Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag van WTOC - Oostergo, gespeeld op 16 december 2006

Specialisten bepalen eindstand WTOC-Oostergo

Gezien de weersomstandigheden bleef het spannend of de wedstrijd wel door kon gaan. Rond de klok van twaalf zette de consul het sein op groen. De eerder afgelaste wedstrijd was opnieuw op de sportkalender gezet. De wedstrijd kon als derby worden gekwalificeerd. Dit brengt toch wel meer sfeer rond het veld en de spelers beleven een derby ook anders. Er wordt met meer passie en beleving gespeeld, althans zo lijkt het ogenschijnlijk. Voor WTOC stond er veel op het spel. De jongens van trainer Henk de Boer moesten punten sprokkelen. Dit waren ze aan de stand op de ranglijst verplicht om niet in de laagste regionen te belanden. Voor Oostergo en trainer Ron de Boer (volgend jaar Be Quick Dokkum) was de tweede periodestand nog van belang. Reden genoeg om een spannende pot voetbal te verwachten.

De bedoelingen van Oostergo werden meteen duidelijk. Gelukkig voor WTOC werd er buitenspel geconstateerd, anders was een snelle treffer van Oostergo tot stand gekomen. Het eerste aanvallende wapenfeit van WTOC-zijde werd onreglementair onderbroken. Scheidsrechter De Groot, die af en toe wat eenzijdig floot, kende WTOC de vrije trap toe. Berend Jan Prins wenste de vrije trap te nemen. Met een schitterende trap verdween de bal laag in het doel. WTOC leidde met 1-0. WTOC was niet bepaald ongelukkig toen Gerlof Leistra de bal aflegde naar Martijn Jolink en hierdoor de reeds geslagen WTOC-defensie alsnog de kans gaf om in te grijpen. Een terugspeelbal van Tjeerd van der Land pakte verkeerd uit, Oostergo-speler Gerrit Kooistra schoot de bal voorlangs uit dit buitenkansje. WTOC kopte na een blunder van keeper Eppie Weidenaar voorlangs. Zoals reeds eerder gememoreerd gaf de soms eenzijdig fluitende scheidsrechter nog twee gele kaarten aan WTOC’ers, volledig onterecht overigens. Een afstandsschot van Tjeerd van der Land werd stijlvol uit de bovenhoek geplukt door de Oostergo-keeper. Beide elftallen probeerden nog voor de rust iets aan de stand te veranderen. Dit lukte niet zodat de rust inging met een voor WTOC fijn gevoel.

De tweede helft begon met een Oostergo-offensief. Foeke Dirk Dijkstra hield WTOC met een onwaarschijnlijke redding in de race. René de Bruin mocht vrij aanleggen en richtte in de bovenhoek met bovengenoemd resultaat. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld zonder dat er over de schreef werd gegaan. Oostergo bleef nadat het offensief geluwd was wel de aanval kiezen. WTOC kon de klus achterin gelukkig klaren. Stiekem werd al aan een overwinning gedacht. De uitgebluste Klaas Bosma werd gewisseld voor de deze week door griep gevelde Erik Jan Dijkstra. Even buiten de zestien kreeg Oostergo een vrije trap. Gerlof Leistra plaatste zich achter de bal. Foeke Dirk Dijkstra werd volkomen kansloos gepasseerd. De verdiende gelijkmaker was een feit, 1-1. Beide ploegen wilden geen genoegen nemen met deze stand. Het publiek van beide zijden ging hun favorieten aanmoedigen. Dit zorgde voor veel sfeer langs het veld. Kennelijk werden de spelers hierdoor geďnspireerd. Er werd een schepje bovenop gedaan. Jan W. Prins kwam in het veld voor Jilles Bosma. Oostergo bracht twee nieuwe spelers, Julius de Jong en Romke Nutma. Bijna had Oostergo de punten mee naar Ee genomen. Een fout van Goffe de Boer noopte Foeke Dirk Dijkstra tot een fraaie redding. Er werd niet meer gescoord en beide ploegen konden leven met de uitslag. De winterstop is aangebroken. WTOC staat nu op het negende stekje, Oostergo is zevende. De wedstrijdbal werd aangeboden door Timersma Houthandel te Oudwoude.