Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Wedstrijd WTOC-Minnertsga, gespeeld op 31 maart 2007

WTOC doet een stap in de goede richting

De wedstrijd WTOC-Minnertsga was reeds driemaal eerder vastgesteld. Slechte weersgesteldheid en dit veld waren hieraan debet. De afgelastingen haalden zelfs de provinciale pers. Bij monde van Minnertsga-trainer Ton Hartman werden er vraagtekens geplaatst.

WTOC zou er bij gebaat zijn om niet te spelen. Het was beter geweest, dat hij met WTOC gebeld had, zodat deze onzin niet de pers gehaald had. In de bestuurskamer werd er door geen van beide verenigingen nog aandacht aan besteed. Alleen voetballen was belangrijk.

Minnertsga moest winnen om zicht te houden op de tweede periodetitel te houden. WTOC om iets veiliger op de ranglijst te komen staan. Gesterkt door de prestatie van vorige week tegen SCV begon WTOC energiek aan de klus. Er waren aan WTOC-zijde de nodige wijzigingen aangebracht in verband met de schorsing van verdediger Jaap Adema. Ljipke Zijlstra wer laatste man en deed dit heel verdienstelijk. Hierdoor ging Berend Jan Prins de positie direct achter de spitsen met verve vervullen. Het veld was hobbelig, zo kon het voorkomen dat de bal vreemde capriolen ging maken.

Het was eigenlijk onverantwoord om de keeper in het spel te betrekken. In de vijftiende minuut kopte een Minnertsga-speler mis. Erik Jan Dijkstra was er als de kippen bij. Uit een moeilijke hoek gaf hij keeper Jorn Helder geen kans en bezorgde WTOC een 1-0 voorsprong. WTOC voelde dat er meer mogelijk was en bleef de aanval zoeken. Uit een door Berend Jan Prins genomen hoekschop kopte Gosse Tjalsma goed in. De bal werd gestopt door de keeper. Minnertsga zat ook niet bepaald stil. Van dichtbij schoot Peter Sinnema hoog over. Namens WTOC schoot Ljipke Zijlstra voorlangs. Bij een Minnertsga-aanval, waarbij de bal lang bij het WTOC strafschopgebied in de buurt bleef, werd er door scheidsrechter Wagenaar hands geconstateerd. Tjeerd van der Land was de veroorzaker. Jacob Faber plaatste zich achter het leer. Onberispelijk verdween de bal vlak langs de paal in het doel., 1-1. meteen hierop was het rust. De tweede helft werd een Minnertsga-offensief verwacht. Aan WTOC de taak om dit in te dammen. WTOC bleef loeren op mogelijkheden om de punten thuis te houden. WTOC kwam op een 2-1 voorsprong. Een uitstekende pass van Erik Jan Dijkstra bracht Tjeerd van der Land in goede scoringspositie De bal verdween in de verste hoek. Grote vreugde dus in de zestigste minuut. Om de gevaarlijke spitsen van Minnertsga te beteugelen werd Teade van der Ploeg gewisseld. Klaas Jan Reitsema maakte zijn opwachting. Minnertsga bleef desondanks aandringenZo had WTOC een paar maal niet over geluk te klagen. De ingevallen Sander Zonderland leek te scoren. Zijn bal belandde in het zijnet. De ook al ingevallen Bauke Joostema schoot voorlangs. Bij een scrimmage bij het WTOC-doel raakte Goffe de Boer geblesseerd. Jan W. Prins verving hem. Hij leek WTOC op een definitieve voorsprong te brengen. Hij werd echter zover naar de zijkant gedrongen dat het onmogelijk werd gemaakt. Minnertsga kwam in de ruim toegemeten blessuretijd nog eens gevaarlijk dichtbij. Keeper Jorn Helder bemoeide zich nadrukkelijk met de aanval door in het strafschopgebied vanWTOC te verschijnen, maar een doelpunt zou het niet meer opleveren.