Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Pupil van de week was Douwe Starkenburg van de E2-pupillen. De wedstrijdbal werd aangeboden door Snackservice Hoekstra te Buitenpost.

 


Op de foto pupil van de week Douwe Starkenburg met scheidsrechter J. Wagenaar en de beide aanvoerders en grensrechters

---

Verslag wedstrijd Sc Veenwouden-WTOC, gespeeld op 24 maart 2007

WTOC knokt zich naar een punt in Veenwouden
Spectaculair scoreverloop in staart wedstrijd

Bij een ruststand van 3-0 leek de wedstrijd tussen Veenwouden en WTOC zaterdagmiddag gespeeld. WTOC weigerde echter halverwege al te capituleren. Toen de kruiddampen na 101 minuten voetbal waren opgetrokken stond er een 4-4 stand op het scorebord.

De eerste helft was nog maar 4 minuten oud toen Sebastiaan Semplonius 1-0 scoorde uit de eerste Veenwouden aanval. De veel van positie wisselende thuisclubaanvallers waren in de omschakeling van verdediging naar aanval erg gevaarlijk. In de 19e minuut scoorde Wiggele Westerlaan 2-0 en in de 37e minuut Klaas van der Veen 3-0. Omdat de Veenwouden verdediging, met een uitblinkende Cor Elzinga, weinig weggaf moest het gevaar voor de bezoekers van afstandschoten komen. Keeper Edwin Fischer kon zijn doel echter schoonhouden. Aan de andere kant was het Foeke Durk Dijkstra die zorgde dat WTOC met de rust niet op een onoverbrugbare achterstand stond.

In de tweede helft bracht Henk de Boer twee wissels in en liet hij WTOC vol op de aanval spelen. Klaas Bosma was al meteen een aantal malen dreigend voor de goal aanwezig maar wist niet te scoren. Aan de andere kant ontstond de nodige ruimte, maar de trefzekerheid was bij de Veenwouden aanvallers verdwenen. De 100 procent kansen op 4-0 en 5-0 werden niet verzilverd. En toen kwam de 65e minuut. Invaller Klaas Jan Reitsma speelde de bal bij een blessure van Wiggele Westerlaan richting de Veenwouden doelman. Deze liet om onverklaarbare redenen de bal tussen de palen over de achterlijn lopen. En dat betekende 3-1. WTOC trainer Henk de Boer greep dit curieuze voorval aan om zijn ploeg nog eens op scherp te krijgen. Hij deed dit op een wijze die Veenwouden trainer Wiebren Veenstra niet kon waarderen en beide heren vochten verbaal langs de kant even een robbertje. De bezoekers zetten nog eens aan en na prachtig voorbereidend werk van Jilles Bosma kon Goffe de Boer in de 82e minuut de 3-2 binnenkoppen. Met hart en ziel zocht men de gelijkmaker en in de 93e minuut viel het doelpunt ....... aan de andere kant. Eddie de Roos rondde prima doorgaan van Sebastiaan Semplonius af, 4-2. De buit leek voor Veenwouden binnen. Scheidsrechter Jansen, die op zich een prima wedstrijd floot, zag in de 95e minuut een overtreding van Geert van der Veen binnen het strafschopgebied waar menigeen de overtreding er buiten zag. Gosse Tjalsma schoot de strafschop onberispelijk in. Nog was de wedstrijd niet gespeeld en in de 99e minuut zag Jansen een handsbal van Hendrik Sipke van der Land binnen het 16-meter gebied. Opnieuw werd de strafschop benut, nu door Ljipke Zijlstra, en kwam de 4-4 eindstand op het bord.

Na 56 minuten en 6 seconden in de tweede helft floot de scheidrechter uiteindelijk voor het laatst. De frustratie aan de kant van Veenwouden over dit lange doorspelen was groot en misschien wel terecht. Maar wanneer de thuisclub de kansen gewoon had benut had men de punten thuis kunnen houden. En WTOC verdient de complimenten voor het getoonde karakter en het blijven geloven in een punt. Op grond hiervan verdienden de bezoekers het punt.