Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd WTOC-Trynwaldster Boys, gespeeld op 2 december 2006

WTOC door eigen toedoen het schip in

OUDWOUDE - Was het kunstgras in de uitwedstrijd in Oentsjerk een excuus voor de ruime nederlaag voor WTOC tegen Trynwâldster Boys, zaterdag kon de gesteldheid van de ondergrond van het veld zeker niet als ’probleem’ worden aangedragen voor de 1-4 nederlaag. De gemeente Kollumerland c.a. had het hoofdveld op De Wygeast door veelvuldig en goed prikken weer speelklaar gekregen en dus kon er zaterdag aangevangen worden op een redelijk goed te bespelen grasmat. Het leek echter of WTOC de gedachte was toegedaan dat Trynwâldster Boys op ’gewoon’ gras niet uit de voeten kon. De gasten werden dus onderschat en vanaf het beginsignaal zat WTOC dan ook niet in de wedstrijd en dat zou zo blijven. De thuisclub was door deze instelling geen schim van de ploeg die vorig jaar nog zo succesvol was. Hard werken is één, maar voetbalvernuft is er ook een. Aan het eerste ontbrak het ook nu aan WTOC-zijde niet. Evenwel als te veel spelers niet creatief genoeg zijn wordt het een moeilijk verhaal. Trynwâldster Boys gaf WTOC les in doelmatigheid. Elke kans werd verzilverd in de eerste helft. WTOC keek alleen maar toe hoe Trynwâldster Boys keer op keer dreigend aanwezig was.

Drie treffers

In de stromende regen werd afgetrapt. Trynwâldster Boys deelde de eerste speldenprik uit. Gerrit-Sjoerd Plantinga testte keeper Foeke Dirk Dijkstra op zijn kwaliteit. Deze was voldoende om het schot onschadelijk te maken. De manier waarop hij werd vrijgespeeld had een waarschuwing voor de WTOC-verdediging moeten zijn, maar men bleef achterin niet attent genoeg optreden. In de tiende minuut keek WTOC dan ook al tegen een vroege tegentreffer aan. Paul Westra kon, door niemand gehinderd, de 0-1 inschieten. Trynwâldster Boys bleef de gevaarlijkste ploeg. In de 25e minuut was het weer raak. Gerrit Sjoerd Plantinga stond rustig te wachten totdat de bal panklaar voor hem werd neergelegd. Dit buitenkansje liet hij zich niet ontgaan, 0-2. Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Wybren Lieuwes moest met een enkelblessure naar de kant. Sas van der Velde werd zijn vervanger. Dit had de nodige omzettingen in het elftal tot gevolg. Sas van der Velde ging op zijn eigen vertrouwde positie van laatste man spelen en Jan J. Prins verhuisde naar de back. WTOC probeerde wel om onder de druk van de tegenstander uit te komen. Dit wilde maar niet lukken. Trynwâldster Boys wist voor de pauze de achterstand nog te vergroten. Weer was het Paul Westra die doeltreffend aanwezig was, 0-3.

Eigen goal

Na de pauze werd van WTOC het een en ander verwacht. Thuisclubtrainer Henk de Boer (in een grijs verleden ook succesvol oefenmeester bij de gasten) zou zijn spelers wel in het rechte spoor brengen. Het was inmiddels nog harder begonnen te regenen. Het publiek mocht van onder de paraplu dus het nodige van de thuisclub verwachten. Weer was Trynwâldster Boys geslepener dan WTOC. Foeke Dirk Dijkstra moest reddend optreden na een prima schot. Voor WTOC probeerde Jillis Bosma nog iets terug te doen. Zijn schot ging voorlangs. Jan W. Prins werd gewisseld. Klaas Jan Reitsema kwam in zijn plaats. Uit een voorzet was Paul Westra weer de gevierde man. Zijn derde doelpunt betekende een 0-4 achterstand voor WTOC. In de 80e minuut kwam WTOC goedkoop aan de tegentreffer. Dirk van der Meer schoot onberispelijk in eigen doel, 1-4. Trynwâldster Boys geloofde het wel en nam gas terug. WTOC kreeg kleine kansjes. Sas v.d. Velde mee opgekomen, zag zijn schot ruim naast gaan. Uit een hoekschop schampte de bal de paal uit een schot van Sjoerd Bauke Plantinga. Uit counters wist Foeke Dirk Dijkstra WTOC voor een grotere nederlaag te behoeden. Voor WTOC geldt nu ’Uithuilen en opnieuw beginnen’. De wedstrijdbal werd aangeboden door Muta Sport BV te Leeuwarden, ontwerper en leverancier van de WTOC-kledinglijn.