Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Verslag van de wedstrijd CSL-WTOC gespeeld op 13 oktober 2007

WTOC blameert zichzelf

In het uitduel tegen CSL heeft WTOC zichzelf zaterdag behoorlijk te kijk gezet. De twee spitsen van de Stienser thuisploeg hadden weinig moeite met de vier-mans verdediging van de ploeg uit Oudwoude. Een nederlaag was het gevolg, omdat alle elementaire voetbalbenodigdheden bij de gasten ontbraken.

WTOC wist zich in de eerste helft geen raad met de omstandigheden. Twee spelers konden hun directe tegenstanders niet vinden en dat leidde er toe dat de WTOC mannen te kort kwamen op het middenveld. De twee eenzame spitsen van WTOC hadden daardoor al helemaal geen steun als er aangevallen kon worden. Ze moesten met individuele acties proberen ruimte te vinden tegen een numerieke meerderheid aan verde­digers van CSL. Bij aanvang hadden had WTOC nog goede aanvallende bedoelingen, maar dit bleek van kor­te duur. Reeds in de vijfde minuut in­casseerde de ploeg al een mokerslag en lag de bal achter de eigen keeper Foeke Durk Dijkstra in het net. Een goed uitgevoerde aanval van CLS lag aan de treffer ten grondslag, waarbij de defensie van WTOC de aanvallers ook geen strobreed in de weg legde. Voor R. van der Heide dan ook een koud kunstje de 1-0 te scoren. Wie dacht dat WTOC nu wakker geschud zou zijn kwam bedrogen uit. De ploeg worstelde verder zonder enige overtuiging. CSL kon gemakkelijk het heft in handen houden en WTOC probeerde door scherper de duels in te gaan bier verandering in te bren­gen. Een overtreding was het gevolg en deze leidde zelfs de 2-0 in. De in de twintigste minuut genomen vrije  trap bracht P. Hakse plotseling vrij voor keeper Foeke Durk Dijkstra en met een simpele voetbeweging werd de goalie voor de tweede maal deze zaterdagmiddag kansloos gelaten. Ook na deze treffer bleef WTOC doormodderen. De gasten slaagden er maar niet in de bal in de ploeg te houden en zonder groots te voetbal­len kon CSL haar wil aan WTOC op­leggen. Een grote nederlaag dreigde, maar tot aan de rust wist WTOC de opgelopen schade te beperken en bleef het bij 2-0.

Zelfde beeld

De meegereisde supporters uit Oudwoude hoopten op een be­tere tweede helft van hun favorie­ten, maar meteen na rust was het weer CSL dat het voortouw nam. Meteen vanaf de aftrap was er al een eerste kans voor de thuisploeg, maar Taede van der Ploeg wist de ontredderde WTOC-verdediging te ontzetten en poeierde de bal net op tijd weg. WTOC leek de schrik te boven en kreeg iets meer grip op het spel. Gosse Tjalsma ruimde het veld voor Klaas Jan Reitsema. Die ging dieper spelen, zodat er wellicht meer mogelijkheden voor WTOC zouden kunnen ontstaan. Maar omdat de ploeg bleef grossieren in foute passes konden de aanvallers nooit of zelden worden bereikt. Mocht WTOC nog ambities hebben gehad, dan werden die in de 65e minuut tot een minimum beperkt. Een opzich­tige fout van Goffe de Boer bracht P.P. de Jong van CSL vrij voor Foeke Durk Dijkstra en weer had de keeper het nakijken. De definitieve knock-out was met de 3-0 een feit. WTOC probeerde daarna nog wel de spreekwoordelijke eer te redden, maar met de pogingen van afstand kon men de thuisclub niet veront­rusten. Jilles Bosma kreeg als enige nog een beste kans een tegentreffer te scoren. Uit een van de sporadisch goede aanvallen werd de bal uit zijn schot een prooi voor de CSL-goalie. Daarna werd Jan W. Prins naar de kans gehaald en mocht Jaap Adema hem vervangen. Het haalde allemaal niets meer uit. Toen scheidsrechter J.J. Dijkstra voor het einde had ge­floten was er een einde gekomen aan de WTOC-lijdensweg. Toch meen­den enkele WTOC'ers verhaal te moeten halen bij de leidsman, maar dit was een volkomen overbodige reactie. De nederlaag mocht de ploeg zich volledig zelf aanrekenen. Het devies is dan ook 'gauw vergeten' en morgenavond (dinsdagavond 16 ok­tober in Berlikum) revanche nemen in het inhaalduel tegen SC Berlikum, aanvang 19.30 uur Geen gemakke­lijke opgave, want de Berlikumers versloegen  zaterdag met 2-1 koploper ONT.