1-WTOC DA 1 op 2 april 2011
WTOC Dames 1 neemt revanche op Kootstertille Dames 1

In de thuiswedstrijd werd nog met 1-3 verloren van Kootstertille. Zaterdag waren de rollen omgedraaid. WTOC Dames 1 ging verdiend naar huis met drie punten. In de eerste helft zag het hier nog niet naar uit. Wel kwam WTOC in de 5e minuut door Maaike Nijboer nog op 0-1. Een minuut later ligt de gelijkmaker er ook al weer in door onoplettendheid in de achterhoede.1-1. Vooral in de eerste helft speelde WTOC angstig voetbal. Er wordt veel te veel balverlies geleden. In de 10e minuut komt Kootstertille op 2-1. Maaike Nijboer van  WTOC heeft direct het antwoord klaar maar schiet in de 12e minuut op de paal. Toch wordt het weer gelijk in de 18e minuut. Uit een voorzet van Rianne Wiersma weet Maaike Nijboer de gelijkmaker te maken. Met een afstandsschot komt Kootstertille in de 33e minuut toch weer op voorsprong 3-2. Dit wordt de ruststand. In de 2e helft zet WTOC veel meer druk naar voren. Met de wind in de rug krijgt WTOC een behoorlijk veldoverwicht. Kootstertille weet de bal maar moeilijk meer uit te verdedigen. Uit een corner van Pytsje Veenstra kopt Jitske Veenstra op de lat. Onverwacht weet Kootstertille uit een counter de score uit te breiden 4-2. WTOC knokt zich echter goed terug. Jitske Veenstra scoort in de 50e minuut de aansluitingstrefer . In de 53e minuut wordt het zelfs 4-4 alweer door Jitske Veenstra. Nog is de koek niet op. Uit een corner weet Maaike Nijboer haar 3e treffer te maken 4-5. Rianne Wiersma schiet in de 77e minuut  rakelings over. In de slotminuten krijgt WTOC nog een penalty toegewezen vanwege het onderuit halen van Maaike Nijboer. Maaike Nijboer belast zich hier zelf mee en weet met haar 4e treffer de eindstand op 4-6 te bepalen.

Verslag van de wedstrijd St. Annaparochie DA 1-WTOC DA1, gespeeld op 26 maart 2011

WTOC Dames 1 machteloos in Sint Annaparochie 4-0.

Zaterdagmiddag speelden de dames van WTOC 1 de uitwedstrijd  tegen Sint Annaparochie Dames 1. Na de goede wedstrijd een week eerder tegen  koploopster Heerenveen werd het deze middag een regelrechte afgang. De wedstrijd was amper een minuut oud toen Sint Annaparochie al op 1-0 kwam. Gerieke de Groot die deze middag een grote plaag was voor de defensie van WTOC wist zich over links vrij te spelen en de keepster van WTOC te kloppen. In de 5e minuut had WTOC de stand weer kunnen gelijk trekken maar Jitske Veenstra die vrij voor de keepster van Sint Annaparochie opdook wist deze niet te passeren. In de 10e minuut wordt het  2-0 met een prima afstandsschot van Sint Annaparochie en gezien het wedstrijdbeeld was de wedstrijd gespeeld. Het leek net of er deze middag maar een ploeg voetbalde en dat  was de thuisploeg. WTOC leverde de bal vaak op knullige manier in waardoor de druk op de defensie alleen maar toenam. Ook het uitvallen van Johanna de Boer met een enkelblessure in het begin van de wedstrijd kon op het middenveld moeilijk opgevangen worden.WTOC kon hierdoor moeilijk druk naar voren brengen.Sint Annaparochie kreeg nog enkele goede mogelijkheden maar die werden of naast geschoten of de keepster van WTOC blokte het schot. In de 60e minuut wordt het 3-0 als Gerieke de Groot weer de defensie te snel af is. Bijna wordt het 3-1 als WTOC uit een corner de bal inschiet maar deze van de lijn wordt gehaald. Sint Annaparochie weet in de 75eminuut de score nog tot 4-0 uit te breiden. WTOC had de eer nog kunnen redden toen Maaike Nijboer een voorzet van Jitske Veenstra dacht te verzilveren maar de keepster van Sint Annaparochie op haar weg vond. Eindstand wordt 4-0.Een verdiende overwinning voor Sint Annaparochie.

 

 

WTOC Dames 1- Heerenveenseboys Dames 1 3-3

Zaterdagmiddag moesten de dames van WTOC Da1 aantreden tegen de fiere koploopster Heerenveense boys Da1. Vooral de laatste wedstrijden was de doelpuntenmachine van Heerenveense boys goed op dreef. Ook deze middag zag het hier eerst naar uit. Al in de 5e minuut komen de gasten op 0-1. De score werd in de 14e en 26e minuut uitgebreid naar 0-3.Een hogere score was mogelijk geweest maar de effectiviteit ontbrak, terwijl ook de paal een keer redding bracht voor WTOC.  WTOC begint vervolgens meer druk naar voren te zetten. Vooral de achterhoede van Heeerenveense boys bleek deze middag een te nemen hindernis. In de 24e minuut weet WTOC voor het eerst gevaarlijk te worden. Maaike Nijboer  krijgt in vrije positie een goede kans. De goed ingeschoten bal kan de keepster  met moeite  tot corner verwerken. In de 27e minuut vlak nadat Heerenveense boys 0-3 hebben gemaakt schiet Maaike Nijboer eerst op de paal. De rebound wordt wel goed ingeschoten door Maaike Nijboer en WTOC komt op 1-3. In de 31e minuut maakt WTOC de aansluitingstreffer via Johanna de Boer. Janneke de Poel krijgt in de 34e minuut aleen voor de keepster een kans op de gelijkmaker maar de keepster weet dit te voorkomen. Heerenveense boys komt in de 45e minuut over links nog vrij voor doel maar schiet naast. De ruststand wordt 2-3. In de tweede helft golft het spel op en neer. Het wordt een heel spannende 2e helft. Heerenveense boys springt echter slordig met de kansen om. Ook WTOC laat zich niet onbetuigd en krijgt een aantal kansjes. In de 67e minuut komt WTOC verdient op 3-3. Johanna de Boer komt in vrije positie voor doel als een bal doorschiet via een verdedigster van Heerenveenseboys   en de gelijkmaker kan binnenschieten. 3-3.In de slotfase weet Heerenveense boys nog wel te scoren maar dit doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd. Eindstand 3-3. Een prima resultaat voor WTOC.

Pupil van de week: Boukje Femke de Boer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van de wedstrijd Stiens DA 1- WTOC DA 1 op 12 maart 2011

Stiens Dames 1 – WTOC Dames 1 3-1

In de eerste helft van deze wedstrijd viel er weinig te beleven. Beide ploegen waren niet vooruit te branden. Er heerste een soort loomheid  over beide ploegen. Het mooie weer was hier waarschijnlijk debet aan. Er werd over en weer teveel balverlies geleden. Stiens voetbalde iets beter en kreeg ook een aantal kansjes. De keepster Lisa Elsinga van WTOC redde een aantal keren bekwaam.

Vooral in de 42e minuut toen Stiens alleen voor de keepster van WTOC verscheen maar deze met een katachtige reactie een voorsprong voor Stiens wist te voorkomen. Ruststand 0-0.

In de 2e helft kwam WTOC beter uit de startblokken.

Vooral in het eerste kwartier zette WTOC druk naar voren. Dit leidde tot een aantal kansjes.

In de 55e minuut komt WTOC op voorsprong, wanneer Johanna de Boer over rechts vrij voor de keepster van Stiens opduikt en de bal in de verste hoek weet binnen te schieten 0-1. Vervolgens gaat  Stiens op jacht naar de gelijkmaker en neemt het heft in handen. Het laatste halfuur heeft WTOC dan ook niet veel meer in te brengen. Stiens krijgt veel te veel ruimte en weet in de 65e minuut op 1-1 te komen.  In de 73 heeft Stiens weer 2 kansen. Via de paal schiet de bal het veld weer in. WTOC ontsnapt. Toch komt Stiens in de 79e minuut op voorsprong 2-1. WTOC weet de bal verdedigend maar moeilijk meer te verwerken. In de slotminuten stelt Stiens de winst definitief veilig  door ook nog de 3-1 te maken. Een iets geflatteerde uitslag.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- LSC DA 1 op 5 maart 2011 3-1

WTOC Dames 1 wint met moeite van LSC Dames 1

LSC Dames is dan wel hekkensluiter  in de 3e klasse B, op het veld waren ze deze middag gelijkwaardig aan WTOC. Fysiek waren ze beter.WTOC Dames moest het deze middag van werklust hebben. Van mooi voetbal was deze middag geen sprake. Het was ťťn van de mindere wedstrijden. In de eerste tien minuten leek het hier niet op. WTOC combineerde goed en kwam in de 6e minuut door een goed schot van Jitske Veenstra al op 1-0. In de 8e minuut was het bijna 2-0 toen Jitske Veenstra uit een voorzet rakelings naast kopte. LSC  bekomen van de eerste schrik begon vervolgens  beter te voetballen. Vooral over links breken ze soms gevaarlijk uit. In de 24e minuut komt LSC uit een vrije trap langszij. In eerste instantie wordt het schot geblokkeerd, maar de rebound is wel raak 1-1.WTOC had in de 35e minuut weer op voorsprong kunnen komen als Jitske Veenstra vrij voor het doel verschijnt maar net naast schiet. De ruststand wordt 1-1.  

Ook in de tweede helft bakken beide ploegen er niet veel van. Er wordt veel balverlies geleden. LSC probeert het veel met lange ballen. De verdedging van WTOC kan de bal deze middag maar moeilijk verwerken. De kracht ontbreekt gewoon. Toch komt WTOC in de 70e minuut weer op voorsprong als Maaike Nijboer een afgeslagen bal via de paal weet binnen te schieten. 2-1. In de 89e minuut wordt de zege veilig gesteld wanneer Joukje Smeding ook haar doelpuntje weet mee te pikken. Een zwaar bevochten zege. Eindstand 3-1.

 

 

 

Pupil van de week is Iris Bosgraaf samen met scheidsrechter I. van der Bij en Maaike Nijboer

 

Verslag van de wedstrijd  De Blesse DA 1-WTOC DA 1 op 26 februari 2010    1-1
De Blesse Dames 1  - WTOC Dames 1

In de eerste competitiewedstrijd van dit jaar nemen de dames van WTOC 1 in de uitwedstrijd tegen De Blesse Dames 1 verdienstelijk een punt mee naar huis. Het werd een wedstrijd van de gemiste kansen over en weer. Voor het publiek viel er veel te genieten. Beide defensies hielden zo nu en dan open huis. Ook stond het vizier van beide ploegen nog niet op scherp. De mooiste kansen werden deze middag om zeep geholpen. De ruststand van 0-0 en de eindstand van 1-1 was hier een logisch geval van.  De Blesse combineerde wel wat beter en benutte de vleugels beter dan WTOC die vaak de openingen door het midden zocht. Beste kans in de eerste helft kreeg WTOC toen de keepster van De Blesse bij het uitverdedigen de bal tegen Joukje Smeding opschoot. Helaas schoot Joukje uit een moeilijke hoek in het zijnet. Ook schoot Maaike Nijboer nog eens via de lat over. De Blesse testte aan de andere kant zo nu en dan ook het houtwerk, schoot 100% kansen over of naast. Het lukte deze middag maar niet. In de tweede helft veranderde hier niet veel aan. Wel komt de Blesse op voorsprong 1-0. WTOC heeft het hier eventjes moeilijk mee, maar weet 10 minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker te maken. Uit een corner van Pytsje Veenstra  kopt  Johanna de Boer de bal in de goal. Eindstand 1-1.

 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- DV Bolsward DA 1

WTOC Dames 1 speelt gelijk tegen Bolsward Dames 1  1-1
Op een redelijk bespeelbaar veld probeerde WTOC Dames 1 revanche te nemen voor de destijds 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Bolsward Dames 1. Dit is niet gelukt. Het werd een 1-1.

Met een beetje meer geluk waren de punten thuis gebleven. Vooral in de eerste helft had Bolsward het geluk aan hun zijde.

Als WTOC toen wat scherper voor de goal van Bolsward was geweest  waren ze met een voorsprong de rust ingegaan. Tot driemaal toe werden paal en lat geteisterd of de bal ging via de keepster net naast. Maaike Nijboer mocht in de 31e minuut een vrij trap nemen die via de lat overging. In de 35e minuut kopt Joukje Smeding net naast . In de 38e minuut schiet Maaike goed in maar via de paal gaat ook deze bal naast. Ook de diverse corners die in de eerste helft werden genomen door Pytsje Veenstra, deden de dames van WTOC te weinig mee. De echte killersmentaliteit ontbrak deze middag. Ook Bolsward liet zien, dat ze voor de winst kwamen. Zo kwamen ze in de 6e minuut  bijna op voorsprong toen Bolsward door het midden vrij kon uithalen maar de bal via de keepster van WTOC Lisa Elzinga en de paal het veld weer inschoot. Ook Bolsward mocht in de 2e helft een aantal corners nemen die niet van gevaar ontbloot waren. De jarige Lisa Elzinga (23) keepte deze middag  een goede partij. Ruststand 0-0. In de 2e helft komt Bolsward onverwacht in de 50e minuut op voorsprong als een schot van richting wordt veranderd en de keepster van WTOC kansloos is. WTOC moet nu wel komen en dat deden ze ook. In de 56e minuut wordt het alweer gelijk als  Maaike Nijboer de bal in de uiterste hoek weet te koppen uit een goed genomen corner van Pytsje Veenstra. 1-1. Wat WTOC daarna ook probeert het lukt niet op voorsprong te komen. Ook Bolsward krijgt nog een aantal prima mogelijkheden op een voorsprong maar telkens weet keepster  Lisa Elzinga dit te voorkomen. Tien minuten voor tijd valt Hiltje Hoekstra met een gebroken enkel uit. De wedstrijd eindigt  in een gelijkspel. 1-1.Gezien de verhoudingen een terechte uitslag.

Pupil van de week is Neeltje Starkenburg.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-FC Wolvega DA 1 op 13 november 2010

WTOC Dames 1 knokt zich naar belangrijke zege op Wolvega Dames 1 4-3

 

WTOC Dames 1 speelde afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Wolvega Dames 1.  Op een redelijk bespeelbaar veld liet Wolvega zich niet zomaar op zij zetten. Zij beschikken over een fysiek sterke ploeg, waarmee WTOC vooral de eerste helft grote moeite had. In de eerste minuut werd WTOC klaar wakker geschud toen Wolvega over links doorbrak en direct doelpuntte.0-1. Vooral over links waren ze gevaarlijk.Bekomen van de schrik probeerde WTOC snel de gelijkmaker te forceren. Het spel van WTOC was echter te gehaast. Aan het eind van de eerste helft krijgt WTOC nog wel een aantal kansen op de gelijkmaker. Na een drietal goed genomen corners weet Jitske Veenstra de laatste corner goed in te schieten maar de bal teistert de lat. Ruststand 0-1.In de 2e helft gaat WTOC op jacht naar de gelijkmaker. In de 46e minuut schiet Martha van Assen een corner over. In de 55e minuut valt dan de gelijkmaker als Maaike Nijboer, uit een corner van Pytsje Veenstra , de bal weet binnen te werken 1-1.Wolvega laat het er niet bij zitten en komt in de 60e minuut na slecht ingrijpen van de defensie alweer op  voorsprong.1-2. Na een blunder van de keepster van WTOC wordt het in de 62e minuut zelfs 1-3. Deze keer laat WTOC de kopjes niet hangen. Met een tomeloze inzet wordt getracht de aansluitingstreffer te forceren. Deze valt in de 66e minuut als Pytsje Veenstra vrij voor de keepster van Wolvega verschijnt en met buitenkant rechts scoort.2-3.Uit een vrije trap van Hiltje Hoekstra weet Maaike Nijboer in de 70e minuut de gelijkmaker te scoren. 3-3.WTOC ruikt de winst  en gaat op jacht naar de voorsprong. Deze komt er in de 84 e minuut wanneer Maaike Nijboer zich prima vrijspeelt, goed voorzet  op Joukje Smeding die de bal onhoudbaar binnenschiet.4-3. Dit is de eindstand .Op basis van inzet, vooral in de 2e helft, een verdiende overwinning.

Pupil van de week was Doetie Zijlstra.

 

Verslag van de wedstrijd Blauw Wit DA 1 tegen WTOC DA 1 op 6 november 2010

WTOC Dames 1 onderuit bij Blauw Wit Dames 1 4-0

 WTOC Dames 1 moest zaterdagmiddag aantreden tegen Blauw Wit in Leeuwarden op het kunstgrasveld.

Na een slechte voorbereiding en een blamerende start liepen ze snel achter de feiten aan. Ook deze middag mistte WTOC een viertal  basisspeelsters en dat was zeker te merken. De vaste patronen ontbraken.  De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen WTOC al tegen een 2-0 achterstand aankeek. Ze begonnen ongeconcentreerd  leden veel balverlies. De voorhoede kon in de eerste helft geen bal vasthouden, zodat de druk steeds groter werd op de achterhoede. In de 3e en 4e minuut kwam WTOC op achterstand door een achterhoede die niet goed ingreep, waarbij ook de keepster van WTOC niet vrijuit ging. In de 25e minuut werd het zelfs 3-0 door een foute terugspeelbal .

De keepster van WTOC weet in eerste instantie het schot nog te blokkeren maar de rebound is wel raak. Het eerste wapenfeit van WTOC kwam pas in de 35e minuut toen Janneke de Poel  een uitstekend schot losliet waar de keepster van Blauw Wit de grootste moeite mee had. Een vrije trap van Blauw Wit die via de lat overgaat, ontkomt WTOC aan een grotere achterstand. Ruststand 3-0.

In de tweede helft zet WTOC Blauw Wit onder druk. Er ontstaan kansen maar WTOC weet deze middag de eer niet de redden. Zelfs kansen voor open goal worden onbenut gelaten en dan verdien je ook geen resultaat. Blauw Wit stelt in een counter daar nog een doelpunt tegenover zodat de eindstand 4-0 wordt. 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Be Quick DA 2 op 30 oktober 2010

Dames WTOC 1 lijden nipt verlies tegen koploopster. 0-1

WTOC Dames moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen de dames van Be Quick 2. Be Quick is trotse koploopster en had nog geen wedstrijd verloren. WTOC verwachtte daarom ook een moeilijke en zware wedstrijd. Vooral ook omdat  een paar vaste basisspeelsters ontbraken. In de 1e helft bleek Be Quick over een goed voetbalspelend team te beschikken. Goed georganiseerd en gedisciplineerd. De eerste 15 minuten was het aftasten geblazen. Be Quick speelde wat gemakkelijker dan WTOC maar echt gevaarlijk werd Be Quick pas in de 20e minuut toen een speelster alleen voor keepster Froukje vd. Velde van WTOC verscheen maar Froukje  wist het schot prima te blokkeren. WTOC  krijgt gedurende de eerste helft meer vat op het spel van Be Quick. Mag een aantal corners nemen die gevaarlijk voor de goal geplaatst worden maar Be Quick weet verdedigend ook goed uit de voeten te kunnen.Tegen het einde van de 1e helft krijgt Be Quick nog een aantal kansjes maar weten deze niet te benutten.

 

In de 2e helft blijkt dat WTOC niets onder doet voor Be Quick. Vooral de laatste 20 minuten was WTOC beter dan Be Quick. Vooral de snelle omschakeling van verdediging naar aanval gaat steeds beter lopen. Be Quick werd dan ook in de verdediging gedrukt en met een beetje meer geluk had een gelijkspel er zeker in gezeten. Conditioneel zit het wel goed. Er wordt soms nog  teveel balverlies geleden en tegen een snelle ploeg als Be Quick kan dit dodelijk zijn. Ongeveer een kwartier voor tijd weet Be Quick de enige goal te scoren na balverlies van WTOC. WTOC probeert het daarna nog wel maar tot echt uitgespeelde kansen komen ze niet meer.Een gelijkspel had WTOC deze middag zeker verdiend.Eindstand 0-1.
 

Pupil van de week was Marije Meijer.
Scheidsrechter Buisman floot een goede wedstrijd.

    

 

 

 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA1- Bergum DA1, gespeeld op 16 oktober 2010 

WTOC Dames verliest  van Bergum Dames 1    2-3

WTOC Dames speelde een slechte wedstrijd tegen Bergum Dames 1. De dames van Bergum combineerden beter en hadden  het middenveld in handen.Ook de afvallende bal werd vaak een prooi voor de bergumers. Door een slechte uittrap van de keepster van WTOC  komt WTOC  in de 8e minuut al op achterstand.0-1. In de 10e minuut komt WTOC onverwachts op 1-1 als Rianne Wiersma een als voorzet bedoelde bal over de keepster van Bergum in het doel ziet verdwijnen.WTOC had over geluk niet te klagen toen in de 12e minuut een schot van Bergum via de paal het veld weer inschiet. Tot de rust krijgen beide ploegen nog een aantal kansjes die geen resultaat opleveren. Ruststand 1-1. Via een ongevaarlijke lijkende vrije trap wordt het in de 46e minuut 1-2. De keepster van WTOC gaat hierbij niet geheel vrijuit. Door Joukje Smeding wordt het in de 67e minuut gelijk 2-2.  WTOC probeert nu door te drukken. Zo schiet Pytsje Veenstra rakelings naast, terwijl de keepster van Bergum een van richting veranderde bal maar nauwelijks kan tegenhouden. Bergum is de laatste 10 minuten weer de bovenliggende partij en weet in de 87e minuut de winnende treffer te scoren 2-3.
Op de foto komt Joukje Smeding naar de bal, daarachter in het shirt van WTOC Johanna de Boer en Jitske Veenstra.

 


 

 

Pupil van de week was Rixt Kooistra van WTOC E3M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1 tegen St.Annaparochie, gespeeld op 9 oktober 2010 

WTOC Dames 1 wint in doelpuntrijke wedstrijd van St Annaparochie Dames 1   5-3

WTOC Dames 1 heeft weer aan klantenbinding gedaan. In een levendige wedstrijd , waarin WTOC Dames perioden met goed voetbal lieten zien maar ook zo nu en dan slordig aan het spelen waren werd de wedstrijd tegen de dames van St Annaparochie wel met enige spanning tegemoet  gezien. Immers St Annaparochie kwam de laatste jaren telkens als winnaar van het veld. De rollen waren deze middag eens omgedraaid.

De wedstrijd was nog maar 8 minuten oud toen WTOC Dames al met 2-0 voor stonden. Tot tweemaal toe reageerde Joukje attent op voorzetten over de verdediging van St Annaparochie heen van Rianne en Jitske. Bij de 2e goal werd de kopbal van Joukje uit een voorzet in eerste instantie nog geblokt dor de keepster, maar de rebound tikte Joukje simpel binnen. Na een kwartier spelen was St Annaparochie van de eerste schrik bekomen en ging beter voetballen. Vooral via  Gerieke de Groot die op het middenveld steeds meer het heft in handen nam kwam Sint Annaparochie een aantal keren gevaarlijk door. De 2-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 25e minuut was het de gevaarlijke Gerieke die zo maar door de verdediging van WTOC heen kon lopen en de aansluitingstreffer binnen kon binnen schieten. St Annaparochie speelde op dat moment beter dan WTOC. De combinaties liepen wat beter.Ze kregen ook een aantal kansen maar wisten deze niet te benutten. WTOC was  deze middag effectiever en dat bleek in de 43 e minuut toen Joukje haar 3e treffer kon binnenschieten al ging de keepster van St Annaparochie hierbij niet helemaal vrijuit. Een hattrick voor Joukje. Dit was de ruststand 3-1.

 In de 2e helft ging St Annaparochie weer op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 52 t/m 57e minuut kreeg Sint Annaparochie een aantal prima kansen hierop maar faalde in de afwerking. WTOC Dames kreeg steeds meer ruimte en  had vooral in de 2e helft nog een aantal 100% kansen die helaas niet werden benut. Toch kwam WTOC in de 76e minuut op 4-1 toen een uitstekende voorzet van Rianne door een eigen speelster van St Annaparochie achter haar eigen keepster werd gewerkt. In de 78e minuut werd het zelfs 5-1 en weer was het Jouke die deze middag haar 4e doelpunt maakte door een goede pass van Maaike.  Sint Annparochie bleef positief voetballen en wist in de resterende minuten nog terug te komen tot 5-3 door doelpunten van Olga Kolkman en Gerieke de Groot. Ook WTOC kreeg in de laatste minuten nog een tweetal prima kansen maar wisten deze niet meer te verzilveren. Eindstand werd 5-3. Een prima en verdiende overwinning.

 

 

 

 

 

 

Pupil van de week was Benthe Meijer.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC Dames 1 tegen Sc Stiens Dames 1, gespeeld op 25 september 2010

WTOC Dames 1 wint met veel inzet van Stiens Dames 1

WTOC Dames 1 boekte afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning op de dames van Stiens. Stiens beschikt over een jonge en technische ploeg die met mooi voetbal probeert tot een overwinning te komen. WTOC Dames stelde hier veel inzet en fysieke kracht tegenover en deze inzet werd beloond met een overwinning van 2-0. Gezien de betere kansen die WTOC kreeg een terechte overwinning. Vooral in de eerste helft werden van beide kanten  kansen gecreŽerd, waarvan WTOC Dames alleen eentje wist te verzilveren. WTOC moest soms alle zeilen bijzetten om de snelle spitsen van Stiens een vrije doortocht te belemmeren. Mochten zij al gevaarlijk in de buurt van het WTOC doel komen dan was de keepster van WTOC  attent om doelpogingen te verijdelen. Lisa keepte deze middag een foutloze wedstrijd en behield de nul. WTOC kreeg in de eerste helft ook een paar goede kansen. Zo verscheen Rianne alleen voor de keepster na een goede lage voorzet maar ook de keepster van Stiens  bleek uit het goede hout gesneden. Gaande de eerste helft wist Joukje de keepster wel te verschalken uit een goede voorzet van Rianne.1-0. Dit werd tevens de ruststand. In de 2e helft probeerde Stiens iets aan deze achterstand te doen. Het ging echter wat te gehaast en vooral de dieptepass was vaak te hard waardoor de defensie van WTOC op tijd kon ingrijpen. Stiens kroop meer en meer uit hun schulp, waardoor WTOC op de counter kon spelen. Hieruit ontstonden een aantal kansjes waar de keepster van Stiens in eerste instantie geen problemen mee had. Ook een aantal corners aan weerszijden leverden niet het gewenste resultaat op. Uit een snelle counter van WTOC zijde wist Sieta haar tegenstandster de bal te ontfutselen en prima voor te zetten. Pytsje kon de bal in het lege doel schieten en de score verdubbelen.2-0. Stiens probeerde het nog wel maar was te gehaast. De defensie van WTOC stond als een blok, waardoor er geen doorkomen aan was. WTOC won dan ook verrassend met 2-0.

Op de foto Pupi l van de week Petra Zuidersma van WTOC E3M, samen met scheidsrechter
Geert van der Veen en aanvoerder Maaike van Kammen.

 

Verslag van de wedstrijd LSC Sneek-WTOC DA 1, gespeeld op 18 september 2010

WTOC Dames pakt eerste overwinning in uitwedstrijd tegen LSC Sneek   1-6

WTOC Dames 1 hebben afgelopen zaterdag de eerste 3 punten weten te behalen. LSC Sneek ofwel Lycurgus Sparta Combinatie werd met maar liefst 1-6 aan de zegekar gebonden. WTOC Dames 1 zette vanaf het begin signaal meteen druk op de achterhoede van LSC. Na een aantal doelpogingen die net naast  of  overgingen was het in de 12e  minuut wel raak toen Maaike een goede aanval keurig afrondde. Gaandeweg  de wedstrijd werd de score verder opgevoerd tot een ruststand van 1-5, waarbij de doelpunten van WTOC werden gemaakt door Joukje 2 x ; Maaike nogmaals en Rianne.

Na een 0-2 voorsprong wist LSC nog  wel iets terug te doen. De spits van LSC kwam na een aantal misverstanden en onvoldoende dekking vrij voor keepster Sinie die de hoek voor het uitzoeken had omdat haar  geen strobreed in de weg werd gelegd. De 2e helft was nauwelijks begonnen of WTOC had via Maaike het net al weer gevonden en kwam op 1-6. WTOC geloofde het toen eigenlijk wel terwijl LSC niet bij machte was het WTOC nog  moeilijk te maken. Het spel speelde zich dan ook hoofdzakelijk af op het middenveld. Einduitslag 1-6. WTOC heeft dor deze uitslag weer een positief doelsaldo terwijl de eerste belangrijke punten binnen zijn. Een mentale opkikker, waardoor het vertrouwen alleen maar verder zal toenemen. Aanstaande zaterdag speelt WTOC Dames 1 een thuiswedstrijd tegen het lastige Stiens. Wedstrijd begint om 12.30 uur.

WTOC Dames 1 verliest van debutant Kootstertille Dames 1 op 11 september 2010   1-3

Onder  ideale omstandigheden werd afgelopen zaterdagmiddag de derby tegen Kootstertille gespeeld. Vooraf was WTOC gewaarschuwd, omdat Kootstertille over een zeer snelle voorhoede beschikt. De verdediging van WTOC moest dan ook vol aan de bak bleek deze middag wel. Pupil van de week was Boukje de Vries. Kootstertille ging vanaf het beginsignaal volop in de aanval. Vooral de eerste tien minuten had WTOC het hier moeilijk mee. Vooral over links waren ze gevaarlijk. Kootstertille had dan ook zomaar op voorsprong kunnen komen als ze iets effectiever met de kansen waren omgesprongen. Na tien minuten kwam WTOC wat onder de druk vandaan en kon ook aan aanvallen gaan denken. In de 26e minuut werd WTOC voor het eerst echt gevaarlijk toen Joukje goed inschoot maar de keepster redde. Kootstertille bleek deze middag  over een goede keepster te beschikken. Deze was constant een sta in de weg. In de 28e minuut had WTOC op voorsprong moeten komen toen Sieta de bal rakelings naastschoot uit een corner van Hiltje. In de 31e minuut breekt Kootstertille over links gevaarlijk uit. WTOC weet maar nauwelijks de bal uit de doelmond te werken nadat de keepster al was gepasseerd. In het verloop van de wedstrijd zou dit nog een aantal malen gebeuren. In de 35e minuut heeft Kootstertille weer alle geluk van de wereld als Johanna de bal uit een corner van Pytsje goed weet in de koppen. De bal gaat via de kruising over. Vlak voor rust komt Kootstertille dan toch op voorsprong en wel in de 45e minuut. De snelle linkerspits weet keepster Sinie dan te passeren. Ruststand 0-1. De tweede helft is amper een minuut oud als WTOC alweer langszij komt. Uit een scherp genomen corner van Pytsje weet de keepster van Kootstertille de bal niet klemvast te pakken. Johanna schiet de bal in de uiterste hoek  1-1. In de 50e minuut komt WTOC bijna op 2-0 als Sieta vrij voor de keepster opduikt maar helaas overschiet. Kootstertille laat een minuut later wel zien hoe het moet en komt op voorsprong 1-2. Kootstertille neemt vervolgens het heft weer in handen en de verdediging van WTOC heeft de handen vol aan de snelle spitsen. De wedstrijd wordt  in de 60e minuut definitief beslist als Kootstertille een snelle counter plaatst en de 1-3 weet te scoren. WTOC probeert het nog wel maar de scherpte ontbreekt deze middag. Er komen nog wel enkele kansen maar deze weet WTOC niet te benutten. In de 85e minuut wordt zelfs een kans voor open doel gemist. Eindstand wordt dan ook 1-3 waar Kootstertille zeer content mee is. Ze hebben dan ook verdiend gewonnen.

WTOC Dames verliest 1e competitiewedstrijd van Bolsward Dames 1 op 4 september 2010      2-1

WTOC Dames 1 had afgelopen zaterdag  de lastige uitwedstrijd tegen Bolsward Dames 1.
Onder prachtige weersomstandigheden werd het een spannende en aantrekkelijke wedstrijd.
WTOC mistte een aantal speelsters en er waren een aantal meiden niet fit. Dit kon je aan het eind van de wedstrijd duidelijk merken toen men conditie te kort kwam om het Bolsward alsnog in de slotfase moeilijk te maken.

De wedstrijd was amper 1 minuut oud toen WTOC al op voorsprong had moeten komen. Na een vloeiende aanval verscheen Joukje alleen voor de keepster van Bolsward. Joukje schoot de bal goed in maar de keepster kon nog net met de vingertoppen de bal van richting veranderen zodat deze aan de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeerde. Ook de spits van Bolsward verscheen in de 3e minuut oog in oog met de keepster van WTOC Lisa Elzinga, maar Lisa wist de inzet prima te blokkeren. Lisa keepte deze middag een prima wedstrijd. In de 5e minuut mag WTOC haar 1e hoekschop nemen die gevaarlijk indraait. De keepster staat  op de goede plek om de bal onschadelijk te maken. Vooral in de eerste 25 minuten was WTOC de iets betere ploeg en kreeg ook de betere kansen. Toch moest WTOC soms alle zeilen bijzetten om de snelle spitsen van Bolsward af te stoppen. Vooral in het begin kwam Bolsward over rechts een aantal keren gevaarlijk door. In de 14e minuut krijgt Willy een goede kans. De keepster weet echter haar schot te blokkeren. In de 15e minuut mag Bolsward een hoekschop nemen die niets oplevert. In de 22e minuut komt Bolsward gevaarlijk over rechts door door, maar de bal wordt naast geschoten. In de 25e minuut weer een goede kans voor WTOC maar weer weet de keepster van Bolsward redding te brengen. Over en weer mogen nog een aantal hoekschoppen worden genomen die niets opleveren. WTOC mag in de 41e minuut een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied. Maaike Nijboer schiet de bal echter rakelings naast. Rust breekt dan ook aan met 0-0.In de 2e helft weet de keepster van Bolsward in de 48e minuut een schot van Johanna onschadelijk te maken. Het spel golft op en neer zonder dat beide partijen tot goede mogelijkheden komen. WTOC komt dan  toch in de 66e minuut op voorsprong. Uit een prima voorzet van Pytsje weet Joukje de keepster te verschalken 0-1. Lang kan WTOC niet van deze voorsprong genieten. In de 68e  minuut komt Bolsward al weer langszij 1-1. WTOC is even van slag. Bolsward maakt hier gebruik van en weet in de 76e minuut zelfs na een vloeiende aanval op 2-1 te komen. In de 76e minuut heeft WTOC het geluk van de wereld als de spits van Bolsward keihard uithaalt maar de bal via paal en lat het veld weer in spat. Dit was een wereldgoal geweest. In het laatste kwartier probeerde WTOC met man en macht nog 1 punt uit het vuur te slepen maar de kracht ontbrak. Sommige speelsters waren  helemaal leeg gespeeld. Ondanks het verlies kon WTOC op een goede wedstrijd terugzien. Eindstand 2-1.

 WTOC dames 1 boekt drie overwinningen in bekerstrijd.

WTOC Dames 1 werd voor de bekerwedstrijden ingedeeld in een poule met de dames van Kollum
De Lauwers en Drogeham. Zowel Kollum, De Lauwers en Drogeham komen uit in de 5e klas.
Voor WTOC Dames 1 mag dit geen probleem zijn.
De eerste wedstrijd uit bij Kollum werd met 9-0 gewonnen. Doelpunten werden gemaakt door Johanna 3 x, Joukje 2x; terwijl Maaike, Jitske en Rianne eenmaal het net wisten te vinden.
Kollum voegde hier nog een eigen doelpunt aan toe. WTOC kwam vooral in het begin moeilijk tot scoren. Paal, lat en de keepster waren een sta in de weg. Dat de dubbele cijfers niet werden gehaald was een verdienste voor Kollum. WTOC ging soms heel slordig met de kansen om en zo nu en dan ontbrak de scherpte.

 

De tweede wedstrijd was thuis tegen De Lauwers. Dit werd een 6-1 overwinning. Doelpunten werden gemaakt door Maaike 3x, Pytsje en Jitske ieder 1 x terwijl de Lauwers nog een eigen doelpunt maakte. WTOC creŽerde weer veel kansen. Ook in deze wedstrijd was het klassenverschil goed te zien. De Lauwers bleek over een stugge ploeg te beschikken die achterin weinig ruimte weggaf. Met kunst en vliegwerk hield de keepster menige bal tegen. Ook paal en latwerk werden weer een aantal malen geteisterd. De Lauwers wist zelfs nog een keer tegen te scoren toen hun linkerspits de achterhoede van WTOC te snel af was en met een prachtig schot  de eer  wist te redden. Met deze uitslag was de Lauwers dan ook zeer content.

De derde wedstrijd tegen Drogeham werd een 15-0 overwinning. Beide ploegen waren gehavend door het ontbreken van diverse speelsters. Doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Joukje 4x, Maaike 4x, Sieta 2x, Tietje, Johanna, Willy, Pytsje en Aafke wisten 1 x het net te vinden.
Het werd een walk-over. Drogeham had niets in te brengen en probeerde dan ook de schade zoveel mogelijk te beperken. Vooral in de 2e helft zakte het peil soms naar een bedenkelijk niveau.

Aanstaande zaterdag begint de competitie weer en zal WTOC behoorlijk meer tegenstand krijgen.

De 1e wedstrijd wordt gespeeld uit bij Bolsward Dames 1. Direct een zeer moeilijke tegenstandster. Aan de hand van deze wedstrijd kan WTOC zien waar ze staan.

                                                      Seizoen 2010- 2011

 

 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- Haulerwijkse Boys Da1, gespeeld op 29 mei 2010

WTOC Dames 1 winnen laatste thuiswedstrijd overtuigend 7-1.

In deze laatste thuiswedstrijd tegen Haulerwijkse boys Dames 1, de laatste wedstrijd van de competitie, waarbij niets meer voor beide partijen op het spel staat heeft WTOC laten zien in de klasse 3B thuis te horen. Onder leiding van de nieuwe trainer Dolf Versteegh die na de winterstop het roer overnam, werden maar liefst 23 punten behaald. Er werd zelfs met een positief doelsaldo geŽindigd. WTOC Dames 1 sloot de competitie deze middag overtuigend af met een 7-1 winst. Er was een aantal  dames van de selectie afwezig en daarom werd in deze wedstrijd een aantal jeugdige talenten de kans gegeven zich deze middag te bewijzen. Deze kans grepen ze met beide handen aan want zij lieten zien voor het volgende seizoen een goede versterking te zijn. WTOC Dames 1 kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.  Al in de 7e minuut werd een goed genomen corner van Pytsje Veenstra in eerste instantie afgeslagen maar Rianne Wiersma stond net buiten het strafschopgebied klaar de bal ineens op haar pantoffel te nemen en fraai binnen te schieten 1-0. In de 10e minuut probeert Maaike Nijboer het van afstand maar de bal vliegt over. Haulerwijk komt  ook een aantal keren gevaarlijk in de buurt van de WTOC goalie maar in eerste instantie ontbreekt de kracht om echt door te stoten. In de 17e minuut mag WTOC weer een corner nemen. Deze wordt scherp voorgezet waar Joukje Smeding helemaal vrij voor de keepster simpel kan binnentikken 2-0. In de 28e minuut weet Haulerwijk onverwachts tegen te scoren. Over links weten zij door te breken en de bal binnen te schieten 2-1. In de38e minuut weer een kans voor WTOC als Jitske over rechts  vrij kan inschieten maar de bal belandt in het zijnet. Voor rust weet WTOC de score nog uit te breiden als Maaike Nijboer het maar weer eens van afstand probeert. De keepster van Haulerwijk verkijkt zich volledig op dit schot waardoor de bal in het net belandt 3-1. In de 2e helft geloven beide partijen het wel. Ze  hebben last van het warme en lome weer. De concentratie laat het soms afweten. WTOC weet in de 2e helft de score nog wel op te voeren tot 7-1. Op een dieptepass van Maaike weet Sieta Elzinga in de 55e minuut ,( weer op haar oude schoenen ) de 4-1  binnen te schieten. In de 61e minuut breekt Pytsje Veenstra over rechts door en weet via de binnenkant van de paal de 5-1 te maken. In de 64e wordt het met een prachtig afstandsschot van Maaike 6-1. In de 80e minuut het laatste wapenfeit. Uit een voorzet van Jitske weet Maaike deze middag haar 3e doelpunt de maken waardoor de eindstand 7-1 wordt. Haulerwijk weet hier weinig tegenover te stellen. De keepster van WTOC heeft daarom ook een rustige middag. Door stug verdedigen weet Haulerwijk deze middag  dubbele cijfers te voorkomen. Een mooie afsluiting van het seizoen waarbij vooral na de winterstop enkele goede wedstrijden werden gespeeld. Op naar het volgend seizoen. Succes!! 

 

 

 

 

 

 

 

Hier de 5-1 ( Pytsje Veenstra)

 

Verslag van de wedstrijd DV Bolsward DA 1 -WTOC DA 1, gespeeld op 25 mei 2010

WTOC Dames 1 speelt zich in veilige haven.  2-3

Afgelopen dinsdagavond leverden de dames  1 van WTOC een unieke prestatie door de dames 1 van Bolsward in eigen huis te verslaan en door deze overwinning handhaven zij zich in de 3e klasse B. De laatste jaren waren de dames van Bolsward thuis bijna niet te verslaan. De dames van WTOC knokten zich vooral in de 2e helft naar een verdiende overwinning. Vooral in de 1e helft speelden de dames van WTOC een uitstekende wedstrijd. Vanaf het begin werd Bolsward onder druk gezet. Al in de 4e minuut kon WTOC juichen toen ze een vrije trap mochten nemen. Hiltsje Hoekstra schoot de bal laag over de grond uitstekend in.0-1. De keepster van Bolsward had geen enkele kans. In de 7e minuut mocht Bolsward een vrije trap nemen op een gevaarlijke plek. Deze bal werd echter hoog over geschoten. WTOC mocht in de 15e minuut een corner nemen. Deze wordt echter naast geschoten door Maaike Nijboer. In de 18e minuut is het wel weer raak. Sonja Rekker weet zichzelf prima vrij te spelen en de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen.0-2. In de 20e minuut wordt het zelfs 0-3. Maaike Nijboer speelt Jitske Veenstra via een uitstekende dieptepass vrij voor de keepster van Bolsward. Jitske weet hier wel raad mee en schiet de bal keihard binnen.0-3. Een comfortabele voorsprong dachten de dames van WTOC. De concentratie vloeide hierna wat weg, waardoor Bolsward beter in de wedstrijd kwam. Vooral in de counter waren ze soms gevaarlijk.  In de 23e minuut komen ze dan ook op 1-3, wanneer de verdediging van WTOC de bal onvoldoende weet weg te werken en Sandra Koopmans er als de kippen bij is om de 1-3 te scoren. Bolsward ruikt meer en WTOC begint slordiger te spelen. Een aantal corners aan WTOC zijde levert niets op. Sienie Merkus weet nog een aantal knappe reddingen te verrichten maar kan niet voorkomen, dat Bolsward voor de rust toch nog de aansluitingstreffer maakt.2-3.In de 2e helft zijn de partijen aan elkaar gewaagd. Bolsward speelt wat gemakkelijker dan WTOC. Bolsward komt  meer aan aanvallen toe dan in de 1e helft. Met veel inzet weet WTOC veel aanvallen van Bolsward te ontregelen. In de 47e minuut had WTOC zelfs de voorsprong kunnen uitbreiden. Sita Elzinga duikt alleen voor de keepster van Bolsward op maar treuzelt net even te lang, waardoor de verdediging nog net kan ingrijpen. Zo ook in de 66e minuut wanneer Joukje de diepte in wordt gestuurd. Alleen voor de keepster schiet zij uitstekend in maar de keepster van Bolsward weet de bal nog met een reflex te blokkeren. Rond de 80e minuut mag WTOC nog een aantal corners nemen waar ook weer te weinig mee wordt gedaan. In de laatste minuten komt WTOC nog met de schrik vrij, wanneer Bolsward nog een paar uitstekende kansen krijgt. Tot tweemaal toe weten ze echter de keepster van WTOC niet te passeren. Na het laatste eindsignaal grote vreugde bij de dames van WTOC. Handhaving is een feit. Voor de dames van Bolsward stond niets meer op het spel. A.s. zaterdag om 14.30 uur de laatste wedstrijd thuis tegen Haulerwijkse Boys Dames 1.

 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- Opende DA 1, gespeeld op 18 mei 2010    http://www.mijnalbum.nl/Album=BG7S3Y44

WTOC  Dames 1 verliest van Opende Dames 1

Afgelopen dinsdagavond speelden de dames van WTOC 1 de inhaalwedstrijd tegen de dames uit Opende. Nu inmiddels bekend is, dat er vier ploegen zullen degraderen, zijn zowel WTOC als Opende nog niet veilig. Ook waren de dames van Opende uit op revanche omdat ze thuis verloren van WTOC met 4-1. De revanche is er gekomen, want na 90 minuten voetbal prijkte er een 3-5 eindstand op het bord. WTOC Dames 1 kreeg dus het deksel op de neus. Na een eerste helft waarin WTOC de betere ploeg was en vele kansen onbenut liet trok Opende de wedstrijd naar zich toe door al counterend keihard toe te slaan. Vooral de voorhoede van Opende waren de speelsters van WTOC diverse keren te snel af. Dit werd in de 2e helft keihard afgestraft. De communicatie ontbrak deze avond in de achterhoede van WTOC. De wedstrijd: Opende kwam in de 10e minuut door een snelle counter al op voorsprong 0-1. Er werd onvoldoende ingegrepen door de achterhoede. Van de 15e t/m 25  minuut kreeg WTOC legio kansen. Vooral met de uitstekend genomen corners en vrije trappen deed WTOC veel te weinig. Zo verscheen Sieta Elzinga in de 15e minuut alleen voor de keepster van Opende uit een corner van Hiltsje. De keepster kon met moeite de bal blokkeren. In de 20e minuut weet Sieta Elzinga wel te scoren uit een voorzet van Rianne Wiersma 1-1. In de 23e minuut stuit Sieta weer op de keepster. In de  25e minuut is het wel degelijk raak als Sieta de bal in het doel weet te koppen uit een voorzet van Maaike Nijboer 2-1. Opende liet echter de kopjes niet hangen en weet nog voor de rust de stand weer gelijk te trekken 2-2. Dit was ook de ruststand. In de 2e helft komt WTOC in de 46e minuut al weer op voorsprong. Hiltsje probeert het maar eens van afstand. Het schot  wordt een echte dwarrelbal, waar de keepster geen raad mee weet en de bal verdwijnt via haar rechtervoet in het doel 3-2. In de 47e minuut breekt Sonja Rekker nog eens door maar stuit op de keepster. Door een aantal wissels aan WTOC zijde is het verband er wat uit. WTOC is zoekende en komt steeds moeilijker aan aanvallen toe. Vooral Johanna de Boer die niet fit was, wordt op het middenveld gemist. Opende voetbalt steeds nadrukkelijker naar voren. In de 50e minuut wordt het 3-3. Van afstand wordt op het doel gevuurd. Deze bal wordt niet goed beoordeeld door de keepster van WTOC en via haar handen verdwijnt de bal in het doel. Opende ruikt meer. In de 65 minuut wordt WTOC nog een keer gevaarlijk als een scherpe corner van Pytsje Veenstra op een haar na wordt gemist. Opende laat er echter geen gras over groeien. Hun momenten komen in de 80e t/m 90e minuut. In de 82e minuut counteren zij zich naar 3-4. WTOC gaat 1 op 1 spelen maar redt het niet. In de 90eminuut wordt het nog 3-5. WTOC probeert in blessure tijd nog dichterbij te komen maar dit lukt niet meer. Einduitslag 3-5.Positief voor WTOC was, dat de enige concurrent Ons uit Sneek woensdagavond ook verloren had, zodat het verschil zes punten blijft. ONS heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. WTOC moet in de resterende 2 wedstrijden minimaal 1 keer te winnen.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-EBC Delfstrahuizen, gespeeld op 15 mei 2010

WTOC Dames 1 wint ook van EBC/Delfstrahuizen.  4-2 foto's

WTOC Dames 1 is met een goede reeks bezig. Niet dat er elke wedstrijd oogstrelend voetbal wordt gespeeld. De nodige punten worden wel binnen gehaald. Omdat nog steeds niet bekend is hoeveel teams er uit de 3e klasse B degraderen(3 of 4) moesten de dames van WTOC zaterdagmiddag weer aan de bak om een van de naaste belagers EBC/Delfstrahuizen op verdere achterstand te zetten. WTOC Dames 1 won de wedstrijd wel met 4-2 maar wanneer EBC effectiever met de kansen was omgesprongen hadden ze zeker een gelijkspel behaald. EBC kreeg deze middag goede kansen maar het vizier stond niet op scherp of de keepster van WTOC blokkeerde het schot wel. De wedstrijd was amper 2 minuten oud toen Sonja Rekker het maar eens probeerde met een afstandsschot maar de kruising van paal en lat stond succes in de weg. In de 7e minuut lukte het Martha van Assen wel met een hoog afstandsschot. Via de handen van de keepster van EBC/Delfstrahuizen vliegt de bal in de goal 1-0. In de 13e minuut wordt EBC gevaarlijk als WTOC terugspeelt op de keepster maar er nog een speelster  van EBC tussenstaat die met deze kans echter geen raad weet. In de 18e minuut breekt EBC over links door maar het schot vliegt over. In de 23e minuut een goede combinatie tussen Sonja Rekker en Maaike Nijboer. Sonja legt de bal vanaf de achterlijn keurig terug op Maaike maar die schiet over. Sonja komt een minuut later over rechts goed door maar schiet de bal voorlangs. EBC krijgt in de 37e minuut weer over links een goede kans maar via de handen van keepster gaat deze bal over de achterlijn. De corner levert niets op. Ook WTOC mag nog een aantal corners nemen die gevaarlijk voor de goal verschijnen maar geen resultaat opleveren. EBC weet soms met kunst en vliegwerk de goal tot de rust verder schoon te houden. Ruststand 1-0. EBC wordt in de 2e helft gevaarlijker. Er komt meer druk naar voren. Vooral de linker en rechterspits zijn deze middag door hun snelheid moeilijk af te stoppen. In de 47e en 51e minuut krijgt EBC de kans op de gelijkmaker maar zoals in het begin al werd aangegeven stond hun vizier niet op scherp of de keepster van WTOC was wel een sta in de weg. In de 65e minuut komt WTOC dan toch op de 2-0. Johanna de Boer breekt door de verdediging van EBC heen en weet de bal in de uiterste hoek binnen te schieten. Een paar minuten later wordt het zelfs 3-0. WTOC mag een vrije trap nemen. Maaike Nijboer brengt de bal scherp voor het doel waar Jitske Veenstra met een katachtige sprong de bal via de rug binnen weet te werken. 3-0. EBC geeft zich nog niet gewonnen.  In de 76e minuut komen ze verdiend op 3-1 via een uitbraak door het midden. WTOC moet op hun tellen passen. In de 80e minuut krijgen ze de kans op de aansluitingstreffer als ze over links weer goed doorkomen. Sienie Merkus weet ook dit schot te blokkeren. Een beetje onverwachts komt WTOC in de 81e op 4-1 wanneer de keepster van EBC debal uit een voorzet niet klemvast heeft. Maaike Nijboer is er als de kippen bij om uit en moeilijke hoek de bal alsnog binnen te schieten en zo haar doelpuntje meepikt. In de 88e minuut weet EBC weer iets dichterbij te komen. EBC schiet uit vrije positie via de keepster van WTOC over. Uit de corner die hieruit volgt weten ze wel te scoren. WTOC grijpt onvoldoende in 4-2. Dit wordt tevens de eindstand. WTOC speelde niet al te best maar weet de belangrijke punten toch thuis te houden. Uitblinkster aan WTOC zijde was Getje de Boer die wekelijks achterin een zekere factor is.  A.s. dinsdag moeten de dames van WTOC 1 al weer aan de bak thuis tegen Opende.

 

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA1 -Drachtster boys DA 1, gespeeld op 8 mei 2010

WTOC Dames 1 heeft veel moeite met Drachtsterboys Dames 1.

Zaterdag speelden de dames van WTOC 1 een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud, tegen de dames van Drachtsterboys 1. Drachtsterboys moest winnen omdat zij anders degraderen. Ook de dames van WTOC waren nog niet helemaal veilig. Winst zou een stap in de goede richting zijn. Het werd een moeilijke middag voor WTOC. De dames van Drachtsterboys vochten voor wat zij waard waren. In het eerste kwartier kwam Drachtsterboys er niet aan te pas. WTOC zette veel druk om zo te proberen vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Met kunst en vliegwerk hield de keepster van Drachtsterboys haar goal schoon. Onverwachts en tegen de verhouding in kwam Drachtsterboys in de 9e minuut zelfs op voorsprong. Een speelster van Drachtsterboys kon zomaar door de verdediging van WTOC heenlopen zonder dat haar een strobreed in de weg werd gelegd. In eerste instantie kon Keepster Sinie Merkus het schot nog blokkeren maar toen de speelster van Drachtsterboys de rebound binnen wilde schieten werd zij door de keepster van WTOC neergelegd en kwam de bal op de beruchte stip te liggen. Drachtsterboys wist hier wel raad mee en kwam onverdiend op 0-1.

WTOC ging niet bij de pakken neerzitten. Onmiddellijk werd het initiatief weer genomen. Een vrije trap van Maaike Nijboer ging in de 11e minuut maar rakelings over.  In de 14e minuut werd WTOC echt gevaarlijk toen Pytsje Veenstra na een corner van Maaike Nijboer vrij voor de keepster opdook maar via de keepster naastschoot. Een goal hing in de lucht. In de 20e minuut dan toch de 1-1. Sonja Rekker werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip. Pytsje Veenstra voltrok het vonnis.Vlak voor rust komt WTOC zelfs op voorsprong. Een door Maaike Nijboer scherp genomen corner komt via de paal en keepster bij Sonja Rekker terecht die de bal in het lege doel kan lepelen. Ruststand 2-1. In de rust wordt spits Sieta Elzinga vervangen door Joukje  Smeding.  Joukje geeft in de 50e minuut haar visitekaartje al af. Zij wordt door een breedtepass vrij voor de keepster gezet en rond deze kans prima af. 3-1. Kat in bakkie denken ze bij WTOC. Drachtsterboys geeft zich echter niet gewonnen.  Steeds meer geven ze druk naar voren.

WTOC moet alle zeilen bijzetten om de snelle spitsen van scoren af te houden. Toch maakt Drachtsterboys in de 69 e minuut de aansluitingstreffer.

Na het nemen van een drietal corners die nog niets opleveren mag Drachtsterboys een vrije trap nemen. Keepster Sienie Merkus kan de goed ingeschoten bal niet onder controle krijgen. Een speelster van Drachtsterboys is er als de kippen bij de 3-2 binnen te schieten. Drachtsterboys krijgt weer moed. In de 70e minuut wordt hun geloof op een beter resultaat definitief de grond in geboord als Joukje Smeding weer op de juiste plaats staat om uit te halen maar in eerste instantie weet de keepster van Drachtsterboys het schot  nog te pareren. De rebound wordt echter door de vrijstaande Sieta Elzinga binnengekopt. 4-2.

In de 89e minuut krijgt Sieta Elzinga nog een uitstekende kans om haar 2e doelpunt deze middag te maken maar zij schiet rakelings naast. Eindstand wordt 4-2.

Een nuttige overwinning zodat WTOC  zo goed als veilig is om volgend jaar weer in deze klasse uit te komen.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1 - ONS Sneek Dames 2, gespeeld op 24 april 2010

WTOC Dames 1 wint overtuigend van Ons Dames 2  7-0

Onder ideale  weersomstandigheden en gestoken in nieuwe voetbalshirts met korte mouwen, die werden aangeboden door de promotiecommissie, speelden de dames  van WTOC  1  zaterdagmiddag tegen ONS dames 2.  De dames van ONS stonden 1 plaatsje lager dan WTOC en omdat de dames van WTOC nog niet helemaal veilig waren moest er gewonnen  worden. WTOC voldeed ruimschoots aan deze opdracht. Het werd ťťn van hun beste wedstrijd. Vooral het combinatiespel wordt steeds beter beheerst. De patronen worden steeds meer zichtbaar. De opstelling was deze middag ook iets gewijzigd. Jitske Veenstra werd door de trainer naar de spitspositie gedirigeerd terwijl Maaike Nijboer achter de voorhoede kwam te spelen. Dat pakte deze middag goed uit. In het begin was het aftasten geblazen. WTOC probeerde ONS direct onder druk te zetten. ONS probeerde met de counter succes te behalen.  In de 12e minuut kunnen ze gevaarlijk doorbreken maar werd de bal in de handen van de keepster geschoten. Keepster Sienie Merkus stond deze middag telkens op de goede plaats. Ze liet dan ook geen enkele bal door. In de 15e minuut komt het eerste gevaar van WTOC zijde. Een prima voorzet komt bij de vrij staande Pytsje Veenstra terecht die de bal echter tegen de lat schiet.

ONS was gewaarschuwd. In de 18e minuut komt WTOC verdiend op 1-0 als Maaike Nijboer de bal uit een voorzet van Pytsje Veenstra weet binnen te schieten. In de 23e minuut weet WTOC de stand te verdubbelen, als Maaike Nijboer met een prachtig afstandsschot in de rechterbovenhoek de keepster van Ons voor de tweede maal weet te passeren.2-0. In de 28e minuut wordt het zelfs 3-0 wanneer Jitske Veenstra die deze middag in de spits stond, de achterhoede van Ons te snel af is en beheerst weet te scoren. De stand wordt in de 32 minuut naar 4-0 getild, wanneer Sonja Rekker  zich door de achterhoede van Ons weet te wringen en de keepster van Ons weet te verschalken. Ons  breekt vervolgens over links gevaarlijk uit maar schiet de bal voorlangs. Sonja Rekker raakt  in de 34e  minuut nog de paal. Annet Visser valt vervolgens met een schouderblessure uit en wordt vervangen door Janna. Voor rust weet Rianne Wiersma uit een corner van Pytsje Veenstra ook nog het net te vinden, zodat de ruststand 5-0 wordt. De wedstrijd is dan  gespeeld. De 2e helft wordt dan ook een formaliteit. WTOC wordt het eerst gevaarlijk. Johanna de Boer komt in goede scoringspositie maar haar schot vliegt via de lat over de achterlijn. ONS probeert  het in de tweede helft nog wel en kansen zijn er ook wel geweest. De afronding liet echter te wensen over. WTOC weet de stand zelfs nog uit te breiden. In de 63e minuut wordt het door Maaike Nijboer 6-0 die met een leep schotje en via de paal de keepster van Ons weet te verrassen. Uit een corner van Jitske Veenstra weet Sonja Rekker al koppend haar 2e doelpunt te scoren.7-0. Dit is de eindstand deze middag. Een dik verdiende overwinning.

 

 

Verslag van de wedstrijd Burgum DA 1- WTOC DA 1, gespeeld op 10 april 2010 

WTOC Dames 1 verliest  geflatteerd van Burgum Dames 1.   2-1

Vooral in de 1e helft speelden de dames van WTOC 1 een uitstekende wedstrijd tegen de dames van Burgum Dames 1. WTOC was de bovenliggende partij. De dames van Burgum creŽerden eigenlijk geen  enkele goede kans. Keepster Sienie Merkus had dan weinig te doen. Indien WTOC de kansen beter had benut en wat meer geluk hadden gehad dan dan was men met een gerust hart aan de 2e helft begonnen. Nu werd het slechts een 0-1 voorsprong bij rust. WTOC Dames kon met de wind in de rug vooral in de 1e helft naar hartelust aanvallen. Er werd goed gecombineerd. In de 5e minuut mocht WTOC de eerste corner al nemen, doch deze werd door Maaike Nijboer in het zijnet geschoten. In de 6e minuut krijgt Sonja Rekker een goede kans. Alleen voor de keepster wordt de bal echter door haar tegen de keepster aangeschoten. De rebound wordt door Maaike Nijboer ingeschoten maar ook dit schot kan de keepster van Burgum pareren. In de 23e schiet Johanna de Boer van afstand op het doel maar raakt de paal. In de 35e minuut komt WTOC op voorsprong. Uit een vrije trap van Hiltsje Hoekstra komt Sonja Rekker weer vrij voor de keepster. Nu weet Sonja de bal keurig langs de keepster van Burgum te schieten.0-1. In de 38 e minuut mag WTOC nog 2 corners nemen die niets opleveren. Burgum probeert het wel zo nu en dan met wat plaagstootjes maar de achterhoede van WTOC laat geen echte kansen toe in de 1e helft. Ruststand wordt 0-1. In de 2e helft een heel ander WTOC. De dames van WTOC beginnen  veel te slap. Er wordt slordig gespeeld. Burgum geeft veel meer druk nu ook met het windvoordeel en kan in de 46e minuut al juichen wanneer de spits  door de achterhoede van WTOC kan lopen zonder dat haar een strobreed in de weg wordt gelegd;de keepster omspeelt en de 1-1 binnenschiet. WTOC komt in de tweede helft nauwelijks aan aanvallen toe. Vooral door onzuivere passes vanuit de achterhoede blijven de dames van Burgum maar komen. In de 60e minuut missen de dames van Burgum een levensgrote kans. In een poging van de keepster van WTOC de bal weg te schieten mist zij deze volledig, waardoor een speelster van Burgum door kan lopen en de  bal in een verlaten doel kan schieten.  Zij mist deze kans echter hopeloos en tot ontzetting van het hele team van Burgum. Toch kan Burgum in de slotfase de punten thuishouden als zij een penalty mogen nemen doordat de keepsters van WTOC een doorgebroken speelster van Burgum in het beruchte gebied neerhaalt. Deze penalty wordt goed ingeschoten en de dames van Burgum komen op voorsprong.2-1.WTOC probeert het nog wel in de slotfase maar heeft de kracht niet meer om er een gelijkspel uit te slepen. Gezien de wedstrijd had WTOC wel een punt verdiend. Eindstand 2-1.

Verslag van de wedstrijd Opende DA 1-WTOC DA 1, gespeeld op 3 april 2010

WTOC Dames 1 wint lastige uitwedstrijd tegen Opende Dames 1.  1-4

Nadat WTOC Dames 1 afgelopen woensdagavond nog nipt verloren had van CSC dames 1 uit Stiens met  1-2, wat gezien het wedstrijdbeeld(vooral de tweede helft) een juiste uitslag was moesten de dames van WTOC zaterdag al weer aan de bak tegen Opende. De enige goal in de wedstrijd tegen CSC werd overigens gemaakt door Maaike Nijboer, die een vrije trap knap binnenschoot.

Onder regenachtige omstandigheden behaalden de dames van WTOC 1 een belangrijke uitzege in en tegen Opende dames 1. WTOC dames heeft het altijd lastig tegen deze opponent.

Al in de eerste minuut sloeg hun echter de schrik om het hart toen Opende op voorsprong kwam door geklungel in de achterhoede, waarbij de keepster ook niet geheel vrijuit ging. 1-0
Het werd een kleumige eerste en tweede helft waarbij van goed voetbal ook door het glibberige veld geen sprake was. Sommige dames hadden na afloop bijna geen gevoel meer in handen en voeten. WTOC Dames 1 werd eigenlijk voor het eerst gevaarlijk in de 20e minuut toen Maaike Nijboer een vrije trap mocht nemen. De keepster van Opende kon deze vrije trap maar ternauwernood met de voeten redden; de rebound kwam voor de voeten van Rianne Wiersma  die te snel moest reageren en rakelings naastschoot. WTOC was op dat moment de bovenliggende partij. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. In de 35e minuut werd het dan ook verdiend 1-1 toen een voorzet van Sonja Rekker via Maaike Nijboer bij Jitske Veenstra terecht kwam die via de keepster van Opende raak kon schieten. In de 40e minuut kwam WTOC bijna nog op een 1-2 voorsprong toen Maaike over links doorbrak, de bal goed inschoot, maar de bal via de keepster en paal over de achterlijn verdween. Ruststand werd 1-1. In de 2e helft werd de druk van Opende dames groter en konden de dames van WTOC maar moeilijk aan uitverdedigen toekomen. Tot goed uitgespeelde mogelijkheden kwamen de dames van Opende echter  niet. Langzaamaan nam de druk dan ook af en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Het weer werd aangenamer en zelfs in de laatste tien minuten brak het zonnetje nog even door. De spieren van de dames van WTOC 1 waren het snelst opgewarmd want men kwam nog met een slotoffensief. In de 81ste  minuut kreeg WTOC een penalty toegewezen door de scheidsrechter toen Maaike Nijboer in het beruchte gebied door de keepster van Opende omver werd geduwd. Maaike Nijboer nam de penalty zelf maar schoot tot ontzetting van de WTOC aanhang tegen de lat. Sonja Rekker stond echter op de juiste plek om de terugspattende bal in de uiterste hoek te schieten en de voorsprong van WTOC was een feit.1-2.

Ineens begonnen de dames van WTOC te voetballen. De dames van Opende lieten de kopjes hangen, waardoor WTOC meer ruimte kreeg waar ze dankbaar gebruik van maakten. Op een mooie assist van Thea Hoekstra  kon Maaike Nijboer in de 85ste minuut alleen op de keepster van Opende afgaan en deze beheerst in de verste hoek passeren..1-3. Nog was de koek niet op. In de 88e minuut breekt Jitske Veenstra door de defensie van Opende heen en schiet de 1-4 op het scorebord. Voor Jitske deze middag haar 2e goal. Eindstand 1-4. Een mooie overwinning.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- Blauw Wit’34 DA 1, gespeeld op 27 maart 2010

Dames WTOC 1 pakt volle winst tegen Blauw Wit Dames 1

De dames van WTOC 1 behaalden zaterdagmiddag een heel belangrijke overwinning op Blauw Wit Dames 1 en nemen hierdoor een beetje afstand van de degradatiezone.

Het was vooral in de eerste helft een matige vertoning. Beide ploegen wilden wel maar konden maar moeilijk in hun spel komen. Waarschijnlijk zijn ze nog niet helemaal wakker na de lange winterstop.

Blauw Wit kwam het beste uit de startblokken. Al in de 5e minuut kregen ze een goede kans maar de goede voorzet van de deze middag gevaarlijke linkerspits van Blauw Wit werd door de spits gemist. In de 10e minuut kwamen ze toch op 0-1 toen de verdediging onvoldoende ingreep en de spits van Blauw Wit gemakkelijk kon inschieten. Het antwoord van WTOC kwam al in de 12e minuut toen Jitske Veenstra knap inschoot maar deze bal werd nog met de voet gered door de Blauw Wit goalie. De bal  kwam echter voor de voeten van Maaike Nijboer die hier wel raad mee wist en de gelijkmaker binnenschoot. 1-1. In de 18e minuut had WTOC op voorsprong moeten komen toen een uitstekende voorzet van Rianne Wiersma bij Johanna de Boer terecht kwam.  Johanna had de bal voor het inschieten maar raakte de bal helemaal verkeert waardoor deze  in plaats van in het doel  het veld weer  inspatte.  In de 20e minuut maakte Johanna alles weer goed door alert op een uittrap van de keepster van Blauw Wit te reageren die door een speelster van Blauw Wit niet onder controle gebracht kon worden. Johanna onderschepte de bal prima en passeerde de keepster onhoudbaar.2-1.

Lang kon WTOC niet van de voorsprong genieten. In de 23e minuut was het al weer gelijk. Een speelster van Blauw Wit werd geen strohalm in de weg gelegd en kon van afstand uithalen. Hoog verdween deze bal onbereikbaar voor Sinie Merkus in de kruising. 2-2. Ondertussen was Pytsje Veenstra die geblesseerd geraakt was  vervangen door Sonja Rekker die eindelijk weer hersteld lijkt te zijn van een blessure.  Sonja speelde voortreffelijk, maar ze komt nog snelheid en wedstrijdritme te kort, maar de dames van WTOC zijn blij dat ze er weer bij is, en de voorhoede weer wat kracht kan geven. ln de 2e helft werd het spel van beide partijen iets beter. Er werden meer kansen aan beide kanten gecreŽerd. WTOC Dames 1 was het meest effectief . In de 48 minuut kwamen ze dan ook weer op voorsprong. Sonja Rekker kwam goed door over rechts dacht een voorzet te geven maar zag tot haar verbazing dat de bal over de keepster van Blauw Wit in het doel verdween. 3-2. Blauw Wit liet zich echter ook niet onbetuigd en kwam ook in deze 2e helft tot goede mogelijkheden.

Of men kwam een teenlengte te kort of Sinie Merkus de keepster die deze middag goed op dreef was redde vakkundig. In de 85e minuut breidde WTOC de voorsprong uit toen Maaike Nijboer via een dieptepass de ruimte in werd gestuurd, de keepster omspeelde en de bal in het doel wist te schieten.4-2. Voor Blauw Wit Dames was dit de genadeklap.

Men kreeg rond de 88e minuut nog een aantal corners te nemen die gevaarlijk voor het doel verschenen maar WTOC wist deze ballen soms met kunst en vliegwerk uit te verdedigen.

Eindstand  4-2. Voor WTOC drie belangrijke punten.

 

 

 

 

 

 

Verslag van de wedstrijd CSC DA 1- WTOC DA 1 ( 1-1), gespeeld op 6 maart 2010

WTOC Dames 1 tevreden met gelijkspel.

Na maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld mochten de dames van WTOC 1 eindelijk weer de wei  in. Het was direct een lastige uitwedstrijd tegen CSC uit Stiens die een goed seizoen draait en op de 2e plaats bivakkeert. CSC beschikt over een jonge, snelle ploeg. De wedstrijd werd op een kunstgrasveld gespeeld en voor de thuisploeg  CSC is dat  een voordeel, maar voor de dames van WTOC een nadeel omdat ze niet vaak op een kunstveld spelen. WTOC speelde in een ietwat andere opstelling dan ze gewend was. Onder leiding van de nieuwe trainer Dolf Versteeg was dit even wennen. Aan inzet en strijdlust  ontbrak het deze middag niet. Een hoogstaande wedstrijd werd het echter niet. Men stond nog wat onwennig in het veld. Het koude weer was hier ook debet aan. In de eerste helft kwam WTOC Dames 1 zelfs op voorsprong. Via een goed lopende aanval wist Maaike Nijboer over links de bal prima binnen te schieten. 0-1. De eerste 30 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. In de laatste 15 minuten voor rust werd CSC steeds sterker. Ze creŽerden  enkele kansen maar die werden niet benut. In de tweede helft kwam WTOC weinig aan aanvallen toe. De kracht ontbrak deze middag in de voorhoede. In het laatste kwartier wist WTOC nog wat plaagstootjes uit te delen.  Sita Elsinga kreeg nog een goede mogelijkheid maar schoot naast. Ook CSC kreeg enkele goede mogelijkheden. Het zou echter tot diep in de tweede helft duren voordat de dames van CSC  de gelijkmaker konden maken.1-1.Een solide achterhoede en goed keeperswerk lieten verder geen treffer meer toe. Indien de scheidsrechter consequent had gefloten had WTOC tenminste ťťn strafschop verdiend. Tot tweemaal toe maakten de dames van CSC hands in het strafschopgebied. Wel werd een handsbal van WTOC bestraft. Dient nog vermeld te worden dat de  keepsters van WTOC Dames 1  deze middag een goede wedstrijd speelden door enkele goede reddingen te verrichtten. Keepster Sienie Merkus wist in de eerste helft het doel schoon te houden met enkele knappe reddingen. In de rust viel zij geblesseerd uit. Gelukkig was keepster Lisa Elsinga, als supportster aanwezig, bereid de 2e helft de keepen. Ook zij liet enkele knappe reddingen zien. Met een goed gevoel keerden de dames van WTOC Dames 1 dan ook huiswaarts. A.s. zaterdag spelen de Dames 1 van WTOC een thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie Dames 1.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- Bolsward DA 1, gespeeld op 19 september 2009              4-5
 

WTOC dames 1 verliest ook tweede thuiswedstrijd tegen DV Bolsward dames 1

WTOC moest afgelopen zaterdag de meerdere erkennen in de dames van Bolsward. Zij zijn de laatste jaren een geduchte tegenstandster, die ook vorig seizoen hoog eindigde in de 3e klasse B. De laatste jaren werden er dan ook geen punten behaald. Zaterdag was dat niet anders, al was de winst van Bolsward minimaal. Met een beetje meer geluk was de wedstrijd in een gelijkspel geŽindigd. Op basis van de tweede helft ook wel verdiend voor de thuisploeg. 

De eerste helft valt niet zoveel over te zeggen. Het spel ging wat op en neer. Bolsward speelde wel iets beter dan WTOC. Hun passes waren directer en nauwkeuriger. WTOC liep veel balverlies op.

Pas in de 16e minuut zorgt WTOC voor enig gevaar, wanneer Sonja Rekker mag aanleggen voor een schot. De bal vliegt echter over het doel. Bolsward breekt zo nu en dan gevaarlijk uit. Zo ook in de 23e minuut. Een van de voorwaartsen van Bolsward breekt over rechts uit. De bal wordt uitstekend laag in de verste hoek ingeschoten, waar keepster Froukje v/d Velde het antwoord schuldig op moet blijven. Door de bal slecht uit te verdedigen, komt WTOC 5 minuten later een beetje gelukkig op gelijke hoogte. Het doelpunt komt op naam van Sonja: 1-1. Na een halfuur spelen komt Bolsward alweer op voorsprong. Bolsward weet de verdediging  van WTOC gemakkelijk uit te spelen en scoort door het midden de 1-2. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft wordt het al snel 1-3. Bolsward gaat heel effectief met de kansen om. In de 52e minuut wordt het zelfs 1-4, door een misverstand tussen keepster Froukje en verdedigster Getje de Boer. WTOC lijkt gebroken. Niets is echter minder waar. Een paar omzettingen in de ploeg  pakken voor WTOC goed uit. De thuisploeg geeft nu veel meer druk naar voren toe. In de 58e minuut wordt het verdiend 2-4, als Pytsje Veenstra een penalty mag nemen en deze hard en laag inschiet. In de 60e minuut scoort Bolsward echter de 2-5 door wederom slecht uitverdedigen van WTOC. In de 78e  minuut komt WTOC weer iets dichterbij, als Sita Elzinga uit een voorzet van Pytsje goed uithaalt en doel treft: 3-5. WTOC wordt steeds gevaarlijker. Tien minuten voor tijd mogen zij maar liefst vier corners op rij nemen. De derde corner wordt net uit het doel gekopt, maar de vierde is wel raak. Deze wordt door laatste man Hiltje Hoekstra genomen. Met een prachtige curve vliegt de bal rechtstreeks het doel in: 4-5. WTOC heeft dan nog vijf minuten om in ieder geval een puntje thuis te houden, maar dat laatste beetje geluk ontbrak helaas. Doordat Bolsward effectiever met de kansen omging, werden zij de gelukkige winnaar.

Verslag van de wedstrijd Haulerwijkse Boys DA1 -WTOC DA 1, gespeeld op 12 september 2009   2-4

WTOC dames 1 neemt in Haulerwijk revanche.

In de derde klasse B heeft WTOC dames 1 zaterdag in Haulerwijk revanche genomen voor de mislukte seizoenstart . Na het onverwachte verlies in de thuiswedstrijd tegen MKV’29 werden de dames van Haulerwijk op eigen veld met ruime cijfers geklopt.

In het begin had WTOC moeite om het duel naar haar hand te zetten. Zoals de laatste tijden het geval is, beginnen de dames van WTOC te slap aan een wedstrijd. Al in de 1e minuut kon Haulerwijk een gevaarlijke voorzet afleveren, die net voorlangs ging. In de 3e minuut was het al bijna raak voor Haulerwijk, toen een scherp indraaiende voorzet op de lat terecht kwam en WTOC voor een achterstand behoedde. WTOC was wakker geschud. Vanaf de 8e minuut begint WTOC de dames van Haulerwijk onder druk te zetten. In de 10e minuut komt de eerste grote kans voor de gasten als Sonja alleen voor de keepster opduikt. Zij schiet echter net naast. In de 14 e minuut weer een kans voor Sonja. Nu redt de keepster van Haulerwijk, die deze middag een sta in de weg was. In de 20e minuut breekt Johanna de Boer door. Ook zij komt oog in oog te staan met de keepster, maar schiet de bal over het doel. In de 29e minuut wordt dan eindelijk de score geopend. Nu maakt Sonja geen fout en schiet beheerst binnen; 0-1. Drie minuten later komt WTOC al op 0-2. Sonja schiet de bal hard in, maar deze inzet wordt in eerste instantie gered. De rebound is voor Maaike Nijboer, die de bal via haar borstkast in het doel ziet verdwijnen. Na de aftrap gelijk de kans op de 0-3, maar Sonja schiet de bal tegen de paal. In de 35e minuut dan wel de 0-3. Maaike weet een voorzet van Sonja doeltreffend af te ronden. WTOC mag nog een aantal corners nemen die het nodige gevaar opleveren, maar doelpunten levert dit niet op. WTOC dames speelde een goede eerste helft,  je kon zien dat “de poppetjes weer op de goede plaats stonden.”

In de tweede helft gaat WTOC wat meer op de counter spelen. Haulerwijk komt ook wat meer aan voetballen toe. Het eerste wapenfeit is echter voor WTOC als Esther Bakker inde 52e minuut in goede scoringspositie komt, maar haar schot via de lat ziet overgaan. In de 55e minuut wordt Haulerwijk voor het eerst echt gevaarlijk, wanneer zij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied mogen nemen. De bal wordt net naast geschoten. In de 70e minuut komt Haulerwijk op 1-3, wanneer een afstandsschot hoog in de kruising verdwijnt. In de 75e minuut breekt Johanna nogmaals door de linies heen, maar alleen voor de keepster schiet zij net naast. Tien minuten voor tijd wordt het nog 2-3, wanneer weer een afstandsschot doel treft. In de 85e minuut kan WTOC de score verder uitbreiden, als Joukje Smeding alleen voor de keepster opduikt. De keepster weet het schot uitstekend te pareren. In de 87e minuut dan toch nog de bevrijdende 2-4, als Sonja aan een rush begint die eindigt in het doel van Haulerwijk. Een prima overwinning.

Aanstaande zaterdag speelt WTOC dames 1 de thuiswedstrijd tegen DV Bolsward dames 1 om 14.30 uur. Een voor WTOC altijd lastige tegenstander, waar de laatste jaren niet van gewonnen kon worden. Kunnen de dames uit Oudwoude voor een verassing zorgen?Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1 -MKV DA 1, gespeeld op 5 september 2009       1-4

Slechte competitiestart WTOC Dames 1

Afgelopen zaterdag mocht WTOC Dames 1 voor de competitie aantreden tegen MKV uit Leeuwarden. De laatste jaren hadden de dames van WTOC hier geen moeite mee, zowel  thuis als uit werden de wedstrijden tegen Mkv gemakkelijk gewonnen. Zaterdag was dit  wel even anders. WTOC dames 1 was in het veld niet herkenbaar.De goede hoop die er was werd deze middag de grond in geboord. Hopenlijk een incident. Er werd veel te slap gespeeld terwijl Mkv er vanaf de eerste minuut tegen aan ging.Voor de trainer valt er dan ook nog veel te doen. Vanaf het begi n kon je zien dat de opstelling op diverse posities te wensen overliet en dat sommige dames op voor hun onbekende posities niet uit de verf kwamen. Mkv strafte in de eerste helft deze situaties ongenadig hard af. WTOC kwam er zowel aanvallend als verdedigend niet aan te pas. De ruststand was 0-4 en gezien het spel van de eerste helft onoverbrugbaar. De dames van WTOC vreesden dan ook de tweede helft. Door een aantal omzettingen begon het gelukkig bij WTOC wat beter te draaien. De achterhoede liet minder steekjes vallen en WTOC kwam zo nu en dan tot leuke combinaties. De kracht in de voorhoede ontbrak echter  deze middag.Dat kwam ook omdat spits Sonja Rekker niet fit was en slechts een gedeelte van de wedstrijd kon spelen. Een forse aderlating. Positief was echter de terugkeer van de linkerspits Maaike Nijboer inmiddel s moeder van een gezonde dochter die in het verloop van de competitie weer een versterking zal worden v oor de voorhoede. Mkv geloofde het in de tweede helft wel en drong niet echt meer aan. Ze ginden wat meer op de counter spelen en waren af en toe nog best gevaarlijk. Tot scoren kwamen ze echter niet meer in de tweede helft. Maaike mocht voor WTOC in de slotfase de gebruikelijke eer redden, zodat de eind uitslag 1- 4 werd.

 

Seizoen 2008/2009

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Opende DA1, gespeeld op 2 mei 2009

WTOC dames wint in goede wedstrijd van Opende dames 1
 
Afgelopen zaterdag werd onder ideale weersomstandigheden de wedstrijd tegen Opende dames 1 gespeeld. Voetballend liep het deze middag beter dan de afgelopen wedstrijden. De combinaties liepen beter, hoewel sommige dames nog steeds hun vorm nog niet terug hebben. De dames van WTOC kreeg deze middag meer kansen en wonnen dan ook verdiend.


In de 10e minuut kwam de thuisploeg goedkoop aan de 1-0 voorsprong, toen een voorzet van Sonja Rekker pardoes in eigen doel werd geschoten door Marieke van Schepen. In de 18e minuut komt Opende bijna op gelijke hoogte, wanneer een schot van afstand via de lat het veld weer inspat. In de 21e minuut kan WTOC de voorsprong vergroten, wanneer Sonja alleen voor de keepster opduikt. De keepster weet echter goed haar schot te keren. Ook Opende, dat vooral met lange ballen hun voorste linies probeert te bereiken, komen een aantal malen dreigend in de buurt van het WTOC doelgebied. Tot echt uitgespeelde kansen leidt dit niet. In de 43e minuut valt dan de 2-0. Sonja begint aan een solo, verschijnt alleen voor de keepster en weet deze keer wel te scoren.


In de tweede helft komt de thuisploeg na een kwartier op 3-0 voorsprong door goed opletten van Teatske Hansma. De verdediging van Opende bleef voor vermeend buitenspel staan, waardoor Teatske alleen door kon gaan op de keepster en koelbloedig mocht scoren.
In de 71e minuut breekt Opende door de linies van WTOC heen, maar schiet naast. Vooral in de tweede helft is WTOC gevaarlijker. Enige prima genomen corners van Pytsje Veenstra worden goed verwerkt door Opende. Annet Visser weet een corner prima in te koppen, helaas wel over het doel. In de 90e minuut volgt nog de 4-0, door een prachtige ‘lucky goal’ van Rianne Wiersma.

 

 

 

Verslag van de wedstrijd om het Fries Kampioenschap WTOC DA 1-Wolvega DA 1, gespeeld op 25 april 2009

WTOC dames 1 door naar eindtoernooi Fries Kampioenschap 

Afgelopen zaterdag speelde WTOC dames 1 een wedstrijd om het Fries kampioenschap tegen Wolvega dames 1. De winnaar plaatste zich als achtste voor de eindronden die in twee poules gespeeld gaan worden. De dames van Wolvega staan momenteel eerste in de 4e klasse. Voor WTOC een onbekende tegenstandster.


Het was niet een hoogstaande wedstrijd. Vooral de eerste helft was het aanzien niet waard. Waarschijnlijk door het warme weer heerste er een loomheid over de ploegen. Over het algemeen waren de dames uit Oudwoude in de eerste helft iets beter en creŽerden meer kansen. Het ontbrak deze middag aan de afwerking. Wolvega liet zich echter niet onbetuigd. Vooral over links waren zij een aantal malen gevaarlijk. In de 11e minuut had WTOC over geluk niet te klagen, toen een afstandsschot van Wolvega via de lat het veld weer inspatte en de thuisploeg voor een achterstand behoedde. Van de 15e  tot de 30e minuut had WTOC de beste periode. Ondanks een aantal corners en vrije trappen lukte het echter niet de keepster van Wolvega te passeren. Na een halfuur spelen kregen de dames uit Wolvega, die op de counter loerden, hun tweede kans. De spits raakte de bal echter zo ongelukkig, dat deze hoog over het doel verdween. Vijf minuten voor tijd kwam WTOC nog tot een goede aanval die goed werd ingeschoten door Rianne Wiersma. De keepster kon echter weer redding brengen, waardoor de ruststand 0-0 werd.

In de tweede helft is het weer WTOC die het beste combineert. Onverwachts is het toch de ploeg uit Wolvega die in de 52e minuut op voorsprong komt. Na een prima aanval over links wordt de bal uit een moeilijke hoek prima ingeschoten. Keepster Sinie Merkus heeft geen enkele kans op dit schot. WTOC dient nu wel te komen. Het duurt tot de 75e minuut voordat de stand gelijk getrokken wordt. Johanna de Boer komt op rechts goed door en weet de bal goed voor te zetten. Hier staat Willie Merkus op de juiste plaats en komt zij goed voor haar directe tegenstandster. Vrij voor de keepster maakt zij geen fout en schiet hard in.  

In het laatste kwartier legt WTOC nog een aantal gevaarlijke aanvallen op de mat. In de 84e minuut komt WTOC dan verdiend op voorsprong door weer een goede combinatie van Willie en Johanna. Willie stuurt Johanna de diepte in en zij kan vrij voor de keepster komen. Ze heeft de hoek voor het uitzoeken en rond beheerst af met haar linkervoet. Wolvega probeert het nog wel maar heeft de kracht niet meer om aan te vallen. Een gelukkige overwinning voor WTOC dames 1, die zich hiermee als achtste ploeg plaatst voor het eindtoernooi. Stanley Menzo heeft inmiddels de loting verricht.

WTOC is ingedeeld in poule B, samen  met VIOD, SC Cambuur en Be Quick Dokkum. Poule A bestaat uit Drachtster Boys, RWF, Ons Sneek en Oerterp.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Blauw Wit, gespeeld op 4 april 2009

WTOC dames 1 houdt punt over van slijtageslag
 
Afgelopen zaterdag mocht WTOC dames 1 eindelijk weer eens thuis spelen. Tegenstandster was Blauw Wit dames 1, die een keurige middenmoot positie inneemt. Deze middag werd het een wedstrijd waarin de emoties soms hoog opliepen. Vooraf aan de wedstrijd een huwelijksaanzoek van Johannes van Kammen aan Maaike Nijboer en tijdens de wedstrijd vooral negatieve emoties. Jammer was het, dat vooral de leiding en publiek zich wat te veel met de wedstrijd gingen bemoeien. Vooral de scheidsrechter moest het deze middag ontgelden, terwijl deze in de ogen van het publiek een goede wedstrijd stond te fluiten en zijn beslissingen correct waren.


Het werd een wedstrijd waar alles in zat: strijd, beleving, emoties. WTOC kon moeilijk in hun spel komen deze middag. Door Blauw Wit werd kort gedekt, zodat WTOC haar favoriete spelletje niet kon spelen. In de 8e minuut krijgt de thuisploeg hun eerste beste kans, wanneer Sonja Rekker haar snelheid benut en over rechts goed doorkomt en prima inschiet. Haar schot wordt keurig door keepster Linda geblokkeerd. Linda was voor WTOC deze middag een echte sta in de weg.
In de 18e minuut krijgt Johanna de Boer een schietkans, maar deze bal vliegt over het doel. De Leeuwarders, die over een goede rechtsbuiten beschikt en waar zo nu en dan dreiging van uitging, mag rond de 20e minuut tot tweemaal toe een corner nemen. Deze wordt echter prima afgeslagen door WTOC. In de 35e minuut krijgt Blauw Wit de eerste open kans over links. Keepster Sinie Merkus weet echter het schot de pareren. Tot de 40e minuut was er dan ook niets aan de hand, het was een pittige en verder faire wedstrijd. In die bewuste minuut breekt Sonja over links door. Sancia kan haar niet bijbenen en haalt haar binnen het beruchte gebied behoorlijk onderuit van achteren. Dit was een heftige aanslag op haar benen, zonder dat de bal in de buurt was. De scheidsrechter die er bovenop staat, beslist een penalty en geeft Sancia een rode kaart. De strafschop wordt door Johanna de Boer genomen, maar helaas naast geschoten. Net voor tijd krijgt WTOC nog een behoorlijke kans, wanneer Pytsje Veenstra op links doorbreekt. Een harde en lage voorzet komt bij Sonja terecht, zij komt echter een teenlengte tekort.

 

Aan het begin van de tweede helft weet WTOC de druk wat op te voeren. Na 5 minuten mag WTOC een aantal corners nemen, die nogal wat gevaar stichtten. Met kunst en vliegwerk weet de keepster haar goal schoon te houden. In de 65e minuut komt Blauw Wit, met een man minder, onverwachts op 0-1. WTOC grijpt bij een aanval onvoldoende in. In de 78e minuut lopen dan de emoties hoog op bij de gasten, wanneer de scheidsrechter weer een penalty toekent aan WTOC. Annet Visser wordt binnen het strafschopgebied, zelfs tot tweemaal toe, flink gehaakt en raakt volkomen uit balans. Volgens de inmiddels furieuze Leeuwarder ploeg een veel te zware beslissing. Willie Merkus mag het vonnis voltrekken. Haar schot wordt in eerste instantie prima gestopt door Linda, maar zij heeft de bal niet klemvast. Willie is er vervolgens als de kippen bij om de rebound in te schieten en de gelijkmaker te produceren; 1-1. Na de gelijkmaker gebeurt er nog van alles. Een doorgebroken speelster van Blauw Wit die onreglementair geblokkeerd zou zijn door de keepster en een doorgebroken speelster van WTOC die vanwege buitenspel teruggevloten wordt. De scheidsrechter kon niets goeds meer doen in de ogen van Blauw Wit. Wat emoties niet teweeg kunnen brengen. Had WTOC de kansen beter benut, dan had er zeker een overwinning in gezeten. Gezien het spel en inzet van de tegenstandster, een verdiend punt voor Blauw Wit.

 

 

Verslag van de wedstrijd ONS Sneek DA 1-WTOC DA 1, gespeeld op 28 maart 2009

WTOC dames 1 pakt draad weer op bij ONS Sneek

Onder regenachtige omstandigheden en een zwaar te bespelen veld, behaalde WTOC afgelopen zaterdag een gemakkelijke overwinning op ONS Sneek dames 2. WTOC zag enigzins tegen deze wedstrijd op, omdat de dames de woensdagavond daarvoor een zware uitwedstrijd tegen RWF hadden gespeeld. Helemaal ongeschonden waren zij dan ook niet uit deze wedstrijd gekomen. Er waren wat lichte blessures. Het elftal werd deze middag aangevuld met Sita Elzinga uit het tweede damesteam.

Over het algemeen werd het een gelijkopgaande wedstrijd. De thuisploeg probeerde in de eerste instantie druk te zetten. Zij combineerden goed tot het 16-meter gebied, maar vanaf hier stokte de aanval. Toch kregen de Snekers in de 5e minuut een levensgrote kans, toen een speelster van ONS vrij voor de goalie van WTOC opdook. Zij kon de score openen, maar schoot de bal tegen de onderkant van de lat waardoor deze het veld weer inspatte. WTOC was wakker geschud. Vanaf dat moment begon WTOC rustig te voetballen. De gasten kregen alle ruimte om de bal rond te spelen en mooie combinaties op de mat te zetten. In de 9e minuut komt WTOC verdiend op voorsprong. Teatske Hansma levert een prima pass door het midden op Sonja Rekker. Sonja is iedereen te snel af en weet dan ook nog de keepster te omspelen en te scoren. ONS Sneek begint nu, vooral achterin, te knoeien. De snelle Sonja weet zo in de 14e minuut een verdedigster de bal te ontfutselen en alleen voor de keepster geen fout te maken: 0-2. In de 18e minuut lukt het ook Johanna de Boer om een verdedigster de bal afhandig te maken en door te breken. Zij wordt echter aan haar shirt vastgehouden. De verdedigster komt er slechts met een waarschuwing af. De vrije trap wordt door Pytsje Veenstra rakelings over geschoten. ONS is in deze periode de kluts even helemaal kwijt. Na een halfuur spelen kan WTOC de score zelfs uitbreiden naar 0-3, wanneer Sonja de ruimte in wordt gestuurd en haar derde doelpunt van deze middag maakt, een zuivere hattrick. De wedstrijd is hiermee gespeeld.

De tweede helft is een formaliteit. WTOC kan rustig op de counter loeren. ONS probeert te voetballen,  maar heeft de kracht en het vernuft niet echt om gevaarlijk te worden. WTOC wordt rond de 70e minuut nog een aantal keren gevaarlijk. In de 71e minuut schiet Sonja in ideale positie via de keepster naast. In de 72e minuut krijgt de ingevallen Sita Elzinga een kans. Haar schot zou normaliter een goal geweest zijn, maar de bal wordt geblokkeerd door een grote plas water. In het laatste kwartier probeert ONS de eer nog te redden, en dit lukt. Na een keeperswissel in de 80e minuut (Sinie Merkus moet wegens werkzaamheden de wedstrijd beeindigen en verdediger Jitske Veenstra neemt haar plaats in), is de rust ver te zoeken en begint WTOC achterin te knoeien. De Snekers weten hier in de 81e minuut van te profiteren door te scoren vanaf de rechterkant. In de 88e minuut mag ONS nog een corner nemen, maar dit levert niets meer op. Zo eindigt deze wedstrijd in een 1-3 zege voor WTOC dames 1. Aanstaande zaterdag wordt de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit’34 dames 1 gespeeld om 14.30 uur.

 

Verslag van de wedstrijd RWF DA 1- WTOC DA 1, gespeeld op 25 maart 2009

WTOC dames 1 verliest in subtopper van RWF dames 1
 
Afgelopen woensdagavond kon dan eindelijk de suptopper gespeeld worden in Friesche Palen.
WTOC moest door personele problemen een drietal MC’s opstellen. Zij speelden echter heel verdienstelijk en zullen over een aantal
jaren zeker een waarde voor het eerste elftal worden. Ook keepster Sinie Merkus kon door werkzaamheden niet het doel verdedigen.
Zij werd vervangen door Froukje v/d Velde. Aan haar kon je zien dat zij het keepen nog niet verleerd was. Ze werd deze avond een moeilijk te nemen hindernis.

Op een zwaar te bespelen voetbalveld, dat eerder bruin dan groen zag, zocht RWF onmiddellijk de aanval. In de eerste minuut hadden
ze al op voorsprong kunnen komen. De goed ingeschoten bal vloog echter aan de verkeerde kant van de paal achter de lijnen. De
trainer van RWF juichte dan ook te vroeg. WTOC kwam er in het eerste kwartier nauwelijks aan te pas. Zij moesten met man en
macht verdedigen. RWF was voorin zeer bewegelijk en wisselde voortdurend van positie. Rond de 19e minuut kwam RWF dan ook verdiend op voorsprong toen een goede aanval keurig in de hoek werd afgerond.
Na dit doelpunt zakte de druk van RWF wat weg en kon WTOC ook aan aanvallen gaan denken. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld. WTOC mocht twee corners achter elkaar nemen. De tweede corner leverde gevaar op voor de thuisploeg toen de bal bij Sonja Rekker terecht kwam. Helaas kon zij het net nog niet laten bollen. Intussen stichtten de dames uit Friesche Palen keer op keer gevaar door snel te counteren. Na een half uur spelen krijgt RWF de kans op de 2-0. De hard ingeschoten bal wordt echter goed gepareerd door Froukje. In de 40e minuut komt WTOC dan toch verdiend op 1-1. Sonja weet met haar snelheid op rechts door te breken en kan scherp voorzetten. In een schermutseling kan Johanna de Boer de bal over de lijn werken. Hierna heeft WTOC een
goede fase en probeert door te drukken. De goal valt echter aan de andere kant. Een corner van RWF wordt slecht weggewerkt
door de WTOC-verdediging. Het schot wat volgt wordt in de eerste instantie gekeerd door de lat. WTOC reageert hier niet alert op, waardoor RWF opnieuw kan aanleggen en ditmaal wel scoort. WTOC is aangeslagen en even niet meer bij de les. RWF maakt hier
goed gebruik van door meteen weer druk te zetten op de achterhoede. Met een daverend schot weet de thuisploeg de score op 3-1 te zetten.


De tweede helft is van een heel ander kaliber. WTOC komt meer aan voetballen toe en neemt de rollen over. Helaas worden zij
behoorlijk verzwakt in de voorhoede wanneer er blessures vallen. Johanna de Boer moet afhaken wegens een in de eerste helft
opgelopen ijsbeen. Ook Sonja Rekker valt uit na een grove overtreding. De goed leidende scheidsrechter trok hiervoor een terechte
gele kaart. Voor het publiek werden maar weinig mooie aanvallen vertoond. Rond de 70e minuut kan Sonja toch weer het veld in
nadat zij is opgelapt. Ze is direct scherp en kan flink uithalen. Haar schot vliegt echter rakelings over. Aan weerszijden leveren enkele
vrije trappen en corners nog het nodige gevaar op. Helaas belandden de schoten van Pytsje Veenstra net over of net naast de goal.
RWF weet tien minuten voor tijd de score nog uit te breiden naar 4-1, wanneer de bal uit een corner voortreffelijk wordt ingekopt. Dit wordt tevens de eindstand. Gezien de kansen een terechte overwinning, gezien het veldspel wel geflatteerd.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 2- Be Quick DA2, gespeeld op 14 maart 2009

WTOC dames 2 speelt een sterke 1ste wedstrijd na de winterstop.

Afgelopen zaterdag stond WTOC dames 2 tegenover Be Quick dames 2. Op de ranglijst een groot verschil tussen beide teams. WTOC dames 2 dat onderaan bungelt in de vierde klasse E en Be Quick dames 2 die het naar behoren doet in deze vierde klasse en momenteel de tweede plaats invult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het veld was dit verschil in punten afgelopen zaterdag absoluut niet te zien. WTOC dames 2 verloor weliswaar de wedstrijd met 1-2, maar een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

De dames van WTOC zijn fysiek sterk en voetballen op karakter. In de winterstop is er fanatiek getraind en de resultaten waren afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop meteen te zien. Bovendien is de selectie versterkt met twee speelster, Thea Hoekstra en Ester Oomens, beiden speelden afgelopen zaterdag een puike partij! WTOC dames 2 zette Be Quick dames 2 meteen onder druk, waardoor de dames uit Dokkum moeilijk konden combineren. Toch wisten de dames van Be Quick de rust in te gaan met een 0-2 voorsprong. De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. WTOC dames 2 dat druk zette en het meeste balbezit had. Na een mooie aanval waarbij Willie Merkus alleen op de keeper afkwam, maakte zij zeer koelbloedig de 1-2. De dames van WTOC voelden dat er meer in zat deze middag en gingen voor het gelijkspel / de overwinning. Er kwamen kansen, maar door goed keeperswerk van de goalie van Be Quick bleef de 1-2 op het scorebord. Dat het tot het einde spannend bleef, kwam door keepster Liza Elzinga van WTOC. Zij stopte een penalty van de dames uit Dokkum, die de wedstrijd definitief op slot had kunnen gooien.
Aanstaande zaterdag wacht Birdaard en de dames gaan alles op alles zetten om de drie punten thuis te houden.

 

Verslag van de wedstrijd Blija Da 1-WTOC DA1, gespeeld op 7 maart 2009

Heeft WTOC dames 1 last van vormcrisis?

De eerste uitwedstrijd voor WTOC dames 1 was in en tegen Blija dames 1. De dames speelden met zwarte armbanden ter nagedachtenis aan het overlijden van hun teamgenote Nynke Anema. Vooraf aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden als blijk van medeleven aan de nabestaanden. Een voorval dat diepe sporen zal hebben nagelaten bij de speelsters. Toch wilden de dames van Blija afgelopen zaterdag voetballen.

WTOC had deze middag nogal wat personele problemen. Diverse speelsters en zelfs keepster waren niet aanwezig. Hilda de Haan, speelster van het tweede elftal, werd omgetoverd tot keepster en deed dit naar behoren. Tevens waren nog enkele speelsters van het tweede elftal bereid de problemen bij het dames 1 op te lossen. Aan het spel kon je duidelijk merken dat de diverse omzettingen het spel niet ten goede kwam. Er werd onrustig gevoetbald, passes waren onzuiver en de dames hadden moeite met de fysieke kracht van de tegenstandster.

Toch had WTOC in de eerste minuten al op voorsprong kunnen komen toen Sonja Rekker op links goed doorkwam. Helaas belandde haar onzuivere schot naast het doel. De gehele eerste helft werd een slordige partij voetbal. Blija loerde vooral op de counter en dit pakte goed uit. Na een kwartier spelen liepen de dames heel gemakkelijk door de defensie van WTOC heen. Vervolgens was het een koud kunstje de 1-0 te maken. Twee minuten later kwam WTOC bijna op gelijke hoogte toen Sonja haar op rechts prima vrijspeelde, maar helaas weer het doel mistte. In de 19e minuut probeerde Neeltje Wijma het met een boogbal, maar de bal verdwijnt ook dit keer niet in het net. WTOC gaat meer druk naar voren zetten en komt steeds vaker in de buurt van de goalie van Blija. Onverwachts is het toch de thuisploeg die de 2-0 aan mag tekenen, wederom uit een counter. WTOC laat het hier echter niet bij zitten. Evenals vorige week, toen zij ook met 0-2 achterkwamen tegen Heerenveense Boys dames 1,  proberen de dames uit Oudwoude nu ook weer de bakens te verzetten. Na diverse kansjes maakt Sonja Rekker dan eindelijk de aansluitingstreffer. Dit werd tevens de ruststand.

Na rust ging WTOC nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Deze valt al in de 49e minuut en wordt gemaakt door Willie Merkus na een uitstekende dieptepass van Sonja. De dames van Blija proberen met man en macht aan te vallen en het lukt hen een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het WTOC doelgebied te komen. Tot echte mogelijkheden komen zij voorlopig niet. In de 75e minuut mogen de gasten een corner nemen die goed wordt voorgezet door Pytsje Veenstra. Johanna de Boer kopt de bal goed in de doelmond, maar de bal wordt van de lijn gehaald door een speelster van Blija. Met nog vijf minuten op de klok komt WTOC dan toch nog op een verdiende voorsprong.  Johanna weet zich goed vrij te spelen en komt oog in oog te staan voor de Blija-keepster. Johanna weet haar actie goed af te ronden door koelbloedig te scoren. WTOC beleeft hierna nog enkele benauwde slotminuten, wanneer Blija druk zet en zelfs nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker krijgt. Door goed keeperswerk van Hilda blijft deze uit, waardoor de wedstrijd eindigt in een benauwde 2-3 in het voordeel van WTOC.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Heerenveense Boys, gespeeld op 28 februari 2009

WTOC dames 1 moet hele wedstrijd knokken voor winst

Afgelopen zaterdag mocht het eerste dameselftal van WTOC eindelijk weer de wei in. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys dames 1. De uitwedstrijd werd destijds gemakkelijk gewonnen met 2-5. Toch bleek deze dag dat je een tegenstandster nooit moet onderschatten. Heerenveense Boys staat dan wel voorlaatste, maar de dames beginnen steeds beter te spelen. Ook na een winterstop kan het soms heel anders lopen dan verwacht. Voeg daar nog aan toe dat WTOC dames 1 door blijde omstandigheden het voorlopig moet stellen zonder spits Maaike Nijboer. Zij wist dit seizoen al 17 maal te scoren voor WTOC en zal dan ook zeker gemist worden. Deze middag verving Neeltje Wijma haar echter voortreffelijk, zij wist tweemaal te scoren.  


WTOC begon vandaag slecht en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Binnen een kwartier moesten de dames al tegen een 0-2 achterstand aanhikken. Hierna werd de thuisploeg gelukkig snel wakker geschut. Ondanks het slechte spel wisten de dames uit Oudwoude de Boys langzaamaan onder druk te zetten. Voor rust maakte WTOC de aansluitingstreffer, deze kwam op naam van Neeltje Wijma.

Na de pauze pakten de dames de zaken energieker aan. De gelijkmaker werd gemaakt door Sonja Rekker. Hierna werd het een spannende strijd, beide partijen gingen voor de winst. De thuisploeg was vandaag de gelukkige. Neeltje maakte heel koelbloedig haar tweede doelpunt en toonde hiermee haar killersinstinct. Een zwaar bevochten overwinning, die ondanks het slechte spel, toch verdiend was.

 

Verslag van de wedstrijd MKV'29 DA 1 -WTOC DA 1, gespeeld op 6 december 2008

WTOC dames 1 na winst op MKV goede subtopper
 
WTOC dames 1 deed afgelopen zaterdag goede zaken door de uitwedstrijd tegen MKV dames 1 uit Leeuwarden in winst om te zetten. De concurrentie liet dure punten liggen. Zo kon VIOD in Opende niet tot winst komen. Hetzelfde lot onderging RWF uit Frieschepalen in de uitwedstrijd tegen EBC/Delfstrahuizen. Beide partijen eindigden in een gelijkspel waardoor WTOC zaterdag de grote winnaar werd. Bolsward, die een paar wedstrijden minder heeft gespeeld, kan ook nog aansluiting vinden bij de top. Al met al kan het een spannende tweede helft van de competitie worden. Toch blijft VIOD de grote favoriet.

Zaterdag reisde WTOC met een fitte selectie richting Leeuwarden. Thuis werd gemakkelijk gewonnen van MKV met 7-1. MKV kon deze middag maar nauwelijks een team op de been brengen door de vele blessures. Toch durfden de meiden de strijd aan te gaan met WTOC, een goede instelling. WTOC is de laatste weken niet in grootse vorm, maar toch worden de wedstrijden gewonnen wat een pluspunt is.  

In de eerste helft speelde het spel zich af op het middenveld. De spitsen van WTOC waren in het begin niet scherp genoeg, er werd veel te weinig druk naar voren gegeven. Het leek net of WTOC plankenkoorts had, er was totaal geen beweging. Passes werden slecht gegeven, waardoor de bal direct weer werd ingeleverd. MKV probeerde zo nu en dan wat plaagstootjes uit te delen, maar gevaarlijk werden ze niet. Na een halfuur voetbal werd WTOC wakker geschut, toen de kleine snelle spits van MKV plotseling doorbrak en keepster Sinie Merkus passeerde. Grote vreugde bij de dames van MKV die dit niet hadden verwacht. WTOC probeerde hierna het spel te verplaatsen door ook eens aan aanvallen te gaan denken. Er werd wat meer druk gegeven en dit resulteerde in de 36e minuut in de gelijkmaker. Hiltje Hoekstra bracht een corner scherp voor de goal. De keepster van MKV werd het zicht ontnomen en voordat zij er erg in had lag de bal al in de goal. Vijf minuten voor tijd kan Maaike Nijboer uithalen, maar de keepster van MKV kon de bal met moeite blokkeren. Vlak voor rust komt WTOC toch nog op voorsprong. Maaike Nijboer kan opnieuw aanleggen voor een schot nadat de bal slecht verwerkt was door de achterhoede van MKV. Zij weet deze keer wel het doel te vinden, waardoor de ruststand 1-2 werd. 


In de tweede helft wordt er van beide kanten beter gevoetbald. MKV doet niets onder voor WTOC in de combinatie en voetbalt leuk mee. Toch een positief puntje voor deze ploeg. WTOC krijgt in de tweede helft een legio kansen.
Al na vijf minuten moet de keepster van MKV redding brengen op een schot van Sonja Rekker, die gevaarlijk over rechts was doorgebroken. In de 65e minuut komt WTOC verdiend op 1-3, wanneer Maaike Nijboer uit een corner van Pytsje Veenstra weet te doelpunten. Direct hierna komt Sonja Rekker weer gevaarlijk door op rechts. Alleen voor de keepster tracht Sonja haar met een lob te verschalken, maar de bal belandt tegen de lat. In de 75e minuut wordt het zelfs 1-4 als Johanna de Boer aan een solo begint. Zij weet alleen goed door te gaan en de keepster beheerst te passeren. In de 77e minuut pikt Sonja Rekker ook nog haar goaltje mee, wanneer ze perfect de diepte in wordt gestuurd door Maaike. Sonja weet de keepster uit te spelen en scoort vanuit een moeilijke hoek. De thuisploeg kan vijf minuten voor tijd nog iets terug doen. Door slecht uitverdedigen van WTOC kon een speelster van MKV vanaf grote afstand scoren. Sinie Merkus heeft geen schijn van kans op deze uithaal. Het mooiste en tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd, wat een eindstand van 2-5 betekende.

Voor WTOC is nu de winterstop aangebroken, hier waren de dames ook wel aan toe. MKV heeft volgende week nog 2 zware wedstrijden voor de boeg. Woensdag tegen VIOD en zaterdag tegen RWF.
 
 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- EBC/Delfstrahuizen, gespeeld op 15 november 2008

WTOC dames 1 wint met miniem verschil in slechte wedstrijd

 
In de tiende speelronde was debutant EBC/Delfstrahuizen de tegenstandster. Een debutant die het verrassend goed doet in de 3e klasse B en een prima middenmoter is. Aan het doelsaldo kun je zien dat de ploeg moeilijk tot scoren komt maar ook een hechte verdediging bezit. Afgelopen zaterdag bleek dan ook dat het een stugge ploeg is die fysiek goed in elkaar zit.  

WTOC dames 1 speelde zaterdag de slechtste wedstrijd van het seizoen. Ze konden deze middag maar niet in hun spel komen. In het begin leek er geen vuiltje aan de lucht, gelijk in de eerste minuut kreeg Sonja Rekker een prima kans.  Ze verscheen alleen voor de gastkeepster, maar deze wist het schot te blokkeren. Het spel speelde zich vervolgens hoofdzakelijk op het middenveld af. Echt uitgespeelde kansen kregen beide ploegen niet. Pas na 20 minuten kwam er weer wat leven in het spel. Teatske Hansma kreeg een open schietkans evenals Maaike Nijboer, beide keren wist de keepster het leer te keren. 

In de 30e minuut mocht Pytsje Veenstra de eerste corner nemen. De bal werd scherp in de doelmond geplaatst en half door de keepster verwerkt. De bal ging over de doellijn, maar scheidsrechter Valk, die overigens een goede wedstrijd floot, constateerde dat de bal niet geheel de lijn gepasseerd was. Het doelpunt werd dan ook niet toegekend.

EBC/Delfstrahuizen probeerde er zo nu en dan met snelle counters uit te komen, maar de achterhoede van WTOC was op hun hoede. De rust brak aan met een brillenstand.
In de tweede helft liet EBC zien dat men ook wel degelijk kon voetballen. In de 49e minuut kwamen zij bijna op 0-1 toen een schot half gestopt werd door Lisa Elzinga en de bal via de paal naast ging. WTOC was gewaarschuwd. In de 50e minuut kwam WTOC toch op voorsprong toen Sonja Rekker op rechts op snelheid de achterhoede van EBC voorbijging en de keepster met een laag schot passeerde. In de 66e minuut werd het bijna 2-0 toen Maaike over links vrij voor de goal kwam en met een harde schuiver probeerde de keepster te verschalken. Zij wist echter ook deze keer de bal te keren. In de 67e minuut weer een identieke situatie. Weer wordt Maaike in stelling gebracht, weer weet de keepster te redden. EBC laat zich echter ook niet onbetuigd. Rond de 70e minuut mogen ze tot driemaal toe een corner nemen die gevaarlijk voor de goal wordt gebracht. WTOC weet met hangen en wurgen de gelijkmaker te voorkomen. In de 75e minuut weet Lisa redding te brengen op een hard schot van EBC, die steeds meer de druk opvoeren. WTOC heeft grote moeite zich staande te houden. Toch komt WTOC dan onverwachts op 2-0 als een combinatie door het midden goed uitpakt. Maaike weet Sonja via een dieptepass vrij voor de keepster te krijgen en zij schiet de bal keihard in de goal. Met nog 5 minuten te gaan weet EBC de verdiende aansluitingstreffer te maken door met een prachtig schot buiten het strafschopgebied Lisa het nakijken te geven. WTOC is weer alert en laat hun niet meer langszij komen. Mooie punten voor de dames uit Oudwoude, hoewel een gelijkspel terecht was geweest. WTOC laat zien dat ze met slecht spel ook een wedstrijd kan winnen.

 

WTOC dames 1 houdt stand tot laatste kwartier in derby tegen VIOD

Er werd de afgelopen week veel over gesproken en gedroomd. De derby en tevens de topper in de 3e klasse B tussen WTOC dames 1 en VIOD dames 1. VIOD ging uiteindelijk met de drie punten naar huis en op grond van de tweede helft was dit ook wel verdiend. Er moet wel gezegd worden dat de uitslag van 2-5 iets geflatteerd was, beide ploegen scoorden namelijk vier keer. Onder leiding van scheidsrechter Kaya werd om 14.30 uur afgetrapt.

In de eerste helft waren de partijen aan elkaar gewaagd. Het spel van VIOD was iets beter verzorgd dan dat van WTOC. De thuisploeg knokte voor elke meter en toonde veerkracht. Het werd dan ook meer een spannende dan een goede pot voetbal. Er stond dan ook veel op het spel. VIOD moest winnen (zij gaan voor het kampioenschap) en WTOC wilde de slechte reeks van vorig jaar tegen VIOD rechtzetten. Zij zijn daar gedeeltelijk in geslaagd. Na afloop stapten zij met een ietwat katerig gevoel van het veld.

VIOD trachtte vanaf het begin druk te zetten. In de 3e minuut was het al bijna raak. Een hard ingeschoten bal werd met de voet gered door de goed keepende Sinie Merkus. Het spel golfde wat op en neer, echt veel ruimte kregen beide partijen niet. In de 15e minuut kwam de eerste kans voor WTOC. Pytsje Veenstra kwam op rechts goed door en passte perfect op Sonja Rekker die de hoek voor het uitzoeken had. Zij raakte de bal echter maar half, waardoor deze kans verloren ging. In de 24e minuut is het wel raak. Een combinatie tussen Pytsje Veenstra en Maaike Nijboer leverde een vrije doorgang voor Maaike op naar het doel. Zij haalde goed uit met links en de keepster van VIOD was kansloos. In de 27e minuut kreeg VIOD een vrije trap toebedeeld. Zoals vaak belast Diny Bouius zich hiermee. De pegel wordt echter gestopt door Sinie. In de 35e minuut doet zich weer een identieke situatie voor, weer mag Diny het met een vrije trap proberen. Deze keer had Sinie, die door de zon verblind werd, de bal niet klemvast. De voorwaartsen van VIOD waren er als de kippen bij om de bal binnen te werken. In de 40e minuut wordt het zelfs 1-2. Tot tweemaal toe wist de keepster van WTOC een schot te pareren, maar de derde keer is ook zij kansloos en schiet Irma Wiebenga raak. In dezelfde minuut is het ook alweer gelijk. Een terugspeelbal wordt VIOD fataal. Sonja Rekker blijft goed doorgaan op de keepster die vervolgens in paniek de bal door het midden in het spel brengt. Zij schiet recht in de voeten van Maaike die de bal in het lege doel kan schieten en hiermee de ruststand op 2-2 zet.

In de tweede helft voetbalt VIOD beduidend beter en wordt WTOC direct onder druk gezet. In de 47e minuut komt de eerste kans voor de gasten, maar deze wordt overgeschoten. Drie minuten later krijgt WTOC nog een gevaarlijke corner en een vrije trap te verwerken, maar ze weten nog steeds stand te houden. Hoewel de dames van WTOC er sporadisch uitkomen is er in de 59e minuut toch weer een opleving. Pytsje mag tot tweemaal toe een corner nemen die gevaarlijk indraaien, maar er wordt te weinig mee gedaan. Dan breekt de 61e minuut aan. Via een goede combinatie door het midden komt Pytsje Veenstra vrij voor de goalie van VIOD en schiet de bal in de linker benedenhoek. Iedereen denkt dat de 3-2 is gevallen en WTOC juicht. Scheidsrechter Kaya gooit echter roet in het eten door de goal wegens buitenspel af te keuren, terwijl de bal via een VIOD-speelster kwam. Terecht of onterecht, het feest ging niet door. De wedstrijd had hierdoor een andere wending kunnen nemen. Met nog een dikke tien minuten te gaan wordt het wel echt gevaarlijk als de scheidsrechter de 6 seconden regel op de keepster van WTOC toepast. De indirecte vrije trap die hieruit volgt, wordt gekeerd door Johanna de Boer. De kansen komen er nu voor VIOD, maar Sinie houdt de geelhemden voorlopig staande.

In de 83e minuut wordt dan de wedstrijd beslist. Johanna krijgt de bal, na een vrije trap van Diny, verkeert op haar pantoffel en de bal belandt pardoes in het doel; 2-3. Deze tegenslag is WTOC niet meer te boven gekomen. De achterhoede staat vervolgens niet goed meer en VIOD maakt hier dankbaar gebruik van. Janny Bouius maakt er in de 85e en 87e minuut nog 2-5 van. VIOD blijft hiermee ongeslagen en WTOC blijft voorlopig op een keurige derde plaats staan. Aanstaande zaterdag zal WTOC in de thuiswedstrijd tegen EBC/Delfstrahuizen de draad weer op moeten pakken.

Verslag van de wedstrijd Blauw Wit DA 1- WTOC DA1, gespeeld op 1 november 2008

WTOC dames 1 handhaaft zich in de top drie
 
Zaterdag speelde WTOC dames 1 op kunstgras. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit dames 1, debutant in de derde klasse B. De Leeuwarder dames presteren naar behoren, ze staan op een keurige vijfde plaats. Ondanks dat zij dit seizoen over een geweldig nieuw voetbalcomplex beschikken, was er voor WTOC deze middag geen box vrij. De voorbereiding van de gasten was verre van optimaal, een kwartier voor de wedstrijd kon WTOC eindelijk het veld op.

Na een rommelige warming-up en een snelle peptalk van Gooi Steenstra, mocht WTOC aftrappen. Omdat het complex nog op de ruimte ligt, werd het een kille en koude wedstrijd. Gelukkig bleef het deze middag droog. In het begin kon je zien dat het voor WTOC wennen was. Op kunstgras is combinatiespel het speltype wat je het beste kunt spelen. Blauw Wit kwam beter uit de startblokken. Zoals in de andere wedstrijden had WTOC dan ook geen droomstart. De voorwaartsen werden moeilijk bereikt. De achterhoede stond deze middag wel weer goed en gaf heel weinig weg. Er was bijna geen doorkomen aan voor Blauw Wit.

Langzaamaan kwam WTOC wat beter in hun spel. De combinaties liepen vlotter en de achterhoede van Blauw Wit werd steeds meer onder druk gezet. In de 17e minuut kwam WTOC onverwachts op 0-1. Jitske Veenstra kon Maaike Nijboer bereiken met een ingooi op rechts. Maaike draait behendig een halve slag en lost een schot op de goal die perfect in de linkerbovenhoek beland. Blauw Wit probeert de bakens te verzetten, maar echte mogelijkheden komen hier niet uit. Halverwege de eerste helft verdubbelt WTOC de score. Een prima pass van Annet Visser komt bij Sonja Rekker terecht. Sonja kan geheel vrij doorlopen en de keepster in de korte hoek passeren. Met een 0-2 voorsprong werd gerust.


In de tweede helft begint Blauw Wit direct druk te zetten op de achterhoede van WTOC. Met lange ballen proberen zij hun voorwaartsen te bereiken. Tot uitgespeelde kansen komt men echter nog steeds niet. ”f de achterhoede van WTOC grijpt kordaat in, ůf keepster Sinie Merkus staat op de goede plaats. Een aantal scherp genomen corners veroorzaken enige paniek, maar tot echte mogelijkheden leidt dit niet. WTOC krijgt in de 47e minuut kans om de voorsprong uit te breiden. Maaike kon, na een mooie voorzet van Sonja, het doelnet echter niet laten bollen. De keepster van Blauw Wit stond op de juiste plek en gooide roet in het eten. WTOC had vervolgens niet over geluk te klagen. De scheidstrechter had de bal op de stip moeten leggen, nadat Johanna de Boer een speelster vasthield op de rand van het strafschopgebied. Waarschijnlijk vond hij de overtreding niet zwaar genoeg, want het spel ging door. In de 65e minuut krijgen de dames van WTOC weer een prima mogelijkheid om te scoren. Annet Visser krijgt een vrije schietkans na een pass van Maaike. Te gehaast schiet zij de bal over het doel. In de 70e minuut mag WTOC een vrije trap nemen. Annet belast zich hiermee en brengt de bal hoog in het doelgebied. Sonja is er als de kippen bij om de bal binnen te schieten, maar ook zij lepelt de bal over het doel. In de 80e minuut wordt het dan wel 0-3. Op een pass van Maaike komt Sonja weer oog in oog te staan met de keepster die ze nu wel passeert. De wedstrijd is dan beslist. Tegen het einde van de wedstrijd krijgt Sonja de mogelijkheid om haar derde goal te maken. Helaas weet de keepster van Blauw Wit de bal met een snelle reflex te keren. Met een 0-3 op het scorebord klinkt het eindsignaal. WTOC blijft door deze overwinning op de derde plek staan.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- ONS Snreek DA 2, gespeeld op 25 oktober 2008

WTOC dames 1 laat ook ONS Sneek sneuvelen

WTOC dames 1 speelden zaterdag alweer hun 7e wedstrijd van dit seizoen. Ook deze keer waren de weergoden de dames weer goed gezind, het voetbalveld lag er uitstekend bij. Tegenstandster deze middag was ONS Sneek dames 2.
De dames van WTOC waren deze middag compleet en konden met de sterkste opstelling beginnen. Zij begonnen weer voortvarend, ook deze middag werd er weer progressie getoond. Vanaf het fluitsignaal zetten zij de tegenstandsters direct onder druk. In de 3e minuut was het al raak, toen Maaike Nijboer over links een vrij veld voor zich kreeg. Maaike zette de bal prima voor op de vrijstaande Sonja Rekker, zij tikte beheerst binnen. In de 6e minuut werd het bijna 2-0 toen Sonja over rechts goed doorkwam en de bal teruglegde op Annet Visser. Annet kon binnenschieten, maar de Sneker keepster redde echter bekwaam. Na deze actie kwam ONS bijna op gelijke hoogte toen de verdediging van de thuisploeg mistastte op een dieptepass en de rechtsbuiten van ONS in ideale scoringspositie kwam. Zij schoot echter de bal voorlangs. In de 15e minuut werd het 2-0 toen Sonja ťťn van haar beruchte rushes op de mat legde en de keepster met een leep schot passeerde. In de 23e minuut deed ONS iets terug. Uit een scherp genomen corner wist WTOC de bal niet goed te verwerken en kon ONS de bal binnentikken. In de 25e minuut weer een mooie actie van Maaike. Uit haar voorzet schoot Annet pardoes tegen de lat. De rebound werd vervolgens door Sonje verzilverd die de sta
nd hiermee op 3-1 zette. In de 32e minuut pikte Maaike ook haar goaltje mee, toen ze een voorzet van Annet inschoot. Vijf minuten later trof Maaike uit een voorzet van Sonja ook nog de lat die ONS deze middag gunstig gezind was. De Sneeksters probeerden zo nu en dan uit te breken, maar de achterhoede onder leiding van Martha van Assen gaf ook deze middag weinig weg. De ruststand brak aan met een 4-1 voorsprong voor WTOC.


Het voetbalspel van WTOC was in de tweede helft minder goed verzorgd. ONS daarentegen bleef positief voetballen. Zij lieten de kopjes niet hangen. WTOC kreeg in de nog voldoende 100% kansen om de score op te voeren. Telkens strandden zij op de goede keepster van de gasten. In de 65e minuut moest zij echter wel weer capituleren toen Pytsje Veenstra over rechts de vrije toegang kreeg en voor de keepster geen fout maakte. In de 70e minuut maakte Maaike Nijboer haar tweede doelpunt en zette hiermee de stand op 6-1. In de 80e minuut zat het engeltje alweer bij ONS Sneek op de lat toen Pytsje uit een voorzet van Maaike het houtwerk raakte. Ook ONS kreeg nog een aantal prima kansen in de slotfase, maar doelpunten leverde dit niet meer op. De achterhoede van WTOC gaf deze middag weinig weg, er werd niet meer tegen gescoord. Eindstand werd dan ook 6-1, een dik verdiende overwinning.

Verslag van de wedstrijd Balk DA 1-WTOC DA 1, gespeeld op 11 oktober 2008

WTOC dames 1 wint overtuigend in Balk
 

WTOC dames 1 gaf Balk dames 1 afgelopen zaterdag voetballes. Balk was geen schim meer van voorafgaande jaren, toen het een moeilijk te bespelen ploeg was. Ze hebben behoorlijk aan kwaliteit ingeleverd. Er staat nu een vrij jong team, dat de nodige ervaring nog mist. Dit in tegenstelling tot WTOC, dat steeds beter begint te voetballen en de laatste tijd met korfbalcijfers wint. Onder prachtige omstandigheden en op een veld dat er subliem bij lag, werd het een vrij eenvoudige overwinning voor WTOC.  

De dames van WTOC startten furieus en trachtten zo gauw mogelijk op voorsprong te komen. Ook deze keer lukte dit weer voortreffelijk. Al in de 4e minuut kon Sonja Rekker de 0-1 laten aantekenen. Op een dieptepass van Pytsje Veenstra dook zij de ruimte in en liet de keepster kansloos. In de minuut die daarop volgde een identieke situatie. Op aangeven van Maaike Nijboer verscheen Sonja weer voor de goal en kon onhoudbaar in de verste hoek de keepster passeren. De gastspeelsters bleven doorgaan en kregen nog enkele mogelijkheden op 0-3. Er werd echter nog wat te gehaast gespeeld waardoor de pass onzuiver werd. WTOC moest wachten tot de 16e minuut. Maaike werd onderuit gehaald binnen het beruchte gebied, waarop de scheidsrechter een penalty gaf. Maaike belastte zichzelf met de penalty en schoot raak; 0-3. In principe was de wedstrijd toen al gespeeld, Balk dames was eigenlijk nog niet in het hoofdstuk voorgekomen. In de 20e minuut maakte Johanna de Boer het vierde doelpunt op een pass van Jitske Veenstra. Vijf minuten later kon Sonja weer scoren op een prima pass van Annet Visser die Teatske Hansma kwam vervangen.
In de 27e minuut kon Balk iets terug doen. De rechtsbuiten van Balk was de achterhoede van WTOC te snel af en schoot de bal hoog in het doel; 1-5. WTOC nam direct het heft weer in handen. In de 30e minuut verraste Maaike de Balkkeepster door van afstand raak te schieten. In het laatste kwartier werd niet meer gescoord, ruststand 1-6.  
WTOC begon slapjes aan de tweede helft. Er werd minder druk naar voren gegeven, waardoor de dames van Balk wat meer aan voetballen toekwamen. Balk had echter niet de kracht en het vernuft om het WTOC moeilijk te maken. Het duurde tot de 65e minuut voordat WTOC weer van zich liet spreken, toen Sonja nu over links de 1-7 liet aantekenen. In de 75e minuut liet Balk zich even zien. De rechtsbuiten van Balk omspeelde enkele verdedigsters van WTOC en schoot deze bal hoog in de touwen.
Tot het eindsignaal kreeg WTOC nog een aantal 100% kansen. Sonja Rekker kon het haar veroorloven een aantal prima kansen om zeep te helpen.Wel maakte zij in de 76e minuut haar vijfde doelpunt van deze middag en zette daarmee de eindstand op 2-8. 


 

Verslag van de wedstrijd van WTOC DA 1-Blija DA 1, gespeeld op 4 oktober 2008

WTOC dames 1 geen partij voor Blija dames 1
 
Dat de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen debutant Blija dames 1 zou doorgaan, had niemand verwacht. Toch werd er groen licht gegeven en konden de dames om 14.30 uur aftrappen op een goed bespeelbaar veld. Blija dames 1 was de laatste jaren de kampioen van de 4e klasse. Promoveren was er echter op eigen verzoek niet bij, totdat de KNVB de regels wijzigde en de kampioen verplicht was te promoveren. Hierdoor kon WTOC weer een oude bekende van jaren terug begroeten.

WTOC moest deze middag haar laatste man, Martha van Assen, missen. Ook de beruchte nummer 10, Sonja Rekker, kon niet een hele wedstrijd aanwezig zijn.

Al snel bleek dat de dames van WTOC deze middag niet veel van Blija hoefden te vrezen. Vanaf het begin werd de achterhoede van Blija onder grote druk gezet. Al in de eerste minuut verscheen Sonja Rekker over rechts alleen voor de keeper, haar vizier stond echter nog niet op scherp. In de 10e minuut was het wel raak. Weer was Sonja Rekker haar tegenstandster te snel af en schoot de bal in de verste hoek; 1-0. In de 13e minuut weer een 100% kans toen Maaike Nijboer alleen voor de keepster verscheen, maar tegen de keepster opschoot. In de 15e minuut verdubbelde WTOC de voorsprong toen Pytsje Veenstra een prima corner nam. De achterhoede van Blija kon de bal niet goed verwerken en Maaike Nijboer kon uit een wirwar van speelsters de 2-0 scoren.Blija probeerde zo nu en dan een aanval op te zetten. Zij kwamen echter niet verder dan het 16 meter gebied omdat de achterhoede van WTOC resoluut ingreep deze middag. De keepster van WTOC had dan ook een rustige middag. 

Het duurde tot de 36e minuut voordat er weer wat te beleven viel. Annet Visser mocht een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied nadat zij zelf onreglementair was afgestopt. Annet schoot de bal prima in, maar de keepster wist via haar vingertoppen en de lat de bal buiten haar doel te houden. Uit de corner van Pytsje die hieruit volgde, werd vervolgens wel weer het net gevonden. Weer kon de achterhoede van Blija de bal niet goed verwerken. De keepster ging met een aantal speelsters onderuit en de bal kwam bij Jitske Veenstra terecht. Zij stond geheel vrij en kon met een bekeken balletje scoren. Vlak voor rust werd er nog tweemaal gescoord. Een schot van Sonja spatte via de lat het veld weer in en viel voor de voeten van Maaike, zij kon simpel scoren. Sonja mocht vlak hierna haar tweede doelpunt maken. Op aangeven van Maaike, die op links goed door kwam, kon Sonja simpel intikken.

Na rust ging WTOC gewoon door met aanvallen. De dames van Blija maakten echter het eerste doelpunt. In de 55e minuut konden de gasten uit een goed genomen corner de eer redden door de bal achter Sinie Merkus te koppen; 5-1. Vrij snel daarna pegelde Maaike Nijboer van links maar eens op de goal. Haar geluk kon niet op toen de bal onhoudbaar voor de keepster in de rechterbovenhoek verdween.

Trainer Gooi Steenstra paste na deze goal een aantal wissels toe. Zo verscheen Teatske Hansma in het veld voor Sonja Rekker. Willie Merkus en Neeltsje Wijma, beide tweede elftal speelsters, namen de plaats in voor Pytsje Veenstra en Maaike Nijboer. Anna Seaske Postma verving Jitske Veenstra. WTOC zette nog even aan. In de 68e minuut was het Annet die over links vrij voor de goalie kwam en de 7-1 liet aantekenen. Invalster Willie Merkus kreeg een aantal goede kansen. Uit een voorzet van Teatske Hansma schoot ze net over. In de 81e minuut viel de achtste goal toen Willie uit een voorzet van Annet de bal wel tussen de palen kon schieten. Nog was Willie een keer trefzeker. Uit een voorzet schoot zij de bal via de onderkant lat raak. De grensrechter wilde echter niet vlaggen en de scheidsrechter stond er te ver vandaan. Deze goal telde dus niet, de eindstand bleef op 8-1 staan.

Verslag van de wedstrijd van Heerenveense Boys-WTOC DA1, gespeeld op 27 september 2008
 

WTOC dames 1 heeft gemakkelijke middag in Heerenveen 

Tegen Heerenveense Boys mochten de dames van WTOC afgelopen zaterdag proberen de balans weer in hun voordeel te wijzigen. Er werd met enige spanning richting Heerenveen afgereisd. De Boys degradeerden vorig seizoen uit de 2e klasse en zou hier de nodige ervaring hebben opgedaan. WTOC kon deze middag niet over hun eerste elftalkeepster beschikken zodat Lisa Elzinga, keepster van het tweede elftal, haar kunsten mocht vertonen. Ze keepte deze middag naar behoren. Ook Johanna de Boer kon wegens een blessure niet meespelen evenals Ester Oomens die zich afgemeld had. Invalster Neeltsje Wijma speelde echter een puike partij.

Women of the match werd deze middag Sonja Rekker met drie goals. 
Deze middag werd er door beide teams veel balverlies geleden, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Wel zaten er enkele goede opgezette aanvallen bij en tevens werden er fraaie goals gescoord.  

De gasten begonnen niet goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut konden de dames uit Heerenveen al juichen toen Inge Hoekstra van afstand de bal in de rechter bovenhoek schoot. WTOC was ineens wakker en begon de druk direct op te voeren. Een minuut later werd de stand alweer gelijk getrokken toen Sonja Rekker op rechts doorbrak en prima pass leverde op Maaike Nijboer. Zij schoot de bal beheerst binnen; 1-1. In de 10e minuut kwam WTOC op voorsprong toen Sonja Rekker haar snelheid uitbuitte over rechts en de keepster passeerde met een lage schuiver; 1-2. In de 15e minuut mocht WTOC een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied. Annet Visser schoot echter net over. In de 29e minuut kwam Heerenveen toch weer langszij toen WTOC onvoldoende ingreep bij een voorzet en de spits van Heerenveense Boys al koppend de gelijkmaker achter Lisa kon scoren; 2-2. Weer een minuut later kwam WTOC alweer op voorsprong. De dames toonden deze middag dat ze over veerkracht beschikken. Op een pass door het midden van Maaike Nijboer liet Sonja Rekker de hele achterhoede haar hakken zien. Alleen voor de keepster maakte zij geen fout en schoot de 2-3 binnen. Deze stand werd voor rust nog uitgebreid naar 2-4. Maaike kwam goed door over links en bediende Sonja op maat. Zij had geen moeite de 2-4 binnen te tikken. Een prima tussenstand voor WTOC.  

In de tweede helft begon Heerenveense Boys met een alles of niets offensief. WTOC gaf achterin echter geen krimp en liet geen enkele goal meer toe.

De beste kansen waren dan ook voor de dames uit Oudwoude. Jammer genoeg ontbrak het de dames, net als vorige week, aan effectiviteit. Tussen de 55e en 69e minuut verscheen WTOC tot vier keer toe alleen voor de keepster. Helaas was het kruit in de eerste helft al verschoten. Wel kwam WTOC in de 69e minuut nog op 2-5 toen Hiltje Hoekstra een schot lostte dat via een  verdedigster van Heerenveense Boys pardoes in de goal belandde. Aan deze stand kwam geen verandering meer, Heerenveense Boys had er de kracht niet voor. Einduitslag 2-5, waarmee de dames van WTOC heel content waren.  

Aanstaande zaterdag speelt het eerste dameselftal de thuiswedstrijd tegen Blija dames 1. Aanvang 14.30 uur.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- Bolsward, gespeeld op 20 september 2008

WTOC loopt tegen eerste nederlaag aan

Afgelopen zaterdag werd speelden de Oudwoudsters de wedstrijd tegen Bolsward dames 1, een oude bekende. Bolsward keerde na 1 seizoen 2e klasse weer terug in de 3e klasse. Viod dames 1 kon vorige week ternauwernood winnen van Bolsward. Beide ploegen worden dan ook titelkansen toebedacht. WTOC was dus gewaarschuwd.

In het begin van de wedstrijd was er nog niets aan de hand. WTOC zette een aantal fraaie aanvallen op de mat. Sonja Rekker kwam over rechts in scoringspositie, maar via de keepster ging de bal naast. In de 6e minuut opnieuw een kans voor Sonja, deze keer bracht de lat redding waarna Teatske Hansma  de rebound niet kon verzilveren. In de 15e minuut kwam WTOC onverwachts op achterstand toen de spits van Bolsward, Fokje Hoekstra, op links doorging en uit een moeilijke positie via de vingertopper van keepster Froukje v.d. Velde fraai raak schoot. Dat Fokje Hoekstra levensgevaarlijk is, bleek in het vervolg van de wedstrijd. Zij zou deze middag de held van de wedstrijd worden.

Eerst kreeg de thuisploeg nog een aantal mogelijkheden die helaas of op de lat of door pech niet tot de gelijkmaker leidden. Zo kreeg Maaike Nijboer na een voorzet van Sonja de kans om in vrije positie de gelijkmaker in het net te schieten. Dit mocht jammer genoeg niet baten. In de 30e minuut een kans voor Teatske Hansma die vrij voor de keepster deze trachtte te verschalken met een mooie lob. Tot onsteltenis van iedereen spatte ook deze bal weer via de lat het veld in. Pech voor de dames van WTOC. In de 40e minuut kon Bolsward de score verdubbelen. Weer was het Fokje Hoekstra die gevaarlijk op links doorkwam. Jitske Veenstra probeerde de bal nog te onderscheppen, maar werd uit balans gebracht waardoor Fokje met een droge knal voor de 0-2 kon zorgen. Met deze stand werd gerust.

Na rust kon Bolsward vrij gemakkelijk de score opvoeren. Na 15 minuten stond de 0-4 op het scorebord door twee goals van alweer Fokje Hoekstra; zij was deze middag een plaag voor de achterhoede van WTOC. In de 65e minuut kon Sonja Rekker iets terug doen. Op een dieptepass van Maaike Nijboer verscheen Sonja alleen voor de keepster en met deze kans wist zij wel raad; 1-4. Het werd in de 70e minuut zelfs 2-4 toen Rianne Wiersma de keepster van Bolsward met een fraaie boogbal wist te verrassen. WTOC wist dat er meer in zat, maar kon de aansluitingstreffer niet maken. Bolsward maakte aan alle illusies een einde toen Monique Sijsling zomaar het hele middenveld kon oversteken en met een prima schuiver de 2-5 kon maken. WTOC werd deze middag op effectiviteit verslagen. Een verdiende overwinning voor Bolsward.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys dames 1.

 

Verslag van de wedstrijd Opende Da 1 -WTOC DA 1, gespeeld op 13 september 2008

WTOC dames 1 keert met 1 punt terug uit Opende
 
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Opende dames 1 op het programma. Een voor ons onbekende tegenstandster.
Opende had, in tegenstelling tot WTOC, een slechte start. De uitwedstrijd tegen titelkandidaat VIOD dames 1 werd dik verloren, terwijl WTOC de punten thuis hield.

De dames uit Oudwoude startten in deze wedstrijd wederom goed. Vooral het eerste kwartier werd er goed getikt, waardoor de bekende driehoekjes ontstonden en Opende goed onder druk werd gezet. Opende trachtte met lange ballen van achteruit over de helft te komen maar dit lukte sporadisch. De eerste kansen waren dan ook voor de gasten. In de 12e minuut werd het al 0-1 toen Maaike Nijboer een prima dieptepass gaf op Sonja Rekker. Zij benutte haar snelheid en de keepster had geen schijn van kans.
Er volgden nog een paar 100% kansen die helaas niet werden benut.

Onverwachts kwam Opende in de 20e minuut langszij toen de rechtsbuiten van Opende teveel ruimte kreeg en uit kon halen. Via de keepster van WTOC en de paal verdween de bal in het net; 1-1.

WTOC zette echter hun goede spel nog even door en kwam in de 24e minuut alweer op voorsprong toen Teatske Hansma een voorzet van Sonja Rekker kon binnentikken; 1-2. Dit werd tevens de ruststand.

De tweede helft liet een totaal ander beeld zien. De partijen waren nu meer aan elkaar gewaagd. Opende zette meer druk naar voren. Hun spitsen werden steeds vaker in stelling gebracht met lange ballen, terwijl WTOC slordig begon te spelen. Er lag vooral in de tweede helft een loomheid over de ploeg. In de 59e minuut kwam Opende dan ook terecht op 2-2, toen de rechterspits de achterhoede van WTOC haar hakken liet zien en de keepster van WTOC kansloos liet. Een paar minuten later kwam Opende zelfs op voorsprong toen de buitenspelval van WTOC niet op tijd dichtklapte en de spits van Opende een vrije doorgang kreeg naar de keepster die het onheil ook niet meer kon keren.
WTOC liet het hier niet bij zitten en begon weer aan aanvallen te denken. In de 62e minuut kwam WTOC al weer gelijk toen Sonja er vandoor ging op rechts en met een breedtepass Maaike bereikte. Zij benutte deze kans koelbloedig; 3-3. Beide teams geloofden het toen wel, al had WTOC vijf minuten voor tijd de winst nog naar zich toe kunnen trekken. De pass van Sonja, die op rechts weer eens was doorgebroken, was echter te onzuiver zodat de spitsen van WTOC het beslissende tikje net niet konden geven. Gezien het wedstrijdbeeld was gelijkspel terecht.
Aanstaande zaterdag speelt WTOC dames 1 de thuiswedstrijd tegen DV Bolsward dames 1 om 14.30 uur, de degradant uit de tweede klasse.


 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-MKV'29, gespeeld op 6 september 2008
 

WTOC dames 1 start met winst

Nadat WTOC dames 1 in de beker uitgeschakeld was, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Thuis mocht afgetrapt worden tegen het eerste dameselftal van MKV'29 uit Leeuwarden.


In de beker was het dus niet gelukt de tweede ronde te bereiken. De eerste twee wedstrijden werden met grote cijfers gewonnen. Veenwouden dames 1 werd verslagen met 0-11, Harkemase Boys dames 1 met maar liefst 19-0. De beslissing moest vallen in de uitwedstrijd tegen RWF dames 1 uit Friesche Palen. Zij spelen ook in de 3e klasse B. RWF had een beter doelsaldo, dus er moest gewonnen worden. Een 0-2 voorsprong werd echter lullig uit handen gegeven. RWF zegevierde uiteindelijk met 3-2 en de uitschakeling was een feit. De dames van WTOC kunnen zich hierdoor volledig op de competitie richten. 

De eerste competitiewedstrijd werd voor beide teams een slechte wedstrijd. Zo nu en dan werd er wel een leuke combinatie op de grasmat gelegd, maar van hoogstaand voetbal was absoluut geen sprake. Voor het publiek was het toch nog enigszins genieten deze middag, er werd veel gescoord.

Lang bleef de eerste treffer dan ook niet uit. In de 7e minuut was het al raak voor de thuisploeg. De nieuwe aanwinst van WTOC, Annet Visser die is overgekomen van Be Quick Dokkum, kon uit een prima voorzet van Pytsje Veenstra binnenkoppen. In de 10e minuut werd de score op 2-0 gezet. Maaike Nijboer kreeg een vrije schietkans, maar de keepster stopte in eerste instantie. De bal kwam terug en Sonja Rekker liet het net wel bollen.

Maaike Nijboer maakte haar eerste doelpunt in de 19e minuut, een mooie boogbal over de keepster heen. Sonja raakte in de 20e minuut nog de lat voordat Teatske Hansma in de 25e minuut ook haar goaltje meepikte en er 4-0 van maakte. Dit werd tevens de ruststand.

De dames uit Leeuwarden probeerden er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken. Ze gaven meer druk naar voren, maar echte kansen kwamen hier niet uit voort. In de 50e minuut kwam de 5-0 op het scorebord te staan, Maaike maakte haar tweede doelpunt. Direct 5 minuten daarna mocht Sonja weer scoren. Hierna stokte de doelpuntenmachine even en moest het publiek wachten tot de 88e minuut. Maaike zorgde voor de 7-0. In de slotminuten kon MKV'29 dan toch de eer nog redden. Hun spits kon, door slecht uitverdedigen van WTOC, met een boogbal de goalie van WTOC verrassen. De eindstand werd hierdoor 7-1, een start om van te dromen. Zaterdag a.s. spelen de dames van WTOC de uitwedstrijd tegen Opende dames 1.

SEIZOEN 2008/ 2009

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- ONS Neek DA 2, gespeeld op 22 mei 2008
WTOC dames 1 eindigt 5e na overwinning.

Afgelopen donderdagavond 22 mei 2008 stond de wedstrijd WTOC Dames 1 tegen ONS Dames 2 uit Sneek op het programma. De laatste competitiewedstrijd voor WTOC Dames 1. Bij ONS werd destijds onverdiend met 1-2 verloren; de dames hadden iets recht te zetten.

Het werd in Oudwoude een boeiende pot voetbal. ONS Sneek, dat op de 3e plaats staat, beschikte ook deze avond weer over een goed voetballende ploeg. Zij begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten vooral veel druk naar voren. WTOC Dames 1 beschikt echter over een ijzersterke verdediging, wat vooral de laatste wedstrijden naar voren kwam. De laatste drie wedstrijden werd de nul gehouden. Toch kwamen de gasten op voorsprong toen de rechterspits wat te veel ruimte kreeg en de bal met een harde schuiver over goalie Froukje v/d Velde heen in het net kon schieten. WTOC probeerde hierna meer druk naar voren te zetten. Vooralsnog kwam het niet tot uitgespeelde kansen, wťl werd er bij vlagen goed gecombineerd. In de 25e minuut kwam WTOC op gelijke hoogte. Op zo'n 20 meter van het doel mocht Pytsje Veenstra een vrije trap nemen. Deze werd keihard in de linkerkruising via de paal binnengeschoten, een goal om jaloers op te zijn. Voor rust kwam WTOC ook nog op voorsprong. Deze voorsprong hadden ze vooral te danken aan Johanna de Boer die met een grote dosis inzet prima doorging op rechts. Zij gaf een voorzet aan Ester Oomens die op haar beurt Sonja Rekker bediende. Sonja aarzelde niet en schoot de bal onhoudbaar voor de keepster van ONS in de linker beneden hoek. Tot de rust probeerden de Sneeksters het nog wel, maar de verdediging van WTOC hield prima stand. Ruststand werd 2-1.

In het begin van de 2e helft waren beide partijen weer aardig aan elkaar gewaagd. WTOC wist de score echter al snel uit te breiden tot 3-1. Sonja kreeg op rechts teveel vrijheid en wist de bal keurig over de keepster heen te schieten. ONS kreeg diep in de 2e helft diverse kansen om de score uit te breiden, maar zij gingen hier slordig mee om. WTOC paste een aantal wissels toe wat hun spel niet te goede kwam. Hoewel de meiden goed werk leverden, was wel het verband eruit. Vooral de laatste 20 minuten was het billen knijpen. Een kwartier voor tijd wist ONS dan ook de aansluitingstreffer binnen te schieten; 3-2. Hierna kreeg ONS nog enkele 100% kansen, maar dankzij goed keeperswerk van Froukje bleef het hier bij. Een mooie laatste overwinning dit seizoen die de 5e plaats oplevert.  

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1 - Flevo Boys DA 2, gespeeld op 3 mei 2008

WTOC dames 1 speelt zich veilig.
 
Het eerste dameselftal van WTOC heeft zich zaterdag eindelijk het 3e klasserschap veilig kunnen stellen door van Flevo Boys dames 2 te winnen. Destijds in de uitwedstrijd werd nog van deze dames met 2-0 verloren, dus WTOC heeft zich tevens gerevancheerd. Dat de Oudwoudsters zich nu pas twee ronden voor het einde veilig heeft weten te spelen, komt door het feit dat er dit seizoen 3 ploegen degraderen, terwijl dat het er vorig seizoen slechts een ploeg was. Vorig seizoen waren zij met 11 punten veilig, nu nog niet eens met 26 punten en een vijfde plaats in de ranglijst. Er is een grote middenmoot ontstaan die niets voor elkaar onderdoen. Het puntenverschil tussen de nummer 5 en 10 was miniem.


Dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Vooral de eerste helft was de wedstrijd niet het aanzien waard. Beide ploegen bakten er weinig van. Waarschijnlijk waren de dames van WTOC meer met hun hoofd bij de wedstrijd die op het naastgelegen veld werd gespeeld. Het tweede dameselftal kon namelijk bij winst kampioen worden in de vijfde klasse.
WTOC dames 1 moest ook deze middag weer veel strijd leveren om zich te ontdoen van de dames van Flevo Boys. De laatste wedstrijden werden dan ook puur op karakter en inzet gewonnen, niet met oogstrelend voetbal. De conditie en de vechtlust geeft dan ook meestal de doorslag. In de tweede helft zag je dit dan ook geleidelijk aankomen. WTOC begon beter en feller te spelen en zette Flevo Boys meer en meer onder druk. Ze kwamen tot enkele goede aanvallen. Anne Seaske Postma schoot vrij voor de keepster net naast. Sonja Rekker wist een aantal keren ver door te dringen in het 16 meter gebied, maar haar schoten gingen meestal over de lat of werden net op tijd geblokkeerd. Diep in de tweede helft kwam dan toch eindelijk de verlossende treffer. Een voorzet van Sonja werd beheerst afgerond door aanvoerder Maaike Nijboer. Flevo Boys probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar had hier de kracht en het technisch vermogen niet meer voor. Veel kansen kregen ze deze middag dan ook niet. Met de kansen die ze kregen sloegen ze slordig om. Om op plaats drie te eindigen zullen ze de laatste wedstrijden dan ook uit een ander vaatje moeten tappen. WTOC was deze middag de gelukkige met een 1-0 overwinning en speelden zich hiermee veilig. Na de wedstrijd was het dubbel feest, behalve het veiligstellen werd dames 2 kampioen en mogen zij volgende seizoen in de vierde klasse uitkomen.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- AVC DA 2, gespeeld op 26 april 2008

WTOC Dames 1 neemt revanche op AVC Dames 2
 
Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen AVC uit Sexbierum gespeeld. In de uitwedstrijd ging WTOC met lege handen naar huis door een 2-1 nederlaag. Vandaag de kans om revanche te nemen.   AVC heeft nog een kleine theoretisch kans om zich te handhaven in de 3e klasse B, maar dan moeten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden. Ook de dames uit Oudwoude zijn nog niet veilig, ondanks de 23 punten die inmiddels op het bord staan. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Een goede wedstrijd werd het niet, wel een wedstrijd waarin veel inzet en vechtlust werd getoond. Vooral in de eerste helft moest WTOC vol aan de bak omdat AVC de betere partij was. Zij hadden echter de pech dat de goalie van WTOC, Sinie Merkus, deze middag in goede vorm verkeerde en in de eerste helft niet te passeren was. WTOC moest zich beperken tot enkele uitvallen en loerde op de counter. Een keer had de thuisploeg hier succes mee, na een uitbraak wist Sonja Rekker tot scoren te komen; 1-0. Dit werd tevens de ruststand.

In de tweede helft moest AVC wel komen, waardoor WTOC eindelijk meer ruimte kreeg. De snelle spitsen Sonja Rekker en Maaike Nijboer verschenen nu meermalen dreigend in het 16 meter gebied van AVC. Maaike kon de 2-0 binnenschieten nadat Sonja het overzicht hield en een uitstekende pass op haar gaf. Even later was het weer raak voor de Oudwoudsters. Sonja mocht haar tweede goal maken en zette hiermee de 3-0 op het scorebord. WTOC dacht op rozen te zitten. Niets was echter minder waar. Door enkele verdedigingsfouten kwam AVC terug tot 3-2 en maakte er weer een wedstrijd van. Enorme spanning was aanwezig bij beide partijen. Uiteindelijk was WTOC deze keer de gelukkigste ploeg. Na enkele 100% kansen die niet benut konden worden en een schot op de paal van Maaike, was het uiteindelijk toch raak. De bevrijdende 4-2 werd gemaakt. AVC geloofde het toen wel, de wedstrijd was gespeeld. WTOC kan 3 zwaarbevochten punten aan haar totaal toevoegen en komt hiermee op de vijfde plek. AVC is na vandaag gedegradeerd en gaat samen met Udiros naar de 4e klasse. Wie wordt de laatste degradant? Op 3 mei wordt er hoogstwaarschijnlijk meer beslist.

Verslag van de wedstrijd om het Fries kampioenschap WTOC DA 1-Drachtster Boys DA 1, gespeeld op 14 april

WTOC Dames 1 na sneu verlies uitgeschakeld om het Fries Kampioenschap.

Maandagavond vond de halve finale van het Fries Kampioenschap plaats tegen 2e klasser Drachtster Boys Dames 1. Nadat WTOC eerder al Heerenveense Boys Dames 1, ook uitkomend in de 2e klasse, met duidelijke cijfers had uitgeschakeld, waren de dames van Drachtster Boys gewaarschuwd.

Drachtster Boys begon daarom ook gemotiveerd aan de eerste helft. Ze probeerden vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Vooral in het begin had WTOC grote moeite met de druk naar voren van Drachtster Boys en hun snelle schakelspel. Er zat veel meer beweging in en WTOC had dan ook grote moeite hun van het vijandelijke doel af te houden. Tot uitgespeelde kansen kwam het echter niet, WTOC wierp een goede blokkade op en met inzet en werklust wisten zij de gasten buiten het zestienmetergebied te houden. Wel kwam Drachtster Boys met geluk op voorsprong toen de keepster van WTOC een ingeschoten bal niet goed onder controle kon krijgen en het voor Drachtster Boys een koud kunstje was de bal in het lege doel te schieten. WTOC liet het hier echter niet bij zitten en nam gaandeweg de eerste helft het heft in handen. Bij een uitval scoorde Nienke van der Heide de gelijkmaker, al dan niet in buitenspelpositie. De keepster van Drachtster Boys kwam te ver uit haar goal en hier wist Nienke, die was doorgebroken, wel raad mee. Van veraf schoot zij over de keepster heen in het doel; 1-1. Deze gelijkmaker was verdiend en werd tevens de ruststand.

In de tweede helft nam WTOC wederom de leiding. Het werd billen knijpen voor de tweedeklasser. Tot driemaal toe verscheen WTOC alleen voor de keepster, maar wist jammer genoeg het net niet te vinden. Heel sneu kwam Drachtster Boys wel op voorsprong toen de keepster van WTOC weer een bal niet klemvast kon krijgen en Drachtster Boys in het lege doel kon schieten; 1-2. De keepster raakte hierbij geblesseerd en Froukje v/d Velde mocht, na lang blessureleed, haar kwaliteiten weer tonen. WTOC knokte voor wat het waard was, maar was niet meer bij machte de gelijkmaker te maken. Drachtster Boys kwam tegen het einde van de wedstrijd nog op een 1-3 voorsprong, toen een hard ingeschoten bal geblokkeerd werd door een verdedigster en de scheidsrechter, die deze avond overigens prima floot, hands constateerde. Hij gaf hiervoor een penalty die door Drachtster Boys benut werd. Dit werd tevens de laatste goal in deze prachtige wedstrijd vol strijdlust. Jammer genoeg een geflatteerde overwinning, daar waren vriend en vijand het wel over eens.
 

Verslag van de wedstrijd Udiros DA 1-WTOC DA 1, gespeeld op 12 april 2008

WTOC Da1 walst over Udiros Da1 heen en pakt drie belangrijke punten.
 
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Udiros Dames 1, op het programma. In de thuiswedstrijd werd het een gemakkelijke 10-0 overwinning. Omdat koploopster Sint Annaparochie Dames 1 afgelopen maandag met slechts 0-3 bij Udiros kon winnen, waren de Dames van WTOC toch op hun hoede. De punten hadden ze hard nodig!

In de eerste helft begonnen de dames uit Oudwoude met een strakke wind in de rug, waar ze enorm profijt van hadden. De achterhoede van de thuisploeg werd direct onder grote druk gezet en het wachten was op het eerste doelpunt. Deze viel al na 5 minuten speeltijd. Maaike Nijboer, die deze middag uitstekend op dreef was, krulde de bal keurig in de linker bovenhoek. De volgende doelpunten stonden weer op haar naam. Uit een strakke voorzet van Sonja Rekker, die met haar sterke sprinten de achterhoede van Udiros vaak te snel af was, mocht Maaike de bal beheerst inschieten. Udiros liet even later de bal over de achterlijn rollen en Pytsje Veenstra mocht haar corner nemen. Deze kwam prachtig op maat bij Maaike terecht, zij mocht de bal in het net schieten. Hiermee had ze een zuivere hattrick gemaakt.

Met kunst en vliegwerk probeerden de dames van Udiros de bal zoveel mogelijk uit het strafschopgebied te houden. Er was echter geen houden aan. WTOC mocht tot de rust nog viermaal scoren. Doelpunten werden gemaakt door Pytsje Veenstra, Rianne Wiersma en Hiltje Hoekstra. De ballen vielen, met een beetje hulp van de wind, allen over de keepster in het net. Maaike Nijboer mocht de zevende maken, de laatste goal in de eerste helft.

Ook in de tweede helft was Maaike de “vrouw of the match”. Zij mocht haar tweede zuivere hattrick maken, wat betekende dat ze maar liefst zevenmaal scoorde deze middag.
De tweede helft werd een formaliteit. Voor Udiros een onmogelijke opgave er nog iets van te maken, ze hadden de kracht en de moed niet meer om te voetballen. WTOC voetbalde de tweede helft plichtmatig uit, zonder tot goed voetbal te komen. Na 90 minuten spelen stond de eindstand van 0-10 vast. Hiermee werd de uitslag in de thuiswedstrijd geŽvenaard.
 

Verslag van de wedstrijd om het fries Kampioensschap, gespeeld op 31 maart 2008

WTOC dames 1 verrast Heerenveense Boys dames 1 in de strijd om het Friese Kampioenschap.
 
Oudwoude - Het kan nog steeds uitkomen, de wens van trainer Gooi Steenstra van WTOC om tegen Be Quick Dokkum te loten. Woensdagavond zal er in Drachten worden geloot! Na in de voorronde Ropta Boys met 1-3 te hebben verslagen, zegevierden de dames van WTOC nu over Heerenveense Boys met maar liefst 5-1.

Afgelopen maandagavond moesten de dames van WTOC een wedstrijd spelen om het Friese Kampioenschap tegen 2e klasser Heerenveense Boys dames 1. Het beloofde een mooie pot voetbal te worden en dat werd het zeker. Heerenveense Boys kwam met een gehavend elftal naar Oudwoude, een aantal speelsters waren geblesseerd. Ook WTOC miste nog enkele speelsters. Het elftal werd dan ook aangevuld met speelsters uit het 2e elftal en deze presteerden boven verwachting. Zo speelde Willie Merkus op de laatste man positie een uitstekende wedstrijd. Ook Nienke v/d Heide, die de voorhoede kwam versterken, had een groot aandeel in de overwinning.
Vanaf het begin van de wedstrijd werd Heerenveense Boys onder druk gezet. Al in de 7e minuut kwam WTOC op voorsprong toen Johanna de Boer de bal uit een prima genomen vrije trap van Pytsje Veenstra kon binnenkoppen. De ene na de andere aanval werd opgezet. Vooral in de 15e en 16e minuut kreeg Maaike Nijboer enkele goede mogelijkheden de voorsprong uit te breiden, maar de goed ingeschoten ballen troffen geen doel. Heerenveense Boys had dan ook een goede sluitpost op doel. Zij wist menig schot onschadelijk te maken.

In de 40e minuut kon WTOC de voorsprong uitbreiden toen Nienke haar 2e kans goed benutte en onberispelijk inschoot; 2-0 wat tevens de ruststand werd.
In de 2e helft zakte het peil van WTOC. Heerenveense Boys kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar dit leverde voor hen geen kansen op. Langzaamaan kwam WTOC toch weer op gang. Heerenveense Boys had deze avond grote moeite met de snelle spitsen van WTOC. Ook de verdediging van de thuisploeg stond als een huis en gaf weinig kansen weg. Zo werd in de 57e minuut de stand uitgebreid tot 3-0. Op een prima dieptepas van Willie Merkus buitte Nienke haar snelheid uit en kon de keepster passeren. Dit betekende haar 2e goal. In de 75e minuut kon Heerenveense Boys de eer redden door prima tegen te scoren; 3-1.
Heerenveense Boys geloofde het verder wel, WTOC echter ging nog even door. Nieuwkoomster Teatske Hansma liet nog even zien over welke kwaliteiten zij beschikte toen zij zich in het strafschopgebied prima vrijspeelde en de bal hard inschoot. De keepster keerde jammer genoeg haar schot. In de 81e minuut speelde Rianne Wiersma zichzelf prima vrij en schoot de 4-1 beheerst in de touwen. Ook Sonja Rekker, die deze avond vele mogelijkheden kreeg maar niet veel geluk had met haar schoten, liet in de 84e minuut de achterhoede van Heerenveen haar hielen zien en doelpuntte prima. De eindstand van maar liefst 5-1 werd hiermee een feit.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Akkrum DA1, gespeeld op 15 maart 2008

WTOC dames 1 boekt belangrijke thuiszege. 
 
Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Akkrum dames 1 gespeeld. Destijds in Akkrum werd een dramatische 5-1 nederlaag geleden. Aan deze wedstrijd werden twee ernstig geblesseerden overgehouden die het verdere verloop van de wedstrijd toen bepaalden. Voor WTOC vandaag de moeilijke taak om revanche te nemen op de nummer vijf in 3e klasse B.

WTOC dames 1 kon deze middag over slechts 9 fitte speelsters beschikken, zodat de aanvulling uit het tweede elftal en de meisjes MC moest komen. WTOC begon slecht aan de wedstrijd, al hadden ze in de 5e minuut al op voorsprong kunnen komen. Nienke v/d Heide verscheen alleen voor de keepster, maar deze redde fraai op de goed ingeschoten bal. WTOC wist dat Akkrum over snelle vleugelspitsen beschikte en moest dus op hun tellen passen. In de 8e minuut ging het echter al fout. Jitske Veenstra moest aan de noodrem trekken om een speelster van Akkrum de vrije doortocht te beletten. Uit de vrije trap die hieruit volgde scoorde Akkrum via de paal; 0-1. In de 16e minuut werd het zelfs 0-2 na een goed lopende aanval van Akkrum. WTOC dames moest nu wel komen. Akkrum werd zwaar onder druk gezet. Uit ťťn van de aanvallen kwam Nienke in de 35e minuut weer vrij voor de keepster van Akkrum te staan, nu was het wel raak; 1-2. WTOC ging door en werd beloond voor de strijd die deze middag werd geleverd. In de 44e minuut werd de gelijkmaker gemaakt. Rianne Wiersma pegelde vanaf de linkerhoek de bal voor het Akkrumer doel. Deze voorzet werd door een eigen speelster pardoes in eigen doel gekopt. WTOC kreeg na een moeilijke start aan de wedstrijd weer wat zelfvertrouwen, dit resulteerde in een voorsprong. Sonja Rekker kon in een rommelige situatie de bal achter de keepster werken. WTOC ging met een goed gevoel de pauze in.

WTOC begon iets aftastend aan de tweede helft. In de 50e minuut was het echter weer Nienke die de verdediging van de gasten te snel af was. De uitlopende keepster werd met een schuiver prima rechts gepasseerd, maar tot ontsteltenis van de WTOC aanhang, verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal achter de lijnen. Onverwachts kwam Akkrum vervolgens langszij uit een counter. Keepster Sinie Merkus kwam goed uit de goal maar wist de bal niet te pareren, wel de speelster. Toch kwam de bal nog bij een van de voorwaartsen van Akkrum aan die buitenspel stond, maar ze mocht doorgaan. Voor een leeg goal schoot ze de intikker binnen; 3-3. Een fikse tegenslag voor de dames van WTOC. In de 75e minuut had WTOC weer op voorsprong moeten komen toen Sonja de spits Maaike Nijboer helemaal vrijspeelde. Maaike lepelde de bal echter over het doel. De ene kans na de andere werd verspeeld, goals maken was deze middag niet gemakkelijk. In de 80e minuut was het echter wel raak. Maaike ging het strafschopgebied van Akkrum binnen waar ze binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop geven. Maaike nam zelf de penalty en schoot deze onberispelijk binnen; 4-3. Met nog een paar minuten te gaan had Akkrum de kracht niet meer om nog iets aan deze achterstand te doen, hoewel ze goed druk zetten op de verdediging van de Oudwoudsters. Na een toch wel verlossend fluitsignaal kon WTOC juichen. Na drie wedstrijden verloren te hebben, konden ze vandaag weer punten bijschrijven. In een slechte wedstrijd met veel strijd werd terecht gewonnen. Met dank aan de speelsters van het 2e elftal en meisjes MC.  

Verslag van de wedstrijd VIOD DA 1-WTOC DA 1

Binnen een maand stonden de damesteams van VIOD en WTOC weer tegenover elkaar om de degens te kruisen. Ook in deze derby bleek VIOD duidelijk een maatje te groot en ontstijgt momenteel het niveau in de derde klas. Grote ster aan VIOD zijde was Diny Bouius. Zij scoorde maar liefst vier van de zeven doelpunten. Het was niet alleen een onewomanshow van Diny Bouius. Het hele team voetbalde uitstekend. Er was veel beweging zowel met als zonder bal, waardoor het positiespel een lust voor het oog was.
WTOC kwam met een gehavend team naar Driesum en had als doelstelling om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Het krachtsverschil was dusdanig dat aan dit elftal een compliment mag worden gemaakt, omdat zij konden voorkomen dat VIOD de dubbele cijfers haalde. Ondanks het 7-1 verlies bleven de dames uit Oudwoude e.o. elkaar positief coachen.

Het eerste doelpunt van VIOD was ťťntje om in te lijsten. Afien Gros stuurde Diny Bouius de diepte in, die met links de bal voorzette. Zus Janny rukte haar los van Hiltje Hoekstra en kopte fraai in.

Ook na rust was VIOD weer dominant aanwezig. Het vijfde doelpunt was een pareltje. Gretha Annema was eindelijk eens haar kwelgeest Ester Oomens op snelheid de baas en haar voorzet bereikte Anke Margryt Jacobs, die onberispelijk inschoot. Irma Wijbenga kreeg loon naar werken door ook een doelpuntje mee te pikken.

Het positivisme van WTOC werd terecht beloond met een mooi doelpunt. Sonja Rekker schoot de bal uit de hoek van het strafschopgebied over keepster Maaike Kuitert. De eindstand was hiermee op 7-1 gezet. Volgende week moet WTOC er weer staan, de thuiswedstrijd tegen Akkrum wordt dan gespeeld om 14.30 uur.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1- VIOD DA1, gespeeld op 16 februari 2008
WTOC dames compleet van slag in derby tegen VIOD


Nadat de wedstrijd WTOC – VIOD twee keer was afgelast, stond de enige derby in de derde klasse B afgelopen zaterdag voor de derde keer op het programma. Weken van tevoren wordt er al over gesproken. Alle ingrediŽnten voor een spannende derby waren aanwezig; een prima bespeelbaar veld,  een uitstekende scheidsrechter en twee bijna complete selecties.

Een wedstrijd om naar uit te kijken met hopelijk goed voetbal en veel spanning. Aan het weer lag het deze middag niet en ook niet aan de instelling van VIOD. Zij moesten winnen om aansluiting met de top te houden. WTOC kon vrijuit spelen, was de veronderstelling. Snoepte WTOC vorig jaar nog twee puntjes af van de buurtgenoot, dit keer was men volslagen kansloos. VIOD won overtuigend met 6-0 en krijgt door deze overwinning koploper Sint. Anna weer in het vizier.

VIOD begon furieus en had na een kwartier spelen al drie keer moeten scoren. Twee keer behoedde de paal en lat een achterstand voor WTOC. Toen eenmaal de openingstreffer op het scorebord stond liepen de Driesumers snel uit naar een 4-0 ruststand. WTOC had een totale offday. Dit kwam omdat de speelsters teveel respect toonde voor de gasten en daardoor ‘vergaten’ te voetballen.

Van een echte derby was deze middag dan ook geen sprake. WTOC zat voor de winterstop in een ‘flow’. Maar liefst drie wedstrijden werden op rij gewonnen en ook koploper Sint Annaparochie kon op sportpark De Wygeast’ niet tot de volle winst komen (3-3). De eerste wedstrijd na winterstop trok MKV aan het kortste eind. Maar twee weken geleden onderstreepte de 5-0 nederlaag tegen laagvlieger De Blesse de wisselvalligheid van de ploeg van trainer Gooi Steenstra.

VIOD daarentegen lijkt net op tijd over de juiste vorm te beschikken om daadwerkelijk een gooi te doen naar het kampioenschap. Wel is men afhankelijk van koploper Sint Anna die twee verliespunten minder heeft. Ook moet VIOD nog twee keer tegen ONS 2, de nummer 3 van de ranglijst. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van WTOC. De gevaarlijke vleugelspitsen Maaike Nijboer en Sonja Rekker werden door de VIOD verdedigers Marjan Annema en Ilse v.d. Berg aan banden gelegd. Hoewel VIOD dikwijls te veel kansen nodig heeft om te scoren kreeg men de doelpunten wel heel gemakkelijk op een presenteerblad aangereikt.

Trainer Jouke Dantuma van VIOD merkte dan ook terecht op, dat hij meer weerstand had verwacht. Slecht uitverdedigen, mistasten en niet resoluut ingrijpen was het manco van de thuisploeg. Ook reageerde WTOC niet alert op het 4-4-2 systeem dat VIOD hanteerde. Hierdoor kreeg vooral Diny Bouius een zee aan ruimte. Het ging WTOC deze middag sowieso niet voor de wind. Johanna de Boer kreeg weer last van haar enkel en ook Pytsje Veenstra moest haar laten vervangen vanwege een rugblessure.

Bij VIOD maakten de meisjesjunioren Hilde v.d. Meulen en Baukje Alberts hun opwachting. Saakje Lysbet v.d. Valk nam de rechtsback positie in en ook Djoke Castelein kon na een lange afwezigheid (blinde darm) eindelijk weer eens haar kunsten op de groene grasmat tonen.

VIOD wist nog twee keer te scoren, waarvan ťťntje uit een corner. VIOD had afgelopen woensdag nog op corners getraind. En oefening baart kunst, dacht Akkelien Postma toen zij de bal kansloos achter keepster Sinie Merkus kopte. De eerste thuisnederlaag in de competitie was voor WTOC een feit. Het is uithuilen en opnieuw beginnen. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar weer. WTOC zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om het VIOD moeilijk te maken.

 

Verslag van de wedstrijd De Blesse-WTOC, gespeeld op 2 februari 2008

WTOC wakker geschud door de Blesse

De dames van WTOC staan, na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de Blesse dames 1, weer met beide benen op de grond. De ploeg uit Oudwoude speelde hun slechtste wedstrijd van dit seizoen. Toegegeven moet worden dat een aantal steunpilaren eigenlijk niet fit genoeg waren om aan de wedstrijd te beginnen.

 De overtuiging was deze middag ver te zoeken, er werd slap verdedigd, de combinaties mislukten en de snelle spitsen die de laatste wedstrijden zeer productief waren, gaven deze middag niet thuis. Er viel geen enkele uitgespeelde kans te noteren. Zo nu en dan werd van afstand op de goal geschoten maar hier had de keepster van de Blesse geen enkele moeite mee. De Blesse daarentegen speelde een uitstekende wedstrijd. Zij hanteerde deze middag veelal de lange bal, waar WTOC de grootste moeite mee had. Dit bleek effectief te zijn, hun spel liep goed en dit resulteerde, na een ruststand van 2-0, in een 5-0 eindstand. Een verdiende overwinning.

Verslag van de wedstrijd MKV '29  DA1-WTOC DA1, gespeeld op 26 januari 2008

Winterslaap doet WTOC meer dan goed.
 
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen MKV’29 dames 1 uit Leeuwarden op het programma. WTOC had slechts een aantal keren getraind door de slechte weersomstandigheden en afgelopen woensdag nog geoefend tegen 1e klasser Oerterp. Deze wedstrijd werd een 2-5 nederlaag, een resultaat waar WTOC tevreden mee was. De thuiswedstrijd tegen MKV werd destijds een nipte overwinning van 2-1. Zij bleken toen een fysiek sterke en lastige ploeg. De dames van MKV waren dan ook zeker van plan revanche te nemen. Zover is het echter niet gekomen.

Vanaf het begin had de thuisploeg grote moeite met de snelle spitsen Maaike Nijboer en Sonja Rekker. De verdediging van WTOC stond vandaag ook sterk, ze gaven geen enkele ruimte weg.

Gelijk in het begin van de wedstrijd hadden de dames uit Oudwoude op een 1-0 voorsprong moeten komen, maar verscheidene kansen werden niet benut. Sonja Rekker stond tot tweemaal toe alleen voor de keepster, maar haar vizier stond deze middag niet op scherp. Een beetje tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Een corner werd niet goed weggewerkt door WTOC waardoor MKV met veel geluk kon profiteren. De dames van WTOC lieten de kopjes niet hangen en kon door goed voetbal de achterstand ombuigen tot een 2-1 voorsprong. Maaike Nijboer, die deze middag goed op dreef was, wist tot twee keer toe te scoren. Met deze stand werd tevens gerust.

MKV was de ploeg die het sterkste uit de rust kwam. Er werd veel druk naar voren gezet waar WTOC de nodige moeite mee had. Een verdiende goal was dan ook al snel een feit, 2-2. In diezelfde minuut wist Maaike WTOC staande te houden. Meteen na de aftrap verraste ze iedereen door meteen tegen te scoren. Op dat moment knakte er iets in de ploeg van MKV. Het geloof in eigen kunnen leek te zijn verdwenen. De passen kwamen niet goed meer aan en ook hun geliefde positiespel was verdwenen. De dames uit Oudwoude gingen door en wisten uiteindelijk een 2-5 overwinning te behalen. De laatste twee goals kwamen op naam van Maaike en Sonja, die toch nog haar goaltje meepikte. Al met al een goede start en een prima overwinning.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Sint Annaparochie Da, gespeeld op 1 december 2007

WTOC dames 1 thuis nog steeds ongeslagen na knap gelijkspel tegen koploper

WTOC dames 1 moest het deze zaterdagmiddag opnemen tegen Sint Annaparochie dames 1.
Sint Annaparochie had slechts 1 wedstrijd verloren en wel tegen ONS dames 2.
WTOC daarentegen begon wisselvallig aan de competitie, maar wist de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten. De wedstrijd werd daarom ook met spanning tegemoet gezien. Ook om te zien waartoe de dames uit Oudwoude in staat zijn en of ze zich inmiddels met de bovensten kunnen meten.

 Het werd deze middag een spannende wedstrijd met veel strijd aan beide kanten.
Sint Annaparochie begon aftastend aan de wedstrijd. De bal werd veelvuldig op de keepster teruggelegd, die de bal vervolgens weer in  het spel mocht brengen. Deze manier van spelen werd Sint Anna in de 25e minuut echter noodlottig. De keepster speelde de bal ongelukkig in de voeten van WTOC speelster Rianne Wiersma die de bal vervolgens in het lege doel kon schieten en WTOC hiermee op voorsprong zette. In de 28e minuut kreeg de uitploeg de eerste goede mogelijkheid op een goal, maar deze kans werd niet benut. In de 30e minuut was het echter wel raak. De spits van Sint Annaparochie kreeg door het midden een vrije doorgang en doelpuntte beheerst in de rechter beneden hoek; 1-1. Vijf minuten later opnieuw een kans voor Sint Annaparochie, maar ook deze kans werd niet benut, hun vizier stond niet op scherp. Toch werd het vlak voor het rustsignaal nog 1-2. Een misverstand in de verdediging werd WTOC noodlottig, al had Sint Anna het geluk deze middag wel mee. Hiltje Hoekstra probeerde de bal weg te werken maar schoot deze ongelukkig tegen een tegenstandster. De bal verdween over de keepster heen in het doel; ruststand 1-2.

In de tweede helft werden de dames van WTOC vanaf het begin onder druk gezet. Een vrije trap van Sint Anna verdween  in de muur. Nog kregen zij enkele 100% kansen, maar wisten het niet af te maken. WTOC reageerde door in de 60e minuut onverwachts langszij te komen. Sonja Rekker werd de ruimte ingestuurd. Haar voorzet op Maaike Nijboer was op maat en deze schoot de 2-2 binnen. In de 72e minuut kwam WTOC zelfs op voorsprong toen Maaike een pegel losliet op goal die de keepster van Sint Anna volkomen verraste; 3-2. Lang kon WTOC deze voorsprong niet vasthouden. In de 75e minuut verscheen een middenveldster van Sint Annaparochie alleen voor WTOC-keepster Sinie Merkus. Deze keer verdween de bal wel in het doel, al was het niet overtuigend; 3-3. WTOC moest noodgedwongen de laatste minuten nog een aantal wissels doorvoeren door een paar vervelende blessures. Met hangen en wurgen werd het eindsignaal gehaald. Deze middag werd er door beide ploegen hard geknokt; een gelijkspel was dan ook meer dan terecht. WTOC dames 1 blijft hiermee ongeslagen op de Wygeast.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. WTOC treft voor de tweede keer MKV ’29. Thuis werd destijds gewonnen met 2-1, hoe zal het de dames volgende week vergaan?

Verslag van de wedstrijd WTOC -Burgum, gespeeld op 24 november 2007

WTOC  dames 1 wint met moeite van Burgum dames 1.

Bergum dames 1, vorig jaar overgekomen uit de 4e klasse, bleek deze zaterdagmiddag een moeilijk te kloppen tegenstandster. Burgum miste enkele belangrijke speelsters en moest daardoor noodgedwongen de opstelling aanpassen. Ook WTOC begon met enkele niet geheel  fitte speelsters aan de wedstrijd.

WTOC dames 1 probeerde vanaf het begin de achterhoede van Bergum onder druk te zetten, maar dit lukte deze middag maar moeilijk. Bergum gaf in het begin dan ook geen ruimte weg en wist zelf zo nu en dan aan aanvallen te denken. Vooral de van Be Quick Dokkum overgekomen Hinke Baukje had WTOC de handen vol aan. De meeste aanvallen liepen dan ook over haar. WTOC kwam onverwachts in de 8e minuut al op achterstand toen slecht wegwerken in de verdediging onmiddellijk door Bergum werd afgestraft. WTOC zocht hierna meer de aanval op, en met succes. In de 15e minuut kwam WTOC met het antwoord. Hiltje Hoekstra vuurde van afstand op de goal van Bergum en de bal zeilde over de keepster heen in de goal 1-1. WTOC ging door. In de 21ste minuut werd Maaike Nijboer prima de ruimte ingestuurd door Pytsje Veenstra; alleen voor de keepster maakte Maaike geen fout en WTOC stond op voorsprong 2-1. Dat Burgum zich nog niet gewonnen gaf bleek in de 25e minuut toen men weer langszij kwam met een prima ingeschoten bal 2-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was amper 5 minuten oud toen Sonja Rekker haar goaltje meepikte. Sonja was de achterhoede van Burgum te snel af en doelpuntte beheerst 3-2. Vijf minuten later had Rianne Wiersma de wedstrijd kunnen beslissen. Een prima, door Sonja  Rekker ingeschoten bal, werd gepareerd door keepster Miriam. De bal kwam via haar bij Rianne terecht die echter voor open doel mistte. Bergum putte hier waarschijnlijk moed uit en kwam tot enkele gevaarlijke aanvallen. Vooralsnog wist de achterhoede hier, onder leiding van Lisa Groen, wel raad mee. Het spel golfde nu wat op en neer zonder dat het tot uitgespeelde kansen leidde. In de 75e minuut was het echter wel weer raak. Opnieuw was het Sonja Rekker die de  achterhoede te snel af was en maakte zij haar 2e doelpunt;  4-2.

Nog was de koek niet op. In de 80e minuut werd het zelfs 5-2 toen opnieuw Sonja Rekker de keepster met een leep schot wist te passeren en hiermee deze middag een zuivere hattrick scoorde. In de laatste minuten had Bergum nog twee opgelegde kansen om de ietwat geflatteerde uitslag een beter aanzien te geven. Men faalde echter tot twee maal toe alleen voor de keepster van WTOC. Einduitslag 5-2.

Volgende week speelt WTOC dames 1 de thuiswedstrijd tegen de koploopster Sint Annaparochie om 14.30 uur.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC - Balk, gespeeld op 17 november 2007

WTOC dames 1 bindt ook Balk dames 1 aan de zegekar.
 
WTOC dames 1 weet weer wat winnen is. Nadat men vorig seizoen constant achter de feiten aanliep doordat men vroeg in de wedstrijd op achterstand werd gezet, lijken de rollen nu omgedraaid.

De dames weten elkaar nu te vinden en hebben meer scorend vermogen.

Afgelopen zaterdag werd ook gelijk vanaf het begin de aanval gezocht en de verdediging van Balk werd stevig onder druk gezet.
Na ongeveer 10 minuten spelen kwam de thuisploeg terecht op een 1-0 voorsprong. Sonja Rekker werd op rechts de ruimte ingestuurd en trok de bal prima voor. Hier stond Maaike Nijboer klaar om de bal binnen te schieten. Een prima goal op het juiste moment.

Balk bleek echter over een goede ploeg te beschikken. Tot zaterdag hadden ze al vijf wedstrijden gewonnen en stonden dan ook op een keurige vierde plaats. Na twintig minuten op de klok maakten de dames uit Balk dan ook de gelijkmaker. Over rechts werd de aanval gezocht. De rechterspits kreeg te veel ruimte en haalde onberispelijk uit. De keepster van WTOC, die goed in de wedstrijd zat, probeerde in een uiterste poging de bal nog te pareren maar dit mislukte en de bal plofte in het net; 1-1. WTOC toonde echter veerkracht en zocht onmiddellijk de aanval weer op. Na een half uur spelen kwam de 2-1 voorsprong. Na een prima aanval had Balk moeite met uitverdedigen. Tot tweemaal toe werd de bal ingeschoten en slecht verwerkt. Rianne Wiersma wist met dit buitenkansje wel raad en kon de bal de derde keer toch langs de keepster werken; 2-1. Dit werd tevens de ruststand.

Wel had Balk vlak voor rust een open kans op de gelijkmaker, de spits van Balk schoot echter voor open doel naast.

In de tweede helft waren de ploegen weer aardig aan elkaar gewaagd. WTOC iets meer in de aanval en gevaarlijker dan Balk. WTOC kreeg dan ook de beste kansen. Slechts twee keer had men nog succes. Jitske Veenstra scoorde de 3-1 uit een corner van Pytsje Veenstra; Maaike Nijboer maakte de 4-1 uit weer een goede trekbal van Sonja Rekker. Sonja kreeg ook nog enkele 100% kansen maar haar vizier stond deze middag niet op scherp. Balk wist in de slotfase nog iets dichter bij te komen door tegen te scoren, maar verder liet WTOC hun niet komen. Een terechte overwinning van 4-2. Komende zaterdag speelt WTOC dames 1 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Bergum dames 1. Aanvang 14.30 uur.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC-Udiros, gespeeld op 3 november 2007

WTOC dames 1 wint met dubbele cijfers
 
3 November  moesten de dames van WTOC winnen. Udiros kwam n.l. op bezoek en had 1 puntje minder bij elkaar gesprokkeld dan WTOC. Dat het een gemakkelijke middag voor WTOC zou worden had niemand van te voren gedacht. Het werd een simpele en gemakkelijke overwinning met een eindstand van maar liefst 10-0.


De eerste helft was amper 10 minuten oud toen het eerste doelpunt viel. WTOC werd gedurende de eerste helft geen strobreed in de weg gelegd. Niet dat WTOC zo goed speelde; er werd veel te gehaast gevoetbald en niet goed gecombineerd. De lange bal werd vooral gehanteerd. Waarschijnlijk speelden de zenuwen een rol omdat er gewonnen moest worden. WTOC liep tot de rust uit naar een 5-0 voorsprong. De trainer wisselde voor de rust al. Sonja Rekker begon niet fit aan de wedstrijd en Martha van Assen kreeg weer last van haar enkel. De vervangsters deden het echter uitstekend zodat er geen vuiltje aan de lucht was.

 

De tweede helft ging WTOC lekker voetballen. Met goed combinatievoetbal werd de tegenstandster onder druk gehouden. Udiros kon deze middag geen vuist maken en kreeg dan ook geen enkele uitgespeelde kans. WTOC daarentegen scoorde aan de lopende band en wist de keepster van Udiros nog vijfmaal te passeren.

Doelpunten werden deze middag gemaakt door: Maaike Nijboer (3);Rianne Wiersma (2); Hiltje Hoekstra; Ester Oomens; Pytsje Veenstra; Jitske Veenstra en Anna Seaske Postma. Een prima overwinning en drie punten rijker waardoor WTOC een kleine afstand van de onderste regionen kan nemen.
Aanstaande zaterdag speelt WTOC dames 1 de lastige uitwedstrijd tegen Flevo Boys dames 2 om 12.30 uur te Emmeloord.

Verslag van de wedstrijd ONS Sneek - WTOC DA1, gespeeld op 27 oktober 2007

WTOC Dames 1 loopt tegen onnodige nederlaag aan tegen ONS Sneek dames 2.


WTOC Dames 1 speelde afgelopen zaterdag een van de beste wedstrijden van dit seizoen tegen het goed draaiende en veel scorende ONS dames 2.
De dames uit Oudwoude begonnen, zoals de laatste tijd het geval is, goed aan de wedstrijd. Er werd veel strijd geleverd en ONS had hier veel moeite mee.

Zij konden hierdoor waarschijnlijk hun favoriete spelletje niet spelen.
De eerste gevaarlijke acties verschenen dan ook voor hun doel. In de eerste helft mocht Pytsje Veenstra voor WTOC een zevental corners nemen, die het nodige gevaar opleverde voor het Sneker doel. De eerste goal werd dan ook door WTOC gemaakt. Bij een prima aanval speelde spits Maaike Nijboer zich prima vrij en schoot met links snoeihard raak; 0-1. ONS moest nu wel komen om hun hoge positie waar te maken. Zij knokten zich langzaamaan terug in de wedstrijd.

Voor rust nog werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Dit gebeurde in een tijdsbestek van enkele minuten en door slordigheden in de achterhoede van WTOC. De voorsprong kon niet helemaal verdiend worden genoemd omdat WTOC gelijkwaardig was.
Na de rust weer twee hardwerkende ploegen in het veld die van beide kanten genoeg kansen kreeg of op de gelijkmaker of om de voorsprong uit te breiden. In beide gevallen lukte dit echter niet, al moet gezegd worden dat de dames van ONS er het dichtst bij waren door schoten op paal en lat. Eindstand bleef dan ook 2-1 voor ONS. A.s. zaterdag spelen de dames van WTOC tegen Udiros om 14.30 uur.

Verslag van de wedstrijd Akkrum-WTOC DA1, gespeeld op 6 oktober 2007

Blessureleed blijft WTOC da1 achtervolgen.

Akkrum – Afgelopen zaterdag speelden de dames uit Oudwoude de wedstrijd tegen hekkensluiter Akkrum. Zij hadden tot nog toe geen enkele punt behaald in de derde klasse. WTOC was van plan dit zo te houden. Aangezien de ziekenboeg bij WTOC bijna leeg was, kon men zaterdag in de sterkste opstelling beginnen. Alleen Martha van Assen, die afgelopen week de training hervatte, ontbrak nog.

In de eerste helft werd snel duidelijk dat Akkrum wel degelijk over een sterke ploeg beschikten met snelle vleugelaanvalsters. WTOC had hier soms een beetje moeite mee. Toch kwamen de dames uit Oudwoude snel in hun spel en hadden een klein veldoverwicht. Dit werd nog voor de rust beloond met een doelpunt. Uit een perfect genomen corner van Pytsje Veenstra kopte zuster Jitske Veenstra keihard op de lat. De terugspattende bal werd een prooi voor Siebregtsje Rekker, die beheerst in de verste rechterhoek scoorde. Hierna sloeg echter het noodlot vlak voor het rustsignaal toe. Verdedigster Getje de Boer raakte bij een onschuldige actie zwaar geblesseerd, zij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Als klap op de vuurpijl kwam in de tweede helft hier nog een zwaar geblesseerde bij. Keepster Froukje van der Velde raakte bij een actie geblesseerd. De blessure was dermate zwaar dat zij ook richting MCL Leeuwarden vertrok. Door het blessureleed werd de trainer genoodzaakt enkele wisselingen door te voeren. Dit kwam het spel niet ten goede, ondanks de invalsters het prima deden. De dames van WTOC waren door het gebeurde helemaal van slag, ze kwamen niet meer in hun spel. Ze verloren de greep op de snelle spitsen en moesten lijdzaam toekijken hoe Akkrum het initiatief overnam en vanaf het begin van de tweede helft regelmatig scoorde. Het werd uiteindelijk een 5-1 nederlaag.

In het ziekenhuis constateerde men een kuitbreuk en tevens gescheurde enkelbanden bij Getje de Boer. ’s Avonds werd zij dan ook nog geopereerd aan de breuk. Zij zal zeker tot na de winterstop afwezig zijn. Bij Froukje van der Velde wordt in de eerste instantie gedacht aan verrekte kniebanden. Foto’s moeten later deze week uitwijzen of zij ook nog iets aan haar meniscus heeft. Ook Froukje kan voorlopig het keepen vergeten. 

Verslag van de wedstrijd AVC DA 2-WTOC DA1, gespeeld op 22 september 2007

Door Snoek vangt WTOC dames 1 bot in wedstrijd tegen AVC dames 2.

Sexbierum - Wat een mooie voetbalmiddag had moeten worden, eindigde in een anticlimax. Alle ingrediŽnten waren aanwezig; mooi weer en een veld dat er prachtig bij lag. De scheidsrechter (dhr. Snoek) gooide echter roet in het eten. Hier waren beide partijen, en zelfs enkele toeschouwers, het roerend mee eens. De leidsman voelde de wedstrijd totaal niet aan. Er werden beslissingen genomen die kant nog wal raakten. Het meest gefrustreerd waren de dames van WTOC. Na een 0-1 voorsprong bij rust, liepen zij tegen een 2-1 nederlaag aan in de tweede helft en gingen met lege handen huiswaarts.

In de eerste helft deden beide partijen niet voor elkaar onder. De dames van WTOC konden deze middag niet hun favoriete spelletje spelen. Ze zwommen als vissen op het droge. De thuisploeg kreeg daartegenover geen enkele uitgespeelde kansen; de verdediging van WTOC stond deze middag echter wŤl sterk. Schoten misten de juiste richting of werden prima gered door keepster Froukje van der Velde. WTOC stelde hier bitter weinig tegenover, er werd veel te gehaast gespeeld. Zoals eerder gemeld kwamen ze toch op een 0-1 voorsprong. Bij een van de schaarse aanvallen werd topscoorder Sonja Rekker prima aangespeeld, die vervolgens alleen op de keepster afging en deze omspeelde.

In de tweede helft gebeurde er van alles. Er werden soms ontoelaatbare overtredingen door AVC-speelsters gemaakt waar de scheidsrechter niet tegen optrad. Buitenspelsituaties werden niet waargenomen ondanks het vlaggen van de grensrechter en aan geblesseerde speelsters die op het veld lagen werd geen aandacht geschonken. Kortom onbegrijpelijk dat deze scheidsrechter wedstrijden in de derde klasse mag leiden. De speelsters van WTOC raakten gefrustreerd en vergaten hierdoor te voetballen. AVC dames profiteerden hier goed van, ze maakten al snel de gelijkmaker. Over rechts werd een prima pass in de diepte gegeven, waarbij de keepster van WTOC te laat was en een speelster van de thuisploeg de bal zo voor kon zetten. Deze belandde bij de spits die geheel vrijstond en de bal simpel kon binnenschieten; 1-1. Het werd zelfs 2-1 voor AVC toen een speelster van AVC uit een vrije trap raak kon schieten. WTOC kreeg in de slotfase nog enkele kansen om gelijk te maken, maar de overtuiging was er niet meer. De dames uit Oudwoude kwamen niet meer in hun spel door het optreden van de scheidsrechter. Deze was niet voor commentaar vatbaar; dhr Snoek stak zijn kop niet onder water, maar in het zand. 

Komende zaterdag zullen de dames van WTOC er weer tegenaan moeten, dan staat de derby tegen VIOD te wachten.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-De Blesse, gespeeld op 15 september 2007

WTOC dames 1 geeft tot tweemaal toe een voorsprong uit handen.

WTOC speelde zaterdag tegen de dames uit de Blesse. Een ploeg die vorige week veerkracht toonde tegen de dames van ONS. Ze wisten een 3-0 achterstand ongedaan te maken en konden zo alsnog een punt thuis houden. De dames uit Oudwoude hebben de veerkracht van de Blesse afgelopen zaterdag op de Wygeast toch onderschat. Tot tweemaal toe wist de uitploeg zich terug te knokken van een opgelopen achterstand. Zelfs toen het twee minuten voor tijd 5-3 stond in het voordeel van WTOC, wisten zij nog tweemaal te scoren. Net als vorige week wisten zij punten te stelen en lieten zij een teleurgestelde ploeg achter.

Vanaf het begin probeerden de dames van WTOC de ploeg uit de Blesse onder druk te zetten, om zo te proberen vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Dit lukte echter maar moeilijk. De Blesse gaf deze middag prima partij en was vooral over links gevaarlijk. Toch kwam WTOC, na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben, op verdiende voorsprong. Sonja Rekker kreeg op rechts een vrije schietkans waar zij wel raad mee wist; ze schoot de bal over de keepster heen in het doel.

WTOC wist de voorsprong lange tijd vast te houden door goed voetbal op het veld te zetten en goed te combineren. De Blesse wist echter nog te scoren, wat een 1-1 ruststand betekende.

In de tweede helft waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. WTOC dames 1 kwam weer op voorsprong toen Rianne Wiersma een voorzet van Sonja Rekker prachtig binnentikte. Het werd vlak daarna zelfs 3-1, alweer was het Sonja Rekker die een rush over rechts prima afrondde.

De Blesse liet het hier niet bij zitten. Zij schakelden weer een tandje bij en in een mum van tijd stond het alweer gelijk. WTOC was hierdoor wakker geschut en wist wat hen te doen stond. Ze voelden dat er deze middag meer in zat. Al snel bleek dit waar te zijn; uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd het 4-3 toen Pytsje Veenstra deze keihard inschoot en de keepster verraste. Nog was de koek niet op. Ook Maaike Nijboer die nog niet helemaal hersteld was van haar blessure en hierdoor niet een hele wedstrijd kon spelen, pikte haar goaltje mee waardoor het 5-3 werd. Er waren toen nog een paar minuten te spelen, kat in het bakkie dacht iedereen. De Blesse dacht hier echter anders over. Uit een vrije trap en een afstandsschot wisten zij in de slotseconden te scoren.
Voor de dames uit de Blesse reden tot vreugde, voor de dames van WTOC een grote teleurstelling.
Eindstand 5-5.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA1 –MKV, gespeeld op 8 september 2007

WTOC dames 1 wint eerste thuiswedstrijd.

WTOC dames 1 heeft de eerste 3 punten binnen. In de nieuwe outfit werd zaterdag verdiend gewonnen van MKV dames 1 met 2-1. MKV was een onbekende tegenstandster. Zij zijn vorig jaar in de 4e klasse op de 2e plaats geŽindigd. Doordat kampioen Blija dames 1 niet wenste te promoveren, grepen zij deze kans met beide handen aan. MKV had een goede start, van de Blesse dames 1 werd gewonnen met maar liefst 5-1. WTOC was gewaarschuwd.

De dames uit Oudwoude mochten echter de spits afbijten. Al in de eerste minuut kwamen zij op voorsprong toen spits Pytsje Veenstra geheel vrijstaand mocht uithalen. De bal verdween, onbereikbaar voor de keepster, in de linkerbovenhoek. MKV was hierdoor eventjes van slag, ze werden gelijk in de eerste minuten goed onder druk gezet. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen ze langzaamaan terug in hun spel, op het middenveld werd zelfs een overwicht gecreŽerd. De trainer van WTOC greep daarom in en haalde de spits naar het middenveld terug.

In de 17e minuut was het raak voor MKV. De goal werd gemaakt door middenveldster Monique, de uitblinkster bij MKV. WTOC bleek echter wel de overhand houden in de eerste helft. Linkerspits Maaike Nijboer viel nog uit met een enkelblessure, wat een zware tegenvaller betekend. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft, zodat de rust aanbrak met een 1-1 stand.

In de tweede helft waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. Zowel MKV als WTOC kregen enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar beide keepsters waren deze middag op dreef. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Sonja Rekker werd goed de diepte ingestuurd. Ze benutte haar snelheid goed, kwam vrij voor de keepster en schoot de bal beheerst in de linker beneden hoek; een prima goal. Vlak daarvoor had Sonja bij een identieke aanval nog tegen de paal geschoten. Bijna werd nog de 3-1 gemaakt, maar de bal ging net over het doel heen. Bij MKV viel middenveldster Monique nog uit met een hevige kramp, een aderlating voor haar team. MKV probeerde in de slotfase nog gelijk te komen, maar een doelpunt bleef uit. Een eindstand van 2-1 in het voordeel van WTOC dames 1. Volgende week spelen zij weer thuis, ditmaal tegen de Blesse da1.

               SEIZOEN 2007/ 2008 

Verslag van de wedstrijd ONT DA1 -WTOC DA 1, gespeeld op 21 april 2007

WTOC dames 1 na overwinning nog een klein kansje

Onder ideale weersomstandigheden speelden de dames van WTOC afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen ONT dames 1. Destijds werd de thuiswedstrijd nog met 2-5 verloren, zaterdag werd er echter sportief revanche genomen. WTOC versloeg ONT in eigen huis met 3-6.

Op volle oorlogssterkte toog de ploeg uit Oudwoude zaterdag naar Opeinde. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, net als vorige week, anders zou WTOC degraderen. Voor ONT stond er ook veel op het spel. Zij staan voorlaatste en hebben nog steeds 3 punten nodig zolang de dames van WTOC blijven winnen. Afgelopen zaterdag heeft WTOC dan ook de druk weer op weten te voeren.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Er werd slecht gevoetbald aan beide kanten. WTOC kon maar niet in hun spel komen. Wel werd er na 10 minuten een 1-0 voorsprong genomen. Nienke van der Heide wist uit een counter vrij te komen voor de keepster en ronde beheerst af. Hierna was het over en uit voor de gastspeelsters. ONT nam het heft nu in handen en wist gaandeweg de eerste helft uit te lopen naar een 3-1 voorsprong door prima doelpunten. Aan de tweede treffer ging overigens een buitenspelsituatie vooraf.

De scheidsrechter, die de wedstrijd totaal niet in handen had, keurde deze treffer toch goed ondanks protesten van de grensrechter. Voor de rust wist WTOC toch nog de aansluitingstreffer te maken. Uit een prima genomen corner van Pytsje Veenstra wist Jitske Veenstra de bal prima binnen te koppen. Een goede opsteker voor de tweede helft.

De tweede helft gaf een geheel ander beeld te zien. De dames van WTOC zetten de tegenstander vanaf het begin onder druk. Ze kwamen dan ook al snel langszij; er was geen houden meer aan voor de thuisploeg. Via een afstandsschot van Johanna de Boer werd de stand gelijk gemaakt (3-3), waardoor de wedstrijd weer spannend werd. Even daarna werd een slechte terugspeelbal ONT noodlottig. De snelle spits Nienke van der Heide was er als de kippen bij om dit cadeautje te verzilveren. ONT kwam deze dreun niet meer te boven, waardoor WTOC verder uit kon lopen. Via een vrije trap van Pytsje Veenstra werd het 3-5. Uit een goed opgezette aanval wist vervolgens Maaike Nijboer ook nog haar goaltje mee te pikken en werd tevens de eindstand bereikt van maar liefst 3-6. WTOC is de komende twee weken vrij, zij kunnen voorlopig plaatsnemen in de wachtkamer in afwachting van de uitslagen die ONT gaat neerzetten tijdens de inhaalwedstrijden. 12 mei speelt WTOC haar laatste wedstrijd thuis tegen Udiros. Deze wedstrijd moet gewonnen worden willen de dames van WTOC nog een kansje maken om in de derde klasse te mogen blijven voetballen.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA1-St. Annaparochie DA1, gespeeld op 14 april 2007

WTOC dames 1 wint verassend van nummer 2 St. Annaparochie

De dames van WTOC hebben afgelopen zaterdag hun laatste kans gegrepen om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen.

Onder zeer warme omstandigheden en op een hard en hobbelig veld, werd in een spannende wedstrijd St. Anna dames 1 met 4-3 aan de zegekar gebonden. Beide teams moesten door blessureleed een aantal speelsters missen. De thuisploeg kon zo niet beschikken over topscoorster Maaike Nijboer.

WTOC begon goed aan de wedstrijd en waren de eerste 10 minuten feller en beter dan de tegenstandster. Bijna kwamen ze op een 1-0 voorsprong toen Hiltje Hoekstra een mooi afstandsschot loste wat helaas op de lat eindigde. Sint Annaparochie was wakker geschud en begon beter te voetballen, maar tot uitgespeelde kansen kwam het voorlopig niet. De ruststand was dan ook terecht 0-0.

De tweede helft zou er een worden met veel doelpunten en spanning. De dames van St. Anna begonnen sterk en waren nu feller vergeleken met de eerste helft. Dit resulteerde dan ook in twee goede kansen van de altijd weer gevaarlijke Gerieke de Groot. In beide gevallen schoot ze de bal echter naast het doel. Na ongeveer 10 minuten was het wel raak. Via een goede combinatie over rechts wist Benthe de Jong met een goed schot Sint Annaparochie op een 0-1 voorsprong te schieten. WTOC kwam echter goed terug. Door een prachtige corner kwam de bal via verdedigster Jitske Veenstra bij Hiltje Hoekstra, die vervolgens prima inkopte. Direct hierna maakte een speelster van de bezoekers onnodig hands in het strafschopgebied. De scheidsrechter die een goede wedstrijd floot, legde de bal terecht op de stip. Pytsje Veenstra benutte de strafschop door de bal hard in het doel te schieten. De keepster had geen enkele kans. Het spel golfde nu op en neer, de spanning was te snijden. Toch kwamen de dames van St. Anna weer langszij. Gerieke de Groot wist ditmaal wel te scoren uit een prima genomen vrije trap wat de stand op 2-2 bracht. Hierna kreeg St. Annaparochie nog twee mogelijkheden op een voorsprong, maar was weer onzuiver in de afwerking. Onverwachts viel de treffer aan de andere kant. Bij een miskleun van keepster Tea Kingma kon invalster Gwenda Krol de bal in een leeg doel schieten. De dames uit Oudwoude roken de winst. Nienke van der Heide creŽerde door haar gedreven spel en goede inzet een kans voor Pytsje Veenstra die door een intikker haar tweede treffer kon laten noteren; 4-2.

Sint Annaparochie gaf zich nog niet gewonnen. Uit een corner wisten zij 5 minuten voor tijd de 4-3 te scoren. Verder lieten de dames van WTOC hun echter niet komen. Een terechte en verdiende overwinning. De dames van WTOC hebben nu nog een kleine kans om het derdeklasserschap veilig te stellen.

 

Verslag van de wedstrijd van WTOC DA1-Heerenveense Boys gespeeld op 17 maart 2007

WTOC dames 1 – Heerenveense Boys dames 2

In alle vroegte werd zaterdagochtend de wedstrijd tegen Heerenveense Boys gespeeld. Dat dit een zware wedstrijd zou worden was iedereen het over eens. Binnen 2 dagen werden 2 wedstrijden gespeeld, dit was een beetje te veel van het goede. WTOC moest noodgedwongen een aantal speelsters missen, terwijl andere dames nog niet goed hersteld waren van de zware wedstrijd tegen Balk op donderdagavond. Daarbij komt nog dat Heerenveense Boys momenteel een sterk team vormt. Dames 2 is halverwege het seizoen aangevuld met speelster uit dames 1 die zich uit de competitie hebben getrokken.

Het werd dan uiteindelijk ook een 0-6 nederlaag voor de thuisspelende ploeg, die niet veel in te brengen hadden. In het begin kregen zij nog wel enkele kleine kansen, maar een doelpunt bleef uit.

Komende zaterdag spelen de dames van WTOC alweer een thuiswedstrijd, dit maal tegen de dames van ONS Sneek.

 

Verslag van de wedstrijd WTOC DA 1-Balk DA1, gespeeld op 15 maart 2007

WTOC dames 1 – Balk dames 1

Donderdagavond 15 maart moesten de dames van WTOC het competitietreffen tegen de dames van Balk inhalen. Op papier was Balk nog te achterhalen. Bij winst zou de achterstand 5 punten bedragen en was er nog van alles mogelijk. Helaas eindigde de wedstrijd in een nipte nederlaag voor de thuisploeg van 1-2.

De jonge damesploeg uit Oudwoude speelde een goede wedstrijd. Er werden veel kansen gecreŽerd en de combinaties waren prachtig. Helaas, zoals de laatste tijd vaak het geval is, werden de kansen om zeep geholpen.

Balk wist echter wel raad met de enkele kansen die ze kregen. Ruststand was 0-2.

In de tweede helft probeerden de dames van WTOC de aansluittreffer te maken. Met nog 20 minuten op de klok lukte dit uiteindelijk ook door een prachtig binnengeschoten bal van verdedigster Jitske Veenstra. Ondanks de grote druk en een paar goede kansen, bleef het hier bij.

Verslag van de wedstrijd WTOC DA1-St Annaparochie DA 1, gespeeld op 3 maart 2007

Bekeravontuur ten einde voor WTOC dames 1

Aan de zegereeks in de beker is voor de dames van WTOC afgelopen zaterdag een einde gekomen. De dames verloren thuis van Sint Annaparochie dames 1 met 0-2. Deze eindstand was gezien de wedstrijd niet verdiend te noemen.
WTOC hadden een week eerder in de competitie uit tegen St. Anna nog met 5-0 klop gekregen. Voor een goed resultaat diende men deze ploeg dan ook met een dosis inzet te bestrijden. Ze mochten geen enkele ruimte krijgen zodat ze niet in hun spel konden komen. Zaterdag lukte dit goed, alleen was het jammer dat deze middag de kansen niet werden benut.

De betere open kansen waren namelijk toch voor de thuisploeg, maar het vizier stond niet op scherp. Zo had Maaike Nijboer een aantal malen vrije doortocht naar de keepster, maar de schoten vlogen hoog over of naast. Hier was het hobbelige veld ook debet aan. Sint Annaparochie stelde hier niet veel tegenover, maar wist in het begin van de wedstrijd wel de 0-1 te scoren doordat de gevaarlijke middenveldster Gerieke de Groot bij een doorbraak door het midden net iets eerder bij de bal was dan de keepster van WTOC die even twijfelde met uitlopen; zij wist de bal beheerst langs Sinie Merkus te schieten. De ploeg uit Oudwoude ging niet bij de pakken neerzitten en wist zoals wij reeds vermeldden een aantal prima kansen te creŽren. Maar als je niet scoort, win je geen wedstrijd. Ruststand was dan ook 0-1.

Na rust wist WTOC de druk weer wat op te voeren. Sint Anna kwam er moeilijk uit en verloor de grip op de wedstrijd. Indien het spel van WTOC iets nauwkeuriger was geweest hadden ze zeker voor een verrassing kunnen zorgen. De beste kans in de tweede helft was weer voor Maaike Nijboer, nu ging de bal helaas via een tegenstandster naast. St. Anna kwam in de laatste 10 minuten op een 0-2 voorsprong toen de keepster van WTOC de bal uit een prima vrije trap niet tegen kon houden, de wedstrijd was toen gespeeld. Het vertoonde spel en de inzet geeft de dames van WTOC toch weer goede moed voor de competitiewedstrijden, ze laten het er niet bij zitten.

 

Verslag van de wedstrijd Sint Annaparochie Da1-WTOC DA1, gespeeld op 24 februari 2007

Sint Annaparochie DA 1 een maatje te groot voor WTOC DA 1

Na een aantal goed gespeelde oefen- en bekerwedstrijden vertrokken de dames van WTOC zaterdagmiddag vol goede moed naar Sint Annaparochie. Het eerste damesteam uit Oudwoude wilde een goed resultaat neerzetten tegen de nummer twee.

Sommige dames hadden onderweg al een kleine warming-up gehad. Tussen Birdaard en Wanswerd kwam namelijk ťťn van de auto’s vast te zitten in de berm. Enkele dames mochten proberen deze auto weer op de weg te krijgen, maar het bleek een te zware opgave. Na veel gelach kwam Johannes van Kammen te hulp met zijn trekpaardje.

Aangekomen in Sint Annaparochie was de sfeer goed, maar gespannen. Op een zwaar maar toch redelijk bespeelbaar veld, gaven de dames van WTOC in het eerste kwartier prima partij aan de thuisspelende ploeg. De beste kansen waren er dan ook voor WTOC; Maaike Nijboer verscheen tot tweemaal toe alleen voor de keepster van Sint Annaparochie, maar wist jammer genoeg niet te scoren ondanks de prima ingeschoten ballen. Na een kwartier kwamen de dames van Sint Annaparochie op voorsprong. Een speelster wist de buitenspelval te omzeilen en scoorde beheerst, 1-0.  Op dat moment knakte er iets bij de dames van WTOC, de dames werden onrustig en combineerde niet goed meer. Ook sloten de linies niet goed meer aan waardoor de middenvelders vooral grote afstanden moesten overbruggen. Dit ging ten slotte toch ten koste van hun conditie op dit zware veld. In de pauze waren sommige meiden er dan ook beroert aan toe. Sint Annaparochie daarentegen begon steeds beter te combineren en dit resulteerde voor de pauze nog in twee treffers. Vooral op hun middenveld liepen enkele goede speelsters rond. Ruststand 3-0.

In de tweede helft, na een lekker warm bekertje thee, bleek dat Sint Annaparochie over een goede ploeg beschikte. Fysiek sterke speelsters. De dames van WTOC kwamen er in de tweede helft niet meer aan te pas. Sint Annaparochie liep in de tweede helft nog uit naar 5-0 wat tevens de eindstand zou betekenen.

Bijna had WTOC de eer nog gered toen de bal uit een uitstekend genomen vrije trap door Pytsje Veenstra via de kruising het veld weer inspatte; het mocht niet meer baten.

Een domper op de wedstrijd was nog het uitvallen van Johanna de Boer met een blessure aan haar knie; zij is de stuwende kracht op het middenveld en moeilijk te vervangen. Wij wensen haar dan ook een snel herstel toe.

Verslag van de wedstrijd Flevo Boys DA 2-WTOC DA 1, gespeeld op 3 februari 2007

WTOC dames 1 verdubbelt aantal punten na gelijkspel tegen Flevo Boys dames 2.

Emmeloord – op een goede grasmat en onder prachtige weersomstandigheden speelde WTOC dames 1 afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd voor de competitie tegen Flevo Boys dames 2. Destijds werd thuis een forse nederlaag geleden; 1-6. Voor de dames WTOC genoeg reden om een beter resultaat neer te zetten.

In de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het veldspel van WTOC beter verzorgd was dan dat van de tegenstandster; WTOC was iets feller en combineerde beter. Zodra echter de bal in de buurt van het strafschopgebied kwam, stokte de aanval. De ploeg uit Oudwoude speelde met 2 aanvalsters die lastig te bereiken waren, mede omdat er een solide verdediging stond van de thuisspelende ploeg die geen ruimte weggaven. Hoewel Flevo Boys in tegenstelling tot de thuiswedstrijd matig speelde, waren er toch voldoende kansen aanwezig om afstand te nemen voor het rustsignaal. In de 22e minuut scoorde Flevo Boys de 1-0, wat tevens de ruststand werd.

In de tweede helft ging WTOC in 4-3-3 formatie spelen om wat meer druk naar voren te zetten. Gezien het spelbeeld van de eerste helft, was er zeker een kans om te scoren. Groot was de teleurstelling dan ook toen de dames uit Emmeloord in de 54e minuut met een bekeken lobje de WTOC keepster passeerde. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar niets bleek echter minder waar. WTOC rook dat er iets te halen viel deze middag. Flevo Boys begon slordiger te spelen en hier wist WTOC wel raad mee. In de 85e minuut maakte Johanna de Boer dankbaar gebruik van de ruimte die ze kreeg en wist de keepster met een harde, lage schuiver te passeren. De bal schampte nog de paal waarop de bal op de middellijn bleef liggen, maar Maaike Nijboer was er als de kippen bij om het laatste tikje te geven. Dit betekende een omkeerpunt in de spannende wedstrijd, misschien was er nog een stuntje mogelijk voor WTOC. In de 88e minuut kwam de beloning voor de hard werkende ploeg van Gooi Steenstra. Een formidabel afstandschot van Maaike Nijboer verdween buiten bereik van de keepster van Flevo Boys in de linkerbovenhoek, 2-2. Dit werd tevens de eindstand.

De uitslag werd dan ook een beetje gevierd als een overwinning. Behoorlijk zware blessures waren er voor Jitske Veenstra die Sinie Merkus als keepster verving die ook al met een blessure was uitgevallen. Ook een speelster van Flevo Boys moest kermend van de pijn het veld afgedragen worden.

 

Wedstrijdverslag van WTOC DA1- Joure, gespeeld op 9 december 2006

WTOC dames 1 loopt punt mis tegen Joure dames 1

Afgelopen zaterdag speelden dames 1 van WTOC tegen de dames 1 van Joure.

In de uitwedstrijd werd een dikke nederlaag van 7-0 geleden. De dames van WTOC 1 waren er dan ook op gebrand een beter resultaat  in de thuiswedstrijd  neer te zetten .

Bijna was het gelukt een punt thuis te houden. Uiteindelijk werd het toch nog een 3-2 nederlaag.

In de eerste helft gaven de dames van WTOC goed partij tegen de dames van Joure. De eerste helft was de thuisploeg overduidelijk de betere ploeg. WTOC kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong toen Pytsje Veenstra uit een vrije tap de bal keihard over de grond in de linker hoek wist te schieten; de keepster had geen enkele kans. De dames van Joure lieten het hier niet bij zitten en kwamen spoedig weer langszij. Een vrije trap die in eerste instantie nog door een speelster van WTOC werd geblokkeerd viel pardoes voor de voeten van een speelster van Joure die met dit buitenkansje wel raad wist. Vlak voor rust kwam WTOC toch weer op voorsprong toen Maaike Nijboer na een goed opgezette aanval over links de keepster met een lage schuiver wist te passeren. Ook verdiende WTOC nog een penalty toen Maaike Nijboer binnen de beruchte lijnen werd gevloerd; de scheidsrechter wilde echter van niets weten.

In de tweede helft kon je zien dat de dames van Joure een donderspeech hadden gehad in de rust. Beide ploegen gingen fel van start en zochten volop de aanval. De keepster uit Joure van de eerste helft werd in de spits gezet en de dames van WTOC kwamen erachter dat dit een zeer snelle en beweeglijke spits was. Men had hier soms grote problemen mee. Het duurde dan ook niet lang of de gelijkmaker viel in het net. Men kwam zelfs na een tijdje op voorsprong; 2-3. De trainer van WTOC bracht nog twee wissels in om een punt proberen te redden, maar dit lukte niet ondanks een licht overwicht in het laatste kwartier. Een punt was deze middag wel verdiend geweest. Einduitslag WTOC Dames 1 - Joure Dames 1: 2-3.

Wedstrijdverslag van de bekerwedstrijd tegen de Lauwers, gespeeld bij de Lauwers op 28 november 2006

W.T.O.C. dames 1 al weer ronde verder in beker.

In de tweede ronde van het knock-out systeem van de beker Noordelijk district, stonden de dames van WTOC en de dames van De Lauwers afgelopen zaterdag tegenover elkaar. De gesteldheid van de velden in Oudwoude was slecht, vandaar werd de wedstrijd in Warfstermolen gespeeld; daar waren de velden redelijk tot goed bespeelbaar. De dames van De Lauwers komen uit in de vijfde klasse, de dames van WTOC komen uit in de derde klasse. Een simpele overwinning werd het echter niet voor de dames van WTOC. De Lauwers gaf vooral in de eerste helft prima partij. Aan beide zijden waren er enkele kansjes, maar het vizier stond voor beide ploegen niet op scherp. Wel kwamen de dames van WTOC vlak voor het rustsignaal op voorsprong toen de speelsters van De Lauwers de bal uit een voorzet niet wisten weg te werken en Martha van Assen (WTOC meisjes C) de bal wist binnen te tikken.

Goed voetbal was tot dan ook niet goed mogelijk geweest door de harde wind en regen die over het veld blies. Ruststand 0-1.

In de tweede helft ging de wind liggen, de weersomstandigheden werden beter. De dames van WTOC begonnen beter te voetballen en hadden dan ook een licht overwicht. Wel moesten ze oppassen voor de counter van de thuisspelende ploeg. Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft, kwamen de dames van WTOC op een 0-2 voorsprong. Deze keer wist invalster Gwenda Krol de bal in het net te werken, na een prima voorzet van Pytsje Veenstra. Het werd nog 0-3 toen de spits Maaike Nijboer uit een goed opgezette aanval over links, de bal hard langs de keepster van De Lauwers wist te schieten. Dit werd tevens de eindstand.

WTOC dames 1 is weer een ronde verder in de beker, wat betekent, dat we bij de laatste 16 zitten.

 

Wedstrijdverslag Udiros-WTOC DA 1, gespeeld op 18 november 2006

WTOC dames 1 opnieuw op nederlaag getrakteerd.

Oudehorne – Afgelopen zaterdag speelden de dames van WTOC tegen Udiros dames 1 uit Oudehorne. Geen onbekende tegenstandster. Getracht werd om het eerste kwartier zonder kleerscheuren door te komen. Dit lukte niet helemaal omdat Udiros toch wist te scoren. Gaandeweg de eerste helft kwamen de dames van WTOC toch weer langszij. Pytsje Veenstra scoorde uit een geweldig genomen vrije trap. Via de onderkant van de lat belandde de bal in de verste hoek; 1-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft deden beide partijen niets voor elkaar onder. WTOC was de eerste die een klap uitdeelde. Na ongeveer 20 minuten spelen kwamen de dames uit Oudwoude op voorsprong doordat Nienke v/d Heide scoorde in het lege doel nadat de keepster van Udiros het spoor bijster was geraakt, een ongekende weelde. Lang konden de dames van WTOC hier niet van genieten. Spoedig maakten de dames van Udiros de gelijkmaker. En het werd erger; binnen een kwartier werd de hele wedstrijd door WTOC uit handen gegeven, zoals de laatste wedstrijden vaker is gebeurd. Udiros scoorde nog tweemaal, wat een eindstand van 4-2 betekende. WTOC legden de dames van Udiros geen strobreed in de weg. Er werd veel te lief gevoetbald en teveel weggegeven. Ook zat het geluk zaterdag niet mee. Nienke v/d Heide en Maaike Nijboer wisten beide snoeihard de lat te raken, de bal mocht er niet in. Gezegd moet hierbij worden dat de dames van WTOC vanaf het begin al met blessureleed te kampen hebben gehad. Tevens werden Hiltje Hoekstra en Siebregtsje Rekker gemist.

Na afloop was iedereen het er dan ook over eens dat er ongelukkig en geflatteerd werd verloren. Eindstand 4-2 in het voordeel voor de thuisploeg. A.s. zaterdag wordt er de bekerwedstrijd thuis tegen de Lauwers dames 1 gespeeld.

 

Wedstrijdverslag WTOC DA1 -ONT DA 1, gespeeld op 11 november 2006

WTOC dames 1 vergeet ook laatste strohalm te pakken.

Het had afgelopen zaterdag tegen O.N.T Dames 1 moeten gebeuren; winnen om nog een beetje aansluiting te houden. O.N.T Dames 1 staat voorlaatst met 6 punten maar bij winst konden de dames van W.T.O.C. O.N.T. tot op 2 punten naderen.
Helaas ook deze middag lukte het niet.

De trainer stuurde de meiden met een andere opstelling het veld in. Het accent lag nu meer op de verdediging en een versterkt middenveld, omdat ze veel te veel doelpunten tegen krijgen.
Ook deze middag stonden de dames van W.T.O.C. al binnen een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Het is elke wedstrijd hetzelfde liedje; na een kwartier is de wedstrijd gespeeld en hobbelen de meiden van W.T.O.C. achter de feiten aan!!
De dames van O.N.T. gingen veel feller de duels in en gaven achterin geen kansen weg en  wisten daardoor nog 2x te scoren.
De rust gingen de dames dan ook in met een 0-4 achterstand.

De druk van winnen was niet meer aanwezig en in de 2de helft gingen de dames van W.T.O.C. aanvallender spelen. Invalster Nynke van der Heide, die vandaag een heel goede wedstrijd speelde, werd in de spits gezet. Hierdoor kwam er veel meer gevaar voor het doel van O.N.T.
Nynke was dan ook degene die scoorde na een goed opgezette aanval.
O.N.T. scoorde nogmaals doordat een bal, die in eerste instantie goed werd onderschept door invalster doelverdedigster Froukje van der Velde, toch nog in de kluts bij een O.N.T. speelster terecht kwam die gemakkelijk kon scoren.
Ook de W.T.O.C. dames kwamen tot een 2de doelpunt. Uit een prima opgezette aanval scoorde Pytsje Veenstra fraai haar eerste competitie doelpunt.
Jammer genoeg ging het schot op doel van Hiltsje aan de verkeerde kant langs de paal.

Eindstand was 2-5.

Verslag van de wedstrijd van dames 1 tegen Flevo Boys , gespeeld op 4 november 2006

Degradatiespook dreigt voor WTOC dames 1 na opnieuw verlies.

Oudwoude - Op een zwaar bespeelbaar veld speelden de dames van WTOC afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Flevo Boys dames 2 uit Emmeloord. De dames van Flevo Boys hadden tot zaterdag 6 punten behaald uit 6 wedstrijden. Om aansluiting te houden moest WTOC zaterdag dan ook winnen. Dit gebeurde echter wťťr niet. Flevo Boys kon 3 punten aan hun totaal toevoegen na een terechte eindstand van 1-6, het tegendoelpunt was ook nog een eigen doelpunt. Over het verloop van de wedstrijd kan en hoeft niet veel gezegd te worden. Geen moment kwamen de dames uit Oudwoude in hun spel, zoals ze dat de laatste weken wel gewend waren. De dames van Flevo Boys waren gewoon beter in de combinaties; vanaf het middenveld werden de snelle spitsen aan het werk gezet. De dames van WTOC hadden hier de handen vol aan en de defensie werd dan ook regelmatig onder druk gezet. Voorin kwam WTOC niet aan voetballen toe. Op deze manier werd de thuisploeg geÔntimideerd door hun tegenstandster. Gaandeweg de wedstrijd liepen de frustraties bij enkele dames zo hoog op, dat ze in plaats van aan voetballen dachten met elkaar op de vuist gingen en de scheidsrechter genoodzaakt was om 2 dames (van elk team ťťn) met een rode kaart van het veld af te sturen. Tevens kreeg Hiltje Hoekstra van WTOC een gele kaart na een overtreding. Het plezier in het mooie spelletje was dan ook snel verdwenen. Na afloop bleef WTOC zitten met een forse kater en een nederlaag van 1-6.

Verslag van de wedstrijd van Dames 1 tegen DV Bolsward, gespeeld op 28 oktober 2006

WTOC dames 1 pakt bijna punt tegen koploper.

De dames uit Bolsward zijn de competitie goed gestart; de eerste vijf wedstrijden werden allemaal in winst omgezet, dit betekende een eerste plaats voor Bolsward. De dames van WTOC bivakkeren op de laatste plaats, je zou zeggen: hier valt geen eer aan te behalen. Gaandeweg de wedstrijd werd hier heel anders over gedacht. Het combinatievoetbal kwam goed uit de verf en de buitenspelval werd goed en effectief toegepast.

Bolsward kwam jammer genoeg gelijk in de eerste minuten op voorsprong. Binnen een kwartier werd deze voorsprong nog eens uitgebreid naar 0-2. Verder was het uitvallen van Maaike Nijboer, bij wie de oude blessure weer opspeelde, jammer voor de ploeg. Toch waren de dames van WTOC niet de mindere van Bolsward. Er werd goed gecombineerd en Bolsward werd hierdoor een paar keer flink aan de kant gezet. De achterhoede en het middenveld speelden goed; de voorhoede kwam wat kracht tekort om het Bolsward heel moeilijk te maken. Voor rust werd er nog gescoord door beide ploegen. Bolsward liep eerst uit naar een 0-3 voorsprong. Maar al snel werd er 1-3 genoteerd; een vrije trap van Hiltje Hoekstra belandde, buiten bereik van de keepster van Bolsward, tegen de paal. Gelukkig stond Rianne Wiersma, die ingevallen was voor Maaike en ook niet helemaal fit was, op de goed plek om de terugspattende bal alsnog beheerst af te ronden.

Na een korte pauze kwamen de twee hardwerkende ploegen weer het veld in. Bolsward om de voorsprong uit te breiden, WTOC om de aansluitingstreffer proberen te maken. Bolsward was de gelukkigste. Bolsward zette 1-4 op het scorebord door, uit wat een ongevaarlijke situatie leek, te scoren; de keepster van WTOC had een afstandsschot niet klemvast waarop een Bolwardspeelster attent reageerde door de bal in het doel te tikken. Voor Bolsward een cadeautje, voor WTOC een domper. Toch ging WTOC niet bij de pakken neer zitten en vechten goed door. De dames werden beloond. Er werd een penalty gegeven door de scheidsrechter nadat Liesbeth van der Meulen binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. De strafschop werd door Getje de Boer benut. Een eindstand van 2-4.

Volgende week zaterdag spelen de dames van WTOC om 14.30 uur thuis tegen Flevo Boys dames 2.

 

Verslag van de bekerwedstrijd Houtigehage DA 1 -WTOC DA1

WTOC dames 1 bereikt volgende bekerronde.

Afgelopen zaterdag mochten de dames van WTOC proberen ten koste van Houtigehage dames 1 de volgende bekerronde te bereiken. Vorig jaar nog wisten de dames van Houtigehage de dames van WTOC uit te schakelen door hun thuis in Oudwoude op een nederlaag te trakteren; WTOC was gewaarschuwd.

In de eerste helft bleek al snel dat de dames van WTOC niet veel te vrezen hadden van hun tegenstandster. Zonder topscoorder Maaike Nijboer zette men de dames van Houtigehage direct onder druk en scoorden dan ook al vrij snel; Lisa Groen zette WTOC met een lage schuiver in de hoek op voorsprong. Tot de rust kregen WTOC dames 1 diverse mooie kansen. Wel scoorde Houtigehage uit ťťn van hun spaarzame aanvallen tegen de verhouding in. Dit gebeurde in een snelle tegenstoot waarbij de verdediging niet alert genoeg reageerde. Dit was verder ook hun enige wapenfeit in de eerste helft. WTOC nam het heft weer in handen en liepen uit naar een 1-3 voorsprong in de eerste helft door goals van Willie Merkus en Pytsje Veenstra; Rianne Wiersma raakte in goede scoringspositie nog eens de paal.

In de tweede helft dacht men de voorsprong gemakkelijk uit te kunnen breiden omdat WTOC duidelijk een overwicht hadden en wat gemakkelijker voetbalden, maar dit was niet het geval. Het bleef 1-3 voor de dames van WTOC, wat een bekerronde verder betekende. Overigens is WTOC dames 1 het enige team uit Oudwoude die doorbekert.

Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis tegen koploper DV Bolsward dames 1. Bolsward heeft nog geen wedstrijd verloren; het zal moeilijk worden om een punt thuis te houden.

 

Verslag van de wedstrijd tegen ONS Sneek, gespeeld op 14 oktober 2006

WTOC dames 1 geeft in de 2e helft in een kwartier de wedstrijd uit handen.

Afgelopen zaterdag speelde WTOC dames 1 alweer de 4e uitwedstrijd. Dit keer tegen de onbekende tegenstandster ONS Sneek dames 2. Zij hadden tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen en 2 verloren en bivakkeren hierdoor in de middenmoot.

Tot de rust speelden de dames van WTOC weer een goede partij voetbal. De verdediging kwam nauwelijks in de problemen. WTOC was in de eerste helft aanvallend een paar keer gevaarlijk. Uit een van deze aanvallen kwam WTOC op voorsprong. Maaike Nijboer was de doelpuntenmaakster. ONS liet het hier echter niet mee zitten, zij kwamen spoedig langszij. Een schot van ver belandde tegen de lat, de terugspattende bal werd een prooi van een geheel vrijstaande speelster van ONS die hier wel raad mee wist.

Door een verdedigingsfout van WTOC wist ONS zelfs op voorsprong te komen, 2-1. De dames van WTOC lieten de kopjes niet hangen en gingen vechtend door op zoek naar de aanval. Uit een van deze aanvallen wist Maaike, door een goede steekpass van Willie Merkus die een perfecte wedstrijd voetbalde, weer prima te scoren, 2-2. Bijna werd het voor rust ook nog 2-3, maar helaas wist de keepster van ONS nog net een schot (van alweer Maaike) uit het doel te ranselen; de bal rolde net aan de voor ons verkeerde kant van de paal langs.

Na de rust eerst weer hetzelfde spelbeeld; kansjes over en weer. Toch kwam ONS weer op voorsprong. De dames van ONS waren gevaarlijk met hun schoten van afstand, de keepster van WTOC had hier deze wedstrijd de meeste problemen mee. Zoals ook in andere uitwedstrijden gebeurde, was het ineens over en uit bij de WTOC dames. De concentratie was ver te zoeken en de vechtlust nog minimaal. Het geloof op een goede afloop was verdwenen en de kopjes gingen naar beneden. Trainer Gooi Steenstra en leiders noemden het na afloop ook onverklaarbaar hoe de dames in een kwartier tijd de wedstrijd totaal uit handen konden geven. Aan de conditie ligt het niet, het is puur een kwestie van vertrouwen en vechtlust. ONS maakte in het beruchte kwartiertje maar liefst 4 doelpunten. Het was een gatenkaas bij WTOC dames 1 waar goed van geprofiteerd werd door de tegenstandster. Een wedstrijd waar de dames van WTOC misschien toch weer iets van geleerd hebben. Eindstand 6-2.

Verslag van de wedstrijd tegen Heerenveense Boys, gespeeld op 7 oktober 2006

WTOC dames 1 na verlies tegen Heerenveense Boys dames 2 nog steeds zonder overwinning.

De dames van WTOC moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Heerenveense Boys 2. De derde uitwedstrijd alweer, terwijl er tot nu toe slechts 1 wedstrijd thuis werd gespeeld.

Ook nu kwamen de dames met lege handen thuis. Het werd na een ruststand van 1-1 uiteindelijk een 5-2 nederlaag.

Deze middag verving Getje de Boer de geblesseerde Jitske Veenstra op de laatste positie en deed dat heel voortreffelijk. Na een goede 1e helft lieten de dames van WTOC het in de 2e helft weer volledig afweten. In de eerste 45 minuten kwamen ze onbenullig op een 1-0 achterstand; de bal werd uit een voorzet niet voldoende weggewerkt waardoor een speelster van Heerenveense Boys de bal kon intikken. De WTOC dames lieten het hierbij niet zitten en trokken het initiatief naar zich toe. Voor de rust maakten ze nog de gelijkmaker door een uitstekende goal van Maaike Nijboer. Een goede opsteker voor de 2e helft dachten ze. Het liep echter heel anders.

Heerenveense Boys nam het initiatief over waardoor de dames van WTOC eigenlijk niet meer aan aanvallen toekwamen. De afstand tussen de wil en het geloof bij WTOC was simpelweg te groot. De tegenstanders lieten zich de kaas niet meer van het brood eten en bouwde door naar een ruime overwinning. Eťn opleving van Maaike Nijboer van WTOC, die de bal nog prachtig binnenschoot, was zo’n beetje het enige wapenfeit in de 2e helft. Het gaf de eindstand van 5-2 een iets draaglijker aanzien.

 

WTOC dames 1 gaat weer fors onderuit.

Balk - WTOC dames 1 speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Balk dames. Balk degradeerde afgelopen seizoen uit de 2e klasse. Dat deze wedstrijd dik verloren zou gaan had niemand verwacht na de match van afgelopen woensdag tegen VIOD dames 1. Het werd uiteindelijk wel een 6-1 nederlaag. Van een groot niveauverschil was echter geen sprake. De uitslag is jammer genoeg opnieuw geflatteerd, maar de cijfers liegen er niet om.

De dames van WTOC begonnen veel te tam aan de wedstrijd. Ze waren niet vooruit te branden en bewogen veel te weinig. Na een kwartier stonden ze dan ook al met 2-0 achter. Hierna brak er een periode aan waarin de scheidsrechter duidelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte. Vriend en vijand waren het hier mee eens. Eerst had hij een speelster van Balk met rood moeten wegsturen omdat zij Maaike Nijboer, die was doorgebroken, bij het shirt vasthield en daarna Maaike lelijk aantikte waardoor zij het veld moest verlaten met een enkelblessure. Voor de dames van WTOC een fikse aderlating. Tevens werd de WTOC dames een strafschop onthouden toen Pytsje Veenstra een enorme zwieper kreeg binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter liet echter gewoon doorspelen. WTOC kwam in de eerste helft nog wel terug op 2-1. Jitske Veenstra ging mee naar voren en gaf een uitstekende steekpass aan Willie Merkus die vervolgens beheerst afrondde. Hierna dacht WTOC nog op 2-2 te komen, maar dit mocht niet doorgaan. Een zuivere goal werd door de scheidsrechter afgekeurd; uit een voorzet van rechts liet de keepster van Balk de bal los. Willie tikte de bal door naar Pytsje die vervolgens scoorde. De keepster protesteerde dat zij de bal klemvast had en hier ging de scheids vervolgens gewoonweg vanuit. De treffer werd onterecht afgekeurd. Op zo’n moment voel je je machteloos en gefrustreerd en verdwijnt de concentratie. Je loopt achter de feiten aan. Balk kwam in de tweede helft nog op 6-1 door goed de counter uit te voeren. WTOC dames bleven achter met een kater en een geblesseerde speelster.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma.

WTOC dames 1 pakt eerste punt in de derby tegen VIOD dames 1.

Oudwoude - Woensdagavond was de parkeerplaats bij sportpark “de Wygeast” overvol. Kennelijk wilde niemand een minuut missen van de wedstrijd van het eerste dameselftal. Het bekende en onverbeterlijke fanatisme langs de kant maakte het verblijf op een woensdagavond verre van saai.

Het werd voor het publiek een zeer aantrekkelijke en spannende wedstrijd, waarin beide teams tot de laatste minuut voor de winst gingen. Van hoogstaand voetbal was geen sprake, er stond voor beide ploegen veel op het spel. VIOD moest winnen om aansluiting met de top te houden, WTOC had tot nu toe 1 wedstrijd gespeeld die met dikke cijfers verloren ging en wilde dit dolgraag rechtzetten in de eerste thuiswedstrijd.

Vanaf de eerste minuut was het knokken geblazen voor beide teams. Er werden kansjes gecreŽerd aan beide kanten. Na 20 minuten op de klok kreeg WTOC de eerste goede kans. Pytsje Veenstra bracht Maaike Nijboer in een prima scoringspositie, maar jammer genoeg raakte zij de bal niet volledig waardoor deze kans verloren ging. Ook VIOD kwam een aantal keer dreigend voor de WTOC goalie Sinie Merkus, maar zij stond voorlopig hun succes in de weg door een geweldige wedstrijd te keepen. Na ongeveer een halfuur kwam WTOC dames na een fraaie aanval op 1-0. Maaike Nijboer wist deze keer wel de VIOD keepster te passeren. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, het antwoord van VIOD liet niet lang op zich wachten. Een VIOD speelster kreeg op het middenveld teveel ruimte waardoor zij kon aanleggen voor een prima schot waar de keepster Sinie Merkus deze keer geen antwoord op had. Ruststand 1-1.

Na rust hetzelfde spannende spelbeeld; twee hardwerkende ploegen die elkaar zeker geen ruimte gunden deze avond om in hun spel te komen. WTOC domineerde het eerste kwartier na rust. Er werd eventjes leuk gecombineerd door de jonge ploeg van Gooi Steenstra. Er werd in een hoog tempo gespeeld en er werden weer kansen gecreŽerd aan beide kanten. VIOD kwam nu op voorsprong doordat een speelster (vanuit een al dan niet buitenspelpositie) mocht doorgaan en ronde deze aanval beheerst af. WTOC liet het hier niet bij. De dames knokten zich prima terug in de wedstrijd en lieten de moed niet zakken. Vijf minuten voor tijd kwam de beloning. Maaike Nijboer mocht na een goed opgezette aanval alleen doorgaan op de keepster en liet deze vervolgens kansloos. Einduitslag 2-2. Het onderlinge treffen kreeg hierdoor een terechte uitslag. Na afloop overheerste de blijdschap bij WTOC dames 1.

Valse competitiestart W.T.O.C. dames 1

Voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen moesten de dames zaterdag naar Joure. Van deze ploeg wisten zij nog nooit te winnen. Maar doordat de dames van W.T.O.C. zo overtuigend door de eerste bekerronde waren gerold, was er vooraf bij de dames toch enige hoop over een gunstige afloop bij de fysiek sterke ploeg uit Joure.

In de eerste helft waren vanaf het begin gelijk de herkenbare patronen weer te zien; er werd goed gecombineerd en gevochten voor elke meter. Joure werd vooral het eerste half uur onder druk gezet. Zo kregen de dames van W.T.O.C. enkele uitstekende mogelijkheden op een doelpunt, maar deze middag mochten ze er niet in. Aan het doorzettingsvermogen kwam geen einde, maar de scherpte ontbrak en de keepster van Joure bleek een betrouwbare sluitpost te zijn.

Zoals je zo vaak ziet, vallen de doelpunten dan aan de andere kant. Joure speelde deze middag listig op de counter en maakte dankbaar gebruik van de ruimte die ze voorin kregen. De dames van W.T.O.C. waren veel te lief en niet fel genoeg. Misschien hadden de meiden nog teveel ontzag voor de dames van Joure. Hierbij spelen de uitslagen van vorig seizoen natuurlijk ook nog een rol. Joure behaalde uiteindelijk een geflatteerde overwinning van 7-0.

 

W.T.O.C. dames 1 bereiken ongeslagen de volgende bekerronde.

Sinds jaren is het de dames van W.T.O.C. gelukt de 2e ronde in de beker te bereiken. De dames wisten gisteravond thuis ook hun 3e wedstrijd in de poule te winnen van Drogeham dames 1.

Voor het publiek werd het weer een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Veel mensen kwamen de dames aanmoedigen. Voor ons dames geweldig om voor zo’n groot publiek te spelen die daar speciaal voor ons team komen.

Na een ruststand van 4-0 kwam er uiteindelijk een eindstand van 7-1 op het scorebord te staan. Ook in deze wedstrijd was er weer beleving en enthousiasme onder de dames. Ze vochten weer voor elke meter en legde mooie combinaties op de mat. Met zeer aanvallend voetbal werd er binnen enkele minuten al gescoord door Willie Merkus. De meiden liepen vervolgens uit tot 4-0 voor rust. Willie Merkus scoorde nog 2 doelpunten waardoor ze een zuivere hattrick maakte. Pytsje Veenstra bepaalde de 4-0 stand door uit een vrije trap in een keer te scoren.

In de tweede helft bleven de combinaties goed lopen en ook de invallers lieten zien over kwaliteiten te beschikken. We bleven scherp spelen en hebben onze kansen benut. Dit resulteerde in een 7-1 winst. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Rianne Wiersma, Pytsje Veenstra en Siebregtsje Rekker. Drogeham redde nog de eer door knap tegen te scoren.

Een mooie en hoopvolle eerste bekerronde was het zeker. We kunnen met een goed gevoel en veel zelfvertrouwen de competitie ingaan. Aanstaande zaterdag wacht de eerste vuurproef uit tegen Joure dames 1; een bekende tegenstander van de laatste jaren. Van deze ploeg hebben we nog nooit gewonnen, misschien zit er deze keer een verassing in. Een stuntje zit in een klein hoekje, niets is onmogelijk. Zaterdag weten we meer.

 

Verslag bekerwedstrijd tegen it Fean '58, gespeeld op 2 september 2006

WTOC dames wint ook 2e bekerwedstrijd

Oudwoude - Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Gooi Steenstra werd
zaterdag gevoetbald tegen 't Fean'58 uit Surhuisterveen.
't Fean'58 is ťťn van de betere ploegen uit de 5e klas. Voor ons een
onbekende tegenstandster. De eerste helft gaf 't Fean'58 prima partij. Ze
gaven weinig weg. Net als vorige week waren de dames van WTOC weer scherp en
geconcentreerd. Je kunt zien dat er fantastische beleving in dit jonge team
heerst. Aanvallend en verdedigend zijn ze sterker geworden. Ze werkten echt
keihard voor elkaar. Na een moeilijke beginfase kregen de dames van WTOC
gaandeweg meer grip op de wedstrijd. Voor de rust werd er driemaal gescoord
door Lisa Groen en Pytsje Veenstra (2). 't Fean '58 scoorde verdienstelijk
tegen. Ruststand: 3-1. In de 2de helft liepen de dames van WTOC uit naar
5-1. Doelpunten Willie Merkus en Maaike Nijboer. Op deze stand bracht de
trainer van WTOC drie wissels in. We gingen met vier aanvalsters spelen
terwijl achterin ťťn op ťťn werd gespeeld, een experiment. De dames van WTOC
konden achterin redelijk met deze druk omgaan.
't Fean'58 kwam nog terug tot 5-3 maar hier bleef het bij. De nieuwe trainer
was tevreden over de inzet en het resultaat. Gooi heeft er naar eigen zeggen
veel zin om er met deze dames een veelbelovend seizoen van te maken.
Dinsdagavond speelt Dames WTOC 1 op de Wygeast de laaste bekerwedstrijd
tegen het elftal van Drogeham Dames 1 om 18.30 uur.
 

Wedstrijdverslag van de bekerwedstrijd tegen Ropta Boys, op 26 augustus 2006

WTOC dames wint het eerste bekerduel met dubbele cijfers

Het dames vlaggenschip is dit seizoen uitstekend begonnen. De eerste bekerwedstrijd werd tegen Ropta Boys dames met 0-10 gewonnen. Nu speelt Ropta Boys wel twee klassen lager, maar het resultaat mag er zeker zijn. De toeschouwers konden genieten van mooie combinaties van de WTOC-dames. Het eerste damesteam uit Oudwoude, dat het dit seizoen voorlopig zonder trainer moet stellen (trainingen worden voorlopig intern opgelost), beschikt op papier over een selectie een kleine twintig enthousiaste voetbalsters. Uit de C-junioren meisjes kwam een aantal jonge talenten de selectie versterken en ook uit het tweede dameselftal werden dames overgeheveld naar het vlaggenschip. Na een vijftal trainingen blijkt dat het met de conditie wel goed zit. Doelpunten in het duel met Ropta Boys dames werden gescoord door Maaike Nijboer (2), Lisa Groen (2), Thea Hoekstra, Siebregtsje Rekker, Willie Merkus en Coby van Dijk (scoorde na rust een zuivere hattrick). Twee doelpunten werden uit prachtige corners van Pytsje Veenstra koppend afgerond. De sfeer in de WTOC-damesselectie is uitstekend, wat ook blijkt uit het verbluffende resultaat. Er wordt met veel plezier gevoetbald en WTOC dames rekent daarom op een geweldig seizoen. De tweede bekerwedstrijd moet op zaterdag 2 september thuis worden afgewerkt tegen de dames van 't Fean '58 uit Surhuisterveen. Op dinsdagavond 5 september volgt nog de laatste bekerwedstrijd op sportpark De Wygeast tegen het dameselftal uit Drogeham.