Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Verslag van de wedstrijd Kollum-WTOC, gespeeld op 1 december 2007

Geen poot aan de grond

Met een straffe wind in de lengterichting van het veld speelden Kollum en WTOC hun tweede treffen deze competitie. Kollum was van meet af aan de sterkere en won gedecideerd met 2-0 van een onmachtig WTOC dat geen poot aan de grond kreeg op Baensein.

Onder leiding van scheidsrechter F. Vandeursen uit Peize begon Kollum tegen de wind in furieus en had bij de eerste de beste aanval via Marinus Hoekstra al een goede mogelijkheid om te scoren, maar hij stuitte op keeper Foeke Du­rk Dijkstra. Vijf minu­ten later had  de  1 -0 op het scorebord moeten staan, maar Patrick Boorsma verzuimde voor een lege goal de bal tegen het net te jagen. Deze kans werd hem geboden door Alex van der Veen, die vanaf links een prima  voorzet losliet waarna Boorsma de keeper omspeelde, , maar helaas liet hij deze kans onbenut. Lange tijd was het alleen maar Kollum, dat druk zette en WTOC had de handen vol om geen schade op te lopen. Na twintig minuten spelen sloeg Kollum toe en weer via

Links werd een puike aanval opgezet die via een kluts voor de goal belandde waar Patrick Boor­sma deze keer niet faalde en met een prachtige boogkopbal keeper Foeke D. Dijkstra verschalkte. Vreemd ge­noeg liet Kollum daarna de teugels vieren en zorgde er zelf voor dat WTOC beter in de wedstrijd kwam. Zo kregen de gasten op Baensein twee mogelijkheden achterelkaar, de eerste via Jilles Bosma. De grootse kans kwam na een aanval over links waarna een strakke voorzet volgde die door Tiede Auke Dijkstra leek te worden binnengeschoten, maar hij maaide volledig over het leren mon­ster heen. Kollum kreeg via Alex van der Veen nog een goede mogelijk­heid, maar hij schoot de bal voorlangs. Trainer Atze van der Wijk van Kollum zag daarna Wiebe Postma met een hamstringblessure uitvallen, wat voor de rechterflank een aderla­ting is, maar met enige omzettingen van de oefenmeester werd hij prima vervangen door Jento Bakker.

Na rust draaide de thuisploeg de gasten de duimschroeven aan en kreeg de ploeg uit Oudwoude opnieuw geen poot aan de grond. Veel zoden zette dit nog niet aan de dijk al waren de mogelijkheden er wel. Zo kopte Marinus Hoekstra uit een voorzet van Danny Nicolai net naast en liet over rechts Robert Lietmeijer de volledige WTOC-achterhoede zijn hakken zien, maar gaf hij op het be­slissende moment of terwijl niemand daar op had gerekend. Ook Alex van der Veen kreeg nog twee mogelijk­heden om de score uit breiden, maar stuitte evenzoveel keren op keeper Dijkstra. WTOC had in deze tweede helft weinig tot niets in te brengen en liep een paar keer tegen een gele kaart op. Ook de wissels die men

toepaste sorteerden geen vooruit­gang, waarbij men alleen vanuit een vrije trap van Tiede Auke Dijkstra nog dicht bij de gelijkmaker was, maar keeper Bergsma kon in tweede instantie de bal toch pakken. Na een half uur spelen in de tweede helft sloeg Kollum alsnog toe. Een prima steekpass vanuit het middenveld zorgde dat Alex van der Veen alleen op keeper Foeke Durk Dijkstra kon afstevenen en met een knappe bewe­ging dezelfde keeper omspeelde en zo voor de 2-0 kon zorgen. WTOC-protesten over vermeend buitenspel werden door de scheidsrechter weg­gewuifd, omdat Van der Veen de buitenspelval omzeilde en de rest van de spelers er niet toe deed. Een juiste beslissing van de man in het zwart. Kollum speelde daarna de wedstrijd rustig uit en komt met de drie punten op een voorlopige tweede plaats in de 3e klasse B te staan. Pupil van de week was Jan Runia uit E-pupillen en de wedstrijdbal werd aangeboden door Starko Kollum.