Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Wedstrijdverslag van de wedstrijd WTOC-Opende op 12 november 2005

Tiede Auke Dijkstra bezorgt WTOC het eerste prijsje

Opende en Eastermar waren samen de nog enige twee overgebleven kandidaten die WTOC van het winnen van de eer≠ste periodetitel konden afhouden. Doordat WTOC ingedeeld is in een klasse met een oneven aantal elftallen zijn er dit seizoen slechts twee periodetitels te verdelen, elk na tien wedstrijden. Het was voor koploper WTOC in de 4e klasse B zaterdag tegen uitgerekend Opende dan ook zeer belangrijk om de pun≠ten thuis te houden en zodoende de eerste periodetitel in de wacht te slepen. In tegenstelling tot vorige week was WTOC van meet af aan beter bij de les. De eerste kans was voor Klaas Bosma. Op aangeven van Erik Jan Dijkstra mikte hij net naast. Opende zat niet bepaald stil. Met het hanteren van de lange bal had WTOC de nodige moeite. Je≠linus Helmus omzeilde de buiten≠spelval maar schoot over het doel verdedigd door WTOC-goalie Foe≠ke Durk Dijkstra. WTOC probeer≠de zover mogelijk van het eigen doel te spelen. Hierdoor creŽerde WTOC een optisch overwicht. Echt grote kansen deden zich niet voor, al kon Tiede Auke Dijkstra door Goffe de Boer in stelling worden gebracht. Maar Dijkstra had zijn vizier te hoog afgesteld en schoot over. Jan J. Prins soleerde namens WTOC nog een keer over het hele veld en kon alleen door keeper Machiel Hermus gestopt worden.

Freddie Tjoelker van de gasten bleef ogenschijnlijk geblesseerd op de plek des onheils achter. Alleen de goed leidende scheidsrechter T. Post uit het Groningse Winsum trok zich zijn lot aan. Na enige tijd werd het euvel duidelijk. Hij was zijn contactlens kwijt. De ogen van de scheidsrechter waren scherp genoeg om de lens op te sporen, zodat Tjoelker de wedstrijd kon voortzetten. Hendrik Koop schoot daarna uit een goede kans naast het WTOC-doel. Namens WTOC wa≠ren er nog enkele mogelijkheden. Uit een vrije trap van Tjeerd van der Land kopte spits Tiede Auke Dijkstra naast. Een door Klaas Bosma en Goffe de Boer opgezette aanval belandde via Gosse Tjalsma in de handen van de Opende-kee≠per. Laatstgenoemde liep ook nog een gele kaart op. Tiede Auke Dijkstra en Gosse Tjalsma kregen nog een kans maar tot de rust werd er door beide partijen niet meer gescoord.

Tumultueuze tweede helft

WTOC startte voortvarend. Opende kwam er niet meer aan te pas. De wil om te winnen was bij de thuis≠club enorm groot. Het wachten was op het bevrijdende doelpunt voor de ploeg van trainer Henk de Boer. Keeper Helmus en de Opende-ver≠dediging wisten echter met kunst en vliegwerk de WTOC'ers van het lijf te houden. Dit hield een half uur stand. In die tijd waren er kansen geweest voor Tiede Auke Dijkstra en Erik Jan Dijkstra, maar zagen zij een in betere po≠sitie staande medespeler over het hoofd. Tiede Auke Dijkstra raakte nog eens het aluminium en Klaas Bosma zag de keeper prima redden. Hij werd hierna vervangen door Jan W. Prins. De meeste vrije trap≠pen werden door WTOC op een andere manier genomen dan voor≠heen. Diverse varianten werden uitgeprobeerd. Dit was leuker voor het publiek dan de stereotype trap op het doel of naar voren. Toen eindelijk lukte het WTOC om de nul weg te werken. Uit een voorzet van de uitstekend spelende Sas van der Velde kon Tiede Auke Dijkstra met een kopbal de 1-0 op het sco≠rebord laten aanbrengen door pupil van de week Gerlof de Bruin. In de 85e minuut, vijf minuten na zijn openingstreffer mocht Tiede Auke Dijkstra het genoegen smaken WTOC definitief op winst te zet≠ten, 2-0. De eerste hoekschop voor Opende zorgde nog voor de nodige opwinding. Uit een kluwen van spelers rolde de bal richting doel. Wiebren Lieuwes was alert en wist het leer uit het doel te rammen. Na het laatste fluitsignaal konden de WTOC-supporters de spelers en hun begeleiders omarmen. Ge≠zamenlijk werd er nog een klein feestje gebouwd met het winnen van de periodetitel.