Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Op de foto pupil van de week Auke Kamstra, samen met scheidsrechter P.S.Wijbenga en de grensrechters en de aanvoerders

Verslag van de wedstrijd Oostergo-WTOC , gespeeld op 14 april 2007

Oostergo en WTOC schieten niks op met elk één punt

Op een zonovergoten sportpark De Streng in Ee stond zaterdag de derby tussen Oostergo en WTOC op het programma. Voor beide teams zijn het sportief gezien zware tijden, de inzet was dan ook om vooral niet te verliezen deze middag. Na negentig minuten hard werken bleef de brilstand op het scorebord staan, maar eigenlijk hadden beide daar te weinig aan.

Oostergo kon ten opzichte van vorige week weer beschikken over een aantal belangrijke spelers, daartegenover stond het wegvallen van Klaas Sipma en Arjen Hoekstra.. Sipma raakte vorige week tegen CSVH geblesseerd. En Hoekstra op de training van donderdag en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Johannes Visser was wegens werkzaamheden niet inzetbaar en daarom nam good old Gerrit Mossel de plek rechts in de verdediging over. Meteen in de eerste minuut lieten beide ploegen zien, dat ze veelstrijd wilden leveren. Een overtreding van Oostergo-aanvoerder Halbe Mossel werd niet bestraft met een kaart en ook een overtreding van een WTOC speler op Sjoerd Zijlstra werd niet bestraft. WTOC kwam er een paar keer gevaarlijk door via hun linkerkant. Twee keer werd er vanaf hier een goede voorzet gegeven, een hiervan werd op de paal gekopt en de ander ging naast. Oostergo kon hier niet veel tegenoverstellen, de wedstrijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Oostergo werd nog gevaarlijk via Gerlof Leistra, maar dit werd een prooi voor de keeper, ook mocht Leistra nog aanleggen voor een vrije trap, maar dit harde schot verdween naast het doel vanWTOC.De grootste kans kwam op naam van Halbe Mossel, in de kluts kwam de bal pardoes bij Mossel voor de voeten echter deze miste de uitgelezen mogelijkheid om Oostergo op voorsprong te zetten.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, WTOC dat hard werkte en Oostergo dat het vooral voetballend probeerde op te lossen. Trainer Ron de Boer paste al snel in de tweede helft drie wissels toe. Oostergo werd sterker en het kreeg steeds meer kansen. Gerrit Kooistra kreeg een grote kans door goed te anticiperen op een fout achterin bij WTOC maar jammer voor heel Oostergo ging zijn harde schot naast. Daarna was het Julius de Jong die Kooistra goed in de diepte wegstuurde, de voorzet was op maat op diezelfde de Jong, deze had iets te veeel tijd nodig zodat ook deze grote mogelijkheid geen doelpunt opleverde. WTOC kwam er in deze fase aanvallend niet meer uit en dit was te danken aan het goede verdedigen van Oostergo onder leiding Sjoerd Zijlstra en de sterk  spelende Gerrit de Jong. Linkerverdediger Johannes Meinsma zette de spits van WTOC goed van de bal en ging er met een solo van dertig meter richting vijandelijk doel, zijn steekpass op Martijn Jolink was net iets te scherp en zo bleef de stand nog steeds 0-0.

De grootste kans kwam wederom op naam van Halbe Mossel, een perfecte voorzet van Martijn Jolink gaf Mossel de vrije kans om in te koppen op twee meter van het doel. Mossel schrok van deze grote kans en kon de bal hierdoor niet de door Oostergo gewenste richting meegeven.

Zo bleef het waarmee het begonnen was 0-0. Voor beide teams een nuttig punt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Oostergo staat op dit moment op een tiende plaats zodat het als het zo blijft veroordeeld is tot nacompetitie. WTOC staat samen met Friese Boys twee punten boven Oostergo en heeft daarom iets meer lucht. Met nog twee wedstrijden te spelen blijft het ongemeend spannend onderin de derde klasse B