Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Verslag van de bekerwedstrijd WTOC-HODO, gespeeld op  24 november 2007

WTOC uit bekertoernooi

Vooraf werd reke­ning gehouden met een stunt van WTOC. In het verleden had WTOC ook al eens in het bekertoernooi gestunt. Maar tweedeklasser-zondag HODO uit Hollandscheveld was te sterk voor WTOC. Nu kan weer vooruitgekeken worden naar ko­mende zaterdag. Dan gaat WTOC op bezoek bij Kollum; dit zal een wedstrijd van een geheel andere orde zijn.

Speculaties over opstellingen zul­len er altijd zijn. De verwachting was dat WTOC zou starten zoals werd afgesloten tegen Minnertsga. Trainer Henk de Boer dacht daar anders over. Hij hield een aanvaller op de bank. Daardoor kon niet echt opportunistisch worden gespeeld om te proberen HODO te overrompelen met extra aanvallende bedoelingen. Toen scheidsrechter Smid het begin­signaal liet klinken kon de wedstrijd beginnen. WTOC leek eerst niet veel onder te doen voor HODO. Maar zo­als te vaak de laatste weken heeft de WTOC-defensie niet altijd goed het oog op de aanvallers van de tegen­partij. Geheel vrijstaand mocht Jos Fidom namens HODO de 0-1 sco­ren. WTOC keek zodoende al snel tegen een achterstand aan. Het spel ging daarna op en neer zonder dat er echte kansen voor beide ploegen ontstonden. Maar in de 35e minuut zorgde Jilles Bosma voor een vrije doortocht voor Berend Jan Prins. Met een schitterende lob wist hij doelman Peter Marissern van HODO te verschalken en WTOC op gelijke hoogte te brengen. Meteen vanaf de aftrap kwam HODO bijna op voorsprong. Gelukkig voor WTOC kon Jan W. Prins nog net voor de bal de doellijn zou passeren op wonderlijke wijze de bal tegen de onderkant van de lat schieten. De bal sprong het veld in en WTOC kon hem wegwer­ken. Het bleek uitstel van executie te zijn. Jos Fidom kreeg de bal voor de voeten en snoeihard verdween het leer onbereikbaar voor Foeke Dirk Dijkstra in het doel, 1-2. Tot de rust bleef de stand ongewijzigd.

Tevergeefs

Na de rust was Klaas-Jan Reitsema in de kleedkamer achtergebleven. Tiede Auke Dijkstra was zijn vervanger. De bedoeling van WTOC was dui­delijk: zo snel mogelijk aansluiting krijgen. Dit ging niet door. In de 55e minuut wist HODO de voorsprong uit te breiden naar 1-3. Wim Bos was de schutter. WTOC wisselde Goffe de Boer. Heine de Bruin werd zijn vervanger. Sterk ingevallen kon ook hij niet voorkomen dat Jos Fidom zijn derde treffer kon scoren, 1-4. WTOC liet alle schroom varen en drong HODO op eigen helft terug. In de 82e minuut werd het 2-4. Verant­woordelijk was Taede van der Ploeg die zich langs drie HODO-spelers wurmde en Berend Jan Prins in staat stelde het leer tegen het net te doen belanden. Meteen daarop een prima kans voor Tiede Auke Dijkstra, maar hij wist deze niet te benutten. Gosse Tjalsma miste maar net een kans. Jilles Bosma probeerde het nog een keer. Het wilde maar niet lukken om dicht bij HODO te komen. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Smid was WTOC geen cupfighter meer.