Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Verslag van de wedstrijd Sc Berlikum-WTOC, gespeeld op 16 oktober 2007

Onverdiende nederlaag voor WTOC

Inhalen van een voet­balwedstrijd op een doordeweekse avond bij kunstlicht is een nieuwe trend. Vervelend is dat alleen die clubs kunnen spelen die over een goedgekeurde lichtinstallatie beschik­ken. Deze clubs zijn aan hun kunst­licht gewend. De tegenpartij heeft hierdoor een achterstand.

WTOC verloor afgelopen zaterdag kansloos van CSL. Berlikum daar­entegen versloeg koploper ONT. De belangen voor beide clubs waren duidelijk: bij winst was er weer per­spectief. Een nederlaag zou zorgen betekenen.

De speciaal van zijn vakantieadres op Texel teruggekeerde trainer Henk de Boer kon net als afgelopen zater­dag niet beschikken over Wytze v.d. Meer en Tiede Auke Dijkstra. WTOC probeerde er het beste van te maken. Alle goede bedoelingen vielen al in de eerste minuut in duigen; Berlikum wist uit een hoekschop meteen te sco­ren. De volgende dreun volgde in de vierde minuut. Weer wisten de Berli­kumers een hoekschop te promoveren tot doelpunt en de stand was 2-0.

WTOC probeerde de bakens te ver­zetten. Een toegekende strafschop gaf hoop in de WTOC-harten. Berend Jan Prins benutte de kans en bracht WTOC helemaal terug in de wedstrijd, 1-2. De aansluiting was van korte duur. Uit een vrije trap ver­grootte Berlikum de marge weer naar twee, 3-1. Vlak voor het rustsignaal bepaalde Berlikum uit een goede aan­val de ruststand op 4-1. In de tweede helft moest er een alles-of-nietsoffen­sief door WTOC ontketend worden. Jaap Adema kwam op de plaats van Jan W. Prins, die geel had gekregen van scheidsrechter A. Adema. Om te voorkomen dat hij die prent nog eens gepresenteerd zou krijgen werd hij vervangen. Gosse Tjalsma wisselde van plaats met Klaas Jan Reitsema. WTOC had de pech dat de harde wind en regen die ze de eerste helft tegen hadden was verdwenen. WTOC was zeker niet de mindere van Berlikum; goede scoringsmogelijkheden deden zich voor, maar het wilde niet luk­ken deze in doelpunten om te zetten. Het pechduiveltje sloeg nogmaals toe voor WTOC: Jan J. Prins moest in de zestigste minuut geblesseerd het veld verlaten. WTOC had maar twee wis­selspelers meegenomen. Zij waren al in het veld gebracht, zodat WTOC het laatste halfuur met tien man verder moest. Berlikum kon WTOC niet echt verontrusten. Ook met tien man waren de beste kansen voor WTOC. Er zijn wedstrijden waarin alles te­genzit. Voor WTOC is het belangrijk dat ze niet bij de pakken neer gaat zitten. Het vertoonde spel en de inzet was weer zoals het bij WTOC hoort. Komende zaterdag volgt alweer de volgende klus. WTOC fungeert dan als gastheer van VVT om de beker.