Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Verslag van de wedstrijd Hardegarijp-WTOC, gespeeld op 3 november 2007

JAMMERLIJK VERLIES WTOC TEGEN HARDEGARIJP.

WTOC is er zaterdag weer niet in geslaagd de drie punten mee te nemen naar Oudwoude. Door een doelpunt in de 89e minuut van Hardegarijp stond het na het eindsignaal 3-2 voor Hardegarijp.
Door dit verlies neemt WTOC de laatste plaats in op de ranglijst doordat de concurrenten wel punten wisten te pakken.

WTOC startte voortvarend tegen Hardegarijp, al na 4 minuten stond er 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Berend Jan Prins. Na een goede voorzet van Wijtze van der Meer vanaf rechts nam Berend Jan de bal in 1 keer op de pantoffel. Vanaf de rand van de 16-meter schoot hij de bal kansloos achter doelman Oosterhuis van Hardegarijp.WTOC kon niet lang van deze voorsprong genieten want in de 13de minuut kwam Hardegarijp langszij na een doelpunt van Sander Baron.
Dit doelpunt kwam tot stand na een actie op rechts, door niet goed ingrijpen van Goffe de Boer kon zijn directe tegenstander een voorzet afleveren aan spits Baron die het leer kansloos achter keeper Foeke Durk Dijkstra schoot.
Hardegarijp was de beter voetballende ploeg deze middag maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet voor de thuisclub.
In de 17e  minuut kreeg Hardegarijp een dot van een kans op de 2-1, na een inschattingsfout van aanvoerder Gosse Tjalsma kwam Hardegarijper Stefan Jeurink alleen vrij voor keeper
Foeke Durk Dijkstra maar de spits van Hardegarijp schoot de bal naast na goed uitkomen van Foeke Durk.
Vervolgens golfde het spel op en neer met Hardegarijp als de beter voetballende ploeg maar tot echte kansen leidde dit niet voor Hardegarijp.
In de 29e minuut kreeg WTOC de uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen, na een goede actie van Jan J Prins. Vanaf links ging hij het stafschopgebied in een poging om een verdediger van Hardegarijp te passeren, beroerde deze de bal met de hand, het gevolg was een penalty voor WTOC.
Alle WTOC-supporters hielden al rekening met de 1-2 voorsprong want zo’n buitenkans zou wel even door Berend Jan Prins worden verzilverd.
Maar het liep anders. Berend Jan schoot de bal slecht in en keeper Oosterhuis kon met de voeten redding brengen op de slechte inzet.
Tot aan de 45e  minuut viel er verder weinig te beleven op het veld. Het enige wat opviel was het optreden van de scheidsrechter. Hij floot voor alles, het leek wel of de wedstrijd in de zaal werd gevoetbald in plaats van op het veld vooral in het voordeel van Hardegarijp.
Net voor rust kreeg Hardegarijp nog een grote kans maar deze werd gemist door de spits van Hardegarijp. Dus zo werd er gerust met een l-1 stand.

Zo snel er in de eerste helft door WTOC werd gescoord, zo ging het nu andersom. Na een overtreding kreeg Hardegarijp een vrije trap.
Vanaf de linkerkant werd de vrije trap voorgezet en bij de 2e  paal kon de geheel vrijstaande Wiebren Dijkstra de, 2-1 laten aantekenen.
Dus meteen een klap die Hardegarijp aan WTOC uitdeelde, maar WTOC ging niet bij de pakken neerzitten en de mannen van Henk de Boer gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker.
Dit leidde in de 61" minuut tot een kans voor Berend Jan Prins hij draaide zich goed vrij met een bekeken schot probeerde hij keeper Oosterhuis te passeren maar de keeper wist goed redding te brengen op deze inzet.
Na een goede actie van de goed spelende Taede van der Ploeg kreeg WTOC op de rand van de 16-meter een vrije trap. Taede wurmde zich langs 2 spelers van Hardegarijp maar de 2de speler had wel een overtreding nodig om hem af te stoppen, dus het gevolg was de vrije trap. Hiervoor melden Berend Jan Prins en Wijtze van der Meer zich bij de bal. Laatst genoemde krulde de bal mooi om de muur om vervolgens via de binnenkant van de paal en via de keeper in het doel te vliegen. Dit betekende dus de verdiende 2-2 die viel in de 73e  minuut. WTOC probeerde nog de winst naar zich toe te trekken in de slotfase van de wedstrijd, maar het noodlot sloeg in de 89e  minuut toe voor WTOC. Na een uitval van Hardegarijp wist Thomas Feitsma de 3-2 op het scorebord te brengen en zo Hardegarijp de 3 punten te bezorgen. Na deze treffer floot de slecht leidende scheidsrechter ook voor het eindsignaal en ging WTOC zonder punten weer richting Oudwoude.
Dus een jammerlijke nederlaag voor de mannen van Henk de Boer. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Oostergo,  deze dient gewonnen te worden om aansluiting te houden met de brede middenmoot die deze klasse kent.