Welkom bij W.T.O.C.
Wedstrijdverslag

 

Verslag van de wedstrijd Be Quick -WTOC, gespeeld op 8 september 2007

Be Quick en WTOC weten het net niet te vinden

Als enige wist de pupil van de week Pieter van Lune, spelend in D3 zaterdag te scoren. Ondanks vele goede kansen wisten de keepers van zowel Be Quick , Eelke Kooistra als WTOC, Foeke Durk Dijkstra met enkele uitstekende reddingen de nul vast te houden. Daarmee werden ze voor hun teams man van de wedstrijd De wedstrijd eindigde zoals ze begon met 0-0.
Be Quick was het eerste kwartier beter en dat resulteerde in een goede kopkans van Tony Vrieswijk. WTOC, die veelvuldig de lange bal hanteerde, kwam beter in de wedstrijd en dwong Eelke Kooistra tot een prima redding. Na een half uur spelen had Gert Jan de Beer de 1-0 op de schoen na goed voorbereidend werk van Tony Vrieswijk, maar zijn schot ging over. Na de rust een beter voetballend en meer aanvallend Be Quick. Trainer Ron de Boer voerde enkele omzettingen door bij Be Quick. Sybren Oegema werd vervangen door Martin Kool. Toch was de eerste gevaarlijke kans na rust voor WTOC, maar Berend Jan Prins miste een kans voor open doel. Be Quick voerde druk op en kreeg kansen: Tony, na goed voorbereidend werk van Thomas Reitsma, schoot via de keeper over en Kees Kool mikte zijn eindschot na een lange rush op de paal. Doelman Dijkstra redde ten koste van een corner nog eens op een schot van Tony. Jolmer Hoogterp kwam na de talentvolle maar moegestreden Folkert van Dongera vervangen. Eelke Kooistra moest nog eens vol aan de bak op een hard schot van WTOC, maar hij wist de nul te houden. Marcel Stormer probeerde het in de slotfase nog eens met een vliegend afstandsschot, maar ook hij kreeg doelman Dijkstra niet op de knieŽn.

In de negentigste minuut durfde scheidsrechter P.Hut uit Zuidlaren de bal niet op de stip te leggen na een WTOC-overtreding binnen het strafschopgebied op Thomas Reitsma. In de blessuretijd kreeg WTOC nog een honderprocent-kans maar ook nu bracht doelman Eelke Kooistra redding. Be Quick had, met name gezien het spelbeeld in de tweede helft een overwinning verdiend. Maar gelet op het aantal kansen van beide teams was een gelijkspelterecht al had het publiek liever een 2-2- of 3-3 als eindstand op het scorebord gezien