Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd WTOC- Sc Veenwouden, gespeeld  op 14 oktober 2006

Uitstekend WTOC trekt aan het kortste eind

OUDWOUDE - WTOC-trainer Henk de Boer was zaterdagmiddag afwezig en werd vervangen door leider Dirk Planting. WTOC was gebrand op een overwinning. Na de tumultueus verlopen wedstrijd van vorige week en de stand op de ranglijst was dit ook nodig. Helaas trok WTOC aan het kortste eind tegen sc Veenwouden. De 1-3 eindstand was verre van een afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Het was WTOC die de wedstrijd domineerde. Pure pech was hun deel in deze wedstrijd die gezien de kansen en mogelijkheden een ruime overwinning had moeten opleveren. Helaas voor WTOC wordt goed voetbal niet altijd beloond. WTOC begon overtuigend en met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen sc Veenwouden. Al in de derde minuut gaf Erik Jan Dijkstra zijn visitekaartje af. Doorgebroken op rechts passeerde hij de keeper. Zijn geplaatste schot was net iets te zacht, zodat een sc Veenwouden-verdediger de bal nog van de doellijn kon rammen. WTOC bleef doorgaan en zette sc Veenwouden volledig vast. Tjeerd van der Land deed een poging maar vond de keeper op zijn weg. Dit was niet voor het eerst en laatst. Dit lot was een poging van Erik Jan Dijkstra ook gezworen. WTOC bleef achterin alert zodat de snelle sc Veenwouden-spitsen geen gevaar konden stichten voor de WTOC-veste. Tjeerd van der Land mocht het nog eens uit een vrije trap proberen, maar ook dit leverde weer niet het gewenste resultaat op voor WTOC. Foeke Dirk Dijkstra kwam zijn doel uit om de bal weg te trappen voordat een SC Veenwouden-speler gevaarlijk kon worden. Hierbij raakten de spelers elkaar en was het oordeel van de scheidsrechter, nadat hij zich ter plaatse meldde en constateerde dat het nog net binnen de zestienmeter was voorgevallen. Reden voor hem om Foeke Dirk Dijkstra geel te geven en tevens een strafschop toe te kennen. Wigle Westerlaan mocht het vonnis voltrekken. Via Foeke Dirk Dijkstra en de paal verdween de bal over de doellijn, 0-1.

WTOC moest deze enorme domper verwerken. Hier kregen ze niet veel tijd voor want twee minuten na de strafschop werd het 0-2 door Wigle Westerlaan. Het pleit voor de veerkracht van WTOC dat niet bij de pakken neer ging zitten. Vrij kort na de 0-2 kon Ljipke Zijlstra WTOC met een gerichte kopstoot de aansluiting bezorgen, 1-2. Meteen hierop was het pauze.

De overtuiging was dat als WTOC doorging zoals in de eerste helft een overwinning voor het grijpen lag. Als sc Veenwouden te verslaan was dan zeker deze middag. WTOC pakte de draad weer op en probeerde de stand een gunstiger aanzien te geven. Erik Jan Dijkstra kreeg een geweldige kans. Nadat Gosse Tjalsma zijn schot tegen de paal zag belanden, kwam de terugspringende bal voor de voeten van Erik Jan Dijkstra. Volkomen vrijstaand had hij de gelijkmaker op zijn schoen. In plaats van de bal recht vooruit in het doel te koppen, deed hij het diagonaal, precies in de handen van de keeper. Berend Jan Prins deed uit een vrije kop nog een verwoedde poging, maar zoals steeds deze middag geen omzetting in de zuiver verdiende gelijkmaker. Uit een goed uitgevoerde counter maakte Sebastiaan Semplonius op schitterende wijze de 1-3. Nog achtte WTOC zich niet verslagen. Uit een voorzet van Tjeerd van der Land kopte Gosse Tjalsma onberispelijk raak. Groot was de teleurstelling toen scheidsrechter P. Dijkstra uit Hooghalen de WTOC-aanhang verraste met het afkeuren van deze glaszuivere treffer. Duwen was volgens de scheidsrechter de reden. Erik Jan Dijkstra en Jilles Bosma maakten plaats voor Jan W. Prins en Klaas Jan Reitsema. WTOC gaf alles wat ze nog hadden. Helaas mocht het deze middag niet lukken. Gezien het vertoonde spel moet er wel een ommekeer ten goede komen. Pupil van de week was Riemer Dirk Bijlstra van de E-pupillen. De wedstrijdbal werd aangeboden door Jan Harkes van der Veen te Oudwoude.

Pupil van de week: