Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd Friese Boys-WTOC , gespeeld op 28 oktober 2006

Friese Boys met 0-3 geklopt

WTOC trekt spannende derby in slotfase naar zich toe

De derby Friese Boys-WTOC werd er zaterdag één , die lange tijd alle kanten op kon. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren en ondanks ettelijke kansen aan weerszijden werd er lange tijd niet gescoord. Een eigen doelpunt van Friese Boys hielp WTOC uiteindelijk in het zadel. Toen de thuisclub ook nog eens een strafschop miste brak het verzet en via twee doelpunten van Jilles Bosma liepen de gasten uiteindelijk naar een 0-3 overwinning.

Trainer Jan Venema van Friese Boys had zaterdag een basisplaats ingeruimd voor Sean Humphries, die in de aanval begon terwijl Jan Top en Hans Feenstra op het middenveld speelden. De WTOC –middenvelders Tjeerd van der Land en Berend Jan Prins beschikken over veel loopvermogen en Jan en Hans moesten deze spelers afstoppen:, aldus Venema over deze opstelling. Tjitze van der Land begon daardoor op de bank. Bij WTOC ontbraken de aanvallers Erik Jan Dijkstra (geblesseerd) en Klaas Bosma(geschorst). Jilles Bosma en Jan W.Prins vormden daarom deze middag de tweemansaanval.

Jan W. Prins had WTOC al binnen de minuut op voorsprong kunnen zetten. Na een dieptepass van berend Jan Prins verscheen de aanvaller alleen voor doelman Gerwin van der Meulen nadat scheidsrechter Roel Vogelzang uit Sneek het vlagsignaal van invaller grensrechter Hielke de Graaf negeerde. De Friese Boys-goalie voorkwam echter een vroege openingstreffer.

Nadat kansjes voor Ronald Nauta( Friese Boys) en Gosse Tjalsma (WTOC) geen treffers opleverden zag het publiek een mooie Friese Boys aanval via Sean Humphries- Wietse van der Land en Ronald Nauta. Dat leverde laatstgenoemde een schietkans op maar hij richtte te hoog. Zo golfde het spel op en neer Na een rush van Hans Feesntra mocht Ronald Nauta opnieuw aanleggen maar hij stuitte op Foeke-Dirk Dijkstra. Aan de andere kantschoot Jan W.Prins uit de draai knap in maar het leer suisde net naast de kruising. Een snel genomen vrije trap van Jan Top leverde andermaal een schietkans op voor Ronald Nauta, maar Foeke-Dirk Dijkstra was paraat. Wietse van der Land schoot een vrije trap voor Friese Boys in de WTOC-muur. Aan de andere kant mocht WTOC eveneens een vrije trap nemen na een overtreding op Gosse Tjalsma. Middenvelder Berend Jan Prins kwam wel langs de Boys-muur maar zag de bal vervolgens rakelings naast het doel verdwijnen. Sean Humphries kreeg een uitstekende mogelijkheid na goed werk van Hans Feenstra maar zijn te zwakke schot leverde geen problemen op voor WTOC doelman Dijkstra. Hans Feenstra schoot een pass van Wietse van der Land ineens in, maar de bal ging naast de WTOC-veste en datzelfde lot was een poging van Jan Top beschoren waardoor de rust zonder doelpunten aanbrak.

Twee goals van Jilles Bosma

In het eerste kwartier na rust viel Jilles Bosma op met een aantal  uitstekende acties. Dat leverde WTOC op de rand van het strafschopgebied een vrije trap op, maar de poging van Berend Jan Prins scheerde deze keer over de lat. Toch kwamen de gasten op voorsprong. Jan W.Prins stond aan de basis van dit doelpunt Na een actie op links trok hij de bal laag voor het doel, waar Friese Boys verdediger Jelle de Graaf het leer achter zijn eigen doelman werkte 0-1.De roodwitten waren echter nog lang niet verslagen. Na een actie van Hans Feenstra was Ronald Nauta dicht bij een doelpunt maar hij mikte rakelings naast.

Trainer Jan Venema bracht daarop Tjitze van der Land voor Sean Humphries in het veld terwijl Henk de Boer Jan W.Prins verving door Klaas-Jan Reitsema.

Een kopbal  van Ronald Nauta leverde opnieuw geen treffer op, want ook deze keer ging de bal naast. Klaas Jan Reitsema was daarop dicht bij 0-2. Na een pass van Berend Jan Prins knalde hij ineens in maar Gerwin van der Meulen zag het leer naast zijn doel vliegen Tien minuten voor tijd kwam Hille Veenstra een teenlengte tekort om een voorzet van Hans Feenstra achter doelman Dijkstra te tikken. Toch leek Friese Boys gelijkte komen. Na een lichte overtreding op Ronald Nauta kreeg Friese Boys een unieke kans want arbiter Vogelzang zag hier een strafschop in”Een duidelijke overtreding binnen het strafschopgebied en dus een penalthy”, aldus de arbiter na afloop. Wietse van der Land miste deze prachtige mogelijkheid echter door naast te schieten.

Daarna was het verzet van Friese Boys gebroken. Na een snelle uitval verscheen Jilles Bosma in de slotfase alleen voor Gerwin van der Meulen, die kansloos was op de inzet van de aanvaller, 0-2. In de slotseconden had Bosma opnieuw succes: Instelling gebracht door Klaas Jan Reitsema stuitte hij eerst nog op doelman Gerwin van der Meulen maar in de rebound was het wel degelijk raak 0-3. Met deze stand floot arbiter Vogelzang  voor het einde.

Reacties

Een zwaar bevochten overwinning”zo stelde WTOC trainer Henk de Boer het ging verre van gemakkelijk, het was een echte derby met veel strijd en weinig mooi voetbal Wij misten twee spelers en daarom had ik Jan W. Prins voorin gezet. Hij is op meerdere plaatsen inzetbaar. Jan moest veel vuil werk opknappen en openingen creëren. Ik moet zeggen dat hij het uitstekend heeft gedaan. Wij hebben dit seizoen wedstrijden gehad waarin alles tegenzat. Vandaag zat het eens mee. We komen via ene lucky goal op voorsprong en bovendien mist Friese Boys dan nog een penalthy, als die erin gaat moet ik het allemaal nog zien. Bij ons was Jilles Bosma uitstekend op dreef in de tweede helft. Hij ontwikkelt zich met vallen en opstaan dit seizoen. WTOC is nog een jonge ploeg in opbouw, ik had vooraf een zwaar seizoen verwacht, maar we doen redelijk goed mee.

“Alles zat vandaag tegen”zo reageerde Jan Venema van Friese Boys.”Wij hebben veel goede kansen gehad maar maken ze niet. Dan maken we nog een eigen doelpunt en missen we een strafschop. Na die penalthy brak er iets bij de jongens. We waren de laatste oefenduels tegen Wykels Hallum en Harkema Opeinde en in de competitie tegen CSVH goed op dreef maar vandaag was het minder. We hebben dit seizoen wedstrijden gespeeld waarin we gene kans kregen, nu wel, maar ze gaan er niet in We moeten echter zo blijven voetballen en dan zal het echt wel een keer lukken”. De wedstrijd Friese Boys-WTOC werd zaterdag gespeeld met de door Hansma Handelsonderneming aangeboden wedstrijdbal en Ymbert Dijkstra was de pupil van de week