Welkom bij W.T.O.C.


Regio team

Huidig bestuur

Geschiedenis

Sponsors , links

Foto's van de wedstrijd

 

Verslag van de wedstrijd Regioteam Oudwoude- SC Cambuur-Leeuwarden op 5 juli 2008

          

Regioteam WTOC houdt knap stand tegen Cambuur

Niet het verloop en de score van de wedstrijd Regioteam Oudwoude tegen SC Cambuur-Leeuwarden vormde zaterdagavond na afloop het gesprek in de VIP-tent op sportpark De Wygeast, maar meer nog de mededeling van Sjoerd Dijkstra, van de promotiecommissie vv WTOC, dat het voor 95 procent zeker was dat AZ volgend jaar naar Oudwoude komt. Eigenlijk kreeg daarmee het duel - bekeken door achttienhonderd toeschouwers - te weinig aandacht. Vooral in de eerste helft was het een aardige oefenpotje, veel meer dan zomeravondvoetbal.

In een oefenduel waarin SC Cambuur-­Leeuwarden eigenlijk weinig had te winnen, oogstte het Regioteam Oudwoude veel waardering. Het elftal onder leiding van trainer Wietse van der Veen was enorm gemotiveerd. Voordat arbiter Piet de Boer (Drach­ten) het startsein gaf, werd er eerst een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan het overlijden van Ryken Zijlstra, jarenlang een bijzon­dere vrijwilliger binnen de gelederen van WTOC. Het hart op de juiste plaats op De Wygeast. Ook was er een passende huldiging voor verzorgster Janneke Zoethout, die WTOC na tien mooie jaren verlaat.

Na de eerste trainingen stonden er voor sc Cambuur-Leeuwarden het afgelopen weekend twee duels op het programma. Vrijdagavond na de 7-0 zege tegen DTD op de traditionele seizoenstart in Jelsum, kwam de se­lectie van trainer Jurrie Koolhof naar De Wygeast om de strijd aan te gaan met het Regioteam Oudwoude. Voor de Leeuwarder profs een duel waarin men eigenlijk weinig te winnen had en waarbij de omstandigheden wel de­gelijk een rol zouden spelen. De trai­ningsarbeid op zaterdagmiddag en het lange gras, hoewel dit uiteraard geen zaken waren die voor profs als excuus mochten gelden, speelde hen wel de­gelijk parten. Wat ook geen excuus was, maar gewoon mooi om te zien, was de motivatie bij de thuisclubspe­lers. Het Regioteam Oudwoude ging de strijd aan en omdat ook de Leeu­warders niet opzij gingen, ontstond er vooral in de eerste helft een boeiende strijd, met een beter Cambuur maar een knap tegenstand biedend Regioteam.

Zonder veel moeite

Dat beide teams zich wilden laten zien bleek uit aspecten als shirtje-trekken, het omklemmen van de directe tegen­stander en hier en daar een duwtje in de rug. Kortom: de toeschouwers kregen qua beleving meer geboden dan vaak in dergelijke oefenduels het geval is. Cambuur zocht naar de juiste opstellingen, de combinaties, maar schuwde ook vooral het duel op de man niet. De gasten liepen daarbij te veel met de bal en slaagden er niet echt vaak in om via driehoekjes gevaarlijk te worden. De spelhervat­tingen zorgden dan ook voor het meeste gevaar. De eerste scoringskans kwam zelfs van de thuisclub, toen Piet Dijkstra (Zwaagwesteinde zm.)) plotseling in de buurt van doelman Robbert te Loeke opdook, die alert reageerde. Dat Cambuur vooral nog scherpte ontbeert, bleek even later. Erik Wegh bracht Rudy Jansen fraai in stelling, maar de nieuwe Cam­buur-aanwinst kopte in kansrijke po­sitie hoog over. Spits Sandor van der Heide kreeg uit een vrije trap ook een enorme mogelijkheid, maar de Sneker zocht het doel te hoog, een voorbeeld dat Koen Brack tien minuten later volgde. Tussen deze beide momenten in was er een schitterende redding van WTOC-doelman Foeke Durk Dijkstra op een kopbal van Sandor van der Heide. Momenten die alle ontston­den uit vrije trappen. Het Regioteam speelde geconcentreerd en zocht met zorg naar de momenten om zelf de aanval te zoeken. Ze waren echter schaars. Dat Cambuur een strafschop had kunnen en wellicht moeten krij­gen toen Sandor van der Heide door zijn bewaker Rene Rispens omver werd getrokken in het zestienmetergebied, daar maakte eigenlijk niemand zich druk om en vooral de verdediger die normaliter voor Buitenpost speelt niet. Na ruim een half uur moest Jilles Bosma (WTOC) geblesseerd het veld verlaten; hij werd vervangen door Hendrik Beert Zijlstra (Dokkum). Eigenlijk zonder veel moeite haalde het Regioteam Oudwoude de rust met 0-0.

Drie treffers

Ook in het begin van de tweede helft was de eerste dreiging voor de thuis­club. Kollumer Alex van der Veen (gaat het proberen bij ONS Sneek, red. B.K.) gaf zijn visitekaartje af met een test op doelman Peter van der Vlag, maar de goalie hield zijn doel schoon. Cambuur gooide er in de tweede helft een schepje bovenop, maar vooral de komst van publieks­lieveling Marc Mboua maakte het verschil. Hij is een aanwinst binnen de lijnen voor de Leeuwarders en de Cambuur-fans. Cambuur speelde met twee spitsen, wat al na vijf minuten de 0-1 betekende. Marc Mboua had een fraai steekpassje op Nasis Maachi, die invaller-doelman Fokke Zijlstra (WTOC) het nakijken gaf. Cambuur zette het Regioteam daarna veelvuldig onder druk en toonde soms dat het in de voorbereiding beter oogde dan een jaar geleden. "We willen meedoen in het linkerrijtje, een periodetitel pak­ken", gaf Jurrie Koolhof de doelstel­ling voor het nieuwe seizoen in de Jupiler League prijs. Zaterdagavond bleek dat voor de eventuele realisering hiervan een belangrijke rol voor de Kameroenees is weggelegd. Mboua stond ook aan de basis van de tweede treffer, waarbij deze keer Erik Wegh profiteerde van het werk van de kleine, technisch begaafde aanvaller. Na de 0-3 van  Anco Jansen was er nog een knappe actie van Halbe Mossel (Oostergo) van het regioteam, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Het duel werd redelijk geleid door drie ‘jongsenioren’ wat voor een jonge arbiter ook een mooie uitdaging en ervaring had kunnen betekenen.

Loodzwaar

"Vergis je er niet in. Het was zwaar, loodzwaar. Ik ben kapot, maar te­vreden. Het is prachtig om het van dichtbij mee te maken, om te zien wat er bij Cambuur gebeurt. Ik heb enorm genoten, ook over mijn eigen inbreng ben ik redelijk tevreden. Ik had in de tweede helft nog een schot, dat Peter van der Vlag losliet. We hebben onze opdracht goed vervuld, we hebben als team gespeeld, waarbij uiteraard de nadruk op verdedigen lag. Het was gewoon genieten", aldus Halbe Mossel uit Ee. "We hebben maar met 3-0 verloren. Dat valt mee, daar kunnen we trots op zijn. De overstap is wel heel groot, van De Lauwers tegen Cambuur. Ik speel normaliter bij een zesdeklasser, ik vond het mis­schien mede daarom wel loodzwaar. Ik ben echt kapot, maar het was een geweldige ervaring. Wanner krijg je weer de kans om in zo'n wedstrijd te spelen? Nee, echt, ik heb enorm geno­ten. Prachtig om met deze jongens te mogen voetballen, maar ook om tegen Cambuur te spelen. Wij hebben alles gegeven. Maar ook na zo'n ervaring stap, ik gewoon weer naar mijn eigen clubje. De Lauwers is een vrienden­club en daar voetbal ik ook met heel veel plezier", verklaarde Peter Zijlstra na afloop.

Tevreden trainer

"Het stak verdedigend goed in elkaar en we stonden goed gepositioneerd op het veld. We hadden de hoop om met een snelle uitval de felbegeerde te­gentreffer te kunnen scoren, maar dat zat er vanavond net niet in. In eerste instantie was de doelstelling doelpun­ten te voorkomen. In de eerste helft zijn we daar uitstekend in geslaagd en hadden we de wedstrijd redelijk onder controle. Cambuur kon alleen uit dode spelmomenten voor gevaar zorgen. In de tweede helft speelden zij met twee spitsen en daar hadden we het vooral in de eerste twintig minuten erg moei­lijk mee. Na de 0-3 konden we pas weer grip op de tegenstander krijgen, maar ik kan alleen maar stellen dat we het uitstekend hebben gedaan. We hadden in ons team jongens van de vijfde en zesde klasse. Als collectief werd er voor elkaar gewerkt", aldus een duidelijk tevreden trainer Wietse van der Veen van het Regioteam Oudwoude. De klus zit er voor de man uit Triemen bij WTOC nu op. Hij kan zich gaan richten op zijn nieuwe werkgever Anjum, waarmee hij uit zal komen in de 4e klasse B.

Foto's van de wedstrijd en de feestavond, gemaakt door Durk Bosma

 

Verslag van de oefenwedstrijd van het regioteam tegen het regioteam van SC Kootstertille, gespeeld op 2 juli 2008

Regioteams houden elkaar uitstekend in evenwicht

Woensdagavond, 2 juli 2008, speelden beide regioteams als voorbereiding op hun ontmoetingen met sc Cam­buur-Leeuwarden al onderling een oefenwedstrijd. Het werd een duel met twee gezichten. die uiteindelijk in een terecht gelijkspel eindigde.

Voorsprong

Regioteam Oudwoude-trainer Wietse van der Veen had zijn team op het hart gedrukt dat niet net als een week eerder tegen 't Fean '58 een snelle achterstand opgelopen moest worden (toen keek zijn elftal bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan en werd het uiteindelijk een 4-2 nederlaag, red. B.K.). Zijn team startte woensdag dan ook fel en was in de beginfase de bovenliggende partij. De spelers van het Regioteam Kootstertille, sa­mengesteld door Tille-trainer Martin Brandsma, waren zoekende naar de eigen positie en het was duidelijk dat het team na pas één training nog aan elkaar moest wennen. De door Brandsma uitgedachte strategie om vanuit een 4-3-3-formatie met veel positiewisselingen de linies kort op elkaar te houden bleek niet geheel naar wens te verlopen. Regioteam Oudwoude leek in de beginfase dan ook aan de leiding te komen, maar Rory Bruinja wist via een paar fantastische reflexen Piet Dijkstra van scoren af te houden. Toen na een kleine twintig minuten een lob van Jilles Bosma ook over het doel van de normaliter voor ONT uit­komende doelman verdween, leek de thuisploeg de zaakjes beter voor elkaar te krijgen. Bertus de Boer wist met een doorkopbal Wietse van der Valle tot tweemaal toe richting het Oudwoude-doel te sturen. Evenzo­veel malen wist de goalie deze inzet­ten vakkundig te redden en daarmee onderscheidde ook hij zich. Het duel veranderde overigens totaal niet in een potje zomeravondvoetbal. Er werd fel voor elke meter gestreden en beide teams toonden aan niet te willen verliezen. Op het veld was weinig ruimte, wat weer resulteerde in veel balverlies aan beide kanten. De wedstrijd kreeg halverwege de eerste helft daardoor een onrustig spelbeeld. De ruststand leek dan ook op 0-0 af te stevenen, tot het Regioteam Kootstertille in de slot­fase bij het opzetten van een aanval door balverlies leed. Het elftal was in voorwaartse beweging, waardoor de gasten via een razendsnelle opening Piet Dijkstra richting Rory Bruinja konden sturen. In eerste instantie wist de doelman zich wederom te onderscheiden, maar in de rebound moest zelfs hij capituleren, 0-1. Regioteam Oudwoude wilde meteen doordrukken en probeerde vooral via Jan Top aan de rechterkant via “crosspasses” van Geert de Jong in de thuisclubverdediging een bres te slaan. De eindpass strandde echter vaak in schoonheid doordat het verdedigingsblok Wierd Kuipers en Steven Wassenaar steeds beter op elkaar ingespeeld raakte. Aan de andere kant gold dit ook voor het duo René Rispens en Geert de Jong. Een ervaren verdedigingskoppel, dat doorbraken van Wietse van der Val­le, Gosse Tjalsma en Johan Wiersma vakkundig wist te verijdelen, waar­door met een overigens terechte 0-1 stand de kleedkamers opgezocht kon worden.

Gelijkmaker(s)

In de rust werd door beide teams veelvuldig gewisseld, waardoor ook in de tweede helft de wedstrijd in een hoog tempo verliep. Regioteam Kootstertille had in de pauze dui­delijk een goede analyse gemaakt, want men wist de wedstrijd nu veel beter te controleren. Het team van Wietse van der Veen kon zijn spit­sen nog maar moeizaam bereiken en in balbezit speelde het team van Martin Brandsma verzorgder, waar­door minder snel balverlies werd geleden. Stefan Jeurink bleek daarbij als spits een uitstekend aanspeelpunt, waardoor menig voorzet gevaar op­leverde. Het talrijke publiek moest echter tot de zeventigste minuut wachten om de verdiende gelijkma­ker te bewonderen. Deze kwam uit een penalty, die door scheidsrechter Adema (Wouterswoude) gegeven werd, omdat Stefan Jeurink na een prachtige lange bal van Paul de Vries vastgehouden werd in het beruchte zestienmetergebied. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Marco de Jong. Regioteam Kootstertille voelde dat er meer in zat en probeerde het initiatief te houden. Jan Bouius kreeg een goede kans, maar de aanvaller van Harkema-Opeinde had net te weinig tijd om tot afronding te ko­men. Aan de andere kant moest doel­man Theo de Haan geconcentreerd blijven. Alex van der Veen maakte  een  verkeerde keuze bij het uitspe­len van een zeer reële mogelijkheid, Johan Tolsma zag zijn schot geblok­keerd door Steven Wassenaar en­ Hendrik Beert Zijlstra wist ook net niet af te ronden. Tien minuten voor het einde moest Regioteam Oudwou­de toch een 2-1 achterstand incasseren. Een aanval bereikte Wietse van der Valle, die op zijn beurt Arjan van der Sluis bediende en de SC Kootstertille-middenvelder wist met een fraaie doorkopbal Stefan Jeurink te bedienen. Zeer koelbloe­dig schoot de spits van Hardegarijp de bal tegen het nylon. Regioteam Oudwoude rechtte nog eenmaal de rug en wist vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker te realiseren. Op het randje van buitenspel ("Ik was net te laat met vlaggen", bekende de Til­ster assistent van Adema, red. B.K.) werd met een doorkopbal Hendrik Beert Zijlstra weggestuurd en daar waar eerdere kansjes in schoonheid stierven wist de spits van Dokkum nu wel de gelijkmaker in het net te deponeren. Daarmee eindigde het duel terecht in een 2-2 gelijkspel en konden beide teams over het geheel tevreden terugblikken.

Verslag van de oefenwedstrijd, gespeeld op 28 juni 2008 tegen it Fean '58

Voorbereiding op sc Cambuur en sc Heerenveen

Nuttige oefenpot tussen Regioteam en 't Fean '58

Voor beide teams werd het een nuttige wedstrijd, al was het uitgangspunt voor beide geheel verschillend. Trainer/coach Wietse van der Veen van het Regioteam zag zijn manschappen voor het eerst samen spelend, terwijl bij 't Fean '58 de selectie voor het grootste gedeelte al jaren samen speelt. Het Regioteam, had één trainingsavond afgewerkt. De wedstrijd tegen SC Cambuur-­Leeuwarden, zaterdagavond op De Wygeast in Oudwoude, wordt echter uiterst serieus genomen. "Dat ben je ook verplicht tegenover Cambuur", aldus coach Wietse van der Veen. "We zijn begonnen met een kennis­makingsavond voor de verschillende spelers uit de regio. Toen zijn er meteen bepaalde afspraken gemaakt. 'Hoe spelen we en dat soort dingen. Met het systeem zoals we vanavond speelden, zullen we ook Cambuur te­gemoet treden. “Enigszins behoudend dus", zegt Wietse van der Veen.

Traditie

Een wedstrijd tussen een sterk regio­team en een bvo begint op sportpark De Wygeast in Oudwoude zo langzamerhand een traditie te worden. Sinds 1995 staat bij WTOC een jaarlijkse ontmoeting op de kalender, al wordt er niet ieder jaar een wedstrijd gespeeld. Om continuïteit in het geheel te krijgen is Wietse van der Veen uit Triemen gevraagd elk jaar de wed­strijd, wat het regioteam betreft, te coördineren. Hij kent de spelers uit de regio. "Maar alles gaat in overleg", bekent hij. Er is een team gevormd. De huidige trainer van WTOC, in dit geval de nieuwe man Jan van der Bij uit Harkema, wordt daarin betrokken, maar ook keeperstrainer Meine Kempenaar uit Kollumerzwaag mag z'n zegje doen. Daarnaast bestaat het team uit Janneke Zoethout (Veen­wouden) en Sjoukje Adema-Kempe­naar (Westergeest), die de medische en verzorgende kant op zich nemen. Het begeleidingsteam wordt gecom­plementeerd door Wessel van der Ploeg uit Oudwoude en WTOC-voor­zitter Wierd Kooistra uit Westergeest. Binnen het hele gebeuren speelt overleg een belangrijke rol", benadrukt Wietse van der Veen.

Regioteam

De selectie wordt erg breed gehouden. Er worden van maar liefst twaalf verschillende verenigingen uit Noordoost-Fryslan spelers uitgenodigd. "De jongens vinden het fantastisch", weet de trainer. "Om achttien spelers te selecteren hebben we negentien telefoontjes gepleegd. Eén kandidaat was verhinderd in ver­band met vakantie. Dat zegt genoeg over de organisatie en de wil van de spelers om mee te mogen doen. En dat doet mij goed". Bij de selectie wordt ook gekeken of een groep bij elkaar past. "Hoe gaan de jongens met elkaar om".

Jubileumduel

Het uitgangspunt bij 't Fean '58 was heel anders. In het kader van het vijftigjarig jubileum komt zaterdag 12 juli Sc Heerenveen op bezoek op sportpark 't Ketting in Surhuisterveen. Trainer van der Kamp constateerde zaterdagavond dat zijn spelers er conditioneel goed voor staan. "Het was duidelijk dat het regioteam voor het eerst samen speelde". Tegen de geoliede machine van de Feansters had de onwennig spelende formatie de eerste helft van de wedstrijd nodig om een eenheid te smeden, maar toen was de stand al 4-0 in het voordeel van 't Fean '58. Dat het ten slotte 4-2 werd kwam deels door de vele wis­selingen aan de kant van de thuisclub en het beter op elkaar inspelen van de gasten. Het werd daarom een wed­strijd met twee totaal verschillende helften, waarbij Zwaagwesteinder Geert de Jong van het Regioteam in de tweede helft ook nog een straf­schop miste. Scoreverloop: 15e minuut: Albert Riemersma 1-0; 19e min. Albert Riemersma 2-0; 25e min. eigen doelpunt Regioteam 3-0; 44e min. Joost Nieuwenhuis 4-0; 71e min. Hendrik Beert Zijlstra 4-1; 87e min. Peter Zijlstra (4-2).

Regio-Team in voorbereiding op confrontatie met SC Cambuur

Dinsdagavond, 24 juni is het Regio-Team haar voorbereiding begonnen op de wedstrijd tegen SC Cambuur. Deze wedstrijd tegen de Leeuwarder Betaald Voetbal Organisatie staat op de agenda voor zaterdag 5 juli. De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark “de Wygeast” te Oudwoude. De thuishaven van de voetbalvereniging W.T.O.C., welke ook de organisatie van deze wedstrijd in handen heeft.

Het Regio-Team dat op 5 juli in actie komt zal bestaan uit spelers van de volgende verenigingen: Anjum, Be Quick (D), Broekster Boys, Buitenpost, Dokkum, Friese Boys, Kollum, De Lauwers, VIOD, Zwaagwesteinde zm. en zo. en gastheer WTOC.  De technische leiding is in handen van Wietse v.d. Veen uit Triemen en Jan v.d. Bij uit Harkema. Daarnaast krijgen deze heren steun van Meine Kempenaar uit Kollumerzwaag, die de keepers onder zijn hoede neemt. Daarnaast wordt de medische en verzorgende handelingen verzorgd door Janneke Zoethout uit Veenwouden en Sjoukje Adema-Kempenaar uit Westergeest. Het begeleidingsteam wordt gecomplementeerd door Wessel v.d. Ploeg uit Oudwoude en Wierd Kooistra uit Westergeest.

De geselecteerde spelers zijn: Foeke Durk Dijkstra (WTOC), Karim Oortgijsen (Broekster Boys), Jan J. Prins (WTOC)Durk Pieter Boersma (Broekster Boys), Geert de Jong (Zwaagwesteinde zo.), René Rispens (Buitenpost), Danny Nicolai (Kollum), Peter Zijlstra (De Lauwers), Berend Jan Prins (WTOC), Johan Tolsma (VIOD), Sip Jaap Bos (Anjum), Halbe Mossel (Oostergo), Jan Top (Friese Boys), Folkert van Dongera (Be Quick D), Jilles Bosma (WTOC), Alex v.d. Veen (Kollum), Hendrik Beert Zijlstra (Dokkum) en Piet Dijkstra (Zwaagwesteinde zm.).
                            

De voorbereiding kon niet worden gestart in Oudwoude. De gemeente Kollumerland c.a. gaf hiervoor geen toestemming i.v.m. de slechte toestand van de voetbalvelden. De v.v. Harkema Opeinde werd bereid gevonden om haar accommodatie beschikbaar te stellen. Daarnaast moet wel worden vermeld, dat de gemeente Achtkarspelen bereid was hiervoor toestemming te verlenen.

Tijdens de eerste training werd duidelijk dat doelman Karim Oortgijsen niet voldoende is hersteld van een slepende slijmbeursblessure.
Zijn plaats wordt ingenomen door de in Kollum woonachtige Fokke Zijlstra, hier in actie tijdens de training

                                              

Zaterdag a.s. zal de eerste oefenwedstrijd worden gespeeld tegen ’t Fean ’58. De wedstrijd tegen deze tweede klasser wordt gespeeld op sportpark “ ’t Ketting”  in Surhuisterveen. Aanvang 18.00 uur.
foto's van de training kunt u zien op: www.picasaweb.google.nl/WTOCoudwoude

      

Regio-Team kiest voor mix van routine en jeugdig talent

Het is de Promotiecommissie WTOC dit jaar gelukt om een Betaald Voetbal Organisatie naar Oudwoude te halen. Op zaterdag 5 juli zal SC Cambuur Leeuwarden te gast zijn op sportpark “De Wygeast”. Het is alweer vier jaar geleden, dat er een BVO’s te gast was in Oudwoude. Door verschillende omstandigheden lukte het de zeer actieve Promotiecommissie steeds niet om een aantrekkelijke tegenstander te contracteren. Wel waren er steeds contacten, maar definitieve afspraken konden niet worden gemaakt. Vorig jaar kwam men in contact met de Leeuwarder BVO en de afspraken waren snel gemaakt. Het optreden in Oudwoude moest wel worden besproken met SC Kootstertille, waar SC Cambuur de laatste jaren ook een wedstrijd speelt tegen een versterkt Regioteam. Ook dit bleek voor beide geen problemen op te leveren.

De afspraak welke is gemaakt dat het Regio-Team dat op 5 juli in actie komt zal bestaan uit spelers van de volgende verenigingen: Anjum, Be Quick (D), Broekster Boys, Buitenpost, Dokkum, Friese Boys, Kollum, De Lauwers, VIOD, Zwaagwesteinde zm. en zo. en gastheer WTOC.  De technische leiding is in handen van Wietse v.d. Veen. Vanaf het eerste moment is de in Triemen woonachtige hoofdtrainer al verbonden aan dit Regio-Team. Een hele eer volgens zijn eigen zeggen. Dit jaar wordt de naar Anjum vertrekkende trainer geassisteerd door de nieuwe hoofdtrainer van WTOC Jan v.d. Bij uit Harkema. Door de afwezigheid van de vertrekkende hoofdtrainer Henk de Boer uit Dokkum deed zich een vacature voor en dat is met beide handen aangegrepen door de Harekiet. “Een leuke start bij mijn nieuwe werkgever” aldus Van der Bij.

Daarnaast zal de medische en verzorgende handelingen dit jaar worden verzorgd door de vertrekkende verzorgster Janneke Zoethout uit Veenwoudsterwal en haar opvolgster Sjoukje Adema-Kempenaar uit Westergeest. Jarenlang was dit onderdeel in handen van de zeer ervaren Frits de Ruiter uit Zwaagwesteinde. Volgens TC-lid Wierd Kooistra moest het dit jaar zo worden geregeld. Een afscheidscadeau voor onze eigen Janneke, waar men bij WTOC zeer tevreden over is. Daarnaast is deze happening voor onze nieuwe kracht Sjoukje Adema een fantastische start, van een naar wij hopen jarenlange samenwerking.

De leidersrol is dit jaar in handen van Wessel v.d. Ploeg uit Oudwoude. Jarenlang bekleedde  Van der Ploeg deze functie bij de v.v. Kollum. Voor verschillende hoofdtrainers was hij de rechterhand en de vraagbaak. Met name aan de tijd met Atze v.d. Wijk (in zijn eerste periode v.v. Kollum) en Uilke Damstra heeft Van der Ploeg uitermate goede herinneringen.

Het begeleidingsteam is dit jaar uitgebreid met een keepertrainer. In de persoon van Meine Kempenaar uit Kollumerzwaag is veel ervaring wat betreft keepers en het trainen daarvan “aan boord” gehaald.

In totaal zijn er 19 telefoontjes gepleegd. Eén daarvan kon niet aan het verzoek voldoen, vanwege een geplande vakantie. De geselecteerd spelers zijn: Foeke Durk Dijkstra (WTOC), Karim Oortgijsen (Broekster Boys), Jan J. Prins (WTOC), Durk Pieter Boersma (Broekster Boys), Geert de Jong (Zwaagwesteinde zo.), René Rispens (Buitenpost), Danny Nicolai (Kollum), Peter Zijlstra (De Lauwers), Berend Jan Prins (WTOC), Johan Tolsma (VIOD), Sip Jaap Bos (Anjum), Halbe Mossel (Oostergo), Jan Top (Friese Boys), Folkert van Dongera (Be Quick D), Jilles Bosma (WTOC), Alex v.d. Veen (was Kollum), Hendrik Beert Zijlstra (Dokkum) en Piet Dijkstra (Zwaagwesteinde zm.).

Duidelijk is gekozen voor een mix van routine en jeugdig talent. Donderdag is deze groep voor het eerst bij elkaar geweest. Duidelijk is geworden dat de technische leiding de wedstrijd tegen SC Cambuur uitermate serieus gaat nemen. Een echte voorbereiding staat op het programma. Op dinsdag 24 juni zal er voor de eerste keer worden getraind. Op zaterdag 28 juni volgt de eerste oefenwedstrijd tegen 2e klasse ’t Fean ’58.Dit team is ook in voorbereiding en zal op zaterdag 12 juli een wedstrijd spelen tegen SC Heerenveen. Dit in het kader van het 50 jarige jubileum.

Op dinsdag 1 juli volgt een tweede training en een dag later staan de beide Regioteams tegenover elkaar in Kootstertille. Voor onze regio een prachtige en sportieve happening.

Gisterenavond kwam de spelersgroep en de begeleiding voor het eerst bijelkaar. “Een vorm van kennismaking en het maken van afspraken”, aldus Van der Veen. “Wij willen ons zo goed mogelijk gaan voorbereiden en op 5 juli tegen SC Cambuur onze huid zo duur mogelijk verkopen”.

Dat er wel geselecteerd is op voetbalkwaliteit werd duidelijk toen Alex v.d. Veen bekend maakte dat hij het volgend seizoen gaat spelen op het hoogste amateurniveau. De 20-jarige Kollumer maakt de overstap naar ONS uit Sneek. “Een enorme uitdaging en ik wil proberen zo hoog mogelijk te voetballen en kan dit op het hoogste amateurniveau, dan is dat fantastisch. Mocht het toch tegenvallen, dan ga ik met alle plezier terug naar mijn vrienden in Kollum” aldus een trotse Alex v.d. Veen.