Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd WTOC-Aduard, gespeeld op 21 april 2007

WTOC verslaat Aduard

Competitie blijft spannend tot einde

Zaterdagmiddag moest WTOC het thuis opnemen tegen hekkensluiter Aduard 2000, dat al gedegradeerd is. De ontmoeting in Aduard leverde een 2-2 gelijkspel op. Nu is een overwinning zeer gewenst om nacompetitie, voor handhaving in de derde klasse, te ontlopen. WTOC kon vandaag niet beschikken over de al langer geblesseerde Goffe de Boer. De vorige week geblesseerd uitgevallen Jilles Bosma begon op de bank. Voor hem speelde Klaas Jan Reitsema.

Auke Kamstra van de E2 was pupil van de week en mocht na een lange solo de eerste goal van de middag maken. Met een heerlijk zonnetje aan de blauwe lucht, floot scheidsrechter P. S. Wybenga voor het begin van de wedstrijd. De WTOC-spelers begrepen het belang van de wedstrijd en begonnen fel aan het duel. Dit leverde direct een paar kansen op, maar nog geen doelpunten. Hierna beet Aduard meer van zich af. Na 8 minuten kwam WTOC met de schrik vrij. Remco van Merode stond bij de 2e paal volledig vrij na een corner. Zijn schot kwam gelukkig voor WTOC op de paal. Iets later speelde Berend Jan Prins zich knap vrij op de rand van het 16-metergebied. Zijn schot werd geblockt door de keeper, maar die had vervolgens geen antwoord meer op de rebound van Berend Jan. 1-0 voor WTOC dat daarna doorging met aanvallen. Uit een vrije trap van Tjeerd van der Land kopte Klaas Jan richting doel maar zijn inzet werd gestopt. In de 20e minuut was er een snelle uitbraak van Aduard over de linkerflank. Danny Beerda zag Foeke Dirk Dijkstra iets voor de goal staan en volleerde de bal zeer fraai in de verste bovenhoek: 1-1. Tot de rust golfde het spel op en neer tussen de, op dat moment, gelijkwaardige teams. In een rommelige fase vielen nog een aantal gele kaarten. Net voor de pauze plaatste WTOC nog een snelle aanval over rechts. Klaas Jan probeerde af te ronden met een hakje na een strakke, lage voorzet van Tjeerd. Via een Aduard-verdediger werd het een corner. Uit deze hoekschop kopte Gosse Tjalsma de bal voorbij de doellijn, bleek later ook uit camerabeelden. Heel WTOC juichte, maar de scheidsrechter liet echter doorspelen. Zo gingen de teams rusten met een gelijke stand. De tussenstanden van de andere wedstrijden bleken ongunstig voor WTOC. De concurrenten Oostergo en Friese Boys stonden beide voor. Wel positief was de komst naar de WTOC-kantine van het net kampioen geworden Kollum 2. Zij bedankten WTOC 2 voor de overwinning op Kollums concurrent Suameer.

De tweede helft begon met dezelfde spelers aan WTOC-kant. WTOC had de hele 2e helft een veldoverwicht, maar de uitbraken van Aduard bleven gevaarlijk. 10 Minuten na rust werd een vrije trap van Aduard doorgekopt. Het schot wat erop volgde werd door Foeke Dirk net onder de lat vandaan getikt. Klaas Jan kwam vrij voor Aduard-goalie Willem Kleefstra, na een slippertje van een verdediger. Het schot werd echter gekeerd. Ook Foeke Dirk moest nog een paar keer handelend optreden toen Aduard uit een corner op doel schoot. Ook een schot van Danny Beerda, na een knappe actie, was een prooi voor de WTOC-keeper. Hierna was het de beurt aan WTOC, dat steeds sterker werd. Tjeerd schoot van grote afstand net over. Een voorzet van linkermiddenvelder Klaas Bosma werd goed aangenomen door Klaas Jan, maar zijn schot was iets te slap. Jan W. Prins, net in het veld gekomen voor Klaas Jan, kwam alleen op de Aduard-goal af, maar zijn schot stuitte op de uitkomende keeper. Zijn rebound passeerde de keeper wel, maar belandde op de buitenkant van de paal. Ook Berend Jan kwam, na een breedtepass van Erik Jan Dijkstra, alleen voor de keeper. Zijn schot ging via de keeper naast. WTOC ging alles of niets spelen. Spits Jilles Bosma verving middenvelder Tjeerd. Aduard-keeper werd een steeds grotere ‘sta-in-de-weg’, want ook Erik Jan wist alleen voor hem niet te scoren. Iets voor tijd kreeg Niels Alt van Aduard rood toen hij de doorgebroken Jilles neertrok. WTOC kreeg een vrije trap op de rand van de 16, waar het toch een penalty leek te moeten zijn. Het schot van Berend Jan was goed over de muur geplaatst, maar de keeper redde andermaal knap. De corner vanaf links werd door Klaas op Ljipke Zijlstra gespeeld, die de bal richting doel volleerde. Daar stond Gosse Tjalsma die de bal vervolgens in het doel schoot: 2-1. Niet veel later blies scheidsrechter Wybenga voor het einde van de wedstrijd. Zo kwam dan toch nog de dikverdiende overwinning voor WTOC.

Ook Oostergo en Friese Boys wisten te winnen. Hierdoor blijft het tot aan de laatste speeldag spannend, wie nacompetitie moet spelen om in de 3e klasse te blijven. De wedstrijdbal van WTOC – Aduard 2000 werd aangeboden door Administratiekantoor Hoeksema te Grootegast.