Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Wedstrijdverslag van de wedstrijd WTOC-De Lauwers op 3 december 2005

Koploper WTOC danig verrast door laagvlieger De Lauwers

Met de 8-0 overwinning in de uitwedstrijd nog in gedachten zou WTOC varkentje De Lauwers wel even wassen was de algemene stelling vooraf. Dat De Lauwers zich niet andermaal naar de slachtbank zou laten lijden werd zaterdag op sportpark De Wygeast al snel duidelijk. Het werd een span­nende en meeslepende wedstrijd. Beide elftallen wilden winnen. In zo'n situatie is de toeschouwer altijd winnaar. Na afloop waren de trainers het niet met elkaar eens of de overwinning verdiend was, maar feit blijft dat wie de meeste doelpunten scoort spek­koper is. Dat was ditmaal trai­ner Wobbe de Vries met zijn De Lauwers, want verdiend of niet, de gasten namen een 1-2 zege mee naar Warfstermolen. 

WTOC begon wat onrustig aan de wedstrijd. De wil om te winnen was aanwezig, maar het liep niet zoals het zou moeten. De eerste mogelijkheid was voor De Lau­wers. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd net overgeschoten. De WTOC-aanval­len werden meestal onderbroken door buitenspel. Als men al eens doorkwam dan was er altijd wel een De Lauwers-speler die kon ingrijpen. Klaas Bosma bediende Gosse Tjalsma op maat, maar hij kon de bal niet vol met zijn hoofd raken zodat keeper Dirk Pilat - hij verving zaterdag goalie Roderick Leyenaar - niet in de problemen kwam. Namens De Lauwers wurmde Albert Jan Zijlstra zich door de WTOC-defensie, maar

nog net op tijd kon hij afgestopt worden. Uit een schitterende combinatie tussen de mee opge­komen verdediger Jan J. Prins en Erik Jan Dijkstra kogelde laatst­genoemde net naast de veste van Pilat. Tjeerd van der Land legde daarna de bal nog eens panklaar voor Tiede Auke Dijkstra, maar de spits van WTOC zocht de goal op de verkeerde plaats. Luut Zui­dersma kon namens De Lauwers nog een keer vrij aanleggen, maar voor open WTOC-doel miste hij tot opluchting van een ieder bij de thuisclub. Het laatste wapenfeit van voor de rust kwam ook van de gasten, maar het schot van Albert Jan Zijlstra ging naast. 

De tweede helft zou zich ken­merken door een stormloop van WTOC op De Lauwers-veste. Keeper Dirk Pilat kon zich enige keren onderscheiden met prima reddingen, waarmee hij onder­streepte een uitstekende stand-in te zijn voor Roderick Leyenaar. Voor WTOC ontstonden kansen, maar steeds konden de schoten worden geblokt. Ook de staander stond twee keer succes in de weg voor WTOC. Vlammende schoten van onder andere Tiede Auke Dijkstra en Klaas Bosma werden onschade­lijk gemaakt door Pilat. Door de aanvalsdrift van WTOC kon De Lauwers nauwelijks in de buurt van het WTOC-doel komen. Maar ook hier gold weer als wetmatige, dat als de één legio kansen mist de ander aan één mogelijkheid genoeg heeft om wel tot scoren te komen. Zo ook zaterdag, want in de 63e minuut was het raak voor de Lauwers.

Berend Jan Prins verslikte zich in een duel vlak voor het eigen doel. Zijn poging om de fout goed te maken mislukte eveneens, waardoor goalie Foeke  Durk Dijkstra via de binnenkant paal gepasseerd kon worden door  een inzet van Dirk Zijlstra, 0-1.

WTOC ging op de ingeslagen weg verder, maar ontbeerde elk greintje geluk. Het spelbeeld veranderde niet en dat betekende dat WTOC bleef volharden in het missen van kansen en De Lauwers darentegen meteen weer toesloeg. Het zou voor WTOC dan ook nog erger worden. In de 82e minuut moest Foeke Durk Dijkstra dan ook  andermaal de gang naar het net maken. Nu was het Hedman Vellinga die zich als trefzekere schutter liet toejuichen, 0-2.  WTOC zou WTOC niet zijn om niet nog alles uit de kast te halen voor een goed resultaat. Jan W. Prins en Jilles Bosma werden door trainer Henk de Boer ingebracht als vervanger voor Sas van der Velde en Erik Jan Dijkstra. WTOC ging nu één op één spelen en dat zou in de 86e  minuut dan eindelijk een doelpunt voor de thuisclub opleveren Spits Tiede Auke Dijkstra nam aansluitingstreffer voor zijn rekening 1-2. In de resterende minuten kreeg WTOC geen noemenswaardige kansen meer. De Lauwers nog een goede kans, maar Wouter Broers kon het net niet vinden. Hierna floot scheidsrechter Brink jr. voor het einde. Pupil van  de week was Niekele Smeding van de E2-pupillen. De wedstrijdbal werd aangeboden door Fordgarage Sikma te Burgum.