Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Op de foto: pupil van de week Mark Cnossen, scheidsrechter Van Deursen en de beide aanvoerders en grensrechters

Verslag van de wedstrijd Sc Berlikum-WTOC, gespeeld op 10 maart 2007

WTOC terug bij af

In een matige wedstrijd van beide kanten trok WTOC aan het kortste eind. Het was op het zeer slechte veld moeilijk voetballen. Het ging Berlikum iets beter af dan WTOC. Er werd wel met veel inzet gevoetbald. Het heilige vuur van vorige week ontbrak echter., de kansen die WTOC kreeg waren op de vingers van één hand te tellen. Berlikum kreeg wel  enige mogelijkheden en daarom is de nederlaag wel terecht. Al na zes minuten keek WTOC tegen een 1-0 achterstand aan. Een terugspeelbal werd door Foeke Durk Dijkstra niet goed beoordeeld, hij schoot de bal recht in de voeten van een Berlikum-speler. Deze plaatste de bal naar de vrijstaande Jacob Durk Tuininga en deze wist wel raad met de hem geboden kans. WTOC probeerde wel iets maar kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Veelvuldig balverlies was hiervan het gevolg. Uit een prima opgezette aanval belandde de bal bij Goffe de Boer, maar hij schoot de bal over het doel. WTOC had bepaald geen pech toen een Berlikum-inzet door Berend Jan Prins op de doellijn nog tegengehouden kon worden. Namens WTOC schoot Gosse Tjalsma nog eens naast de Berlikum-veste. Een slippertje van Jan J.Prins leverde bijna een doelpunt op, gelukkig ging het schot over.. Namens WTOC schoot Ljipke Zijlstra over. Berlikum weigerde de voorsprong te vergroten. Zo kregen ze uit een aanval twee keer de mogelijkheid in te schieten, maar faalden. Foeke Durk Dijkstra moest redding brengen toen de doorgebroken Berlikum-spits Jakob Durk Tuininga alleen op hem afkwam.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien als de eerste. Van beide zijden geen goed voetbal en veel balverlies. De eerste kans was voor Berlikum. Chris van der Ley schoot voorlangs. Trainer Henk de Boer probeerde namens WTOC de bakens te verzetten en verving Erik Jan Dijkstra door Klaas Bosma. Na mistrappen van zowel Teade van der Ploeg als Foeke Durk Dijkstra belandde de bal tegen de paal. Jilles Bosma soleerde op links door de Berlikum-defensie, maar zijn inzet vond geen genade en ging de gelijkmaker niet door. Scheidsrechter F.A. Smit zag niet dat Goffe de Boer de bal met de hand speelde en WTOC haalde opgelucht adem. De bal was anders op de stip beland. Uit een WTOC-hoekschop kopte Goffe de Boer voorlangs. Jaap Adema werd vervangen door Jan W. Prins. Uit een toegekende vrije trap schoot Tjeerd van der Land op de vuist van keeper Bert Schouten. Foeke Durk Dijkstra kon, nadat Jakob Durk Tuininga alleen op hem af kwam, de bal net iets eerder bereiken en WTOC nog in de wedstrijd houden.

Wat de beide elftallen ook probeerden in de stand kwam geen verandering meer. WTOC had met het kleinst mogelijke verschil verloren. Komende zaterdag thuis tegen CSL de accu maar weer opladen
                                                          ---