Welkom bij W.T.O.C.
Verslagen

 

Wedstrijdverslag van de wedstrijd Rijperkerk-WTOC op 15 oktober 2005
WTOC is ongeslagen status kwijt

Nadat WTOC vorige week de eerste tegentref­fer moest incasseren werd zater­dag de eerste nederlaag geleden. WTOC begon ongeďnspireerd aan de wedstrijd tegen Rijperkerk en dat zou de ploeg van Henk de Boer opbreken. Rijperkerk kon doen en laten wat ze wilde door­dat bij WTOC de onderlinge coa­ching ontbrak en daardoor kon de eerste nederlaag van het seizoen gedeeltelijk verklaard worden.

Na tien minuten spelen gingen Klaas Jan Reitsema en Berend Jan Prins samen met een Rijper­kerk-speler een kopduel aan in de WTOC-defensie en hieruit ont­stond een corner. Uit deze hoek­schop werd het eerste doelpunt gescoord. WTOC-keeper Foeke Durk Dijkstra ging opzichtelijk in de fout en Rutger Bosch profiteer­de dankbaar en werd de gevierde man aan Rijperkerk-zijde, 1-0. De thuisclub bleef hierna aandringen en in de achttiende minuut was het weer raak. Een schot van Klaas Vlieger werd door Goffe de Boer met de hand in het eigen doel gewerkt. Uit een foutje van Sas van der Velde schoot Rutger Bosch vervolgens naast. Namens WTOC mocht Berend Jan Prins een vrije kopkans nemen. Deze belandde onbereikbaar voor de keeper op de lat. Rijperkerk speelde de volkomen foutief op­gestelde Klaas Jan Reitsema uit, waarna Jente van der Meulen maatje Klaas Vlieger bediende en toen keek WTOC al tegen een 3-0 achterstand aan. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg de ploeg uit Oudwoude nog twee prima kansen. Een kopbal van Erik Jan Dijkstra trof net geen doel. De tot dan vrij onzichtige Tiede Auke Dijkstra schoot in de handen van de keeper.

Herboren WTOC

Na een tien minuten durende donderpreek van trainer Henk de Boer was WTOC na de thee plotseling wel in staat om te voetballen. WTOC startte fel en dat resulteerde in een drietal hoekschoppen, die uiteindelijk resulteerde in een schot dat net over ging. Meteen daarop een kans voor Jan W. Prins, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor het leer naast ging. Het was nu alles WTOC wat de klok sloeg. Het wachten was dan ook op de tegentreffer. Erik Jan Dijkstra was er heel dicht bij. Zijn schot belandde op de paal. Bij alweer een WTOC-aanval raakte keeper Paul Veenstra ge­blesseerd en moest bij Rijkerkerk vervangen worden door A-jun Gerrit de Groot. In de 65e minuut eindelijk de verdiende treffer voor WTOC. Klaas Bosma zag de vrijstaande Erik Jan Dijkstra en bediende hem op maat. Deze wist van dichtbij de bal voorbij  de stand-in goalie te schieten, 1-3. WTOC bleef het proberen, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Trainer Henk de Boer wilde nog meer druk en haalde Sas van der Velde naar de kant ten faveure van Wiebren Lieuwes. WTOC ging achterin man op man spelen, een riskante speelwijze maar bij deze stand te begrijpen. Een WTOC-aanval resulteerde in een hard schot van Tiede Auke Dijkstra, maar de bal ketste af op de deklat. Dit was de derde keer dat het 'houtwerk' redding bracht voor Rijperkerk. Jan J. Prins raakte even later geblesseerd en werd aan WTOC-zijde vervan­gen door Feike Pieter Rekker. WTOC kromde nog eenmaal de rug en verdiende een penalty. Uit deze strafschop schoot Klaas Jan Reitsema echter naast en daarmee waren de kansen om de ongesla­gen status te behouden verkeken. Rijperkerk wist uit een aantal counters nog gevaarlijk dicht bij goalie Foeke Durk Dijkstra te ko­men, maar met fantastische red­dingen wist hij voor WTOC een grotere nederlaag te behoeden en bleef het bij 3-1 voor Rijperkerk. Was WTOC gestart was zoals het de tweede helft acteerde, dan was er ongetwijfeld een andere uitslag op het scorebord gekomen. Nu was de eerste nederlaag echter een feit, al blijft de equipe van Henk de Boer koploper in de 4e klasse B.