Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd WTOC_Friese Boys, gespeeld op 7 april 2007

Pupil v/d Week

Erik-Jan Dijkstra matchwinnaar

WTOC WINT IN DERBY OPNIEUW VAN FRIESE BOYS

OUDWOUDE – Het is Friese Boys niet gelukt om sportieve revanche te nemen op de eerder dit seizoen tegen WTOC geleden 0-3 nederlaag. Integendeel, ook het tweede duel tegen de ploeg van trainer Henk de Boer ging verloren, deze keer met 1-0. De wedstrijd zelf was een echte derby met veel strijd, weinig goed voetbal en nauwelijks kansen. Aanvaller Erik-Jan Dijkstra werd in de tweede helft met een doeltreffende kopbal de matchwinnaar voor WTOC.

Beide ploegen begonnen niet volledig aan de strijd. Bij WTOC ontbraken de geblesseerde verdediger Goffe de Boer en de geschorste middenvelder Berend-Jan Prins. Friese Boys moest het doen zonder topscorer Ronald Nauta die wegens werkzaamheden afwezig was. Aanvaller Geale de Haan van de gasten zocht in de beginfase het doel twee keer op de verkeerde plaats. Een derde poging van De Haan werd gestopt door WTOC-doelman Foeke-Dirk Dijkstra. Een hard schot van Luther Klaver uit de tweede lijn, na een weggewerkte hoekschop,verdween naast het WTOC-doel terwijl Geale de Haan, op aangeven van Kees Hansma, nogmaals op doelman Foeke-Dirk Dijkstra stuitte. Aan de overkant probeerde aanvoerder Gosse Tjalsma het van afstand maar zijn harde inzet ging naast.

De thuisclub leek de leiding te nemen toen Klaas-Jan Reitsema na een voorzet van Jilles Bosma scoorde maar scheidsrechter Peter Lemmen uit Assen keurde dit doelpunt op advies van Friese Boys-grensrechter Hans Feenstra, die Gosse Beerda verving, af wegens hands. “Ik heb het zelf niet gezien, maar de Friese Boys-grensrechter vlagde en gaf aan dat het hands was” aldus de arbiter na afloop. Trainer Henk de Boer van WTOC kon er wel mee leven: “Klaas-Jan gaf in de rust zelf aan dat het hands was” aldus de trainer. Zo bleef het tot aan de rust 0-0 want een vrije trap van Tjeerd van der Land verdween hoog over het Friese Boys-doel.

Prima kopbal

De tweede helft begon met een dalend afstandsschot van WTOC-speler Klaas Bosma dat maar net over de lat ging en Boys-doelman Gerwin van der Meulen redde op een inzet van Jilles Bosma die goed was vrijgespeeld door Erik-Jan Dijkstra. De beste kans was evenwel voor Friese Boys toen Geale de Haan na een pass van Wietse van der Land alleen voor Foeke-Dirk Dijkstra verscheen. De WTOC-doelman redde zijn team echter van een achterstand. Gerrit Feenstra schoot de rebound vervolgens naast .

Nadat een hard schot van Tjeerd van der Land naast het Friese Boys-doel suisde viel een kwartier voor tijd de beslissing: Ljipke Zijlstra bracht een vrije trap hoog voor het Friese Boys-doel waar Erik-Jan Dijkstra knap inkopte, 1-0. Daarmee werd Dijkstra de matchwinnaar want in deze stand kwam geen verandering meer ook al omdat een knal van Tjeerd van der Land gestopt werd door Boys-goalie Gerwin van der Meulen terwijl een vrije trap van Luther Klaver wel over de WTOC-muur ging maar naast het doel verdween.

Reacties

“We hadden de punten nodig, maar het ging moeizaam” zo stelde Erik-Jan Dijkstra na afloop. “Friese Boys zat er in de eerste helft  bovenop en was beter. In de tweede helft kwamen wij goed terug. We kregen echter maar weinig kansen maar gelukkig kon ik uit een dood spelmoment scoren; Ik liep vrij en kon inkoppen. Die kopbal zat er goed in vond ik. We zijn er echter nog niet en ik hoop dat we volgende week de punten weer kunnen pakken”

Verdediger Jelle de Graaf van Friese Boys hield ondanks de nederlaag de moed erin: “Dinsdag tegen Hardegarijp hebben we weer nieuwe kansen, als we dan winnen is er niets aan de hand en stijgen we weer op de ranglijst. Vandaag zijn wij de eerste helft beter en krijgen een paar halve kansen. In de tweede helft is WTOC scherper en krijgt ook een paar halve kansen. Bij het doelpunt stonden onze beste koppers achterin en een relatief kleine speler kan zo maar inkoppen. Zo gaat het de laatste wedstrijden steeds: we geven weinig weg maar als de tegenstander een kans krijgt zit ie er ook direct in, terwijl scoren voor ons een probleem is.”

Trainer Henk de Boer van WTOC was uiteraard blij met de drie punten maar had een gelijkwaardige wedstrijd gezien: “Wij hebben niet goed gevoetbald en dat heb ik in de rust ook tegen mijn spelers gezegd. Ook heb ik aangegeven dat we korter moesten dekken. Friese Boys was in de eerste helft feller en gedrevener vond ik. In de tweede helft begonnen wij iets beter. Een gelijkspel was de verhouding maar ja, dat is voetbal en we zijn uiteraard blij met de punten.

Voor trainer Jan Venema van Friese Boys waren de druiven zuur: “Ik vond ons scherper en dan is het verlies zeer frustrerend. Geale de Haan krijgt een goede kans, die moet je dan maken. We hebben achterin weinig weggegeven en zijn zeker niet weggespeeld. Maar goed, dinsdagavond tegen Hardegarijp moeten we weer vol aan de bak” De wedstrijdbal was zaterdag afkomstig van Pittshop Wietse van der Beek uit Kollumerzwaag en E2-speler Sytze de Boer  was de pupil van de week.