Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd CSL1 –WTOC 1 , gespeeld op 7 oktober 2006

Gebroeders Bosma rood

WTOC loopt kater op bij CSL

WTOC leed eigenlijk een dubbele nederlaag. In de eerste plaats verloren ze met 2-0, maar diep in de tweede helft gaf de scheidsrechter rood de broers Jilles en Klaas Bosma. Aanleiding hiertoe was het volgende. Klaas Bosma ging een duel aan met een CSL-speler. De scheidsrechter floot voor een vrije trap tegen WTOC. De CSL-speler gaf een schreeuw, de scheidsrechter overzag het nog eens en besloot alsnog voor de overtreding een gele kaart te geven. Hij gaf niet de prent aan de veroorzaker Klaas Bosma, maar aan Jilles Bosma. Van verschillende kanten werd de scheidsrechter geattendeerd op zijn foute beslissing.. Hij wilde van niets weten en gaf de nadrukkelijk protesterende Jilles Bosma de tweede gele kaart en daarmee rood.. Klaas Bosma wond zich hier nogal over op en kreeg ook rood. De scheidsrechter besloot met nog vijf minuten te spelen de wedstrijd te staken. Na een afkoelingsperiode  was hij toch weer bereid het restant uit te spelen. WTOC beŽindigde de wedstrijd met negen tegen elf spelers.

Met een harde wind , die schuin over het veld blies, trad WTOC aan tegen CSL. Vrij snel werd duidelijk, dat het een zware middag zou worden. CSL had veel individuele klasse in huis. Af en toe werden de WTOC’ers letterlijk gedold. Dit overwicht leidde  niet tot echte scoringskansen. WTOC kon geen vuist maken en moest zich te veel tot verdedigen  beperken. Dit ging redelijk goed. In de twintigste minuut ging het voor WTOC fout. Een CSL-spelers kwam uit de rug van Goffe de Boer en pikte de bal net voor Foeke Dirk Dijkstra op en scoorde beheerst de 1-0. Dit was een domper voor WTOCWTOC wilde hier het nodige tegenover zetten. Probleem voor WTOC is deze competitie het wel creŽren van kansen, maar niet het benutten, Zo ook weer deze middag. Na de 1-0 achterstand kreeg WTOC wel degelijk enkele goed mogelijkheden. Uit een hoekschop redde de CSL-keeper Van der Heideprima. Dit ging ten kosten van een nieuwe hoekschop. Hieruit kopte Ljipke Zijlstra op de lat. Berend Jan Prins testte de keeper en weer was het hoogst haalbare een hoekschop, die leidde tot drie hoekschoppen op rij. Erik Jan Dijkstra brak door, helaas ging zijn schot net voorlangs. Uit eendoor CSL genomen hoekschop werd Foeke Dirk Dijkstra bijna verrast. De bal kon nog net voor de aanstormende CSL-voorwaartsen worden bemachtigd. De CSL-speler was Erik Jan Dijkstra nog eens te slim af.

WTOC was van plan om de  opgelopen achterstand zo snel mogleijk ongedaan te maken. De erste kans was voor WTOC. Berend Jan Prins veel nadrukkelijker aanwezig dan de eerste helft gaf Erik Jan Dijkstra  een bal op maat. Hij schoot te zacht in zodat de keeper gemakkelijk kon redden. WTOC leek steeds meer greep op de wedstrijd te krijgen. Juist toen kwam de grote tegenslag, die WTOC niet meer te boven zou komen. De anders zo betrouwbaar spelende Goffe de Boer verspeeld in een duel de bal. De CSL-voorwaartsen wisten hier meteen gebruik van te maken.. Het was opnieuw Nieuwsma, die WTOC op een definitieve 2-0 achterstand zette. Trainer Henk de Boer wisselde Teade van der Ploeg voor Jilles Bosma. Dit betekende achterin een mannetje minder en aanvallend ťťn meer. WTOC bleef wel proberen de stand een gunstiger aanzien te geven. Dit mocht deze middag helaas niet baten. In de 85e minuut ontstond het incident, waardoor WTOC met negen man verder moest. Tjeerd van der Land viel nog uit. Sas van der Velde werd zijn vervanger.