Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd WTOC-CSL, gespeeld op 17 maart 2007

Hecht collectief WTOC kan CSL niet afschudden

De vorige wedstrijd tussen WTOC en CSL was nogal hectisch verlopen. Na een scheidsrechtelijke dwaling moest WTOC  de laatste tien minuten met negen man  de wedstrijd uitspelen.

Zaak was dus voor trainer Henk de Boer om de zaak recht te trekken. Voor de wedstrijd verklaarde hij dat de groep op scherp stond. Dat dit niet zomaar een losse kreet was bleek tijdens de wedstrijd. WTOC startte goed en vanaf het begin werd CSL hun wil opgelegd. De gevaarlijke CSL-spitsen werden goed aan banden gelegd  en CSL deed hetzelfde waardoor er weinig mogelijkheden waren om tot scoren te komen.. Het moest van stilstaande situaties komen. WTOC kreeg een handjevol hoekschoppen. Uit één hiervan kreeg Berend Jan Prins een goede mogelijkheid. Zijn inzet ging naast het doel. Uit een vrije kop schoot Goffe de Boer op het doel. De CSL-keeper stond niet op de goede plaats. Een verdediger kopte de bal uit het doel, zodat deze mogelijkheid teniet werd gedaan. Uit een vrije trap, genomen door Tjeerd van der Land, mikte Ljipke Zijlstra net naast. CSL werd de laatste vijf minuten van de eerste helft nog gevaarlijk. Zij dicteerden even het spel.  WTOC moest terug en voordat het tot een treffen kwam, floot de goedleidende scheidsrechter F. van Deursen voor rust. De tweede helft eenzelfde spelbeeld als de eerste. Veel inzet van beide zijden. Helaas was de harde wind spelbreker om goed voetbal te spelen. De verdedigingen overheersten. WTOC was ietsje gevaarlijker dan CSL. WTOC, die luidkeels aangemoedigd werd door de supporters probeerde er alles aan te doen om de drie punten thuis te houden. Even leek het erop dat het zou lukken. Een schuiver van Ljipke Zijlstra ging centimeters naast het doel van CSL over de achterlijn. CSL scoorde ook bijna. Een overtreding op Foeke Durk Dijkstra ging er aan vooraf, zodat dit doelpunt werd afgekeurd. Foeke Durk Dijkstra raakte door deze actie geblesseerd, maar na behandeling kon hij gelukkig de wedstrijd voortzetten. Bij WTOC werden beide spitsen Jilles Bosma en Erik Jan Dijkstra, die op een goede wedstrijd konden terugzien, vervangen door Jan W. Prins en Klaas Jan Reitsema.

Laatstgenoemde kreeg een mogelijkheid om de wedstrijd in het voordeel van WTOC te beslissen. Hij gaf de bal breed af waardoor de CSL-verdediging kon wegwerken. CSL was nog een keer dichtbij een treffer. Met een uitstekende redding wist Foeke Durk Dijkstra dit te voorkomen. De beide trainers waren het na de wedstrijd volkomen eens. Een gelijkspel gaf de krachtsverhouding goed weer. WTOC had wat meer mogelijkheden gecreëerd dan CSL. Het grote winstpunt voor WTOC was deze middag een sterk collectief. Op deze wijze doorgaand zullen de broodnodige punten worden binnengehaald. Pupil van de week was Mark Cnossen van de E1-pupillen De wedstrijdbal werd aangeboden door Electro World Talsma te Dokkum