Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 


Verslag van de wedstrijd WTOC 1-Sc Berlikum 1, gepeeld op 30 september 2006


Op de foto pupil van de week Anne de Haan, samen met scheidsrechter S. van der
Woude en de aanvoerders en grensrechters bij de wedstrijd Sc Berlikum1 -WTOC 1
De wedstrijd werd gespeeld op 30 september 2006.

Onverdiende nederlaag voor WTOC

Twee gepromoveerde teams stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar; Berlikum en WTOC. De laatste twee ontmoetingen die hadden plaatsgevonden, ook in de derde klasse, werden ruimschoots door WTOC gewonnen. Dit was afgelopen week het gesprek van de dag bij de equipe van trainer Peter Boonstra. Met dit in het achterhoofd was het duidelijk dat Berlikum niet al te aanvallend zou spelen. Ze wilden niet weer een zeperd oplopen. WTOC was er alles aangelegen om tot een goed resultaat te komen. Na twee achtereen gewonnen wedstrijden wilden ze de derde hier graag aan toevoegen. De eerste helft laat zich het best omschrijven als weinig weggegeven kansen aan beide kanten.

Was het Berlikum wat iets gemakkelijker voetbalden, konden ze geen potten breken. Berlikum was nog het dichtst bij een doelpunt toen de gevaarlijke Berlikum-buitenspeler Robert de Zeeuw met een afstandsschot de lat toucheerde. WTOC creŽerde zeer weinig kansen zodat Berlikum geen centje pijn had. Berlikum kwam net voor rust op een 0-1 voorsprong. Niet goed wegwerken van de WTOC-defensie was hiervan het gevolg. Gosse Tjalsma werd door Jelte Nieuwland in het nauw gedreven. In een poging de bal weg te werken had hij de pech dat de bal over de WTOC-doellijn hobbelde. Vrij snel hierna floot de prima leidende scheidsrechter S.R. van der Woude uit Appingedam voor het einde.

De tweede helft gaf vanaf het begin een agressief en goedspelend WTOC de toon aan. Het was Erik Jan Dijkstra die keeper Bert Schouten testte. Een handje was voldoende dat zijn schot niet gepromoveerd werd tot doelpunt. WTOC schroefde het tempo op om alsnog aansluiting te krijgen. Ljipke Zijlstra vond ook de keeper op zijn weg. Uit een van de schaarse Berlikum-aanvallen ging Foeke Durk Dijkstra in de fout. Ten koste van een corner wist Jan J. Prins redding te brengen. WTOC kreeg in de tweede helft een tiental hoekschoppen te nemen. Steeds was er wel een verdediger die de bal weg kon werken. Het was om moedeloos van te worden. WTOC trok zich hier kennelijk niets van aan. Aangemoedigd door de supporters wisten ze steeds weer voorwaarts op te rukken.

Uit een vaak geoefende trio vrije trap kon WTOC ook het net niet vinden. Het wachten is op de eerste perfect uitgevoerde versie. Een kwestie van tijd vond trainer Henk de Boer. Uit een WTOC-aanval werd de bal tot drie keer toe weggewerkt. Berend Jan Prins zag hoe zijn schot op de benen van de keeper belandde. Erik Jan Dijkstra werd vlak bij de zestien onderuit geschoffeld. De vrije trap leverde niets op. Het werd tijd vers bloed aan te brengen in de WTOC-gelederen. Gosse Tjalsma werd vervangen door Klaas Bosma. Wiebren Lieuwes betrad de arena die door Jaap Adema werd verlaten. WTOC ging achter een-op-een spelen. Dit bezorgde Berlikum een paar mogelijkheden om de score uit te breiden. Gelukkig voor WTOC gingen er twee schoten naast en werd er een door Foeke Durk onschadelijk gemaakt. De uitgebluste Ljipke Zijlstra werd vervangen door Jan W. Prins.

Een schrale troost voor WTOC kwam van Berlikumer-kant. "Wij hebben zeker de tweede helft het geluk meegehad. Als WTOC zo blijft spelen zal elke tegenstander het moeilijk tegen WTOC krijgen. WTOC had duidelijk te weinig gekregen in deze wedstrijd".

De wedstrijdbal werd aangeboden door assistent scheidsrechter Piet Meerstra. Pupil van de week was Anne de Haan van de E1-pupillen.