Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Verslag van de wedstrijd WTOC-Friese Boys gespeeld op 6 oktober 2007

Vrije trap Berend-Jan Prins beslissend

WTOC STUURT FRIESE BOYS ANDERMAAL MET LEGE HANDEN NAAR HUIS

WTOC kan langzamerhand met recht de ‘angstgegner’ van Friese Boys worden genoemd. Voor de derde keer in successie wist de ploeg van trainer Henk de Boer hun rivalen uit Kollumerzwaag te verslaan, deze keer met 3-2. De thuisclub kwam vlot met 2-0 voor maar Friese Boys maakte nog voor de pauze gelijk. Een vrije trap van Berend-Jan Prins bracht uiteindelijk de beslissing in het voordeel van de geelhemden.

WTOC was uit op eerherstel. De laatste wedstrijden had de ploeg immers defensief de nodige klappen moeten incasseren. “We hebben daarover gesproken” aldus trainer Henk de Boer. “Er stond geen team, we zeurden veel te veel tegen elkaar. We zijn er ook op de training mee bezig gegaan en gelukkig stond het vandaag organisatorisch beter. We begonnen scherp en wonnen duels. Bovendien scoorden we”

Wat heet; binnen twintig minuten was het 2-0. Nadat doelman Gerwin van der Meulen van Friese Boys alle moeite had met een afstandsschot van Tiede-Auke Dijkstra was het al snel daarna raak. Tjeerd van der Land bereikte Berend-Jan Prins die geheel vrij kon uithalen. Onderhoudbaar voor Van der Meulen verdween de bal in het doel, 1-0. Nadat Tjeerd van der Land nog eens in de handen van de Friese Boys-doelman knalde was het na zeventien minuten ook al 2-0. Deze keer kwam de pass van Gosse Tjalsma en Erik-Jan Dijkstra rondde vakkundig af, 2-0. “Twee identieke tegengoals” stelde trainer Auke Feenstra van Friese Boys vast. “We stonden niet goed opgesteld”  Het leek dus een simpele overwinning voor de thuisclub te worden maar Friese Boys kwam nog voor de pauze terug. “We hebben Friese Boys in het begin niet laten voetballen” aldus Berend-Jan Prins van de thuisclub. “Na de 2-0 zetten we echter geen druk meer. Wellicht hebben we er toen iets te gemakkelijk over gedacht

En Friese Boys profiteerde. Een vrije trap van Wietse van der Land belandde nog op de vuisten van doelman Foeke-Dirk Dijkstra van WTOC maar na iets meer dan een half uur was het raak. Na een één-twee tussen Meindert Postma en Jan Top schoot laatstgenoemde de bal onhoudbaar achter Foeke-Dirk Dijkstra, 2-1. Nadat Dijkstra redding bracht bij een knal van Meindert Postma werd het pal voor rust gelijk. Bij een uittrap van Foeke-Dirk Dijkstra constateerde scheidsrechter W. Scholtens uit Sellingen dat de WTOC-doelman met de bal buiten het strafschopgebied was geweest en hij kende Friese Boys daarom een vrije trap toe wegens hands. “De keeper maakte hands” en dus gaf ik een vrije trap aldus de arbiter, die toegaf een foutje te hebben gemaakt. “Ik gaf een indirecte vrije trap en het moest natuurlijk een directe zijn” zo verklaarde de leidsman na afloop. Indirect of niet, Wietse van der Land legde breed op Meindert Postma die via de muur raakschoot, 2-2. Friese Boys ging nog voor de pauze op jacht naar 2-3 maar Wietse van der Land knalde een vrije trap in de WTOC-muur en Meindert Postma stuitte op Foeke-Dirk Dijkstra. De boeiende eerste helft werd dus afgesloten bij een 2-2 stand.

Prachtige vrije trap

“In de pauze heb ik gezegd dat we pittiger moesten spelen”  gaf trainer Henk de Boer van WTOC na afloop aan. Friese Boys kreeg een vrije trap maar Meindert Postma schoot over.

Berend-Jan Prins liet daarna zien hoe het moest. Na een overtreding op Erik-Jan Dijkstra schoot de middenvelder de aansluitende vrije trap prachtig binnen, 3-2. Friese Boys ging op jacht naar de gelijkmaker maar slaagde hierin niet. Een inzet van Jan Top, na een vrije trap van Kees Hansma, leek in het doel te verdwijnen maar Foeke-Dirk Dijkstra tikte het leer nog net uit de hoek. Aan de andere kant bracht Berend-Jan Prins Gosse Tjalsma in stelling maar die schoot ruim naast. Een nieuwe vrije trap van Berend-Jan Prins zeilde over het doel terwijl aan de andere kant Jan Top naast kopte. Het bleef daardoor uiteindelijk bij 3-2 voor WTOC. “We hebben weliswaar aardige dingen laten zien maar over het algemeen niet goed gevoetbald. We scoorden echter op de juiste momenten” was de conclusie van Henk de Boer. “In het tweede deel van de eerste helft hebben we goed gespeeld” vond Auke Feenstra van Friese Boys. “ In de tweede helft hebben we te weinig gecreëerd en in de slotfase waren we veel te onrustig”  “Negen punten uit de laatste drie wedstrijd tegen Friese Boys, dat is prima” aldus matchwinnaar Berend-Jan Prins. “Een plaats in de middenmoot moet mogelijk zijn” zo vervolgde hij. Doelman Gerwin van der Meulen van Friese Boys dacht er het zijne van: “We begonnen gewoon laks, komen snel met 2-0 achter en dan weet je dat het moeilijk wordt. Je moet WTOC niet onderschatten ze zitten er heel kort op. De scheidsrechter geeft daarin de mogelijkheden aan; ik vond het echter een sportieve wedstrijd”. Bij de pakken neerzitten doet de doelman niet: “We voetballen goed en de ploeg heeft veel vertrouwen” WTOC-Friese Boys was een derby met veel strijd en de onlosmakelijk bijbehorende overtredingen. Geen probleem vond arbiter W. Scholtens uit Sellingen: “Een mannelijke wedstrijd was het. Zo heb ik ze het liefst. Uitdelen en incasseren en verder geen gezeur” aldus de arbiter na afloop. De wedstrijdbal wij WTOC-Friese Boys was aangeboden door Pittshop Wietse van der Beek uit Kollumerzwaag terwijl Germ-Jan Hoekstra uit WTOC-E1 de pupil van de week was.    

WTOC:  Foeke-Dirk Dijkstra, Tjeerd van der Land, Jan J. Prins, Goffe de Boer, Teade van
              der Ploeg, Erik-Jan Dijkstra, Berend-Jan Prins, Klaas Bosma (75’ Klaas-Jan
              Reitsema), Tiede-Auke Dijkstra (13’ Jan W. Prins), Gosse Tjalsma, Jilles Bosma.

Friese Boys: Gerwin van der Meulen, Oane Postma (68’ Pieter Boersma), Jelle de Graaf,
                     Gerrit Feenstra, Lieuwe-Jaring Feenstra, Jan Top, Wietse van der Land, Hans
                     Feenstra, Arjen Bosma, Meindert Postma, Kees Hansma (68’André Stam).

Scheidsrechter: W. Scholtens (Sellingen)

Op de foto hieronder:
Pupil van de week Germ Jan Hoekstra met scheidsrechter Scholtens en de aanvoerders en grensrechters