Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag van Hardegarijp-WTOC, gespeeld op 9 december 2006

WTOC strijdvaardig ten onder

HARDEGARIJP - Voor WTOC begint de tijd te dringen om niet in de onderste regionen te belanden. Eigenlijk zou tegen Hardegarijp een of meerdere punten mee naar huis genomen moeten worden. Terugblikkend op de eerdere ontmoeting in Oudwoude zeker geen onmogelijkheid. Het blijft echter voetbal en een beeld van de vorige ontmoeting geeft geen garantie.

WTOC begon met een verrassende opstelling. Vaste waarden hadden op de bank plaatsgenomen. Na het eerste fluitsignaal was door de rustig leidende scheidsrechter Pultrum werden de Hardegaryp-bedoelingen duidelijk. WTOC werd onder druk gezet. Ondanks een veldoverwicht leidde dit niet tot onoverkomende problemen voor de elf van trainer Henk de Boer. Dat Hardegarijp in het begin het vizier niet op scherp had staan speelde ook een rol. Uit een hoekschop kon de geheel vrijstaande Rene Wieringa de bal slechts naast koppen. WTOC moest dus alert blijven. Na een slippertje in de WTOC-verdediging moest Berend Jan prins opererend als voorstopper redding brengen. Foeke Dirk Dijkstra moest ook de nodige ingrepen verrichten. Een daarvan was fantastisch. De inzet van Wilbert Tuintjer werd door Hardegarijp al omgetoverd tot doelpunt maar de WTOC-keeper was paraat. Even later een identieke gebeurtenis. De bal werd van rechts voorgezet en nu was er geen houden aan. Uit volkomen vrije positie kon Stefan Jeurink de thuisclub op voorsprong brengen. WTOC probeerde wel iets terug te doen maar miste stootkracht voorin. Klaas Bosma terug van een schorsing probeerde het met een afstandsschot wat een gemakkelijke prooi van keeper Oosterhuis van Hardegarijp werd. In de 36e minuut viel de 2-0 uit een voorzet van rechts die door de WTOC en gemist werden kon Sander Baron de bal simpel achter Foeke Dirk Dijkstra tegen het net laten verdwijnen. WTOC kreeg een hoekschop. De geplaatste kopbal werd door de Hardegarijp-goalie op de doellijn onschadelijk gemaakt.

Na de rust werd gewisseld. Sas v.d. Velde en Tjeerd v.d. Land werden vervangen door Jan J. Prins en Goffe de Boer. WTOC ging met een druk uitoefenen om zo snel mogelijk de aansluiting tot stand te brengen. Klaas Bosma kreeg een goede mogelijkheid. Zijn schot ging rakelings naast. Het noodlot sloeg voor WTOC toe in de 58e minuut. Een bal kon niet voldoende worden weggewerkt. De kruisende Sander Baron kon de bal nog niet de hek toucheren en de 3-0 achterstand stond op het scorebord. Tekenend voor de tweede helft was dat WTOC niet bij de pakken ging neerzitten. Met nieuw eland werd de aanval gezocht. Hardegarijp werd teruggedrongen. Jilles Bosma zag zijn schot belanden in de handen van de Hardegarijp-keeper. Goffe de Boer slalomde zich door de Hardegarijp-verdediging. Mogelijk had hij voor eigen succes moeten gaan. Zijn voorzet bedoeld voor een medespeler kon worden weggewerkt door de verdediging. De na een blessure teruggekeerde Gosse Tjalsma werd moegestreden vervangen door Jan W. Prins. WTOC bleef de aanval zoeken. Hardegarijp beperkte zich tot verdedigen om van hieruit via de counter met een doelpunt de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. Berend Jan Prins zag zijn inzet door de Hurdegaryp-keeper gestopt. Hij kon de bal alleen maar van zijn voet laten springen. Uit de opspringende bal wist hij met een prachtige achterwaartse omhaal de 1-3 te scoren. In de WTOC harten gloorde weer enige hoop. Ljipke Zijlstra ging maar net over het doel. Berend Jan Prins probeerde het nog eens maar nu zonder succes. Uit een goed uitgevoerde tegenaanval belandde de bal tegen de paal van het door Foeke Durk uitstekend verdedigde doel. Even werd het duel grimmig door van beide zijden pittige overtredingen. Dit leverde alleen maar geel op waar rood eigenlijk op zijn plaats was geweest. In de stand kwam geen verandering meer. WTOC spelend zoals in de tweede helft moet in staat worden geacht het aanstaande zaterdag op bezoek komende Oostergo goede tegenstand te kunnen bieden.