Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Op de foto Pupil van de week  Nanne de Vries met scheidstrechter Tjalma uit Delfzijl en de beide aanvoerders en
de grensrechter van WTOC, Piet Meerstra.

                                                       ---

Wedstrijd van CSVH 1-WTOC 1, gespeeld op 17 februari 2007

WTOC verliest zespuntenduel van CSVH

Hoogkerk- Het was koud in Groningen, waar WTOC de strijd moest aanbinden met CSVH. Het zou uiteindelijk een duel worden, waar de wederzijdse supporters niet warm van konden worden. Er stond voor beide ploegen veel op het spel. De verliezer zou in de onderste regionen blijven. Dat is geen prettige gedachte en ook niet goed voor het zelfvertrouwen.

Trainer Henk de Boer moest het nodige puzzelwerk verrichten omdat WTOC zieken en geblesseerden heeft die vrij lang duren. Tjeerd van der Land haakte nog af. De net weer herstelde Erik Jan Dijkstra zou wedstrijdritme op doen bij het tweede elftal. Dat ging helaas voor hem niet door. Een plaatsje op de bank werd voor hem ingeruimd. Klaas Jan Reitsema was net op tijd fit om de basiself te completeren.

Het eerst wapenfeit van de wedstrijd was van Ljipke Zijlstra. Zijn schot werd door de keeper onschadelijk gemaakt. De snelle spitsen van CSVH bezorgden de WTOC-verdedigers de nodige problemen. Ze moesten wel eens aan de noodrem trekken. Dit leverde CSVH vrije trappen op rond het strafschopgebied. Foeke Durk Dijkstra moest uit een van deze vrije trappen handelend optreden om een vroege achterstand voor WTOC te voorkomen. CSVH bleef gevaarlijk, grote kansen leverde het niet op. Uit een aanval over links werd de bal voorgezet. Doordat rugdekking van WTOC-zijde ontbrak kon Frans Brouwer de bal vrij aannemen en vervolgens de bal tegen het net jagen, 1-0. De wedstrijd was 35 minuten oud en dus voldoende tijd om in deze stand verandering te brengen. In de 41 e minuut kogelde berend Jan Prins onhoudbaar voor keeper Ynmar Oldenburger de 1-1 binnen. Hiervoor had hij drie pogingen ondernomen die allemaal hoog over het CSVH-doel vlogen. Hier gold ook niet geschoten altijd mis.

In de rust zal in de WTOC-kleedkamer het nodige besproken zijn.

WTOC zette vanaf de aftrap druk op de CSVH-defensie. Het was pech voor WTOC, die uit een corner Klaas Jan Reitsema inkopte.

Helaas voor hem en WTOC kon een CSVH-verdediger de bal van de doellijn halen. De prima leidende scheidsrechter Traa stond er bovenop en kon uit eigen waarneming besluiten dat de bal niet over de lijn was geweest. Uit een voorzet kwam de bal bij de vrij staande Ljipke Zijlstra. Hij wilde met een omhaal een wereldgoal  maken. Een simpeler oplossing had mogelijk resultaat opgeleverd . Gosse Tjalsma probeerde op het doel te schieten. Het bedoelde schot werd een rollertje en zodoende een eitje voor de doelman. Een misverstand tussen Foeke Durk Dijkstra en Jan J. Prins deed het bloed stollen  Gelukkig voor WTOC ging de bal over de achterlijn Klaas Bosma schoot nog eens over. WTOC af en toe de bal inde ploeg houdende bleek de wedstrijd onder controle te hebben. CSVH dacht hier kennelijk anders over. WTOC verspeelde heel knullig de bal op het middenveld en ook nu was er geen rugdekking. Een prima pass op Jakob de Boer, met zijn snelheid wist hij de  WTOC-verdediging te kloppen en 2-1 tot stand te brengen. WTOC had nog tien minuten om de stand een gunstiger aanzien te geven. Verdediger Jaap Adema  werd naar de kant gehaald. Aanvaller Erik Jan Dijkstra kwam in het veld om de druk op te voeren.

Wat WTOC ook probeerde, er was geen doorkomen meer aan. Het laatste wapenfeit was voor Klaas Jan Reitsema. Uit een vrije trap van uitblinker Berend Jan Prins schoot hij de bal recht in de handen van de keeper. Door deze nederlaag belandt WTOC op de voorlaatste plaats. Met nog negen wedstrijden te gaan kan er nog veel goeds gebeuren voor WTOC. Eens zal het pechduiveltje verdwijnen.