Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag wedstrijd WTOC-CSVH , gespeeld op 23 september 2006


Pupil van de week, week 38, was Hart Bastiaan Pijnacker bij de wedstrijd WTOC -CSVH.
Op de foto  met de aanvoerders en grensrechters en scheidsrechter G. de Jong


Groepsfoto tijdens de uitreiking van de Sportiviteitsbeker door
de heer H. Otting  en L.Andy van de LSV

Dubbele winst voor WTOC

Sportiviteitsbeker en winst op CSVH voor WTOC

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen CSVH uit Hoogkerk werd zaterdag aan WTOC de Sportiviteitsbeker uitgereikt. Dit werd gedaan door een afvaardiging van de LSV ( Leeuwarder Scheidsrechtersvereniging), bestaande uit de vertegenwoordigers H.Otting en L.Andy. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de vereniging met de minst gele kaarten over een geheel seizoen. In dit geval 2005/ 2006. dat WTOC het in dezen goed doet bleek uit het feit dat dit de vijfde keer was, dat de vereniging  uit Oudwoude deze prijs met bijbehorende twee voetballen verdiende.

De wedstrijd

WTOC en CSVH begonnen aan het karwei geleid door de goedfluitende G. de Jong uit Dokkum.. In de beginfase van de wedstrijd was WTOC niet goed bij de les. Hierdoor kon CSVH vrij gemakkelijk richting WTOC-doel van WTOC komen. Dit was in eerste instantie niet echt dreigend. Zodat de klus geklaard kon worden. Al in de zevende minuut was het raak. Uit een vrije kop van CSVH ketste de bal af op de WTOC-verdediging. De wegspattende bal werd op de pantoffel genomen door Joost v.d. Meijser. WTOC werd op achterstand gezet, 0-1. Na wat gestuntel in de WTOC-verdediging moest Jaap Adema aan de noodrem trekken wat een gele print opleverde. Langzaam begon WTOC aan een herstel en zonder dat het spel kon bekoren klikte het vrij aardig. Een ingestudeerde vrije trap prima uitgevoerd belandde in de handen van de prima keepende Ynmar Oldenburger. Erik Jan Dijkstra werd in een korte periode drie keer de weg richting doel versperd. De toegekende vrije trappen leverden geen resultaat op. In de 38e minuut ving Jilles Bosma de bal op rechts op. Al slalommende wrong hij zich door de verdediging van CSVH en verschalkte als laatste ook de keeper zodat WTOC op gelijke hoogte kwam met CSVH, 1-1. Foeke Durk Dijkstra taxeerde een bal verkeerd. Gelukkig  voor WTOC was de lob over hem heen niet ahrd genoeg en kon Goffe de Boer met de borst de bal opvangen en wegwerken. Een hoge bal in het CSVH-doelgebied werd door de keeper losgelaten. Van alle spelers in de buurt was Erik Jan Dijkstra de leepste en bracht WTOC op een 2-1 voorsprong. CSVH kreeg nog twee kansjes, de schoten waren niet hard genoeg om de WTOC-goalie te verontrusten.

Tweede helft

Na de thee bleek WTOC dusdanig toegesproken en opgepept door trainer Henk de Boer, dat meteen het initiatief werd genomen. Topt echte doelrijpe kansen leidde dit niet.
Nadat Foeke Durk Dijkstra een bal had losgelaten wist WTOC met kunst en vliegwerk de bal weg te werken Een toegekende vrije trap aan CSVH werd in de WTOC-muur van richting veranderd. De bal ging rakelings naast Tjeerd van der Land kon op rechts doorbreken. Erik Jan Dijkstra stond klaar om het leer in te koppen. Met de vingertoppen beroerde de keeper de bal zodat het feestje geen doorgang kon vinden. Jan W. Prins probeerde het met een afstandsschot wat net over het doel ging. Dit was zijn laatste wapenfeit, want hij werd gewisseld. Wiebren Lieuwes kwam voor hem in het veld. Dit had tot gevolg dat er binnen WTOC een positiewisseling plaatsvond. CSVH wisselde om te proberen de stand een beter aanzien te geven.  Enige malen wankelde de deze middag niet sterk opererende defensie. Dit leidde gelukkig voor WTOC niet tot een desastreus gevolg. Klaas Bosma verving broertje Jilles. Zowel WTOC als CSVH wisten niet meer te scoren zodat ene nuttig overwinning kon worden bijgeschreven. Pupil van de week was Hart Bastiaan Pijnacker van WTOC E. De wedstrijdbal was aangeboden door Harm de Jong.