Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Wedstrijdverslag van Suameer -WTOC , gespeeld op 11 februari 2006

WTOC pakt drie punten in mager duel tegen Suameer

Net als eerder in dit seizoen wist titelkandidaat WTOC tegenstander Suameer met 3-0 op te rollen. Een voet≠balwet zegt echter dat eerder behaalde resultaten niet alles zeggen, maar zaterdag was de zege van WTOC in Suameer op basis van de tweede helft volledig verdiend. In de eerste helft waren beide partijen aar≠dig in evenwicht. WTOC kwam uitstekend uit de startblokken, creŽerde in de eerste twintig minuten een paar prima moge≠lijkheden, maar mocht beslist niet klagen, dat Suameer in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf het net niet kon vinden. WTOC scoorde op psycholo≠gisch belangrijke momenten, de 44e en 45e minuut en de vierde minuut na rust, waarna de wed≠strijd gelopen was.

WTOC en Suameer kwamen matig uit de winterstop, waarbij de thuisclub nog als excuus mocht aandragen dat men met blessures en schorsingen te kampen had. In de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen heeft scheidend trainer Pieter Allema een beroep moeten doen op maar liefst 28 spelers, waardoor mede de matige positie van de debutant verklaard kan worden. WTOC had weer de beschikking over spits Erik Jan Dijkstra, die terug was na een bijzonder vervelende liesblessure. WTOC kende een uitstekende seizoenstart, maar moest vlak voor de winterstop puntenverlies incasseren door een nederlaag te≠gen De Lauwers en een gelijkspel bij Ouwe Syl, waardoor WTOC noodgedwongen afstand moest doen van de koppositie die nu in≠genomen wordt door Minnertsga. Dat de winterstop het ritme van

het team van trainer Henk de Boer goed heeft gedaan bleek in het eerste duel in Sumar tegen Sua≠meer. WTOC zocht naar de juiste vorm, de combinaties liepen niet goed, hoewel het team binnen dertig seconden een enorme kans kreeg toen Tiede Auke Dijkstra alleen op de Suameer doelman Roelof Schievink mocht afgaan, na volledig mistasten van de defensie van de thuisclub. Tiede Auke Dijkstra wachtte echter te lang, zodat de Suameer defensie de zaken nog recht kon trekken, wat ging ten, koste van een bles≠sure van de WTOC aanvaller. In de beginfase was het WTOC dat de wedstrijd dicteerde, maar gewoon niet scherp genoeg was. Klaas Bosma mocht tot twee keer inschieten, maar steeds zat er een Suameer been tussen. Drie matig genomen corners op rij waren het gevolg. WTOC zocht echter naar vorm, wat uiteraard op het zwaar te bespelen veld logisch was. Omdat de gasten in de eerste twintig minuten verzuimden hun overwicht gestalte te geven, kroop Suameer wat meer uit haar schulp. Een zwak schot van Hen≠drik van der Veen kon WTOC doelman Foeke Durk Dijkstra niet verontrusten. Even later was het prima uitlopen van Foeke Durk Dijkstra die een Suameer treffer voorkwam. Een actie die Sua≠meer steeds meer het gevoel gaf dat er wellicht toch wat te halen viel. Goffe de Boer assisteerde zijn doelman op de lijn, nadat Hendrik van der Veen keurig de buitenspelval ontweek en de WTOC doelman het nakijken gaf. Plotseling was het Suameer dat de kansen kreeg. Een 'pupillenactie' van aanvoerder Gosse Tjalsma die de bal vanaf de zijkant voor zijn eigen kant richting een Suameer aanvaller speelde, liep nog net goed af. Terwijl iedereen zich kon vinden in de 0-0 ruststand had Tjeerd van der Land een prach≠tige individuele actie in huis. Van links drong hij het strafschopge≠bied van Suameer in en zijn be≠keken actie en schot zorgde voor 0-1. Nog geen dertig seconden later lag de bal op de stip, nadat de op de grond liggende Erwin Kloosterman de bal met de hand onder controle bracht. Berend Jan Prins benutte het buitenkansje en zorgde voor een geflatteerde 0-2 ruststand.

De tweede helft bracht een exacte kopie van de eerste minuut van de eerste. helft. Weer mocht Tiede Auke Dijkstra alleen op invaller doelman Roelof Schievink af≠gaan, die wederom de baas bleef in deze situatie: Voordat Suameer aan een offensief kon denken zette Tjeerd van der Land met een schitterende treffer de wedstrijd op slot. Van ruim dertig meter afstand krulde hij de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Roelof Schievink. Via de bin≠nenkant van de paal sloeg de bal in het net. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Suameer wilde en kon niet meer, terwijl ook bij WTOC de bron nagenoeg leeg was. WTOC kreeg nog een aantal prima mogelijkheden, maar verzuimde om de thuisclub dieper in de zorgen te drukken. "Ik ben blij met deze punten. We begonnen prima, maar had≠den daarna het geluk dat Suameer twee prachtige mogelijkheden liet liggen. We hebben op de juiste momenten gescoord. Op basis van de tweede helft terecht gewonnen, denk ik, maar gerust was ik er in de rust zeker niet op", aldus WTOC trainer Henk de Boer.