Welkom bij W.T.O.C.

Nieuws

Nieuwsberichten seizoen 2010-2011

Afsluiting van het voetbal seizoen,

Afgelopen zaterdag 4 juni hebben we het voetbalseizoen afgesloten met een leuke dag, georganiseerd door het activiteiten team, er was voor de kleinere jeugd een springkussen, en voor de wat oudere jeugd een ‘’moordspel’’, de andere aanwezigen konden genieten van het mooie weer de muziek en de BBQ. Het voetbalveld was verdeeld in 500 vakken waar op een koe was losgelaten, deze koe zou ergens op het veld moeten gaan schijten, en dat was dan de plek voor een prijs, de eerste prijs ging naar Harm de Jong. Het was een geslaagde middag/avond alleen vond ik de deelname wat tegen vallen. Veel spelers/leden waren niet aanwezig, erg jammer voor de organisatie en de club.

We hadden afscheid willen nemen van 4 vrijwilligers,Wiebren Lieuwes, Sipke Kooistra, Henk(van de kroeg) en Bauke Krol, maar alleen Wiebren was aanwezig, langs deze weg wil ik dan ook de andere 3 mensen bedanken voor hen inzet voor de voetbalclub WTOC.

Volgend jaar maar weer een leuke dag organiseren, en dan met wat meer deelname er nog een mooiere dag van proberen te maken. Organisatie bedankt !!

Wessel van der Ploeg


Uitslag verloting 2011
 

nummer naam woonplaats
1 K.J. Reitsma Oudwoude
2 H. de Bruin Westergeest
3 D. Feenstra Oudwoude
4 H. Talstra Buitenpost
5 S. Bosma Triemen
6 H. Veltman Bergum
7 J. Hamstra Kollum
8 Kl. Lieuwes Oudwoude
9 J.H. Kampen Oudwoude
10 M. Schotanus Oudwoude
11 R. Nicolai Westergeest
12 P. Tjalsma Westergeest
13 M. Kempenaar Zwaagwesteinde
14 Mient Mulder Kollumerzwaag
15 Sjoerd Detmar Gerkesklooster
     

Klik hieronder voor foto's van de afscheidswedstrijd van Tiede Auke Dijkstra
 http://www.vvbeetgum.nl/pivot/pivot/entry.php?id=979

Kledingcontainer !!
 

Er staat een (groene)container bij de kantine, binnen de hekken naast de zandbak.
Deze container is voor het verzamelen van kleding, op de container staat ook wat er wel en niet in mag.
De container is voor alle inwoners van Oudwoude, niet alleen voor leden van W.T.O.C.
De opbrengst van de kleding is voor een goed doel, de gehandicaptensport.
Maak er gebruik van, als de container vol is zal hij worden geleegd, zet geen kleding naast de container.
                                   v.v. W.T.O.C.
Wat                     :        Informatiebijeenkomst indeling Jeugdteams seizoen 2011-2012
Wanneer             :        Woensdag 8 juni
Hoe laat              :        19.00 uur (exact)
Voor wie              :        Ouders/verzorgers jeugdleden
Wat                      :        Uitleg keuze indeling door Jeugd-bestuur en TJC
Mogelijkheid      :        Stellen van vragen
Meedoen            :        Vrije inloop – wel op tijd aanwezig  zijn
Inlichtingen         :        Heine Steenstra (0511-444833)

Jeugdvoetbaltoernooi 26 mei 2011 foto's

Weergoden werken niet mee tijdens laatste avond

Op de laatste avond van het 2e Jeugdvoetbaltoernooi kwamen de C- en B-junioren naar sportpark “de Wygeast. Nu waren de weersomstandigheden, voor de supporters, niet goed. Op sommige momenten kwamen er fikse buien overdrijven. Voor de voetbalvelden geen overbodige luxe, want die zijn enorm hard aan het worden.

De Anjummer C-junioren stonden in haar eerste wedstrijd tegenover Friese Boys. Deze teams waren aan elkaar gewaagd, maar Friese Boys wist één keer toe te slaan en trok aan het langste eind (0-1). W.T.O.C. speelde een uitstekende wedstrijd tegen de C-2 van Broekster Wâlden. De 0-2 eindstand in het voordeel van de gastheren was toch wel verrassend. Ook in haar tweede wedstrijd liet de thuisclub zien dat het best aardig kan voetballen. Nu werd Anjum aan de zegekar gebonden (0-2). Friese Boys C-1 was veel sterker dan Broekster Wâlden en won verdiend met 0-3. Op het hoofdveld een ware finale Friese Boys en W.T.O.C. hadden beiden haar voorgaande wedstrijden gewonnen. Ook het aantal gemaakte doelpunten was gelijk. Lange tijd blijf de brilstand op het scorebord. De thuisclub had de beste kansen, maar Friese Boys was in de counter uitermate gevaarlijk. Uit één van deze counters wisten de gasten uit Kollumerzwaag te scoren. W.T.O.C. deed er echt alles aan en de gelijkmaker zou ook verdiend zijnj geweest, maar het harde werken werd dit keer niet beloond (0-1).

De B-junioren maakten er ook een mooie en sportieve strijd van. De brilstand bleef op het scorebord in de wedstrijd tussen de B-1 van Anjum en de B-3 van Buitenpost. Ook waren de doelpunten schaars bij de wedstrijd de Lauwers en W.T.O.C. De Lauwers heeft enkele goed voetballende dames in de gelederen (dit geldt trouwens ook voor het team van Anjum) en waren iets slimmer dan de manschappen uit Oudwoude (0-1).  
In de tweede speelronde waren het de jongens van Buitenpost die twee prachtige doelpunten wisten te maken tegen het team van De Lauwers. W.T.O.C. en Anjum speelden op het hoofdveld en weer liet W.T.O.C. zich het kaas van het brood eten. Zo nu en dan zag je goed voetbal van beide kanten. Anjum was iets feller en wisten doelman Jelle Geert Pompstra twee keer kansloos te laten (0-2).

De beslissing bij de B-junioren moest in de laatste speelronde vallen. Anjum had een pikstart tegen het team van de Lauwers en nam een 0-2 voorsprong. De manschappen uit Anjum deden helemaal niets terug. Er was wel drukte aan de zijlijn, want wat was de stand op het B-veld van de wedstrijd W.T.O.C. tegen Buitenpost. Dit bleef zoals men was begonnen (0-0). Anjum liet er geen gras over groeien en verdubbelde zelf de tussenstand van 0-2 naar 0-4. De overwinning was binnen

Alle teams kregen een beker mee naar huis. Daarnaast voor alle teams nog enkele voetbalbenodigdheden ( ballen, waterzak en drinkflessen). Dit alles werd aangeboden door de Club van 100 en Administratiekantoor Hoeksema uit Grootegast.
Ook de verschillende vrijwilligers/sters, waaronder de heren scheidsrechters op ludieke wijze bedankt voor de inzet op deze avond.

W.T.O.C. kan terugzien op een zeer geslaagde eerste editie van het Jeugdvoetbaltoernooi.

De Eindstanden:

C-junioren                                                                 B-junioren:
1. v.v. Friese Boys       9 ptn (5-0)                              1. v.v. Anjum             9 ptn    (6-0)
2. v.v. W.T.O.C          6 ptn (4-1)                              2. v.v. Buitenpost B3  5 ptn    (2-1)
3. v.v. Broek.Wâlden  3 ptn (2-5)                              3. v.v. de Lauwers      3 ptn    (2-6)
4. v.v. Anjum              0 ptn (0-5)                              4. v.v. W.T.O.C.         1 ptn    (0-3)Jeugdvoetbaltoernooi 25 mei 2011 foto's

Spannende ontknoping bij D-1 pupillen

Onder zonnige omstandigheden kon een begin worden gemaakt met de derde voetbalavond in Oudwoude. Het was op de woensdag de beurt aan de E1 en de D1-pupillen. De spits werd afgebeten door de E1 pupillen van Anjum en Friese Boys. In deze wedstrijd lieten de Anjummers goed voetbal zien en de 3-0 uitslag was ook niet verrassend. Op veld B moesten W.T.O.C. en Broekster Wâlden het tegen elkaar opnemen. In het begin leek het erop dat de rood-zwarten uit Damwâld de wedstrijd vrij gemakkelijk in haar voordeel zouden beslissen, want er werd een 0-2 voorsprong genomen. W.T.O.C. wist zich goed te herstellen en wisten de aansluitingstreffer te maken. Kansen over en weer, maar geen doelpunten (1-2)

In de tweede ronde was Broekster Wâlden duidelijk te sterk voor Anjum 6-0. De wedstrijd tussen W.T.O.C. en Friese Boys was veel spannender. Het bleef goed op en neer gaan en de score bleef in evenwicht (1-1)
Na twee wedstrijden was Broekster Wâlden de gedoodverfde favoriet voor de eindoverwinning. In haar laatste wedstrijd tegen Friese Boys was het team van coach Freerk Haisma wederom veel te sterk. Friese Boys werd nu aan de zegekar gebonden (6-1). Op het B-veld was het veel spannender. W.T.O.C. en Anjum stonden tegenover elkaar. Deze teams waren aan elkaar gewaagd, hoewel het team van coach Germ Kempenaar en Steve Robertson de betere kansen kreeg. De Anjummers wisten doelman Tjeerd Annema niet te passeren. De thuisclub wisten twee doelpunten te maken en wonnen deze laatste wedstrijd met 0-2.

Bij de D-1 pupillen waren naast de organiserende vereniging aanwezig Anjum, Broekster Wâlden en Friese Boys. Dit laatstgenoemde team zorgde direct voor een verrassing, want de wedstrijd tegen Broekster Wâlden wist men met 0-1 winnend af te sluiten. Anjum en W.T.O.C. waren aan elkaar gewaagd. Toch wisten de manschappen van coach Brandt Schaap deze openingswedstrijd te winnen (2-0).

Ook in de tweede ronde bij de D1-pupillen waren de beide wedstrijden enorm spannend. Friese Boys was iets sterker dan W.T.O.C. (0-2). De strijd tussen Broekster Wâlden en Anjum was nog spannende. In het laatste gedeelte van deze wedstrijd viel de beslissing in het voordeel van Anjum (0-1)

Door deze uitslagen viel er een ware finale te noteren. Op het hoofdveld stonden de D1 van Anjum en Friese Boys tegenover elkaar. De spelers van coach Melle Boersma hebben een uitstekende doelman in haar gelederen. Anjum kreeg de betere kansen, maar steeds was dar die dekselse doelman. Het leek uit te draaien op het nemen van strafschoppen, maar Jan Tijtsma dacht hier anders over en verschalkte de doelman met nog exact twee minuten op de klok. Dit gaven de Anjummers niet meer uit handen. Op het B-veld de strijd om plaats 3 en 4. Broekster Wâlden waren iets doeltreffender en wonnen dan ook met 1-3 van het team van coach Erik Jan Dijkstra en Jitze Keizer. Ondanks het feit dat alle wedstrijden werden verloren kijkt men toch met een goed gevoel terug op het jeugdvoetbaltoernooi.

De Eindstanden:

E1 – pupillen                                                             D1-pupillen
1. v.v. Broekster Wâlden       9 ptn (14-2)                1. v.v. Anjum                          9 ptn    (4-0)
2. v.v. W.T.O.C.                   4 ptn (4-3)                  2. v.v. Friese Boys                  6 ptn    (3-1)
3. v.v. Anjum                         3 ptn (3-8)                  3. v.v. Broekster Wâlden        3 ptn    (3-3)
4. v.v. Friese Boys                 1 ptn (2-10)                4. v.v. W.T.O.C.                    0 ptn    (1-7)

Jeugdvoetbaltoernooi 24 mei 2011 foto's

Doelpuntenregen tijdens tweede avond jeugdvoetbaltoernooi

Op de tweede avond van het Jeugdvoetbaltoernooi van de voetbalvereniging W.T.O.C. was het de beurt aan de E2- en de E3Meisjes-pupillen. Op het hoofdveld stonden de teams van Broekster Wâlden E2 en Anjum E2 tegenover elkaar. Het verschil was duidelijk zichtbaar. Broekster Wâlden was echt drie maten te groot voor haar leeftijdsgenoten uit Anjum. De schade bleef “beperkt” (4-0). Op het B-veld kwamen Buitenpost E6 en W.T.O.C. E2 elkaar tegen. Hadden de manschappen van Ben Kok en Roel Prins zaterdag tegen de E5 van Buitenpost kansloos verloren, vandaag was men aardig aan elkaar gewaagd. Een prachtige wedstrijd en een minimaal verschil in het voordeel van de gastheren (0-1). In de tweede ronde moest W.T.O.C. duidelijk het onderspit delven tegen het fysiek sterke Broekster Wâlden. De soloactie van Jan Kok was iedereen wel opgevallen. Zijn doelpunt was niet voldoende. Uitslag 7-1 in het voordeel van de mannen uit Damwâld. Buitenpost E6 en Anjum waren aan elkaar gewaagd. Anjum herstelde zich goed en wist deze wedstrijd te winnen met 0-1.

Broekster Wâlden liet ook in haar laatste wedstrijd er geen gras over groeien. Met een 7-0 overwinning werd ook Buitenpost E6 aan de zegekar gebonden. Op het B-veld was het een stuk spannender bij de wedstrijd W.T.O.C. tegen Anjum. Het team van Anjum leek de winst binnen te halen, want men kwam op een 1-0 voorsprong. Toch knokten de W.T.O.C.ers zich terug in de wedstrijd en wist de gelijkmaker te produceren. Dit was tevens de eindstand. Niet voldoende voor de gastheren om het hoogst haalbare binnen te halen namelijk de 2e stek.

Bij de Meisjes E-pupillen moesten de meiden van Friese Boys verstek laten gaan. Door competitieverplichtingen en schoolactiviteiten lukte het niet om een meisjes team naar Oudwoude te krijgen. Gelukkig voor de organisatie was coach Hielke de Graaf genegen om met de F2 pupillen de plaats in te nemen. Het verschil was alleen dat het hier gaat om een jongens team, maar wel één of enkele jaren jongen. De meiden van Drachtster Boys en W.T.O.C. reageerden sportief en durfden de strijd aan te gaan met de jongens.

Drachtster Boys was de eerste tegenstander van Friese Boys. De jongens uit Kollumerzwaag waren duidelijk sterker (0-3). De meiden van W.T.O.C. 1 en 2 hielden elkaar mooi in evenwicht 1-1. De teams waren goed verdeeld door de beide coaches van de meiden Geert en Elisabeth Kempenaar.

In de tweede ronde bij de E3M was de strijd tussen Friese Boys en W.T.O.C. 1 uitermate spannend. Na 20 minuten speeltijd was de stand in 1-0 in het voordeel van de rood/witten. De wedstrijd tussen Drachtster Boys en  W.T.O.C. kende een 0-0 eindstand.

De burenstrijd tussen Friese Boys en W.T.O.C. 2 was uitermate spannend. Het waren toch weer de jongens die over de langste adem beschikten 2-1. De meiden van Drachtster Boys en W.T.O.C. 1 speelden bij vlagen goed voetbal. De beide keepers hielden hun hoofd koel en het doel bleef bijna schoon. W.T.O.C. 1 wist tot scoren te komen en met het minimale verschil van één doelpunt wonnen de geel/blauwen (1-0).

Na afloop kregen de trainers, leiders en de ouders een enorm applaus van de kinderen, omdat zij ervoor hadden gezorgd dat de jeugd kon voetballen. Voor alle teams een beker en daarnaast bruikbare voetbalartikelen. Daarnaast krijgen alle jeugdvoetballers en haar begeleiding een prachtige teamfoto thuis gestuurd.

Achter de schermen kregen de heren scheidsrechters, evenals gisterenavond, een aardigheidje aangeboden als blijk van waardering voor de inzet.

De Eindstanden:

E2 – pupillen                                                             E3M-pupillen:
1. v.v.Broek Wâlden E2        9 ptn (18-1)                1. v.v. Friese Boys F2                        9 ptn    (6-0)
2. v.v. Anjum E2                    4 ptn (2-5)                  2. v.v. W.T.O.C. 1                  4 ptn    (2-2)
3. v.v. W.T.O.C. E2               4 ptn (2-8)                  3. v.v. W.T.O.C. 2                  2 ptn    (2-3)
4. v.v. Buitenpost E6             0 ptn (0-9)                  4. v.v. Dracht.Boys                1 ptn    (0-4)

 

Jeugdvoetbaltoernooien bij WTOC van start
23 mei 2011: Toernooi Mp's en F pupillen  foto's


Maandagavond is het 2e Jeugdvoetbaltoernooi van W.T.O.C. van start gegaan. Door de organisatorische kwaliteiten en de goede contacten is het wedstrijdsecretaris Johannes Annema gelukt om alle leeftijdscategorieën vast te leggen om deze week te schitteren op sportpark “de Wygeast”.
Op deze eerste speelavond kwamen in actie de Mini- en de F- pupillen. Onder prachtige voetbalomstandigheden kon om 18.30 uur voor de eerste keer worden afgetrapt. Hiervoor waren alle teams op de foto gezet. Als herinnering krijgen de spelers en de begeleiding allemaal een prachtige teamfoto.

De MP’s van Anjum en Buitenpost kwamen in actie op het hoofdveld. Het team van Buitenpost was fysiek iets sterker en dit resulteerde in een 0-2 overwinning. Op het B-veld de strijd tussen de MP -teams van W.T.O.C. en Zwaagwesteinde. De winst in deze wedstrijd was voor W.T.O.C. (1-0).
In de 2e speelronde bij de MP’s waren er twee gelijke spelen. Buitenpost en W.T.O.C. waren gelijkwaardig 2-2. Zwaagwesteinde en Anjum waren ook aan elkaar gewaagd 1-1.
In de laatste wedstrijd tussen Buitenpost en Zwaagwesteinde bleef lange tijd de brilstand op het scorebord. Toch moest de kleine doelman van Zwaagwesteinde één keer de bal uit het net halen. 1-0 winst voor Buitenpost. W.T.O.C. en Anjum hielden elkaar wel in evenwicht 0-0.

Bij de F-pupillen ging de eerste wedstrijd op het hoofdveld tussen de teams van Anjum en Buitenpost. De Blauwkes waren duidelijk sterker dan haar leeftijdsgenoten uit Anjum (0-5). W.T.O.C. F en Friese Boys wisten beide niet tot scoren te komen (0-0).

In de tweede ronde waren de verschillen duidelijk groter. Buitenpost  was sterker dan W.T.O.C. 3-0. De spelers van Friese Boys wisten liefst 7 keer het net te vinden tegen Anjum (7-0). Op het hoofdveld inde laatste wedstrijd de ontknoping bij de F-pupillen. Buitenpost en Friese Boys maakten er een mooie wedstrijd van. Goed voetbal en razend spannend. De rood/witten uit Kollumerzwaag o.l.v. coach Hielke de Graaf wisten op het juiste moment toe te slaan. Eindstand 1-0 in het voordeel van Friese Boys. W.T.O.C. en Anjum waren aan elkaar gewaagd en de 2-2 eindstand was de juiste afspiegeling. 

De prijsuitreiking werd direct na afloop gedaan. Voor alle teams een prachtige beker en enkele voetbalbenodigdheden in de vorm van drinkflessen, waterzakken en prachtige wedstrijd- en trainingsballen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Club van 100 en Administratiekantoor Hoeksema uit Grootegast.

De Eindstanden:

Mini – pupillen                                                          F-pupillen:
1. v.v. Buitenpost       7 ptn (5-2)                              1. v.v. Friese Boys                 7 ptn    (8-0)
2. v.v. W.T.O.C.         5 ptn (3-2)                              2. v.v. Buitenpost                   6 ptn    (8-1)
3. v.v. Anjum              2 ptn (1-3)                              3. v.v. W.T.O.C.                    2 ptn    (2-5)
4. v.v. Zw.einde         1 ptn (1-3)                              4. v.v. Anjum                         1 ptn  (2-14)

 

Bestuur voetbalvereniging W.T.O.C.


WTOC organiseert voor de vierde maal kampioenschap voor meisjes

1e Meisjesteam  Prins Bernardschool beste voetbalsters van Kollumerland c.a.

OUDWOUDE.  Voetbalvereniging WTOC uit Oudwoude organiseerde afgelopen woensdagmiddag al weer voor de vierde maal het kampioenschap meisjesvoetbal voor bassischoolleerlingen van de gemeente Kollumrland c.a. Dit om meisjes kennis te laten maken met de snelst groeiende damessport in ons land op dit moment. In samenwerking met de Promotiecommissie WTOC organiseerde initiatiefnemer  Gooi Steenstra  deze middag weer het toernooi. Daarnaast ontvingen zij de steun van een aantal bereidwillige en goede scheidsrechters en dames van de 1e en 2 selectie van WTOC. Ook was de EHBO aanwezig. De EHBO die in de eerste wedstrijd al moest aantreden toen Hinke v.d. Veen ongelukkig ten val kwam en haar pols/arm brak en naar het ziekenhuis moest. Heel sneu voor Hinke die wij heel veel strekte en beterschap toewensen. Nadat Gooi Steenstra de scholen had benaderd gaven zich spontaan tien teams op. Aanwezig waren deze middag :
De Bining(Triemen); De Tarissing(Oudwoude)Prins Bernardschool(Kollum) met 2 teams; Julianaschool(Kollum) 2 teams; Stapstien(Kollumerzwaag) 3 teams;Casimirschool(Kollum).
Deze teams streden in 2 poules tegen elkaar, waarvan de winnaars elkaar later op de middag in de finale zouden treffen. Het verschil in kwaliteit was hier en daar wel te zien. Zeker de meisjes die in competitieverband spelen vielen op.  Vooral het 1e team van de Prins Bernardschool en de Casimirschool waren uitstekend op dreef deze middag en nestelden zich in de finale.

De Casimirschool bleef in de poule zelfs ongeslagen. Toch lukte het de Casimirschool niet om kampioen te worden. De eindstrijd werd n.l. uiteindelijk verdiend gewonnen door de Prins Bernardschool uit Kollum met 1-0. De plek om plaats drie werd gewonnen door het 3e team van de De Stapstien uit Kollumerzwaag. Zij speelden wel 0-0 tegen het 2e team van de Stapstien maar hun doelsaldo uit de poule was beter. Vijfde  werd de Bining; zesde het 1e team van De Stapstien; zevende De Tarissing; 8e het 2e team van de Prins Bernardschool terwijl de negende en tiende plek naar het 1e en 2e team van de Julianaschool ging. Geen van de teams ging met lege handen naar huis. Uit handen van Gooi Steenstra kregen alle ploegen een fraaie beker uitgereikt.

Opvallend was ook dat er deze middag veel ouders aanwezig waren om hun dochters aan te moedigen. Het enthousiasme straalde dan ook van de meisjes af. Er werd met veel plezier en inzet gestreden.  Gooi Steenstra was dan ook een zeer tevreden man en gaat hier zeker mee door.

De eindstand:
1e   Prins Bernardschool (kollum) 1e team
2e   Casimirschool(kollum)
3 De Stapstien(Kollumerzwaag) 3e team
4e   De Stapstien (Kollumerzwaag) 2e team
5e   De Bining(Triemen)
6 De Stapstien(Kollumerzwaag) 1e team
7e   De Tarissing(Oudwoude)
8e   Prins Bernardschool(Kollum) 2e team
9 Julianaschool(Kollum) 1e team
10e Julianaschool(Kollum)2e team

Foto's Feestje Dames 2 op 14 mei 2011 foto's
Zaterdag werden een aantal personen in het zonnetje gezet.
Leider Sipke, Sanne, Miranda, Froukje van der Velde stoppen aan het einde van dit seizoen.
Heine en Froukje, Piebe Jan, Mettie, Geoffrie werden bedankt voor alles wat ze voor de dames gedaan hebben dit seizoen.
Zie verder de foto's

Afscheid Bauke Krol, Bas en Matthijs  foto's
 

Zaterdag speelde WTOC 2 de laatste competitiewedstrijd tegen ’t Fean 58. De tweede selectie was niet meer in gevaar voor degradatie en kon dus vrijuit voetballen.
Bas kon de laatste wedstrijd nog een helft  meespelen na een schorsing, en Matthijs de Vries zou ondanks zijn blessure nog de laatste minuten meedoen.
De jongens begonnen goed en verdienden in de eerste minuten een strafschop die verzilverd werd door Piebe Germ Pompstra. WTOC had het betere spel maar het bleef bij 1-0 in de rust. Na de rust kwam Bas de gelederen versterken. Er werd toen nog gescoord door Henk de Vries Chris Faber en Calvin Moore.Matthijs speelde de laatste 20 minuten nog mee. In de laatste minuut scoorde Bas nog maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd i.v.m. buitenspel.

Afscheid:
Na het laatste fluitsignaal  nam John Hofte het woord en sprak de afscheid nemende spelers en leider toe.
Bas van der Leij verlaat WTOC, gaat naar BCV zondags. Matthijs de Vries moet stoppen vanwege een knieblessure.
Bauke Krol stopt als leider van WTOC 2 na 11 jarige trouwe dienst!
De heren kregen bloemen en werden bedankt voor hun inzet.


Op de foto v.l.n.r.: Matthijs de Vries, Bauke Krol en Bas van der Leij
 

Uitslagen penaltyschieten van 12 mei 2011    foto's

Mp      Ryken Zijlstra
F1       Wander Vietmeijer
E1       Jan Kempenaar
E2       Jan Kok
E3       Rixt Kooistra
D1       Timen de Vries
C1       Aant Keizer
B1       Jaap de Bruin
Da       Jitske Veenstra
Sen.     Willem MerkusBen jij een senioren speler of fan van W.T.O.C. en speel je graag poker?
Kijk dan eens in een van de pokerrooms op het internet en waag het eens online.

 

Poiesz Jeugdsponsor Gala 2011

Vrijdagavond 15 april is er in het WTC Expo het jeugdsponsorgala gehouden. Op deze avond is de cheque uitgedeeld die we verdiend hebben met de muntenactie bij de Poiesz. Daarnaast hebben de populaire artiesten MONIQUE SMIT, NICK EN SIMON, en de GEBROEDERS KO tussentijds spetterende optredens verzorgd.
En nu de opbrengst:  maar liefst 1203 euro !!
We willen als Jeugdbestuur iedereen hartelijk bedanken, die zijn steentje (munt) hier toe heeft bijgedragen. Geweldig!! Het Jeugdbestu
ur zal er een goede bestemming aan geven.

De volgende jeugdleden waren uitgeloot om er bij aanwezig te zijn:
Baukje de Vries, Baukje Zijlstra, Doetie Zijlstra, Lemke Dijkstra, Bente Meyer, Gera Visser en Wietske Smeding namens het Jeugdbestuur.

Nieuwe tassen voor beide damesteams van WTOC

Sponsor Administratiekantoor Hoeksema uit Grootegast
Op de foto: links dhr. Sjoerd Tamsma en rechts dhr.Geert van der Veen

WTOC Dames 1

 

WTOC Dames 2
 

Inschrijven kan nu via www.veerkr88.nl
5e sessie Voetbalschool Veerkr88 gaat 25 maart a.s. van start

Voetbalschool Veerkr88 is opgericht om op een onderscheidende manier een aanvulling te zijn op de wekelijkse trainingen bij de eigen clubs. Op die manier hopen we jeugdspelers van 5 t/m 18 jaar een extra prikkel te geven. 10 gerenommeerde regionale trainers, o.a. Martin Brandsma en Wietse van der Veen, hebben zich daarom verbonden aan de voetbalschool. De trainingsgroepen zijn niet groter dan 10 personen en worden per onderdeel begeleid door twee trainers. Hierdoor is er ook tijd voor individuele begeleiding.

Daarom biedt Voetbalschool Veerkr88 de jeugd 10 trainingslessen en een extra activiteit. Iedere trainingsles zal 75 minuten duren. Tijdens elke training krijgt een jeugdspeler op zijn niveau 5 verschillende onderdelen oefenstof aangeboden. Deze onderdelen zijn: 1-dribbelen, drijven, passen en trappen 2–techniek 3-loop- en coördinatie 4–scoren en 5–partijspelen. Ook heeft de voetbalschool specifieke keeperstrainingen.

Uitgangspunten bij de trainingen is plezier en beleving. Dit is, naar onze mening, de basis van de ontwikkeling van een jeugdspeler. Daarnaast vinden wij de motivatie van de jeugdspeler belangrijker dan de mate van talent. Opgave is voor iedere gemotiveerde jeugdspeler dan ook mogelijk via onze website www.veerkr88.nl. Na opgave ontvang je, via de mail, een bevestiging van je inschrijving. Ook voor meer informatie zoals de betekenis/inhoud van de vakken, het kostenplaatje, enz kun je terecht op op: www.veerkr88.nl. De start van de 5e sessie is vrijdag 25 maart a.s. op de voetbalvelden van v.v. Opende.

 

Ons lid Ilse Marije de Boer van WTOC 3M op Sc Heerenveen TV
Klik op onderstaande de link Waar Ilse Marije de schaar leert van Roy Beerens van SC Heerenveen.

http://www.sc-heerenveen.nl/pageid=1123/webtvid=1293/Aflevering_5%2525253A_De_truc_van_Roy_Beerens..html

WTOC MP 1 kampioen bij FVVK 2011  foto's van het kampioenschap
Voor het eerst in de historie van het FVVK Lauwersland Zaalvoetbaltoernooi was er dit winterseizoen een minipupillentoernooi. Na de laatste veldoefenwedstrijd tussen de minipupillen van Friese Boys en de Lauwers werd het idee geopperd om ook wat samen in de zaal te gaan doen.ook WTOC bleek een minipupillenteam te hebben en zo werd er door Friese Boys een leuk toernooi opgezet van drie wedstrijddagen met 4 deelnemende teams. Na overleg met het FVVK bestuur werd ook Restaurant Lauwersland in Oudwoude de sponsor en werd het MP-toernooi opgenomen in het FVVK. Winnaar werd het team van WTOC MP1.

 

Bowlen met de B en C junioren
Het jeugdbestuur heeft voor de B en C junioren een zeer geslaagde bowlingavond georganiseerd in Oostrum
voor foto's klik hier

Bomen kappen op trainingsveld van WTOC


Herfstkampioenen bij WTOC

Afgelopen zaterdag 15 januari 2011 heeft er nog een verlaat kampioensfeest plaatsgevonden. De C-junioren en de E1-pupillen zijn alsnog kampioen geworden. Door de vroege inval van de winter kon de competitie niet uitgespeeld worden. Op dat moment stonden beide teams op de eerste plaats en zijn door de KNVB verkozen als de herfstkampioenen. Na eerst van een bakje patat en drinken genoten te hebben kregen de spelers van het jeugdbestuur een mooi medaille aangeboden en voor de leiders was er een prachtig bos bloemen Daarna zijn de groepsfoto's gemaakt:


 

Op de foto WTOC C1: Achter vlnr: Matthijs de Vries(Leider/Trainer), Hart Bastiaan Pijnacker, Douwe Starkenburg, Mark Cnossen, Gerlof de Bruin, Sybren Bosma, Jan Siebrant Visser, Auke Kamstra, Daniel Bakker

Voor: vlnr: Hubert van der Rijdt, Wietze Hoekstra, Riemer Durk Bijlstra, Hylke Elzinga, Nyckle Smeding en Aant Keizer

Afwezig op foto: Seije Kamstra(Leider), Nanne de Vries en Germ Jan Hoekstra

WTOC C1 is in de najaarscompetitie van de KNVB kampioen geworden!
Dit gebeurde in een mooie en spannende competitie waar het tussen VVT, V en V '68 en WTOC ging.
Na een gelijk spel tegen VVT(3-3) en een overwinning op V en V '68(4-1) had WTOC op het eind van de competitie de meeste punten behaald. En was dus de terechte kampioen. De jongens hebben een goeie prestatie verricht! GROTE KLASSE!!

Op de foto WTOC E1: Achter v.l.n.r.: Steve Robertson(leider), Tjeerd Annema, Wouter Andringa, Remco Brouwer, Jarno Ros, Jan Kempenaar, Germ Kempenaar(leider).
Voor v.l.n.r.: Kris Robertson, Hart Thomas de Haan, Syds van der Veen.

Met veel strijd, techniek/tactiek (onze wedstrijdsecretaris) en inzet zijn we, bijna ongeslagen, Kampioen 2010.
Van harte gefeliciteerd met dit succes op naar de volgende titel.

Merchandising:

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\2010_10_29\IMG.jpg

 


Prijzen:
Truien en regenjacks:                20 euro
Voetbaltassen groot:                 25 euro
Voetbaltassen klein:                  20 euro
Rugzak :                                  15 euro
Polo:                                       12,50 euro
Handdoeken:                           12,50 euro
Trainingspak:                           35 euro

Misschien een idee voor Sinterklaas?

Heb je of heeft Sinterklaas belangstelling hiervoor, neem dan even contact op met Wietske Smeding ( tel: 0511-453599) of Jan Bart de Bruin of andere jeugdbestuursleden.

Nieuwe trainingspakken en ballen voor W.T.O.C.

Afgelopen zaterdag 9 oktober, werden de trainingspakken uitgereikt aan de A en B selectie van W.T.O.C.
Deze trainingspakken, zijn aangeboden door onze sponsorgroep, waar wij als vereniging erg dankbaar voor zijn.

De sponsoren zijn: 
PIETER WIJBENGA Veehandel Oudwoude
STARKENBURG Starko Kollum
HOEKSTRA Installatie Oudwoude
TIMERSMA Houthandel Oudwude
ADEMA Bouwbedrijf Westergeest
VAN  DER HAAK - BIJLSTRA, Bouwbedrijf Westergeest,
DE VRIES Afbouw Oudwoude,
Restaurant  LAUWERSLAND Kollum/Oudwoude,
CLUB VAN HONDERD.

Pieter Meerstra heeft 3 ballen aangeboden aan de selectie.

Deze sponsoren werden zaterdagmiddag door de club uitgenodigd om op het sportveld aanwezig te zijn bij de uitreiking, om ook op deze wijze onze dank uit te kunnen spreken.
We kunnen er weer jaren tegenaan  en staan er weer netjes op!
 

Het bestuur van W.T.O.C.


Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\WTOC-VIOD op 9 okt 2010\P1260190.JPG

WTOC 1 (9 oktober 2010)
Op de foto achter v.l.n.r.: Wessel van der Ploeg ( voorzitter), Richard van Brummelen ( sponsor), Anco Starkenburg ( sponsor), Piet Meerstra ( grensrechter), Berend Jan Prins, Jitze Keizer, Lars Merkus, Erik Jan Dijkstra, Janneke Zoethout( verzorgster), Meine Kempenaar( keepertrainer), Dirk Planting ( leider), Martin Brandsma( hoofdtrainer)
Midden v.l.n.r.: Jan Bijlstra( sponsor), Oebele Bijlstra( sponsor), Heine de Bruin, Taeke van der Ploeg, Gosse Tjalsma, Goffe de Boer, Taede van der Ploeg, Alle Hoekstra
( sponsor), Hein Adema(sponsor)
Voor v.l.n.r.: Jaap de Bruin, Siede Sipke Kempenaar, Tedo de Bruin, Jacob Bijlstra, Sipke Bijlstra, Foeke Durk Dijkstra, Geoffrie Hoiting, Jilles Bosma, Tjeerd van der Land
Jacob Jan Bijlstra

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\WTOC-VIOD op 9 okt 2010\P1260201.JPG

WTOC 2 ( 9 oktober)
Achter v.l.n.r.: Wessel van der Ploeg ( voorzitter), Richard van Brummelen (sponsor), Anco Starkenburg( sponsor), Wybe Jan van der Schaaf, Henk de Vries,
Tjeerd Prins, Pieter Johan Wijbenga, Jaap Adema, Chris Faber, Bas van der Leij, Bauke Krol( leider), John Hofte( trainer)
Midden v.l.n.r.: Jan Bijlstra( sponsor), Oebele Bijlstra( sponsor), Piebe Germ Pompstra, Sipke Bijlstra, Matthijs de Vries, Geffrie Hoiting, Klaas Lieuwes, Alle Hoekstra( sponsor), Hein Adema( sponsor, grensrechter)
Voor v.l.n.r: Jacob Bijlstra, Marten Schotanus, Bert Bosgraaf

Ledenvergadering 4 oktober 2010
Maandagavond heeft de ledenvergadering plaatsgevonden in de kantine van WTOC. Op deze avond nam Sytske Krol afscheid van het bestuur
na 10 jaar lang de functie van wedstrijdsecretaresse te hebben vervuld.
Door voorzitter Wessel van der Ploeg werd Sytske hartelijk bedankt voor de vele werkzaamheden door haar verricht. Als blijk van waardering ontving zij  van het bestuur een prachtige herinnering en een bos bloemen. Anna Seaske Postma uit de Triemen neemt het wedstrijdsecretariaat voor  de senioren op zich.

 

 

 

Jantsje Wiersma ontving een prachtig bos bloemen uit handen van de voorzitter
als blijk van waardering voor de door haar verrichte werkzaamheden aan de website.

De nieuwe coachjassen zijn er, deze zijn voor de begeleiders van de senioren,

Trainers, Leiders, verzorgsters en Grensrechters. (Dames En Heren)

 
De jassen die jullie nu hebben, en eigendom zijn van de club,
moeten gewassen en in goede staat worden ingeleverd
Dit kan volgende week, maandag, dinsdag en woensdagavond.
Tegen inlevering van je "oude'' jas krijg je de nieuwe.

Deze jassen zullen dan naar de jeugdbegeleiders gaan.
Zodat al ons kader er weer prima bij loopt.
Een visitekaartje van onze club, dus wees er zuinig op.

Het Bestuur W.T.O.C.

Hoofdveld:
Er is afgelopen week contact geweest met KNVB en Gemeente Koll.land.
We hebben tot 1 oktober toestemming om met ons eerste elftal op het B veld te spelen.
Mits we voldoen aan een aantal eisen van de KNVB.
De gemeente zorgt voor een afrastering om het B veld en plaatsen de doelen.
Binne Katsma, die iedere week het kalken van de velden verzorgt, is al in actie geweest.
 
De kantine is klaar, en kan zaterdag weer open, dus niets staat ons een thuis wedstrijd in de weg.
 
Zaterdag dus thuis WTOC 1 - Grootegast 1  14.30 uur.
en vooraf nog een aantal jeugdwedstrijden.
 

Onderhoud velden W.T.O.C een drama !!

Afgelopen seizoen, gingen de wedstrijden op het hoofdveld vaak niet door.
Na overleg met de gemeente, hebben zij opdracht gegeven om het veld te verbeteren.
Hiervoor moest er een strook van 16 x 40 meter afgegraven worden en zodanig aanpakken, dat het regenwater er het komende seizoen niet op zou blijven staan.
Na de werkzaamheden begin juli te hebben afgerond, ontstond er een hoogte verschil.
Er was een verschil ontstaan van ruim 10 centimeter met de rest van het veld.
Dit was voor ons onacceptabel, de gemeente had dit zelf ook al geconstateerd.
Dit bleek nadat we contact zochten met de verantwoordelijke, maar er kon niets aan gedaan worden, i.v.m. tijdsgebrek, eind augustus begint het voetballen weer.
Toch is er opnieuw naar gekeken, en is besloten om veel te laat, er alsnog wat aan te gaan doen, dit is afgelopen woensdag 28 juli gebeurd, door de gemeente.

Op de foto`s kunnen jullie zien hoe de situatie op dit moment is (vrijdagmiddag 30 juli).
Ik heb contact gehad met de KNVB-Noord, omdat de gemeente aangaf dat we voor de derde week van september niet op het hoofdveld kunnen voetballen.
Ook het B-Veld is afgelopen woensdag nog behandeld, ik hoop dat dit over een week of 3, bespeelbaar is. We kunnen er niet veel aan doen, we hopen op een voor het veld goed weertype, zodat het wat mee zal vallen, en het gras kan groeien daar waar nodig.
 

Wessel van der Ploeg

Ballonvaarten juli 2010

Op vrijdag 9 juli zijn vanaf het B-veld (het hoofdveld moest worden gespaard) vier reusachtige luchtballonnen opgestegen. Voor de deelnemers een droom die werkelijkheid is geworden en waarover nog heel lang, in positieve zin, zal worden gepraat. Voor het in grote getallen opgekomen publiek een prachtig gezicht. Ook na het oplaten van de enorme grote luchtballonnen was het zeer gezellig op sportpark “de Wygeast”. De muzikale omlijsting was in handen van “Grutte Geart”. De organisatie van dit Ballonfestijn was in handen van de Promotiecommissie W.T.O.C. Iedereen kan met een heel goed gevoel terugkijken op een geslaagd evenement.

Het bestuur van de Promotiecommissie W.T.O.C. wil iedereen bedanken die mee heeft gewerkt voor het doen slagen van het Ballonfestijn 2010.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Dries toernooi in OudwoudeEen zeer geslaagd Dries toernooi, onder zeer moeilijke weersomstandigheden.
Bij een temperatuur van tegen de 30 graden, moesten er 5 wedstrijden gespeeld worden.
Iedere wedstrijd duurde 20 minuten, maar dat was lang zat, onder deze tempraturen.
Het toernooi ging om 10.00 uur van start en liep tot 15.00, daarna was de winnaar bekend.
Buitenpost was de ploeg die het beste uit de bus kwam, en behaalden 9 punten.
Op een iets minder doelsaldo werd W.T.O.C tweede met ook 9 punten.
W.T.O.C speelde 3 x gelijk en won er 2 met 1 - 0, dus geen doelpunt tegen.
Zwaagwesteinde werd derde met 8 punten, en Ternaard vierde met 7 punten.
Op de vijfde plaats eindigde VIOD zij behaalden 4 punten.
En Kollum dat maar 2 punten haalde werd laatste op dit toernooi.
Daarna was er live muziek deze werd verzorgd door Arjen.
Een zeer geslaagd Dries toernooi, en ik wil iedereen, deelnemers en organisatie bedanken.

Wessel van der Ploeg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg                                     

Toernooi 4 van 3 juni 2010  foto's

4e avond 1e Jeugdvoetbaltoernooi ook goed geslaagd

Op de laatste avond van het 1e Jeugdvoetbaltoernooi kwamen de C- en B-junioren naar sportpark “de Wygeast. Weer waren de weersomstandigheden uitstekend. De Anjummer C-junioren stonden in haar eerste wedstrijd tegenover Broekster Wâlden. Door het dorpsfeest in Broeksterwoude was het niet mogelijk om op volle oorlogssterkte naar Oudwoude te komen, maar er verscheen een goed team binnen de witte krijtlijnen. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar Anjum wist één keer toe te slaan en trok aan het langste eind. Friese Boys C-1 had geen kind aan W.T.O.C. 4-0. De thuisclub moest op het allerlaatste moment nog enkele telefoontjes plegen om voldoende spelers te krijgen. Enkele meisjes werden op de avond aan dit team toegevoegd.

Ook in haar tweede wedstrijd kon het team o.l.v. Jilles Bosma en Jitze Keizer het niet bolwerken. Anjum C-1 was veel sterker en won verdiend met 1-4. Op het zeer slecht bespeelbare B-veld maakten Broekster Wâlden en Friese Boys er een spannende wedstrijd van. Beide teams wisten één keer het net te vinden 1-1. Na twee speelronden had Anjum de beste papieren. Tegenstander in de laatste wedstrijd Friese Boys, dat door het gelijke spel tegen de Broekster Wâlden maar één opdracht mee had gekregen, namelijk winnen. Dat werd duidelijk, want de Anjummers van trainer Tsjitger Wiersma werden helemaal overlopen en gingen met een 4-0 nederlaag van het veld. Friese Boys werd hiermee winnaar van het toernooi. Broekster Wâlden en W.T.O.C. waren aan elkaar gewaagd en maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Helaas voor de neutrale toeschouwers bleef de brilstand op het scorebord staan.

De B-junioren van Broekster Wâlden waren wel op volle oorlogssterkte naar Oudwoude gekomen en waren op papier ook de gedoodverfde favoriet voor de eindoverwinning. De eerste tegenstander was Anjum B-1. Het eerste gedeelte van de wedstrijd waren “de Broeksters” duidelijk sterker en scoorde twee keer. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam Anjum beter in haar spel en hadden voldoende mogelijkheden om de stand in evenwicht te trekken. Dit lukte niet, zodat een 2-0 eindstand op het papier kon worden gezet. Rijperkerk B-1 en W.T.O.C. B-1 hadden het vizier niet op scherp. Volop mogelijkheden, maar de 0-0 bleef lange tijd op scorebord. Twee minuten voor het centrale eindsignaal liet de spits van Rijperkerk keeper Jelle Geert Pompstra kansloos 1-0.

In de tweede speelronde waren er twee gelijke eindstanden te noteren. W.T.O.C. en Anjum speelden op het hoofdveld en kwamen beide één keer tot scoren. Dezelfde stand kwam in de boeken bij de wedstrijd Broekster Wâlden tegen Rijperkerk. De Broeksters dachten de wedstrijd te hebben gewonnen, maar na een zeer intensief overleg bij de wedstrijdleiding kwam er een 1-1 eindstand op papier. Ondanks het feit dat de vrije trap, welke in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was toegekend, op uitstekende wijze werd genomen. Dit doelpunt viel na het centrale eindsignaal. De beslissing van de wedstrijdleiding werd zeer sportief ontvangen in het kamp van Broekster Wâlden.

De beslissing bij de B-junioren moest in de laatste speelronde vallen. Anjum had een pikstart tegen het team van Rijperkerk en nam een 0-2 voorsprong. De manschappen van coach Oane de Jong kwamen nog terug in de wedstrijd maar de gelijkmaker bleef uit. Eindstand 1-2.

Broekster Wâlden deed wel wat van haar werd verwacht, namelijk winnen van W.T.O.C. 2-0. Door deze overwinning mocht Broekster Wâlden zich laten huldigen als winnaar. Door de overwinning op Rijperkerk werden de Anjummers tweede, want het onderlinge resultaat was bepalend. Direct na het laatste eindsignaal werden de prijzen uitgereikt. Alle teams kregen een beker mee naar huis. Daarnaast voor alle teams een wedstrijd- en/of trainingsbal. Ook werden de verschillende vrijwilligers/sters, waaronder de heren scheidsrechters op ludieke wijze bedankt voor de inzet op deze avond.

W.T.O.C. kan terugzien op een zeer geslaagde eerste editie van het Jeugdvoetbaltoernooi.

De Eindstanden:

C-junioren                                                                  B-junioren:
1. v.v. Friese Boys       7 ptn (9-1)                              1. v.v. Broek.Wâlden   7 ptn    (5-1)
2. v.v. Anjum  6 ptn (5-5)                                           2. v.v. Anjum               4 ptn    (3-4)
3. v.v. Broek.Wâlden   2 ptn (1-2)                              3. v.v. Rijperkerk         4 ptn    (3-3)
4. v.v. W.T.O.C.         0 ptn (1-8)                              4. v.v. W.T.O.C.         1 ptn    (1-4)

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Toernooi 3 van 2 juni 2010

Spannende ontknoping bij Pupillen  foto's

Onder zonnige omstandigheden kon een begin worden gemaakt met de derde voetbalavond in Oudwoude. Het was op de woensdag de beurt aan de D-pupillen. De spits werd afgebeten door de D-1 pupillen van Anjum en De Lauwers. In het begin leek het erop dat de blauw-witten uit Warfstermolen de wedstrijd vrij gemakkelijk in haar voordeel zouden beslissen, want er werd een 0-2 voorsprong genomen. Anjum wist zich net op tijd te herstellen en wisten in een kort tijdbestek drie keer te scoren. Eindstand 3-2. Op het B-veld waren de teams van W.T.O.C. en Broekster Wâlden aardig aan elkaar gewaagd. Helaas voor de thuisclub moest doelman Hielke Elzinga de bal één keer uit het net halen. In de tweede ronde was De Lauwers duidelijk te sterk voor W.T.O.C. 4-0. De wedstrijd tussen Broekster Wâlden en Anjum was lang in evenwicht, maar “de Broeksters” trokken uiteindelijk aan het langste eind 1-0.

Na twee wedstrijden was Broekster Wâlden de gedoodverfde favoriet voor de eindoverwinning en had ook de beste papieren. De Lauwers wilde echter niet meewerken aan het “Broekster-feestje” en gooide alles in de strijd tijdens de laatste wedstrijd. De Lauwers kwam zelfs op een 0-1 voorsprong en was hard op weg naar een stunt. In de laatste minuten was de spanning te snijden, maar De Lauwers hield stand en won zeer verrassend met 0-1.

Op het B-veld scoorde Anjum erop los. Het leek erop dat de Anjummers op de hoogte waren van de ontwikkelingen op het hoofdveld. Vijf keer waren de spelers van coach Pope Bauke Holwerda doeltreffend. Helaas wist het team van coach Broer Vlasma deze avond geen doelpuntje mee te pikken. Eindstand 5-0.

Door deze ontwikkelingen in de laatste speelronde mocht Anjum zich laten huldigen als de nummer 1. De Lauwers kreeg bijna loon naar werken, maar kwam één doelpuntje te kort. Broekster Wâlden moest uiteindelijk met een derde plaats genoegen nemen. De rij werd gesloten door de D-2 van de thuisclub.

Bij de D-1 pupillen waren naast de organiserende vereniging aanwezig Anjum, Broekster Wâlden D-2 en de nieuwe formatie D-1 van Buitenpost. Anjum en Broekster Wâlden maakten in haar eerste wedstrijd een prachtige en spannende wedstrijd van. Het was uiteindelijk Broekster Wâlden die de langste adem had 3-2. Coach Alex v.d. Veen van Buitenpost had in de eerste wedstrijd zijn spelertjes al aardig te staan. W.T.O.C. werd met liefst 6-0 verslagen. Ook in de tweede wedstrijd moesten de spelers van coach Matthijs de Vries en leider Sije Kamstra diep in het zand bijten. Het Anjum o.l.v. het coachduo Wiebe Wessel Bos en Sietze Jansma was veel te sterk en won met 3-0. Broekster Wâlden en Buitenpost leken vooraf aardig aan elkaar gewaagd. In de wedstrijd werd dit bevestigd, maar ‘de Broeksters” waren doeltreffender en wonnen dan ook met 2-0.

In de laatste wedstrijd deed W.T.O.C. lang goed mee, maar moesten uiteindelijk een derde nederlaag slikken. Broekster Wâlden wist weer haar wedstrijd te winnen en scoorden dan ook het maximaal aantal wedstrijdpunten.

In de wedstrijd tussen Anjum en Buitenpost zagen de toeschouwers alles wat een voetbalwedstrijd nodig heeft. Spanning, strijd, veel doelpunten en op bepaalde momenten goed voetbal. Het leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de allerlaatste minuut wisten “de Blauwkes” de wedstrijd in haar voordeel te beslissen 3-4.

Direct na de laatste wedstrijden volgde de prijsuitreiking. Voor alle teams een beker en de wedstrijdbal voor de beide winnaars. Daarnaast kregen alle jeugdvoetballers een prachtige WK-Holland bal mee naar huis.

Achter de schermen kregen de heren scheidsrechters en de E.H.B.O., evenals de voorgaande avond, een aardigheidje aangeboden als blijk van waardering voor de inzet. 

De Eindstanden:        

D2 – pupillen                                                              D1-pupillen:
1. v.v. Anjum               6 ptn (8-3)                              1. v.v. Broek.Wâlden   9 ptn    (7-2)
2. v.v. De Lauwers      6 ptn (7-3)                              2. v.v. Buitenpost         6 ptn    (10-5)
3. v.v. Broek.Wâlden   6 ptn (2-1)                              3. v.v. Anjum               3 ptn    (8-7)
4. v.v. W.T.O.C.         0 ptn (0-10)                            4. v.v. W.T.O.C.         0 ptn    (0-11)

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Toernooi 2 van 1 juni 2010

V.v. Anjum en s.c. Twijzel winnaars bij de E-pupillen         foto's:  

Op de tweede avond van het Jeugdvoetbaltoernooi van de voetbalvereniging W.T.O.C. was het de beurt aan de E-pupillen. Onder prachtige weersomstandigheden kon exact om 18.30 uur het eerste fluitsignaal worden gegeven. Op het hoofdveld stonden de teams van s.c. Twijzel E-2 en Anjum E-2 tegenover elkaar. Ondanks het feit dat de teams aardig aan elkaar gewaagd waren, wist s.c. Twijzel met 2-0 te winnen. Op het B-veld kwamen De Lauwers E-2 en W.T.O.C. E-2. De E-2 van de thuisclub o.l.v. Geert Kempenaar en Elisabeth Kempenaar is na de winterstop een Meisjes-team. Ondanks het feit dat men bleef “knokken”, waren de meisjes niet opgewassen tegen De Lauwers (0-5).

In de tweede ronde moesten de meiden wederom het onderspit delven. Nu waren de jongens van s.c. Twijzel duidelijk te sterk (12-0). Op het B-veld was het een stuk spannender bij de wedstrijd De Lauwers tegen Anjum. Het team van De Lauwers had de langste adem en wist met 3-2 te winnen. In de derde ronde bleven de meiden van Geert en Elisabeth positief, maar een doelpuntje zat er deze avond niet in. De tegenstander wist het net wel te vinden. Eindstand 0-9. s.c. Twijzel ging door waar men de hele avond al mee bezig was, namelijk winnen. De Lauwers werd met 3-0 verslagen.

Bij de E-1 pupillen wisten W.T.O.C. en Anjum haar wedstrijden te winnen. Anjum was sterker dan Friese Boys en het team van coach Germ Kempenaar en Steve Robertson had een goede start tegen de E-1 van De Lauwers.

In de tweede ronde bij de E-1 was de strijd tussen Friese Boys en De Lauwers uitermate spannend. Na 20 minuten speeltijd was de stand in evenwicht (2-2). De wedstrijd tussen Anjum en W.T.O.C. op het B-veld kende een 3-0 eindstand in het voordeel van de blauw/witten uit Anjum.

De burenstrijd tussen W.T.O.C. en Friese Boys eindigde in 0-0. Zeker niet een bloedeloze, want er werd bij vlagen goed voetbal gespeeld. De beide keepers hielden hun hoofd koel en het doel schoon. De Anjum-brigade o.l.v. coach Gerrit Zijlstra liet er geen gras over groeien in haar laatste wedstrijd tegen De Lauwers (10-1).

Na afloop kregen de trainers, leiders en de ouders een enorm applaus van de kinderen, omdat zij ervoor hadden gezorgd dat de jeugd kon voetballen. Voor alle teams een beker en de wedstrijdbal voor de beide winnaars. Daarnaast kregen alle jeugdvoetballers een prachtige WK-Holland bal mee naar huis.

Achter de schermen kregen de heren scheidsrechters en de E.H.B.O., evenals gisterenavond, een aardigheidje aangeboden als blijk van waardering voor de inzet.

 De Eindstanden:

E2 – pupillen                                                               E1-pupillen:
1. s.c. Twijzel              9 ptn (17-0)                            1. v.v. Anjum               9 ptn    (16-2)
2. v.v. De Lauwers      6 ptn (8-5)                              2. v.v. W.T.O.C.         4 ptn    (2-3)
3. v.v. Anjum               3 ptn (8-5)                              3. v.v. Friese Boys       2 ptn    (3-5)
4. v.v. W.T.O.C.         0 ptn (0-26)                            4. v.v. De Lauwers      1 ptn    (3-14)

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Toernooi 1 van 31 mei

Jeugdvoetbaltoernooi W.T.O.C. van start   Voor foto's, klik op de volgende link: http://www.picasaweb.google.nl/WTOCoudwoude

Maandagavond is het 1e Jeugdvoetbaltoernooi van W.T.O.C. van start gegaan. Op deze eerste speelavond kwamen in actie de Mini- en de F- pupillen. Voordat de heren scheidsrechters voor de eerste keer op hun fluit konden blazen, was er al heel wat energie gestoken om voldoende teams bij elke leeftijdsgroep binnen de lijnen te krijgen. De MP’s van de v.v. Anjum konden niet voldoende spelers naar Oudwoude krijgen. Door de organisatorische kwaliteiten en de goede contacten lukte het wedstrijdsecretaris Johannes Annema om de jongste jeugd van de v.v. Buitenpost op het laatste moment te contracteren. Ook de F-pupillen van De Lauwers hadden niet een compleet team, maar kwamen wel naar sportpark “de Wygeast”. Door de inzet van de leidster van de E-2 pupillen Elisabeth Kempenaar werd dit team compleet gemaakt met enkele speelsters uit de E-2 van W.T.O.C.

Om iets voor half zeven werd de spits afgebeten door de MP’s van Buitenpost en s.c. Twijzel. Het team van Buitenpost was fysiek sterker en dit resulteerde in een 4-1 overwinning. Op het B-veld de strijd tussen twee MP -teams van W.T.O.C. De winst was voor het 1e team (3-0).

Na een wedstrijdje rust moest voor de twee keer het speelveld worden betreden. W.T.O.C. was duidelijk sterker dan s.c. Twijzel 4-0. Buitenpost had geen moeite met W.T.O.C. 2 (0-3).

In de laatste wedstrijd tussen Buitenpost en W.T.O.C. 1 moest dus de beslissing komen wie zich winnaar mocht noemen. De wedstrijd was lang in evenwicht, maar het waren uiteindelijk “de Blauwkes” die het net één keer wisten te vinden 1-0. Op het hoofdveld moest uitgemaakt worden wie als derde zou eindigen. W.T.O.C. 2 en s.c. Twijzel maakten er een prachtige wedstrijd van. Dat W.T.O.C. 2 uiteindelijk twee wist te scoren, dat werd bijna door iedereen vergeten.

Bij de F-pupillen ging de eerste wedstrijd op het hoofdveld tussen de teams van Anjum en Broekster Wâlden. Er werd goed gevoetbald en de spanning aan de zijlijn was te snijden. De 1-1 uitslag was een juiste afspiegeling volgens vriend en vijand. W.T.O.C. F wist haar wedstrijd tegen De Lauwers met het kleinst mogelijk verschil te winnen (1-0).

In de tweede ronde waren de verschillen duidelijk groter. Broekster Wâlden was sterker dan De Lauwers (3-1) en Anjum had geen kind aan W.T.O.C. (2-0).

Dat het doelsaldo wel eens bepalend kon zijn dat werd duidelijk. W.T.O.C. kon het niet bolwerken tegen haar leeftijdsgenootjes van Broekster Wâlden (3-1). Dat ene tegendoelpunt bracht de beslissing, dat zou later blijken. Anjum wist drie keer het net te vinden en hield zelf het doel schoon in de wedstrijd tegen De Lauwers.

De prijsuitreiking werd direct na afloop gedaan. Voor alle teams een prachtige beker, voor de winnende teams een goede wedstrijdbal en daarnaast kregen alle kinderen een echte “Holland – WK bal” mee naar huis.

De Eindstanden:

Mini – pupillen                                                            F-pupillen:
1. v.v. Buitenpost         9 ptn (8-1)                              1. v.v. Anjum                           7 ptn    (6-1)
2. v.v. W.T.O.C. 1      6 ptn (7-1)                              2. v.v. Broekster Wâlden         7 ptn    (7-3)
3. v.v. W.T.O.C. 2      3 ptn (2-6)                              3. v.v. W.T.O.C.                     3 ptn    (2-5)
4. s.c. Twijzel              0 ptn (1-10)                            4. v.v. De Lauwers                  0 ptn    (1-7)

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Uitslag verloting 2010
 

Uitslag verloting WTOC 

1        J.Wiersma             E.Meinertswei        Westergeest
2        H.v.d.Bij               de Woarven 16      Westergeest
3        Minze v.d.Velde    v.Teijenswei 9        Westergeest
4        Aldert de Vries      Ringhersmast.27    Damwoude
5        Ale Boersma         Foarwei 7              Oudwoude
6        Sierd v.d.veen       Migchelbrinkwei 20Triemen
7        S.Smit                  L.Doniastr. 8          Franeker
8        Y.Prins                 Schepenen 79        Hoorn
9        Eva de Vries         Simmerwei             Oudwoude
10      K.W.Visser                                        Buitenpost
11      S.v.d.Wal             Lutkepost 14          Buitenpost
12      J.de Boer              Achterwei 35          Kollumerzwaag
13      R.Schotanus         Wygeast 30            Oudwoude
14      Harrie Merkus       Ribes 4                  Oudwoude
15      J.Annema              Trekweg13            Westergeest
16      Reina Wijnstra      De Kwekerij 3         Kollum
17      J.W.Prins             Swartewei 11          Oudwoude

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

WTOC Mini Pupillen kampioen ( 22 mei 2010)   meer foto's

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\WTOC MP kampioen op 22 mei 2010\IMG_2170.JPG

Op de foto:
Liggend: Keeper Wander Vietmeijer
Voorste rij vlnr: Gea Wijbenga, Anna Kok, Jens Kempenaar, Hendrik Rottiné, Niels de Vries,
Hielke Remco Bosma, Daniël Rekker.
Achterste rij vlnr: trainer/leider Hilco Rekker, Mellanie Elzinga, Jildou de Boer, Sander Hiemstra, Wiebe Smid, Alwin Thalen, Femke van Dijk en leider Doeke van Dijk.

WTOC MP Kampioen!!
De Minipupillen van WTOC zijn vandaag ( 22 mei 2010) in Twijzelerheide door de 2-3 overwinning op VVT kampioen van de voorjaarscompetitie 2010 geworden.
In een zeer spannende wedstrijd waarin WTOC op een voorsprong van 0-3 kwam schroefde VVT de spanning nog een keer op door in de slotfase 2 doelpunten tegen scoren, waardoor de spelertjes en de meegereisde supporters een paar spannende minuten beleefden.

Alhoewel WTOC de laatste wedstrijd tegen Zwaagwesteinde woensdag 26 mei a.s. nog moet spelen zijn ze qua gewonnen wedstrijden al kampioen met 21 punten en kan Zwaagwesteinde WTOC niet meer inhalen. 

De ochtend werd door de spelertjes samen met de trainer/leider Hilco Rekker en leider Doeke van Dijk afgesloten met patat een heuse overwinningsrit met trekker, kar en veel kabaal door Oudwoude, De Triemen en Westergeest!

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Contracten trainers verlengd

Zaterdag 15 mei 2010 hebben de trainers Martin Brandsma( hoofdtrainer), John Hofte ( WTOC 2), Dolf Versteegh ( Hoofdtrainer Dames ) het contract bij WTOC verlengd. Keepertrainer Meine Kempenaar kon helaas niet aanwezig zijn deze middag, maar ook Meine heeft zijn contract bij WTOC verlengd.

Voor zowel Martin Brandsma als John Hofte is het volgende seizoen het tweede bij WTOC
Dolf Versteegh is sinds januari 2010 trainer van de dames.

Het bestuur van WTOC is erg ingenomen met de besluiten van de verschillende trainers. Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\WTOC EBC Delfstrahuizen\P1230673.JPG

Op de foto v.l.n.r.: Martin Brandsma, Dolf Versteegh en John Hofte

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Zaterdag 8 mei vanaf 17. 00 uur feest in de kantine i.v.m. promotie W.T.O.C. 1 naar de 3de klasse

Komende zaterdag alweer de laatste competitiewedstrijd voor het eerste elftal van W.T.O.C.
Een competitie, waarin het tot aan de laatste speeldag spannend is gebleven.
Het eerste elftal heeft promotie afgedwongen en gaat volgend seizoen naar de 3de klasse.

Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan, daarom is er zaterdag 8 mei een feestje.
Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom om de promotie te vieren, live muziek is aanwezig.
 
Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg            
               
Meisjesvoetbaltoernooi 28 april 2010

Meisjes De Lichtbron 2 uit Buitenpost beste voetbalsters van het meisjesvoetbaltoernooi  basisscholen te Oudwoude 2010.

Al weer voor de derde keer organiseerde de voetbalvereniging WTOC woensdagmiddag het meisjesvoetbaltoernooi voor de basisscholen uit de regio.

Alle ingrediënten waren deze middag aanwezig. Het was schitterend weer en de meisjes hadden er echt zin in deze middag. Er werd volop strijd geleverd. Het toernooi was weer uitstekend georganiseerd door de promotiecommissie van WTOC onder algehele leiding van Gooi Steenstra.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\Dames 1\DSC03541.jpg Tevens werd veel steun ontvangen van een aantal bereidwillige en goede scheidsrechters en een kleine 20  vrijwilligers(sters),die  voor een geslaagde middag zorgden. Door het mooie weer was er veel publiek aanwezig (ouders, onderwijzers(essen) en belangstellenden).

Liefst tien teams hadden zich  ingeschreven en gaven deze middag acte de presence.  Er komt steeds meer animo voor het dames- en meisjesvoetbal.  Er waren: 2 teams van de Lichtbron uit Buitenpost; 2 teams van de pbs school  Kollum; 2 teams van de Tarissing Oudwoude; de Bining Triemen; de Cazemierschool Kollum;de Julianaschool Kollum en de Stapstien uit Kollumerzwaag. Met elkaar zo’n kleine 100 meisjes. Er werd in 2 poules op drie velden gespeeld. De winnaars van de poules zouden elkaar later in de middag in de finale treffen.

Verder werd er nog een wedstrijd gespeeld om de 3e t/m 10e plaats.

Na 4 wedstrijden in de poules van elk tien minuten gespeeld te hebben kwamen de teams 1 en Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\Dames 1\DSC03538.jpg 2 van de Lichtbron uit Buitenpost als overwinnaar uit de bus en mochten de finale spelen. Dit werd een spannende eindstrijd waarbij de stand na tien minuten 1-1 was. Penalty’s  moesten de doorslag geven. Het team van de Lichtbron 2 uit Buitenpost werd uiteindelijk de verdiende winnaar.

Eindstand:
1  Lichtbron 2    Buitenpost.
2  Lichtbron 1    Buitenpost.
Pbs school 1  Kollum.
Tarissing 2       Oudwoude.
5  De Bining en de Cazemier school   Triemen en Kollum.
7  Juliana school en de Stapstien   Kollum en Kollumerzwaag.
9  De TarissingOudwoude.
10  Pbs school 2    Kollum.
 De Tarrissing 2 was deze middag de jongste groep maar wist toch een keurige 4e plaats te behalen.

Vorig jaar was de pbs school 1e nu werd het een keurige 3e plaats. Door gelijke spelen in de finaleronde eindigden de nummers  5 en 6 en 7 en 8 gelijk vandaar in de eindstand resp. 5e en 7e.
Het verschil in kwaliteit was hier en daar wel zichtbaar. Vooral de meisjes die in competitieverband al enige tijd bij hun club een balletje trappen vielen op door hun inzicht en sterke spel.
Alle teams kregen van de organisator na afloop een fraaie beker uitgereikt zodat niemand met lege handen na huis ging. Gezien de grote belangstelling zal er volgend jaar zeker een vervolg komen.

Deze middag was een promotie voor het dames- en meisjesvoetbal.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

24 APRIL  DE DAG VAN DE SCHEIDSRECHTER

Zaterdag 24 april hebben alle scheidsrechters, die bij WTOC regelmatig wedstrijden fluiten, een attentie ontvangen van het bestuur.

Voorgaande jaren werd de dag van de scheidsrechter samen met de andere 3 voetbalverenigingen in de gemeente Kollumerland gehouden. Om organisatorische redenen is besloten om het per vereniging te organiseren.
Voorzitter Wessel van der Ploeg bedankte de scheidsrechters namen het bestuur hartelijk.
Hij gaf aan, dat het meermalen voorkomt, dat men niet alleen scheidsrechter is, maar dat er meerdere rond het veld staan.
Daarom is het bestuur heel blij met de scheidsrechters, die we bij WTOC rijk zijn.
Onlangs zijn er ook weer een aantal, jonge, nieuwe scheidsrechters bereid gevonden om de jeugd te gaan fluiten.
Zelfs op 24 april heeft zich spontaan een nieuwe scheidsrechter aangemeld, namelijk Willem van der Veen

Niet alle scheidsrechters konden aanwezig zijn, maar op de foto staan:

Achter v.l.n.r.: Taede van der Ploeg, Geert Kempenaar,  Jan Willem Prins, Minze van der Velde, Geert van der Veen en Wessel van der Ploeg( voorzitter)

Voor v.l.n.r.: Willem van der Veen, Heine Steenstra en Sjouke Bosma

Op de foto: de nieuwe jonge scheidsrechters met hun begeleiders.
Achter v.l.n.r.:Heine Steenstra, Rik de Vries
Piebe Jan Bijlstra, Rowan Krol en Sjouke Bosma

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

WTOC 3 uit de competitie gehaald

Het bestuur van W.T.O.C is helaas genoodzaakt om het 3de elftal uit de competitie te halen.
Ze moeten nog 9 wedstrijden spelen in een korte tijd, ook de andere teams spelen door de week.
Waardoor het niet mogelijk is gebleken om 4 elftallen in de competitie te houden.
  
het bestuur W.T.O.C.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg
 

Ons WTOC Meisjesteam bij de FVVK
Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\jeugdactiefoto's\februari-2010 115.jpg

Bazaar voetbal vereniging W.T.O.C.

Afgelopen weekend ( 19 en 20 februari 2010), was er door een aantal vrijwilligers van de voetbalclub W.T.O.C. een Bazaar georganiseerd in de voetbalkantine.
In deze voetballoze periode, van al een week of acht, zijn dit welkome evenementen. De kantine was dan ook omgebouwd tot een ware amusementenhal.
Er konden volop spelletjes gedaan worden, zoals sjoelen, darten, blikje gooien en een balspel, waar je een bal door een gat moest schieten. Verder kon je schieten met een geweer, ook het rad van fortuin ontbrak niet. Al met al een zeer geslaagd evenement. Afgelopen zaterdagavond werd de sfeer luister bijgezet door het optreden van “Grutte Geart”. Vele leden waren hier op af gekomen, van jong tot oud.

We willen als bestuur van W.T.O.C. langs deze weg de organisatoren van deze bazaar Hartelijk bedanken. Hen inzet was enorm en zij hebben dit daardoor mogelijk gemaakt.

Bedankt daar voor!!

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\bazar\P1200777.JPG Op 1 maart heeft de organisator van de bazaar, Harry Merkus, de opbrengst overhandigd aan de penningmeester van het bestuur, Geert van der Veen. Op de achtergrond de bestuursleden, die allen erg ingenomen waren met het aangeboden bedrag.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Sponsoractie Formido
De langlopende club-/spaaractie Formidollars is ten einde.
Dit betekent dat de stand van nu, definitief bepaald welk bedrag iedere sportvereniging van de prijzenpot zal ontvangen.

Op zaterdag 13 februari hebben voorzitter Wessel van der Ploeg en penningmeester Geert van der Veen het bedrag van 605,86 euro voor WTOC  in ontvangst genomen.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\041.JPG

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Binne Katsma door de KNVB onderscheiden 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\Binne Katsma\lco 050.jpgFoto's: Jan Beets

Donderdagavond 11 februari 2010 is in de voetbalkantine van WTOC het trouwste lid van de KNVB, Binne Katsma ( 84 jaar) onderscheiden. De heer Wigger Slop van de KNVB speldde hem de zilveren speld op.
Al vanaf de oprichting in 1964 van WTOC is Binne Katsma aktief.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\Binne Katsma\P1090351.JPG
Binne Katsma  ( achter tweede van links) als leider bij WTOC 1 in het jaar 1978 bij het Lauwersmeertoernooi.

Voorzitter Wessel van der Ploeg ging in zijn toespraak terug in de geschiedenis. Katsma is begonnen als leider/ assistent en heeft dit volgehouden tot 1977. Hierna bleef hij werkzaamheden uitvoeren voor de club. Zo heeft hij meegeholpen met metselen van de huidige kantine en de dug-outs. Ook het onderhoudswerk aan de velden, containers bij de weg zetten en lijnen trekken op de velden behoort tot zijn vaste taken. In 1990 werd Katsma al benoemd tot erelid van WTOC.

Tot aan de dag van vandaag is Binne in het weekend te vinden op sportpark de Wygeast. Al 46 jaar trouw en actief lid van de club vond het bestuur dusdanig bijzonder, dat hij werd voorgedragen voor de erespeld met toebehorende oorkonde.

meer foto's

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Dames trainen in manege:
Klik hier voor artikel op Nijsnet

W.T.O.C Dames 1 selectie heeft nieuwe trainer.

Nadat Jaap Visser uit Zwaagwesteinde, het afgelopen half jaar de trainingen van de dames selectie verzorgde,

moest hij door andere verplichtingen, de goede samenwerking in december stoppen.

W.T.O.C moest op zoek naar een trainer voor de Dames selectie, en heeft die kunnen vinden in de persoon van Dolf Versteegh, geboren in 1951 en woonachtig in Drachten.

Dolf Versteegh komt oorspronkelijk uit Gelderland heeft daar bij verschillende clubs gespeeld, o.a bij Go Ahead Eagles op de voetbalschool, maar was niet goed genoeg voor het betaalde voetbal,

Hij heeft nog wel samen met Guus Hiddink zaalvoetbal gespeeld.

Heeft oefenmeester 1, is met Gaandere Boys kampioen geworden in de landelijke 1ste klasse.

De eerste club in Friesland was Drachster Boys, en heeft daar de jeugdopleiding en het meisjesvoetbal opgezet.

Ook is hij door de K.N.V.B gevraagd om voor het Amerikaanse damesvoetbal opleidingen en trainingen te gaan verzorgen.

En speelsters gaan selecteren voor de Amerikaanse nationale ploeg, waarna hij is gaan rondtoeren door Europa met deze ploeg.

Heeft daarna de Dames van RWF landelijke 1ste klasse getraind en vervolgens Oranje Nassau Groningen.

Hij heeft daar heren en dames teams getraind, heeft de landelijke  beker  Damesvoetbal gewonnen.

Na Groningen is hij de Dames van `t Fean 58 gaan trainen, en ook hier een kampioenschap.

Hij geeft aan dat zijn motto is, samenwerken, en respect voor elkaar is de sleutel voor succes naar en kampioenschap.

En slechte voetballers zijn er niet, er zijn goede en wat minder goede speelsters, maar voor een team is ieder belangrijk.

Zoals je kunt lezen een trainer met enorm veel ervaring, wij als vereniging zijn dan ook blij Dolf Versteegh als trainer te kunnen presenteren.

Hij maakt dit lopende seizoen bij ons af en er ligt een optie voor verlenging, voor het volgende seizoen.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\kleinebal.jpg

Nieuwe voorzitter van WTOC : Wessel van der Ploeg
Op de nieuwjaarsreceptie d.d. 9 januari 2010 heeft interim-voorzitter  Sjoerd Dijkstra de voorzittershamer
overhandigd aan de nieuwe voorzitter Wessel van der Ploeg.
Sinds de ledenvergadering oktober 2009 heeft Sjoerd Dijkstra het interim-voorzitterschap van WTOC
op zich genomen. Inmiddels is een nieuwe voorzitter gevonden. Het bestuur is erg blij, dat de vacature weer is ingevuld.
 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\Mixtoernooi en Nieuwjaarsreceptie 2010\P1200419.JPG

Op de Nieuwjaarsreceptie was er ook een speciale tafel ingericht voor de wat kleinere jeugd en vast en zeker
de toekomst voor WTOC

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\0wtocsite\nieuwsfoto\Mixtoernooi en Nieuwjaarsreceptie 2010\P1200421.JPG