Welkom bij W.T.O.C.

Verslagen

 

Wedstrijdverslag van 3 september 2005 WTOC-Ouwe Syl
WTOC start competitie met een overwinning op Ouwe Syl

OUDWOUDE - Zaterdag is WTOC de competitie in de 4e klasse B begonnen met een overwinning op oude bekende Ouwe Syl, dat vorig seizoen. degradeerde uit de 3e klasse B. Degraderen deed WTOC een seizoen eerder, zodat het een weerzien was op sportpark De Wygeast, waar de ploeg van nieuwe trainer Henk de Boer uiteindelijk met 2-0 won. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Harm Dijkstra, een WTOC-≠vrijwilliger in hart en nieren. Dijkstra was onder meer consul bij de club en een fervent sup≠porter van de hoofdmacht.

Nadat pupil van de week Thijs Mollenkramer de aftrap had ver≠richt werd de bal voor de wed≠strijd aan het rollen gebracht. WTOC ging met fris elan de aan≠val zoeken. Ouwe Syl wilde hier meteen een stokje voor steken en dit ging gepaard met forse ingrij≠pen. Scheidsrechter Nyemcevic zag zich dan ook al snel genood≠zaakt dit harde spel in te dammen door vrij vlot een gele kaart uit te delen. De eerste.prent van het sei≠zoen werd aan de kant van Ouwe Syl geÔncasseerd door Sjoerd Jan van der Meij. Het ingrijpen van de leidsman leverde WTOC een aantal vrije trappen op, waarmee Berend Jan Prins zich dan be≠lastte. Hoewel de posities waarop hij mocht aanleggen kansen boden, belandde de bal nimmer

tussen de palen. Uit een van 'de vrije trappen was WTOC dicht bij de openingstreffer, maar kopte Gosse Tjalsma net naast. Na een viertal corners achterelkaar voor WTOC werd het veldoverwicht daadwerkelijk in een voorsprong omgezet. De bal werd hoog voor≠gebracht, de keeper kon het speel≠tuig nog toucheren, maar het was onvoldoende om Gosse Tjalsma het scoren te beletten en hij bracht WTOC dan ook verdiend aan de leiding, 1-0. Er was op dat mo≠ment een kwartier gespeeld en dat beloofde dus nog- wat voor de thuisclubfans. Uit een prima aanval was het Peter Wassenaar die namens Ouwe Syl voorlangs schoot, zodat duidelijk werd dat de ploeg uit Oude Bildtzijl de ba≠kens wenste te verzetten. WTOC diende ook achterin scherp te blijven en nieuwe trainer Henk de Boer liet zich dan ook horen en hield zijn defensie verbaal bij de les. WTOC toog daarop weer ten aanval en verdiende opnieuw een hoekschop. Hieruit had Sas van der Velde in eerste instantie kunnen scoren en slaagde in de rebound ook Jan W. Prins er niet in de score te verdubbelen. Hun inzetten werden uitstekend gepareerd. Ook Gosse Tjalsma probeerde het vervolgens nog maar eens, maar zijn vlammende uithaal belandde op de vuisten van de gastengoalie. Ook Ouwe Syl kreeg nog een mooie kans en WTOC was niet ongelukkig toen keeper Foeke Durk Dijkstra resoluut ingreep en een dot van een kans voor Ouwe Syl om zeep hielp. De WTOC-goalie werd bij≠gestaan door Tjeerd van der Land die de bal uiteindelijk definitief van de doellijn ramde.

Na de thee ging Ouwe Syl de druk op WTOC opvoeren en de thuisclub moest zo nu en dan ver terug op de eigen helft. De ploeg van Henk de Boer slaagde er niet meer in zo goed op balbezit te spelen als voor de rust en hierdoor konden de gasten een overwicht opbouwen. Hoewel de gasten nu de lakens uitdeelde, creŽerden ze nauwelijks mogelijkheden en bleef WTOC dan ook eenvoudig overeind. WTOC kon zelfs nog een keer goed counteren. Uit een prima combinatie tussen Klaas Bosma en Jan W. Prins schoot laatstgenoemde maar net over. Na≠mens Ouwe Syl presteerde Nam≠men Sjouke Tjepkema even later hetzelfde. Doordat doelpunten uitbleven bleef het billenknijpen voor WTOC. Ouwe Syl was nog een keer levensgevaarlijk, maar Jaap Adema zorgde voor opluch≠ting bij de thuisclub ten koste van een corner, die de gasten niets op zou leveren. Het leek uiteindelijk bij de 1-0 te blijven, maar in blessuretijd begon Tjeerd van der Land aan een solo. Hij slalomde daarbij langs drie spelers om daarna Erik Jan Dijkstra in staat te stellen om de zege met de 2-0 definitief in veilige haven te lood≠sen. De genadeklap kwam hard aan bij Ouwe Syl, maar gezien de hele wedstrijd was de overwinning voor WTOC zeker verdiend.