Welkom bij W.T.O.C.
Verslagen

 

Wedstrijdverslag van 10 september 2005 De Lauwers -WTOC
WTOC scoort acht keer

De Lauwers ziet rood en niet alleen van schaamte

WARFSTERMOLEN - WTOC boekte zaterdag een verrassend grote zege tegen De Lauwers. Het werd op sportpark 't Meertenust maar liefst 0-8 voor de ploeg van trainer Henk de Boer. Met een dergelijk grote overwinning had niemand vooraf rekening ge­houden. De Lauwers werd vorig jaar onder trainer Harry Dijkstra uit Gerkesklooster kampioen en mocht dus worden gezien als een geduchte tegenstander. De Lauwers-trainer Wobbe de Vries kende bij zijn nieuwe club een valse start, maar zal zijn mannen na de 4-1 nederlaag een week eerder in en tegen Rijperkerk ongetwijfeld aangespoord hebben om in de thuiswedstrijd tegen WTOC met een ander bijltje te gaan hakken. En dat deden zijn manschappen, al zal De Vries het op een aantal vlakken toch anders hebben bedoeld. De Lauwers begon goed en was aanvankelijk zeker niet de mindere van WTOC. De thuisclub kreeg een paar goede mogelijkheden en keeper Foeke Durk Dijkstra moest zelfs eenmaal worden bijgestaan op de doellijn. In de twintigste minuut sloeg het noodlot voor De Lauwers echter toe. Een scherpe aanval van WTOC werd de thuisclub noodlottig.

Toen Klaas  Kuiken de doorgebroken Klaas Bosma tegen het gras werkte, paste scheidsrechter Zijlstra uit Mantgum correct de spelregels toe en stuurde de thuisclub-speler naar de douches. De Lauwers moest verder met tien man. Koren op de molen van WTOC, die de man-meer-situatie perfect wist uit te buiten. Slechts vijf minuten speelde De Lauwers met een man minder toen Gosse Tjalsma al voor 0-1 tekende. De thuisclub probeerde de bakens nog te verzetten, maar WTOC bleef het veld goed breed houden, vond steeds de vrije man en liep voor rust door twee treffers van Jan W. Prins zelfs uit naar een comforta­bele 0-3 voorsprong.

Tweede rode kaart

Na de thee werd het allemaal nog erger voor de Lauwers. WTOC had de smaak te pakken en het was Klaas Bosma, die alras voor de 0-4 tekende. De Lauwers raakte gefrustreerd van het kat en muis spelletje, maar dat juist good-old Dick Zijlstra zich niet kon beheersen was opvallend. Hij schopte Gosse Tjalsma op een belachelijke wijze neer en opnieuw moest de pas 24-jarige leidsman een naamgenoot met direct rood van het veld sturen. Een onbezonnen actie van Dick Zijlstra vonden vriend en vijand, die niet thuishoort op een voetbalveld. Met negen tegen elf was het al helemaal gedaan met de Lauwers, die vervolgens Erik Jan Dijkstra een loepzuivere hattrick zag scoren en uiteindelijk ook nog moest toestaan, dat Klaas Jan Reitsema de eindstand op 0-8 bepaald. De Lauwers leek in de slotminuten nog wel de eer te redden, maar in kansrijke positie werd het leer voorlangs gescho­ten en kwam keeper Foeke Durk Dijkstra met de schrik vrij.

Plezier terug

Nieuwe WTOC-trainer Henk de Boer (Dokkum) heeft het voetbal weer helemaal teruggebracht bij de ploeg uit Oudwoude. Begin vo­rig seizoen was WTOC een zwal­kende ploeg en dat kostte trainer Sido Postma destijds de kop. WTOC die door interim-trainer Sije Visser uit Zwaagwesteinde vervolgens werd behoed voor degradatie uit de 4e klasse B is nu de trotse koploper in diezelfde klasse. Er zijn natuurlijk nog maar, twee duels gespeeld, maar duide­lijk is, dat het plezier terug is in het voetbal en Henk de Boer met WTOC een nieuwe weg is ingeslagen. De Lauwers bungelt na  twee duels met nul punten onderaan de ranglijst en in 180 minuten heeft goalie Roderick Leijenaar, al twaalf keer de gang naar het net moeten maken. Voor trainer Wobbe de Vries en zijn mannen is het zaak het hoofd koel te houden en zo snel mogelijk de eerst punten te pakken en dat zal nog lastig genoeg worden nu Peter Zijlstra en Dick Zijlstra de komende duels wegens hun rode kaarten niet zullen mogen spelen. Het wordt deze week puzzelen geblazen voor trainer Wobbe de Vries om van De Lauwers in moeilijke tijden toch een stugge tegenstander te maken.