Welkom bij W.T.O.C.Fotopagina actie foto's

WTOC - Be Quick 1-2 foto's van de wedstrijd
10 mei 2014
Scheidsrechter: F. van der Wal

WTOC speelt zich veilig in 3e klasse 

WTOC heeft zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld in de 3e klasse B. Ondanks dat tegenstander Be Quick de wedstrijd met 1-2 wist te winnen en daarmee de 2e periodetitel won bleef het team van Martin Brandsma boven de streep. Voor WTOC was de uitslag van de vorige week gespeelde wedstrijd Fc Leo – Rottevalle daarvoor een prachtig jubileumcadeau. Door de 6-2 overwinning van de degradant ging WTOC deze wedstrijd in met een positief doelsaldo van 7 op Rottevalle. Een kleine nederlaag betekende dus nog directe handhaving en dat lukte.  

Toch wilde WTOC er een echte wedstrijd van maken en het Be Quick Dokkum zo lang mogelijk moeilijk maken. Van deze intentie kwam weinig terecht. De gasten uit Dokkum wilden snel op voorsprong zetten om zo ook extra druk op de wedstrijd in Driesum tussen VIOD en Hardegarijp te zetten. Dit lukte. Rudolf Banga haalde binnen tien minuten twee keer succesvol de trekker over. WTOC had het moeilijk met het bewegelijke spel van de tegenstander. Na een half uur was de eerste schrik verdwenen en liet de thuisclub zich ook zien voor het doel van de Be Quick goalie. De aansluitingstreffer leek op het bord te komen toen Erik Jan Dijkstra vanaf elf meter mocht proberen te scoren. Doelman Eelke Kooistra sloeg de inzet echter uit zijn doel.  

Voor de tweede helft was de doelstelling voor WTOC duidelijk. Geen tegendoelpunten meer incasseren en de wedstrijd naar het einde spelen. De organisatie stond in het tweede bedrijf beter en daarmee kon ondanks een overwicht van Be Quick het doel schoon gehouden worden. In de slotfase kreeg de afscheidnemende Martin Brandsma nog een treffer als cadeau. Jilles Bosma wist vanaf elf meter wel te scoren en daarmee konden de handen omhoog. De doelstelling, rechtstreekse handhaving, is gerealiseerd. Een knappe prestatie van het team uit Westergeest, Oudwoude en de Triemen. WTOC is volgend jaar weer te bewonderen in de derde klasse.

 

Pupil van de week was Roel Nicolai


De afscheidnemende trainer Martin Brandsma met zijn vrouw en dochter na een regenachtige wedstrijd in Oudwoude.

 

ONT - WTOC 1-0 foto's van de wedstrijd
29 april 2014
Scheidsrechter: G. J. Lania

WTOC verliest van ONT

WTOC bestaat deze week 50 jaar en vanwege de festiviteiten, a.s. zaterdag speelt WTOC tegen oud Heerenveen, werd de wedstrijd verplaatst naar dinsdagavond. Een belangrijk duel voor beide teams. ONT om kans op een periode te behouden en voor WTOC om de promotie degradatie dans te ontspringen. Ondanks de goede bedoelingen had WTOC het eerste kwartier heel veel moeite met het bewegelijke spel van ONT. Gosse-Jorrit Kooistra kwam in de 1e minuut al vrij voor WTOC doelman Geoffry Hoiting. Kooistra was te gehaast en schoot voorlangs. Echter de druk werd te groot en na 16 minuten kwam uit een klutssituatie de 1-0 op het bord. Kooistra was de speler die het laatste tikje gaf. 

WTOC leek vanaf dat moment meer de schroom van haar af te gooien. Er werd nog meer energie in het spel gestoken en ONT werd opgejaagd. De eerste goede poging kwam van de voet van Sybren Bosma, maar zijn poging ging net naast. Ook Erik Jan Dijkstra wist gevaarlijk voor ONT doelman Bruinja op te duiken, maar ook zijn inzet verdween naast het doel. Zo moest met een achterstand gerust worden, maar gezien het veldoverwicht had deze achterstand ook groter kunnen zijn.

In de rust werden de afspraken opnieuw neergezet en WTOC kwam energiek uit de kleedkamer. Het lukte om ONT onder druk te zetten. Erik Jan Dijkstra wist als eerste gevaarlijk door te komen, maar alleen voor doelman Bruinja ging zijn vlammend schot via de vingertoppen van Bruinja naast het doel. Deze ONT doelman onderscheidde zich door gevaarlijke voorzetten van de zijkant steeds onschadelijk te maken voordat een WTOC speler een doelpoging eruit kon halen. ONT loerde op de ruimte achter de verdediging, maar er werd goed geconcentreerd verdedigd. Ook doelman Hoiting droeg daarin zijn steentje bij door een vrije inzet van spits Otto Kooi katachtig uit zijn doel te slaan. De beste kans kreeg WTOC tien minuten voor tijd. Tedo de Bruin wist de bal in een mÍlee van spelers bij Jilles Bosma te krijgen, die een vrije schietkans kreeg. Echter de muur van verdedigers wisten hun al verslagen doelman te helpen en de bal buiten de palen te werken.

WTOC bleef strijden voor een goed resultaat, maar ook met Goffe de Boer aan het front zag het team haar inzet niet beloond worden met een puntje. Een cadeautje dat in deze jubileumweek toch wel heel welkom was geweest.

 

 

WTOC - Dokkum 5-0 foto's van de wedstrijd
19 april 2014
Scheidsrechter: A. Kamstra

WTOC legt Dokkum in 2e helft over de knie

Door blessures en schorsingen was het deze middag even puzzelen voor trainer Martin Brandsma. De puzzelstukjes vielen echter prachtig in elkaar. Het team streed voor elke meter, speelde uitstekend in op de mogelijkheden die de tegenstander bood en had deze middag wel dat kleine beetje geluk dat de afgelopen weken ontbeerde. Bovenal wisten de aanvallers nu wel tot scoren te komen. Het geeft de burger moed, maar doordat alle teams onderin winnen blijft het ongemeen spannend.

De tegenstander Dokkum had nog een kleine kans om de nacompetitie te halen. Dan moest er deze middag gewonnen worden. Voor WTOC gold dit ook, maar dan om de PD wedstrijd te ontlopen. De eerste helft waren de teams dan ook aan elkaar gewaagd en een doelpunt kon aan beide kanten vallen. Martijn Jongeling had de grootste kans, maar zag toen hij doelman Hoiting al voorbij was de paal nog als sta in de weg. Deze weerhield aan de andere kant Heine de Bruin ook van scoren af. Een schot van Erik Jan Dijkstra werd prima gekeerd door de Dokkum doelman en ook Geoffrie Hoiting liet zich gelden door een inzet vanuit de tweede lijn te pareren.

In de tweede helft begon WTOC furieus en binnen drie minuten lag de bal in het net. Nyckele Smeding wist met een splijtende pass Sybren Bosma te bereiken en deze rondde zeer beheerst af. Het hek bleek van de dam want nog geen tien minuten later lag ook de 2-0 in het net. Jaap de Bruin wist een splijtende pass van Erik Jan Dijkstra op waarde in te schatten en knap tot doelpunt te promoveren. Dokkum moest komen en er vielen ruimtes achter de laatste linie. Tedo de Bruin wist hier drie keer voortreffelijk door heen te snijden en de bal twee keer panklaar te leggen voor Jaap de Bruin en in de slotminuut voor Sybren Bosma waarmee een 5-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Met nog twee wedstrijden te gaan is daarmee de weg naar direct behoud goed ingeslagen, maar nog lang niet bewerkstelligd.

WTOC - Wykels Hallum 0-2
8 april 2014
Scheidsrechter: N.R.T. Vonk
 

WTOC komt weer niet tot scoren en verliest 6 puntenduel

Op de instelling van de WTOC spelers was deze dinsdagavond niks op aan te merken. Met vereende krachten werd Wyckels Hallum bestreden. Het kwartje valt op dit moment echter de verkeerde kant uit. Een fenomeen dat het team de afgelopen weken vaker is tegengekomen. Gevolg is wel dat het team van Martin Brandsma nu op plaats 12, de PD-plaats, is terecht gekomen. Met nog wedstrijden tegen Dokkum, ONT en Be Quick Dokkum voor de boeg zal alles uit de kast gehaald moeten worden om deze plek weer te verlaten.

De wedstrijd begon met kansen over en weer en het was dan ook een wonder dat er na een half uur nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Geoffrie Hoiting wist een paar keer redding te brengen, werd een keer gesteund door Heine de Bruin en Bartele Nicolai en zag een inzet van Polet over het doel verdwijnen. Aan de andere kant teisterde Klaas Bosma de onderkant van de lat en zag hij een volgende inzet door een gestrekte doelman gepakt worden. Ook Sybren Bosma was heel dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in de voeten van een verdediger belanden, die daarna de bal kon uitverdedigen. Het waren de gasten, die in de 39e minuut op voorsprong kwamen toen een voorzet bleef hangen en Erik Niemarkt de bal met de teen wist binnen te werken. De ruststand moest dus weer met een achterstand opgezocht worden. De thuisclub rechtte na de thee de rug weer, probeerde door de verdediging van Wyckels te breken, maar zag een aantal klutsballen net verkeerd vallen. De bal wilde de weg naar het doel niet maken en dan valt de treffer aan de andere kant. Zo ook deze wedstrijd. Ybele Reitsma schoot met de 0-2 de wedstrijd in het slot. WTOC droop teleurgesteld af, maar zal weer vooruit moeten kijken. Zaterdag vrij en de week erna thuis tegen Dokkum.

 

VIOD - WTOC 3-0 foto's van de wedstrijd
5 april 2014
Scheidsrechter: H. Noppers

WTOC verliest weer van VIOD

In Driesum stond de derby VIOD - WTOC op het programma. Een echte strijd werd het nooit. VIOD was een maatje te groot, waardoor de situatie voor WTOC nu penibel wordt. A.s. dinsdagavond staat hierdoor een heuse finale op het programma. In Oudwoude komt dan Wyckels Hallum op bezoek. Om niet op de nacompetitieplek terecht te komen moeten de mannen van Martin Brandsma deze wedstrijd winnen.

Dat was ook in de wedstrijd tegen VIOD de bedoeling. Echter het gekozen strijdplan kwam niet uit de verf. WTOC wist de duels niet te winnen en bij balbezit kon er maar moeilijk een aanval opgezet worden. VIOD was dan ook de betere en wist na een half uur op voorsprong te komen. Bauke Visser wist bij de tweede paal de bal binnen te tikken. Het gevaarlijkste moment aan WTOC-zijde was een vrije trap van Klaas Bosma die door de VIOD doelman goed buiten de palen werd getikt. In de tweede helft begon WTOC goed. Het probeerde het initiatief in de wedstrijd te krijgen. Keeper Atema wist een tweetal keren op tijd uit zijn doel te komen om een tegendoelpunt te voorkomen. Sybren Bosma wist een aantal keren gevaarlijk door te komen, maar kon steeds zijn actie niet bekronen met een doelpoging. Het was een kwartier voor tijd Jelmer Visser die de wedstrijd met de 2-0 in het slot gooide. In de slotminuut werd het door dezelfde speler ook nog 3-0. Het betekent voor WTOC dat het nu a.s. dinsdag vol aan de bak moet.  

De gebroeders Bosma in actie

WTOC - ONT 0-3 foto's van de wedstrijd
29 maart 2014
Scheidsrechter: T.R. Winkel

WTOC moet hoofd buigen tegen ONT

In de inhaalwedstrijd tegen ONT moest WTOC haar meerdere erkennen in de tegenstander. Ondanks dat de eerste kansen voor de thuisclub waren moesten de geel blauwen na 90 minuten erkennen dat de tegenstander deze middag een maatje te groot was. De 0-3 nederlaag was een afspiegeling van de wedstrijd.

WTOC begon goed, maar moest heel veel arbeid verrichten om de ruimtes dicht te lopen. Het team deed dit echter met verve en kreeg als beloning de eerste kansen. Een prachtige voorzet van Tedo de Bruin werd door Jaap de Bruin helaas over het doel gekopt. Daarna was het de beurt aan de gebroeders Bosma. Jilles Bosma was de aangever en Klaas Bosma zag zijn afstandschot net naast het doel scheren. ONT was ook een aantal malen dreigend, maar zag na een half uur toch wel gelukkig de openingsgoal op het bord verschijnen. Heine de Bruin wilde de bal wegwerken, al of niet met de hand wist Otto Kooi de bal richting Geoffrie Hoiting mee te nemen en heel koelbloedig af te werken.

In de tweede helft ging WTOC ťťn op ťťn spelen en dus op zoek naar de gelijkmaker. ONT leek verrast en had moeite om de leidende rol van de eerste helft ook nu op zich te nemen. Sybren Bosma was dicht bij de gelijkmaker, maar op de achterlijn was de ONT doelman de winnaar in dit duel. ONT bleek rustig te kunnen wachten op haar moment. Wederom was het Otto Kooi, die uit de kluts de 0-2 in het net wist te deponeren. Het duel was daarmee beslist. De 0-3 van Oebele Twijnstra was voor de formaliteit, maar gaf aan dat ONT deze middag over 90 minuten gewoon de betere was. Volgende week speelt WTOC uit tegen VIOD.

Pupil van de week was Gert Jan Veenstra

WTOC Gronitas 1-2 foto's van de wedstrijd
22 maart 2014
Scheidsrechter: H. Hof

WTOC ziet Gronitas in slotfase weer toeslaan 

Een kopie van de heenwedstrijd in Groningen. Zo kon de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen WTOC en Gronitas omschreven worden. Na een sterkere start van de gasten uit Groningen nam WTOC na een half uur het heft in handen, kwam op gelijke hoogte, maar zag tot haar grote teleurstelling Gronitas in een van haar weinige momenten voor het WTOC doel de winnende treffer produceren. Een domper, omdat WTOC de aansluiting met de middenmoot door deze onnodige nederlaag weer even kwijt is.

Gronitas liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het voetballend een van de betere teams van deze derde klasse is. WTOC wilde wel druk zetten, maar zag het ervaren team zich hier een aantal malen knap uit voetballen. Geoffrie Hoiting moest dan ook twee keer aan de bak om een vroege tegentreffer te voorkomen. Echter na een kleine twintig minuten was het uit een corner raak. Erik Visscher wist uit een hoekschop de teruggekopte bal binnen te werken. WTOC ging niet bij de pakken neer zitten, gaf nog een beetje extra energie en zag dat het langzaam maar zeker het overwicht kreeg. Gronitas hapte naar adem maar haalde zonder kleerscheuren de rust. In het tweede bedrijf wist WTOC de ingezette lijn door te trekken en kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte. Erik Jan Dijkstra ging goed door, werd gehaakt, maar wist met de punt de bal nog in het net te doen belanden. Scheidsrechter Hof paste hierbij prima de voordeelregel toe. WTOC leek door te drukken en de grootste kans was een drie tegen een situatie, die helaas niet uitgespeeld kon worden. Ook een vrije trap van Klaas Bosma viel in de rebound net over de kuif van Lars Merkus. Gronitas kwam er zelden uit. Tot de 82e minuut. Echter ook dit leek ongevaarlijk. Een voorzet van de rechterkant werd door keeper Geoffrie Hoiting gepakt. En of de spits Van Meeren de bal nu wel of niet uit zijn handen tikte, scheidsrechter Hof oordeelde van niet en keurde het doelpunt goed. De achterstand kon niet meer rechtgetrokken worden en zo verloor WTOC een wedstrijd die, net als in Groningen, niet verloren had hoeven worden. Volgende week een wedstrijd zonder historie voor wat betreft dit seizoen, want dan treffen WTOC en ONT elkaar voor het eerst deze competitie.


 

 

Pupil van de week was Kyan van der Kooi

Grijpskerk-WTOC 0-1
15 maart 2014
ScheidsrechterJ.H. Kraak

WTOC meest gelukkige in Grijpskerk. 

Dat de ene week de andere niet is bleek afgelopen zaterdag. Was WTOC vorige week nog gedesolusioneerd van het veld gestapt na een onterechte nederlaag, nu bekroop de tegenstander van hedenmiddag Grijpskerk dit gevoel na 90 minuten. Door een doelpunt van Jaap de Bruin wist WTOC namelijk de punten mee naar huis te nemen.  

WTOC was gewaarschuwd voor een fel startend Grijpskerk en wist de eerste speldenprikken goed te doorstaan. Ron Stoutmeijer kwam over rechts een paar keer gevaarlijk door, maar Geoffrie Hoiting zag tot zijn opluchting de ballen naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant liet Erik Jan Dijkstra een vlammend schot los dat fantastisch door de Grijpskerk goalie uit het doel werd geranseld. In de 35e minuut moest deze doelman echter ook het antwoord schuldig blijven toen Jaap de Bruin de bal met een halve omhaal in de verre hoek wist te deponeren. Een mooie opsteker, die mee de rust werd ingenomen. Na de rust moest Grijpskerk op zoek naar de gelijkmaker. Met de wind in de rug zag Geoffrie Hoiting een aantal gevaarlijke voorzetten in zijn doelmond belanden. Het lot was WTOC deze middag echter goed gezind. Over, naast of een WTOC speler was steeds het eindstation. Voor de aanvallers van WTOC ontstond er steeds meer ruimte. Jaap de Bruin kon de wedstrijd in het slot gooien, maar zag tot twee keer toe de keeper als winnaar uit de bus komen. Het laatste fluitsignaal kwam als een verlossing met als beloning drie belangrijke punten voor de formatie van Martin Brandsma.

WTOC - Zwaagwesteinde 0-1 foto's van de wedstrijd
8 maart 2014
Scheidsrechter: A. van Tuinen
 

Zure nederlaag WTOC tegen Zwaagwesteinde 

Op een hobbelig veld zagen de vele toeschouwers een wedstrijd, waar enorm veel energie in werd gelegd. Dat het spel niet al te hoogstaand was, werd ruimschoots vergoed door deze passie en de spanning. De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen. Gezien de weinige kansen in deze wedstrijd ook een juiste uitslag. Ook na twee keer geel voor Tjeerd van der Land bleef WTOC met tien man fier overeind. Echter in de slotminuut sloeg de vlam in de pan. Grensrechter Piet Meerstra vlagde voor buitenspel, scheidsrechter Van Tuinen miste dit signaal, zou dit nadat de bal werd verwerkt toch overnemen, echter toen Durk van der Wal de afgeslagen bal in de touwen jaagde werd de fluit weer uit de mond genomen. Commotie alom waarin Teade van der Ploeg nog een rode kaart kreeg en daarmee moest WTOC een wel hele zure nederlaag slikken. Lang kan er niet getreurd worden, want volgende week staat de belangrijke wedstrijd in en tegen Grijpskerk op het programma.

 

Pupil van de week was Sjoerd Jan Dijkstra ( F1)

RWF - WTOC 1-1
1 maart 2014
Scheidsrechter:F. van der Wal

WTOC en RWF naar terechte puntendeling 

Niet scherp starten betekende voor WTOC dat na tien minuten al tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. Een prima doelpunt overigens van RWF. Een aanval over de rechterkant werd door de spits van RWF met het hoofd afgerond. Buitenspel of niet het doelpunt werd goedgekeurd. RWF kreeg na deze treffer nog een paar omschakelkansen, maar was onnauwkeurig in de laatste pass. Na twintig minuten gooide WTOC eindelijk de schroom van zich af en kwam het team beter in de wedstrijd. Ondanks de hobbelige ondergrond wist men een aantal goede aanvallen op te zetten. Jaap de Bruin kopte over en even later werd een tip in door de RWF doelman katachtig buiten de palen getikt. Toch leek de gelijkmaker voor de rust op het bord te komen. Tedo de Bruin werd in of buiten de beruchte zestienmeter gevloerd. Scheidsrechter Van der Wal zag de overtreding binnen de 16-meter en gaf aan de gasten een penalty. Jitse Keizer nam de verantwoordelijkheid maar zag zijn inzet gestopt. Ook de rebound van de ingevallen Tjeerd van der Land belandde niet in het net.

WTOC moest de tweede helft dus starten met een achterstand. Het team kwam gretig uit de kleedkamer. Zette RWF vast op eigen helft, won de duels en zocht naar openingen in de hechte RWF verdediging. Het bleek een moeilijk te nemen horde, maar toch kwam tien minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Tedo de Bruin werd door Jitse Keizer verlengd en tot grote vreugde van de gasten was deze inzet de RWF verdediging inclusief doelman te machtig. Beide teams gingen daarna nog op zoek naar de winst. WTOC was hier nog het dichtste bij. De ingevallen Nyckele Smeding werd op rechts weggestuurd en zijn schot vloog net naast het doel. Daarmee bleef de stand 1-1 en daar konden beide teams tevreden mee zijn.   

 

Rottevalle WTOC 0-0 foto's van de wedstrijd
22 februari 2014
Scheidsrechter: B.T.F. DrŲge

WTOC en Rottevalle in evenwicht.

Door de overwinningen vorige week van zowel Rottevalle als WTOC hadden beide teams de aansluiting met de brede middenmoot in de 3e klasse B weer gevonden. Winst om deze positie te handhaven was vandaag dan ook de inzet. Ondanks een aantal kleine kansen stond na een wedstrijd zonder goed voetbal na 90 minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord.  

De afgelopen jaren waren de wedstrijden tussen Rottevallen en WTOC spannend en vol emotie. Het publiek ging er dan ook eens goed voor zitten. In de beginfase tasten beide teams elkaar af. Na deze voorzichtige openingsfase kreeg Rottevalle de beste mogelijkheid na een kopbal, die door Jitse Keizer van de lijn kon worden gehaald. Aan de andere kant zag keeper Riekele Borger een paar keer de bal gevaarlijk in de doelmond vallen, maar de doelman hoefde niet handelend op te treden. Het spel bleef zich echter vooral op het middenveld afspelen, waardoor de 1e helft zonder doelpunten werd afgesloten. In de tweede helft leek Rottevalle wat meer te gaan drukken. Over de rechterkant kwam de thuisclub in de beginfase via Hoeke van der Veen twee keer gevaarlijk door. Echter ook WTOC doelman Geoffrie Hoiting hoefde niet handelend op te treden. Een echte 0-0 wedstrijd, waarin in de slotfase de emotie toch nog leek te gaan opspelen. Tot doelpunten leidde dit niet en dus bleek de openingsstand ook de eindstand te zijn. WTOC steeg met dit punt twee plaatsen op de ranglijst.  

WTOC - FC LEO 3-2 foto's van de wedstrijd
15 februari 2014
Scheidsrechter: M. Baar uit Scheemda

WTOC pakt belangrijke winst tegen FC Leo 

In een wedstrijd waarin het beeld vooral door de wind werd bepaald wist WTOC een belangrijke zege te boeken. Met de wind mee wist men voor de rust twee doelpunten te maken. Na rust wilde FC Leo dit recht zetten maar leek het verzet te breken na de 3-0. In de slotfase leek het toch nog spannend te worden, maar het bleef bij twee tegentreffers, waarmee de eindstand op 3-2 werd bepaald. 

Jaap de Bruin liet in de openingsfase de bedoelingen van de thuisclub zien. Een hard schot ging net naast het doel. Door de wind was het moeilijk om tot goed voetbal te komen en een goed voorbeeld was hier het eerste doelpunt van. Robert Kuipers schoot een bal van eigen helft naar voren en zag tot zijn eigen verbazing de bal over de doelman in het doel stuiteren. Een mooie opsteker, die vijf minuten later een vervolg kreeg. Sipke Bijlstra kwam mee op en wist met een afstandsschot het bal in het net doen belanden. Met deze 2-0 voorsprong werd ook de kleedkamer opgezocht. Een andere wedstrijd zo werd in de rust al aangegeven en FC Leo liet dat ook direct zien. Een enorme pegel werd fantastisch uit het doel getikt door Geoffrie Hoiting. WTOC wist in deze tweede helft zich wel een paar keer goed uit de druk van FC Leo te voetballen. Jaap en Tedo de Bruin kwam beide een teen te kort om te kunnen scoren. Klaas Bosma wist uit een vrije trap wel het gaatje te vinden en leek het duel op slot te schieten. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek FC Leo een doelpunt voor de statistiek te scoren, maar toen in blessuretijd de 3-2 ook nog op het bord kwam leek het nog spannend te worden. De scheidsrechter van dienst vond het toen echter genoeg en beŽindigde het duel. WTOC kon met drie belangrijke punten de kleedkamer opzoeken.

 

Pupil van de week Gerben Zijlstra

 

Hardegarijp-WTOC 3-0 foto's van de wedstrijd
18 januari 2014
Scheidsrechter: J. E. Blom

WTOC kan stunt niet herhalen in Hardegarijp

In Oudwoude wist WTOC in oktober vorig jaar de drie punten in eigen huis te houden tegen de huidige koploper. Het is tot nu toe de enige nederlaag voor Hardegarijp en het team wilde niet nog een keer zich laten verrassen. In de eerste helft liet WTOC zien dat een verrassing er weer in zat. Na de sneue goal vlak voor de rust bleek in de tweede helft WTOC niet bij machte om deze achterstand recht te zetten. Hardegarijp mocht na 90 minuten dan ook de verdiend de drie punten bijschrijven.

Met veel energie en beleving startte WTOC de wedstrijd tegen Hardegarijp. De koploper leek hierdoor verrast en kwam maar niet in haar eigen spel. WTOC wist via een paar mooie aanvallen zelfs tot mogelijkheden te komen. De laatste pass bleek echter vandaag net niet precies genoeg. Daardoor kwam Jaap de Bruin een teen te kort, kon een mooie boogbal van Jilles Bosma net te buiten het doel getikt worden door de doelman van de thuisclub, kon Tedo de Bruin schieten, maar besloot hij in kansrijke positie af te geven en had een lob van Jitse Keizer net niet genoeg hoogte om de uit het doel gelopen doelman te verrassen. Een voorsprong had dus zomaar op het scorebord kunnen staan. Echter ook Hardegarijp was een aantal malen gevaarlijk. Vooral rechtsvoor Spindelaar was dreigend en uit een aanval via deze zijde leek de thuisclub ook op voorsprong te komen. Echter de bal belandde in het zijnet. Vlak voor de rust kwam het doelpunt dan toch uit het niets. WTOC leek uit te breken, verloor de bal en in de omschakeling werd een hoge voorzet vanaf rechts verkeerd beoordeeld door doelman Pieter Meindertsma en kon Rick de Groot de 1-0 binnenkoppen. Een enorme domper voor het team van Martin Brandsma.

In de tweede helft wilde WTOC dit recht zetten, maar Hardegarijp bleek meer grip op het duel te krijgen. Daarbij verloor WTOC in balverlies nu snel de bal, waardoor het spel zich meer en meer op de helft van de geel blauwen afspeelde. Tocht had Robert Kuipers uit een corner van Jilles Bosma nog een mooie kopkans, maar zijn inzet ging net over. Het duel werd een kwartier voor tijd in het slot gegooid. Vanuit een scrimmage werd de bal in de hoek geplaatst. Tien minuten voor tijd werd het ook nog drie nul. Een goede loopactie uit het middenveld werd bekroond met een strakke schuiver in de hoek. Eindstand 3-0.

 

Oefenwedstrijd Opende - WTOC 2-1  foto's van de wedstrijd
11 januari 2014
Jitze Keizer maakte het doelpunt voor WTOC

Achtkarspelencup 28 december 2013.
Kwartfinale: WTOC - Trynw‚lden 1-4  foto's van de wedstrijd

WTOC door naar finaleavond zaalvoetbal om Achtkarspelencup

Afgelopen dinsdagmiddag streed WTOC in de sporthal te Buitenpost om een finaleplaats in de strijd om de Achtkarspelencup. Samen met GSVV, VVT, Kootstertille en Buitenpost moest geprobeerd worden om bij de eerste twee te komen. Dan was plaatsing voor de finalewedstrijden, zaterdagmiddag in Surhuisterveen, een feit. Het lukte doordat GSVV met duidelijke cijfers, 5-1, werd verslagen. Tegen VVT en Kootstertille een gelijkspel werd behaald en tegen Buitenpost in de finale een kleine nederlaag toegestaan moest worden. Het was genoeg om a.s. zaterdag om twintig over vijf aan te treden tegen Trynwalden. Een team dat zich op maandagavond zeer overtuigend plaatste voor deze wedstrijd. In deze kwartfinale gaat het om een knock-out duel. De winnaar gaat dus door naar de halve finale, de verliezer is uitgeschakeld. WTOC kan dus wel wat steun gebruiken. De spelers die in deze wedstrijd zullen spelen zijn Jan Douwe Pijnacker, Teade van der Ploeg, Jitse Keizer, Nyckele Smeding, Sybren Bosma, Jaap de Bruin, Erik Bruinsma en Aant Keizer.

 

FVVK toernooi op 21 december 2013
Voor de 25e keer werd het FVVK toernooi georganiseerd. De strijd tussen de vier Kollumerland verenigingen is er een op sportiviteit en gezonde rivaliteit. Friese Boys, Kollum, De Lauwers en WTOC kwamen verdeeld over twee poules beide met twee teams in de arena. In de finale bleek Friese Boys iets sterker dan WTOC.

In de poulewedstrijden hadden deze twee teams elkaar ook al getroffen. Ook toen was Friese boys met een nipte 1-0 de sterkste. WTOC wist de halve finale plaats veilig te stellen door in de openingswedstrijd Kollum met 4-2 te verslaan en in de laatste poulewedstrijd De Lauwers met een nederlaag naar huis te sturen. In de andere poule verging het WTOC iets minder. De spanning in deze poule was er niet minder om, want naast het sterke Kollum bleken Friese boys en de Lauwers hetzelfde puntenaantal en doelsaldo te hebben. Na 12 penalty’s werd pas duidelijk dat De Lauwers in de 1e halve finale mocht aantreden tegen Friese boys. Ook deze wedstrijd eindigde in penalty’s. Nu moest De Lauwers haar meerdere wel in Friese boys erkennen, zodat de 1e finalist bekend was.

De tweede halve finale leek een prooi te worden voor Kollum, dat in de poule drie eenvoudige overwinningen boekte. Echter WTOC speelde scherp en geconcentreerd, kwam via Teade van der Ploeg op voorsprong en verdedigde deze met man en macht. Toen drie minuten voor tijd de gelijkmaker viel leek ook deze wedstrijd door penalty’s beslist te moeten worden. Het was echter Jaap de Bruin die zijn ploeg vlak voor tijd naar de winst schoot. Een mooie overwinning, die echter zoveel kracht gekost had, dat in de finale, die direct hierna gespeeld moest worden, de finesse ontbrak. Friese boys maakte hier goed gebruik van, kwam op 2-0 voor, zag via Aant Keizer de overwinning nog in gevaar komen, maar besliste het duel vlak voor tijd door de 3-1 te maken. Friese boys werd daarmee na afloop tot winnaar gekroond met WTOC op een mooie tweede plaats. De derde plaats werd gedeeld door Kollum en De Lauwers, zodat alle vier de verenigingen in 25e editie op het erepodium stonden.

Be Quick WTOC 2-0 foto's van de wedstrijd
14 december 2013
Scheidsrechter:M. Baar

WTOC moet in 2e helft buigen voor Be Quick Dokkum

Na een flitsende start in de competitie gaat het voor WTOC nu moeizamer. Ook zaterdag speelde het team tegen Be Quick Dokkum niet onverdienstelijk, maar kon het de paar kansjes die men kreeg niet benutten. Be Quick wist in de tweede helft wel twee van de ook niet veel toebedeelde kansen te benutten.  

Daarmee behaalde Be Quick een moeizame maar verdiende overwinning tegen WTOC dat de goede punten moet meenemen naar de laatste belangrijke wedstrijd volgende week thuis tegen ONT.

WTOC probeerde direct vanaf het begin Be Quick geen ruimte te geven. Be Quick had het hier moeilijk mee en WTOC wist een aantal goede aanvallen op de mat neer te leggen. Zo kwam Tedo de Bruin in kansrijke positie, doch hij kapte de bal voor de linker in plaats van direct met rechts uit te halen en kreeg het team vlak voor rust in 1 aanval een aantal mogelijkheden om de bal af te drukken. De laatste poging van Jitse Keizer vloog net naast de goal. Be Quick had het wel het meeste balbezit maar creŽerde geen uitgespeelde kansen.

Na de rust ging Be Quick het tempo verhogen en kwam WTOC er steeds moeizamer uit. Daarbij kreeg het wel erg veel vrije trappen tegen. In de 54e minuut werd een duikeling ook als vrije trap gehonoreerd en nu viel de openingstreffer wel. Een vrije trap van Jelmer Mullender werd weggekopt door Teade van de Ploeg. Het leder kwam ongelukkig tegen het hoofd van Folkert van Dongera, die zonder daarvan notie te hebben de 1-0 op het bord bracht. Deze treffer had direct teniet gedaan kunnen worden als WTOC een paar minuten later via Sipke Bijlstra de bal ook in het net had gedeponeerd. De verdediger raakte de bal echter verkeerd, zodat deze naast de paal verdween.

Toen WTOC in de slotfase met het inbrengen van de youngsters Sybren Bosma en Nyckele Smeding op jacht wilde naar de gelijkmaker kreeg men in de 83e minuut het deksel op de neus. Een dieptepass van Rudolf Banga werd door Janco Wiersma op waarde geschat. De aanvaller was er eerder als doelman Pieter Meindertsma en kon zo de bal binnenschuiven. Voor WTOC staat volgende week een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Winst op ONT zal de zo gewenste plek in de middenmoot betekenen.

 

DOKKUM - WTOC 2-0 foto's van de wedstrijd
30 november 2013
Scheidsrechter: B. E. DrŲge

WTOC krijgt geen voet aan de grond in Dokkum

Van begin tot einde was Dokkum afgelopen zaterdag de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen WTOC. De gasten wilden wel, maar waren niet bij machte om de wedstrijd onder controle te krijgen. Er moest veel achter de tegenstander aangelopen worden en doordat bij balbezit het leder snel weer ingeleverd werd, werden er ook nauwelijks kansen gecreŽerd. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten.

Ondanks dat de statistieken op voorhand tegen de WTOC-formatie spraken ging het team van Martin Brandsma met frisse moed van start in de uitwedstrijd tegen Dokkum. Direct bleek echter al dat het spel vandaag onnauwkeurig was, het druk zetten te laat en het initiatief dus niet verkregen kon worden. Tot echt grote kansen wist Dokkum echter ook niet te komen. Een paar voorzetten vanaf de zijkant leken gevaarlijk te worden, maar werden steeds onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant hoefde de Dokkum doelman ook nauwelijks in actie te komen en daarmee kregen de toeschouwers niet een enerverend duel voorgeschoteld.

Na de rust hetzelfde beeld. Dokkum had het initiatief en WTOC probeerde in de wedstrijd te komen. Een diepe bal op Martijn Jongeling brak de wedstrijd open. De diepgaande speler omspeelde keeper Pieter Meindertsma en stelde Minne Zijlstra in staat om de 1-0 op het bord te zetten. Sybren Bosma werd daarna ingezet voor de geblesseerde Jitse Keizer en met Aant Keizer voor Erik Jan Dijkstra probeerde WTOC de bakens te verzetten. Het lukte niet. Dokkum kreeg zelfs nog een paar goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de WTOC doelman wist de inzetten vakkundig te pareren. Echter op een inzet vanaf de 16 door Minne Zijlstra moest ook Meindertsma het antwoord schuldig blijven. De 2-0 werd daarmee de einduitslag waarmee Dokkum verdiend de drie punten thuis hield.

WTOC - VIOD 0-4 foto's van de wedstrijd
9 november 2013
Scheidsrechter: A. J. Benjamins

WTOC kansloos tegen VIOD

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen. WTOC en VIOD doen het beide prima in de derde klasse, dus ging het publiek er eens goed voor zitten. Na een kwartier was de spanning echter al verdwenen. VIOD had via een 2-0 voorsprong de wedstrijd in het slot gegooid en wist in het verdere verloop dit uit te breiden tot 4-0. Met de opgelopen blessures van Geoffrie Hoiting en Berend Jan Prins was het een hele zure middag voor de thuisclub. 

Na twee minuten stond de 0-1 al op het bord. Robert Kuipers schoot finaal langs de bal en Pieter Ele Kuitert wist wel raad met dit buitenkansje. WTOC was aangeslagen en VIOD deelde het eerste kwartier de lakens uit. Dit leverde na een kwartier ook nog de 2-0 op. Heine de Bruin kopte een voorzet weg en Feddema twijfelde niet. De spits nam de bal ineens op de pantoffel en zag het leder in de uiterste hoek belanden. Na een half uur deed WTOC trainer Martin Brandsma een tactische wissel en bracht Sybren Bosma voor Robert Kuipers. WTOC leek meer grip op het spel te krijgen, maar toen sloeg het noodlot toe. Berend Jan Prins werd aan de zijlijn getorpedeerd en verdraaide daarbij zijn knie. De aanvoerder kon niet meer verder en werd vervangen door Lars Merkus. Mash was nog niet voorbij, want vlak voor de rust ging Pieter Ele Kuitert er vandoor. Hoiting wilde de bal wegschieten, maar schoot in de grond en verdraaide daarbij zijn enkel. Kuitert bracht de 3-0 op het bord en Pieter Meindertsma werd in het doel de vervanger. Er moest in de rust derhalve veel opgelapt worden. De thuisclub liet echter zien uit het goede hout gesneden te zijn. De rug werd gerecht en de jacht werd in de tweede helft op de aansluitingstreffer gemaakt. Het kwartje viel echter deze middag niet de goede kant op. Ondanks een groot veldoverwicht, een schot op de lat van Jitse Keizer en een aantal afstandschoten kon er geen treffer geproduceerd worden. In de slotfase wist Tseard Visser zelfs de 0-4 en eindstand nog op het bord te schieten.


Pupil van de week was Nynke Emma Adema van WTOC E1

Gronitas-WTOC 2-1 foto's van de wedstrijd
2 november 2013
Scheidsrechter:P. Lips
Doelpuntenmaker: Berend Jan Prins

WTOC verliest topper

Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen. WTOC actief in een heuse topper. Een strijd om de eerste plaats. Het zullen niet veel in de glazen bol voorspeld hebben, maar afgelopen zaterdag kon de formatie van Martin Brandsma inderdaad koploper worden. De teleurstelling was dan ook groot toen Gronitas de drie punten thuis wist te houden door in de 90e minuut de 2-1 binnen te koppen. WTOC kon zich alleen verwijten dat het deze wedstrijd, ondanks dat het de bovenliggende partij was, niet in doelpunten wist om te zetten.

In het eerste half uur liet WTOC zien dat het dit seizoen voetballend meer dan meekan in de derde klasse. Koploper Gronitas kon niet meer dan achter de tegenstander aanlopen en moest met overtredingen de blauw gelen afstoppen. Een van de overtredingen leidde tot een vrije trap, die in tweede instantie door Berend Jan Prins gepromoveerd werd tot doelpunt. Na een half uur wist Gronitas met haar lange spelers iets beter in de wedstrijd te komen. Alleen in het luchtgevecht moest WTOC deze middag haar meerdere in de tegenstander erkennen en hier kwam ook de gelijkmaker uit. Een vrije trap werd ingebracht en Tedo de Bruin kopte onder druk ongelukkig de bal in eigen doel. Een tegenslag voor de gasten.

In de tweede helft zette WTOC een tandje bij, Gronitas moest achteruit, maar deed dit met verve. De verdediging van de thuisclub zag steeds dreigende aanvallers op zich afkomen, maar voor de zestien wist men deze steeds onschadelijk te maken. WTOC kon de juiste man in de laatste pass niet vinden en dus leek deze wedstrijd op een gelijkspel af te gaan. Tot de 90e minuut. Gronitas was ook al lang blij met een punt. Kreeg nog een gele kaart voor tijdrekken, maar een lange bal werd WTOC toch nog loodnottig. Een verkeerde inschatting achterin gaf Sjors van Meeren de kans om de lange bal van achteruit in het net te koppen en zo drie gesteelde punten in eigen huis te houden. Voor WTOC was de teleurstelling groot, maar als het team in een topper de lakens kan uitdelen, zoals deze middag, dan komt de kans op een hoge positie wellicht nog een keer.

WTOC - Grijpskerk 3-0 foto's van de wedstrijd
26 oktober 2013
Scheidsrechter: E. Baas
Doelpuntenmakers: 16e min. Berend Jan Prins, 20e Tedo de Bruin, 45e Jitze Keizer

WTOC zet met winst op Grijpskerk goede lijn voort

Na de schitterende ervaring in Harkema stond zaterdagmiddag Grijpskerk op het programma. De vraag was of WTOC de knop al had omgezet. Het antwoord was volmondig ja. Een prima eerste helft zorgde voor een 3-0 ruststand, waarmee de tweede helft een formaliteit werd en de thuisclub weer drie punten aan het totaal kon toevoegen.

Het eerste schot op doel kwam van Grijpskerk, maar daarna was het WTOC wat de klok sloeg. Het team heerste over het hele veld en zag die na een kwartier beloond worden. Jilles Bosma werd door Jitze Keizer de diepte in gestuurd. Alleen een overtreding binnen de beruchte lijnen kon de WTOC aanvaller stoppen en scheidsrechter Baas kon niet anders dan een penalty geven. Berend Jan Prins wist vanaf elfmeter de openingsgoal op het bord te zetten. Nog geen tien minuten later stond ook de 2-0 op het bord. Wederom Jitze Keizer wist een aanvaller met een steekpas te vinden. Dit keer was het Tedo de Bruin die er goed op anticipeerde en de bal granaathard in het doel schoot. Vlak voor de rust werd de score zelfs naar 3-0 getild. Taede van der Ploeg wist Jaap de Bruin aan de rechterkant te vinden, de spits omspeelde zijn directe tegenstander en had oog voor de inlopende Jitze Keizer, die koelbloedig afrondde.

Na de rust werd het spel minder. WTOC hoefde niet meer en Grijpskerk kon niet. Al kregen de gasten via De Boer nog een beste kans, maar de inzet ging over de deklat. Ook Geoffrie Hoiting moest nog een keer handelend optreden, maar deed dit uiterst bekwaam, waardoor de ruststand ook de eindstand werd en WTOC qua punten nu zelfs koploper is. Gronitas heeft er alleen een wedstrijd minder over gedaan. Volgende week ontmoeten beide teams elkaar in Groningen. Een heuse topper.

 

Pupil van de week was: Ulko Dijkstra
 

Knock-out ronde 1
Noordelijke amateur KNVB Beker.
Harkema'se Boys-WTOC 3-2
22 oktober 2013
Scheidsrechter: G. E. van der Meijden

WTOC ondanks verlies morele winnaar

Een droomloting zo riep men een maand geleden in Oudwoude toen in de eerste KO ronde Harkemase boys als tegenstander uit de koker kwam. Afgelopen dinsdagavond was het zover en het werd de gedroomde niet weer te vergeten wedstrijd. Op het scorebord stond na 94 minuten een 3-2 stand op het bord en een vrije trap werd in de pot gegooid. Het wonder van Harkema bleef uit, maar onder luid applaus van het uitgelopen Oudwoude, Westergeest en De Triemen verlieten de geel blauwen de arena.

WTOC verstopte zich vanaf het begin niet. Het probeerde waar kon de aanval te zoeken en de hoofdklasser had hier toch wel moeite mee. Het had zelfs op achterstand moeten komen toen een prachtige aanval over de rechterkant als een streep werd voorgetrokken door Tedo de Bruin. Spits Jaap de Bruin beoordeelde de bal, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Harkemase Boys kon zelf maar geen kans creŽren, WTOC stond organisatorisch als een huis en de gaten werden met veel energie dichtgelopen. Prachtig om te zien en na 45 minuten dan ook een terecht applaus. Harkemase boys trainer Willem Brouwer greep in de rust dan ook in en bracht drie nieuwe gezichten. Bacuna en Constansia bleken in de aanval met hun snelheid een extra gevaar te zijn. De openingstreffer viel na 53 minuten toen Constansia de lat raakte en Bacuna de 1-0 wist binnen te schieten. In de 70e minuut werd de score verhoogd toen aan de rechterkant Bacuna uit een uitbraak via keeper Jacob de Vries de bal wist voor te leggen op Smits die de bal onder doelman Hoiting schoot. De wedstrijd leek beslist. De veerkracht en conditie van het team van Martin Brandsma bleek voortreffelijk. Het team bleef voetballen en een aantal mooie aanvallen deed het publiek doen genieten. Een ieder gaf echter de pas 16-jarige Sybren Bosma een staande ovatie, toen de youngster een hoge bal ineens doodlegde en zijn tegenstander daarna weergaloos uitspeelde. Het was dan ook jammer dat de 3-0 viel en toch nog een grote score leek te gaan ontstaan. Maar Harkemase boys wilde dat op halve kracht doen en dat liet WTOC niet toe. Men kwam zelfs weer volledig in de wedstrijd. Eerst was het Jaap de Bruin die een schitterende actie van Berend Jan Prins met het hoofd afrondde en in blessuretijd viel zelfs de 3-2. Tedo de Bruin bleef alleen voor doelman Jacob de Vries ijzig kalm. Het team zocht haar laatste krachten, de technische staf van Harkemase boys kneep hem toch nog even, maar kon opgelucht ademhalen. De resterende tijd bleek net te kort om het wonder van Harkema helemaal gestalte te doen geven. Echter met trots kan de derde klasser terugkijken op deze wedstrijd en in de historie van WTOC zal deze wedstrijd een mooi plekje krijgen. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor technische staf, wisselspelers, maar ook de enthousiaste supportersschare.

WTOC- Hardegarijp 3-1 foto's van de wedstrijd
19 oktober 2013
Scheidsrechter: T. Westerloo uit Uithuizermeden

WTOC speelt met lef en wint

Hardegarijp heeft het traditioneel lastig in Oudwoude. En ook deze zaterdag was het niet anders. Een van de favorieten in de derde klasse B moest deze middag haar meerdere erkennen in een met plezier en vol energie spelende thuisclub. Op de 3-1 overwinning was dan ook weinig af te dingen en daarmee steeg WTOC naar een tweede plaats op de ranglijst en doet het volop mee in de derde klasse B.

 Hardegarijp begon goed aan de wedstrijd en wist in de openingsfase het balletje goed rond te laten gaan. Echter tot grote kansen kwam het niet en WTOC wist steeds meer druk op de speler met bal te krijgen. Daarmee kreeg WTOC langzaam aan een belangrijke rol in deze wedstrijd. Vooral op het middenveld werd zo nu en dan prima combinatievoetbal gespeeld. Tedo de Bruin werd uit een dergelijke mooie driehoek vrijgespeeld voor de doelman van Hardegarijp, maar deze wist als winnaar uit dit duel te komen. Op een werkelijk schitterende vrije trap van Jitse Keizer had doelman Oosterhuis echter geen antwoord en zo stond na 25 minuten de 1-0 op het scorebord. Hardegarijp was duidelijk even aangeslagen, maar kwam toch na 35 minuten weer op gelijke hoogte. Rick de Groot liet zijn klasse zien door met een prachtige voetbeweging twee WTOC verdedigers in het bos te sturen en daarna ook doelman Geoffrie Hoiting kansloos te laten. Deze kreeg even later hulp van de paal, waardoor met een 1-1 de rust werd opgezocht. In de tweede helft gingen beide teams vol voor de aanval en het publiek kreeg dan ook een wedstrijd voorgeschoteld, waarin alles zat beleving, voetbal, emotie en doelpunten. Eerst was het Jilles Bosma die door Berend Jan Prins werd weggestuurd, zijn directe tegenstander vakkundig afschudde en heel koelbloedig in de een tegen een met de gasten doelman bleef, 2-1. Hardegarijp probeerde met het inbrengen van verse aanvallers toch nog een gat in de WTOC muur te slaan. Maar deze stond vandaag als een huis en de uitvallen waren dreigend. In de slotfase wist het team van Martin Brandsma in zo'n tegenstoot aan alle onzekerheid een einde te maken. Een prima aanval over de rechterkant kwam bij aanvoerder Berend Jan Prins, deze controleerde de bal en schoot de bal kiezelhard in het net. Grote vreugde bij de thuisclub die een mooie overwinning kan bijschrijven en daarmee met een goed gevoel naar de bekerkraker gaat van a.s. dinsdag in en tegen Harkemaseboys, aanvang half acht.  

 


Pupil van de week was Klaas Dijkstra van WTOC E1

 

Zwaagwesteinde-WTOC 3-2 foto's van de wedstrijd
12 oktober 2013
Scheidsrechter:J. A. Visser

WTOC delft onderspit in derby 

Een wedstrijd met grote belangen stond afgelopen zaterdag in Zwaagwesteinde op het programma. WTOC wilde graag bovenin de ranglijst blijven staan en Zwaagwesteinde wilde zich daar graag gaan vestigen. Het werd een enerverend duel waarin WTOC na 90 minuten toch aan het kortste eind trok. Liefst vier penalty's gaven kleur aan een wedstrijd die uiteindelijk in 3-2 eindigde.  

De thuisclub kwam goed uit de startblokken en probeerde vooral via de linkerkant gevaarlijk te worden. Echte kansen leverde het echter niet op. Aan de andere kant was het na twintig minuten wel raak. Sipke Bijlstra werd in de zestien middels een sliding onderuit gehaald en een penalty was het gevolg. De eerste discussie was ontstaan want de grensrechter van Zwaagwesteinde vlagde voor buitenspel. Berend Jan Prins nam de verantwoordelijkheid en schoot de 0-1 binnen. Zwaagwesteinde was van slag en zag dat WTOC goed combinerend de voorsprong wilde uitbreiden. Net als de openingstreffer kwam de gelijkmaker ook nu uit de lucht vallen. Taede van der Ploeg moest met een sliding een bal verwerken, maar zag tot zijn schrik dat de scheidsrechter hier ook een overtreding in zag en de bal op de elfmeter legde. Rene Nauta wist met dit buitenkansje wel raad. Toen na een half uur Sven Rozendal met een schuiver de 2-1 ook nog op het bord bracht was de wedstrijd ineens helemaal op de kop gezet. Direct na de rust wist WTOC de bakens nog niet te verzetten. Wederom werd een sliding in de zestien, ditmaal door Heine de Bruin, gepromoveerd tot penalty. Wederom wist Nauta in de een op een met Geoffrie Hoiting de bal in het net te leggen. De wedstrijd leek daarmee beslist. Echter de gasten uit Oudwoude, Westergeest en De Triemen rechtte nog eenmaal de rug en zette druk op het doel van de thuisclub. Het resulteerde in de 89e minuut in de vierde penalty van de middag. Jilles Bosma werd in de zestien gehaakt en Berend Jan Prins wist ook deze kans te benutten. De tijd die resteerde bleek te kort om ook nog de 3-3 binnen te schieten. Al was Jaap de Bruin akelig dichtbij de verdiende gelijkmaker. Echter Zwaagwesteinde hield de punten thuis en ziet haar inhaalrace naar boven gestalte te krijgen.

 

WTOC-Rottevalle 2-0 foto's van de wedstrijd
5 oktober 2013
Scheidsrechter: H. van der Bij uit Garijp
Pupil van de week: Hendrik Rottinť

WTOC wint verdiend van Rottevalle

De derde klasse B is elke week weer een verrassing. WTOC verloor vorige week verrassend van FC Leo en Rottevalle moest haar meerdere erkennen in VIOD.
Beide teams waren dan ook gebrand op de punten. Rottevalle begon goed, maar WTOC liet deze middag zien als team veel verder te zijn. De 2-0 overwinning deed niks aan het spelbeeld af. WTOC was deze middag scherper en doet daarmee goed mee in de derde klasse B.

Beide teams kennen elkaar goed. En dus was de beginfase veelal een strijd op het middenveld. Rottevalle leek hier in de beginfase het beste mee om te gaan. Maar aanvoerder en animator van WTOC dacht daar anders over. Met een magistrale lob verschalkte Berend Jan Prins Rottevalle keeper Riekele Borger. Rottevalle was duidelijk van slag, WTOC regeerde, maar de score veranderde niet. Na de rust ging de thuisclub niet de voorsprong verdedigen, maar ging op zoek naar de 2-0. Robert Kuipers kreeg daarvoor de uitgelezen kans. Alleen voor de Rottevalle goalie zag de verdediger zijn inzet net naast de paal gaan. Tedo de Bruin toonde minder clementie. Nog geen minuut later scoorde de aanvaller onberispelijk de 2-0. Daarmee was het laatste half uur van deze wedstrijd ingekleurd. Rottevalle moest in de aanval om nog een gelijkspel uit het vuur te spelen. Het lukt het team van Jan ten Hage niet. WTOC was deze middag gewoon sterkter, hield de controle over de wedstrijd en zag goede kansen van Jilles Bosma en Jaap de Bruin gered worden door keeper Riekele Borger. Toch moest WTOC keeper Geoffrie Hoiting in de slotfase aan de bak om niet het geloof van de gasten terug te brengen. Een magistrale reactie bracht de bal buiten de palen en daarmee was de winst voor WTOC binnen.


Pupil van de week Hendrik Rottinť met de scheidsrechter van der Bij en de aanvoerders en de grensrechters

 

FC Leo -WTOC 1-0 foto's van de wedstrijd
28 september 2013
Scheidsrechter: S. B. Tjalma

WTOC ziet goede reeks gestopt in Leens 

WTOC moest afgelopen zaterdag naar Leens om daar tegen de plaatselijke trots FC Leo aan te treden. Deze tegenstander had in de eerste drie partijen nog geen punten kunnen verzamelen en dus kon WTOC een getergde tegenstander verwachten. Er ontspon zich dan ook een wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal. De gelukkigste was deze zaterdag de thuisclub en daarmee moest WTOC haar eerste verlies incasseren.  

In de beginfase had WTOC veel moeite met het recht toe recht aan voetbal van FC Leo en haar keeper Fokke Zijlstra zag een paar ballen gevaarlijk voor zijn doel langsgaan, maar hoefde niet in te grijpen. Na een kwartier wist het team van Martin Brandsma meer vat te krijgen en ging het spel heen en weer. Schoten van Berend Jan Prins mistten preciesie en een poging van Jilles Bosma eindigde aan de verkeerde kant van de winkelhaak. Toch leek net als vorige week het openingsdoelpunt vlak voor de rust te vallen. Berend Jan Prins werd gehaakt in de zestien en de toegekende penalty was het gevolg. De aanvoerder zag zijn inzet echter gestop door de FC Leo doelman en zo bleef de 0-0 op het scorebord. 

Na de rust kwam WTOC beter uit de kleedkamer. Het wist FC Leo op eigen helft vast te zetten en het was wachten op de 0-1. Jaap de Bruin leek te scoren, maar zag zijn inzet overgaan, maar veelal duurde het net te lang voordat er daadwerkelijk geschoten werd. Jilles Bosma kwam twee kee goed door over de linkerkant, maar zijn voorzet kon niet door de gebroeders de Bruin afgedrukt worden. En als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Via een carombole werd Fokke Zijlstra door een inzet vanaf de zestien verslagen. Met nog tien minuten op de klokken ging WTOC alles of niks spelen. Het leek nog een punt op te leveren, maar Jaap de Bruin zag zijn inzet miraculeus gered worden door de FC Leo doelman, die daarmee de titel man van de wedstrijd kon opstrijken en WTOC met nul punten naar huis stuurde.Daarmee moest de eerste nederlaag in een officiele wedstrijd voor dit nieuwe seizoen geincasseerd worden. 

WTOC-RWF 1-1 foto's van de wedstrijd
21 september 2013
Scheidstrechter: J. Reints uit Onstwedde

WTOC en RWF delen de punten

WTOC speelde na de prima start van vorige week tegen Wyckels Hallum de thuiswedstrijd tegen RWF. Dit team had de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld. Ook nu stond er na 90 minuten weer een gelijke stand op het bord. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd. De vrije ruimte werd goed gevonden en een paar kleine kansjes waren het resultaat. De mooiste was voor Jitse Keizer maar hij zag zijn inzet via de lat overgaan. Daarna nam RWF het initiatief over. Geoffrie Hoiting wist zijn doel echter schoon te houden en zo leken beide teams met 0-0 de kleedkamers op te zoeken. Toen was daar Jilles Bosma die door de laatste linie wist te snijden en in de zestien onreglementair werd gestuit. Strafschop. RWF keeper Otmar van der Toorn wist de inzet van Berend Jan Prins te stoppen maar de rebound die de goalie moest toestaan werd door de aanvoerder van WTOC attent afgerond. Na de rust ging RWF op zoek naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. De verdiende gelijkmaker kreeg men echter wel. Vijf minuten voor tijd werd Rene van der Wier in de zestien uit balans gebracht en de toegekende elfmeter werd door dezelfde speler koelbloedig in de touwen geschoten. De 1-1 werd ook de eindstand, ondanks nog een mooie poging van invaller Sybren Bosma, die net onder de lat vandaan getikt kon worden door de RWF doelman. Volgende week speelt WTOC de uitwedstrijd bij FC Leo.   

 

 

Wykels Hallum - WTOC 2-5   foto's van de wedstrijd
14 september 2013
Scheidsrechter:R. Nijemcevic
 

WTOC wint verrassend bij Wykels Hallum

Voor beide teams was het deze zaterdag de opening van de competitie. Voor WTOC een op voorhand lastige opponent. Immers in de twee laatste edities in Hallum kon nooit een vuist gemaakt worden en moesten de drie punten in Hallum achtergelaten worden. Hoe anders ging het deze middag. WTOC was in een zeer boeiend duel het meest effectief en nam met een 2-5 winst de drie punten mee naar Oudwoude.

Beide teams konden op  volle oorlogssterkte aantreden. Na de afgelasting van vorige week was het voor beide trainers spannend hoe hun team aan de competitie zou beginnen. Het was van beide kanten een spervuur van aanvallen. Het spel golfde op en neer en vanaf de eerste minuut was het op het puntje van de bank. Het was WTOC dat de score na vijftien minuten wist te openen. Tedo de Bruin veroverde de bal, bediende broer Jaap en de spits was alleen voor doelman Van der Meer ijzig kalm, 0-1. Het veranderde niks aan het spelbeeld. Bijna teams bleven het doel van de tegenpartij bestoken, maar wederom was het WTOC die het vizier scherper had. Weer was het Jaap de Bruin, die nu uit een schitterende aanval via Jitse Keizer en Berend Jan Prins het eindstation was, 0-2. Wykels Hallum gaf niet op, bleef het doelpunt zoeken en WTOC moest in de laatste tien minuten voor de rust verder achteruit. De oplossing werd niet meer gevonden en de 1-2, ook al kwam die ongelukkig tot stand, kwam niet uit de lucht vallen. Na de rust ging Wykels Hallum direct op zoek naar de gelijkmaker. Alle hens aan dek bij WTOC en tot opluchting van de supporters uit Westergeest, Oudwoude en De Triemen wist Lars Merkus een kopbal van de lijn te halen en werd een vrije schietkans door Geoffrie Hoiting vakkundig onschadelijk gemaakt. En net als in de eerste helft was het team van Martin Brandsma dodelijk in het afronden. Een corner werd door Jitse Keizer schitterend met de hak tot doelpunt gepromoveerd. Weer moest de thuisclub de rug rechten en weer kwam men terug in de wedstrijd. Bjorn Dijkstra bracht via een knappe kopbal de 2-3 op het bord. Op jacht naar de gelijkmaker werden de verdedigende stellingen meer en meer verlaten en daar profiteerden de gebroeders De Bruin optimaal van. Eerst was daar in de 73e minuut Tedo de Bruin, die de 2-4 op het bord bracht en drie minuten bracht Jaap de Bruin met zijn derde treffer de 2-5 op het bord. Dit bleek ook de eindstand te zijn en dus gingen de drie punten sinds jaren weer eens vanuit Hallum mee naar Oudwoude.

 

Oefenwedstrijd op kunstgras in de Westereen:

FRIESE BOYS WINT OEFENDUEL VAN WTOC 2-0

DE WESTEREEN – Omdat de competitiewedstrijden van Friese Boys en WTOC wegens de droge velden waren afgelast oefenden beide teams op het kunstgras in De Westereen tegen elkaar. Friese Boys won met 2-0.

Al in de eerste minuut had het raak kunnen zijn. Erik Hilboezen kon vrij uithalen na een pass van Sietse Hoogsteen. Het schot van Hilboezen was te zacht om WTOC-goalie Geoffrey Hoiting te verrassen. Aan de andere kant schoot Tedo de Bruin naast op aangeven van Berend-Jan Prins. De geblesseerde Jitze Keizer werd vervangen door Erik-Jan Dijkstra die vrijewel meteen een kans kreeg maar Friese Boys-verdediger Allard Wijbenga redde nog net. Een inzet van Jilles Bosma ging voorlangs. Friese Boys nam daarop de leiding. Na een pass van Erik Hilboezen schoot Renť de Jong raak, 1-0. Halverwege de eerste helft werd een WTOC-aanval afgeslagen. Friese Boys counterde snel; De pass van Wietse van der Land op Sietse Hoogsteen was op maat en Hoogsteen liet 2-0 aantekenen. Twee minuten later verscheen Tedo de Bruin alleen voor het Friese Boys-doel maar Auke Hoekstra redde uitstekend. Het bleef tot aan de thee 2-0.

Een vrije trap van Wietse van der Land ging vlak na de rust over het WTOC-doel. Daarna kwam WTOC opzetten maar Jaap en Tedo de Buin konden kansrijke situaties niet omzetten in een doelpunt. Pogingen van Berend-Jan Prins hadden niet de juiste richting. Het leek toch 2-1 te worden maar scheidsrechter Sjouke Bosma annuleerde de treffer van Erik-Jan Dijkstra wegens buitenspel. In de slotfase kreeg WTOC nog prima mogelijkheden. Schoten van Jaap en Tedo de Bruin werden gestopt door Hoekstra terwijl Erik Jan Dijkstra de bal in het zijnet schoot. Het bleef daardoor 2-0. Volgende week wellicht weer competitievoetbal met de duels Wykels Hallum-WTOC en Friese Boys-Anjum.  

Bekerwedstrijd voorrondes:

VVSV'09-WTOC 0-7
3 september 2013
Scheidsrechter: A. Adema

Doelpunten:

Jitze Keizer(4), Berend Jan Prins, Tedo de Bruin, Robert Kuipers

WTOC maakt in 2e helft het verschil

De derde bekerwedstrijd was voor WTOC de uitwedstrijd tegen VVSV’-07 uit Ulrum. De vijfdeklasser kon nog doorbekeren door de mannen van Martin Brandsma met meer dan vijf doelpunten te verslaan. Direct vanaf het begin bleek dat dit een onmogelijke opgave was. WTOC was over het gehele veld beter, speelde makkelijker. Men verzuimde dit echter in doelpunten om te zetten. De thuisclub verweerde zich dapper en moest in het eerste bedrijf alleen een doelpunt van Berend Jan Prins toestaan. In de tweede helft speelde WTOC de tegenstander echter kapot en wist het liefst zes keer te scoren. Jitse Keizer was deze avond heel trefzeker. Liefst vier doelpunten kwamen op zijn naam. De twee andere treffers kwamen op het conto van Erik Jan Dijkstra en Tedo de Bruin. Daarmee plaatste WTOC zich duidelijk voor de volgende bekerronde. A.s. zaterdag start de competitie tegen een van de favorieten in de derde klasse B v.v. Hardegerijp. Een mooie testcase om te zien waar het team staat.

Kootstertille-WTOC 0-8 foto's van de wedstrijd
27 augustus 2013
Scheidsrechter:R.L. Kuipers

Doelpunten:
Jitze Keizer (2), Jaap de Bruin (2), Tedo de Bruin, ErikJan Dijkstra, Berend Jan Prins, Aant Keizer

WTOC overklast Kootstertille

Zowel WTOC als Kootstertille hadden de eerste bekerwedstrijd gewonnen. Direct vanaf het begin liet WTOC echter zien waarvoor het naar de Tille was gekomen.

Kootstertille werd onder druk gezet en Jitse Keizer wist binnen 10 minuten de score te openen. Uit een corner schoot de middenvelder schitterend raak. De 0-2 van Tedo de Bruin liet daarna niet lang op zich wachten en voor de rust wist Erik Jan Dijkstra alleen voor de Tille doelman het leder nog koelbloedig in het doel te plaatsen. In de tweede helft startte Kootstertille sterk, maar de gasten wisten het initiatief toch weer naar zich toe te trekken. Aanvoerder Berend Jan Prins wees zijn ploeg daarin met de 0-4 de weg. Spits Jaap de Bruin liet zijn neusje voor de goal ook zien en schoot twee keer knap raak, waarmee de stand naar 0-6 werd getild. In de slotfase moesten het team van Atze van der Wijk ook treffer 7 en 8 incasseren. Eerst was het youngster Aant Keizer die met een fantastisch afstandsschot het net liet bollen en vlak voor tijd was het wederom Jitse Keizer die na het duel geopend te hebben het nu ook beŽindigde. Met een bekeken schuiver werd de eindstand bepaald. Een prima wedstrijd van de derde klasser, die volgende week in en tegen USVV de volgende ronde zeker kan stellen.

 WTOC-Anjum 4-2
24 augustus 2013
Scheidsrechter: H. Hof

WTOC weet Anjum te verslaan. foto's van de wedstrijd

Net als vorig jaar stond de bekerwedstrijd WTOC - Anjum op het programma. Toen werd het 2-2, nu wist de thuisclub wel de winst te behalen. Na een 2-1 ruststand werd een 4-2 overwinning behaald.  

WTOC had de eerste helft de overhand en kreeg een paar prima mogelijkheden. Na een kwartier werd de score ook daadwerkelijk geopend. Sybren Bosma deponeerde de bal uit een vrije trap precies op het hoofd van nieuweling Robert Kuipers en deze wist in zijn eerste officiŽle wedstrijd voor WTOC ook direct te scoren. Toen Berend Jan Prins de 2-0 op het bord wist te brengen na goed storen van Jaap de Bruin leek de wedstrijd beslist. Echter vlak voor rust wist Anjum de aansluitingstreffer te maken via Sytze Jansma, die de bal uiterst precies in de verste hoek wist te plaatsen.

Na de rust aan de kant van WTOC drie nieuwe gezichten. Aant Keizer, Erik Bruinsma en Jitse Keizer kwamen binnen de lijnen. Het spel was minder compact als in de eerste helft, waardoor de organisatie minder goed stond. Toch wist de thuisclub de voorsprong te vergroten. Jilles Bosma werd alleen op het Anjumer doel afgestuurd, hield het overzicht en stelde Aant Keizer in staat om ook zijn eerste goal voor WTOC 1 te maken. Anjum gaf zich niet gewonnen en kwam via Pope Bauke Holwerda weer terug in de wedstrijd. Wederom een perfecte bal in de verre hoek, die doelman Geoffrie Hoiting te machtig was. In de slotfase werd het duel echter op slot geschoten door aanvoerder Berend Jan Prins, die een perfecte voorzet van Aant Keizer tot doelpunt wist te promoveren. WTOC wist daarmee de eerste officiŽle wedstrijd van het seizoen 2013-2014 in winst om te zetten. A.s. dinsdag is Kootstertille de tegenstander. Ook zij wisten de eerste wedstrijd te winnen en wel met 2-1 van SVSS.

Seizoen 2013 / 2014