Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijdverslag

 

Wedstrijdverslag van Radio Noord Oost Friesland van de wedstrijd WTOC-Rijperkerk op 1 april 2006

Zaterdag 1 april  vond op het winderige sportpark de Wygeast in Oudwoude het duel in de 4e klasse B plaats tussen de nummer 1 en 3, WTOC en Rijperkerk. Na 90 minuten spannend maar bepaald niet hoogstaand voetbal stond er 2 – 2 op het scorebord.

De einduitslag was totaal geen goede afspiegeling van de spelverhouding. Rijperkerk had de hele wedstrijd het betere van het spel. Met name op het middenveld verloren de mannen van de Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie de slag. Door vroeg storen en druk op de bal te geven dwongen de Rijperkerkers hun tegenstanders tot fouten. WTOC kwam niet aan voetballen toe en hanteerde veelvuldig de blinde trap naar voren. Dat de rust met 0 – 0 werd gehaald was niet de verdienste van WTOC maar te wijten aan het falen van de aanvallers van de gasten. Maar liefst drie 100% kansen werden om zeep geholpen.

De 1- 0 in de 59e minuut van de wedstrijd kwam, geheel tegen de verhouding in, uit de lucht vallen. Een ingestudeerde vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd over 4 schijven genomen en uiteindelijk door Klaas Bosma afgerond. Lang duurde de voorsprong niet. Binnen een minuut lag de bal aan de andere kant in het net, uit een strafschop van Ed Schreuders, na hands van Jan Prins. Toen in de 66e minuut de 1 – 2 werd gescoord, een prachtige goal van Dirk de Groot die de bal als een granaat achter de kansloze keeper Foeke Durk Dijkstra schoot, gaf niemand meer een cent voor de kansen van WTOC. Rijperkerk had de wedstrijd in de knip en wilde de wedstrijd kalmpjes uitvoetballen. Door tijdrekken en het tergend langzaam wisselen van spelers dacht men WTOC op de kniŽn te hebben. Maar met nog 10 minuten spelen bracht trainer Henk de Boer nog een extra aanvaller voor een verdediger en ging WTOC alles of niets spelen.Het werd nog een hectisch slot waarbij en aantal opstootjes langs de zijlijn door goed ingrijpen van de beide trainers in de kiem worden gesmoord. Scheidsrechter Lapar hoefde “slechts” gele kaarten te tonen. In de 95e minuut van de wedstrijd kreeg WTOC nog een laatste vrije trap. Vanaf zo’n 35 meter joeg Geert van der Land de bal richting de goal. Het effectvolle schot kon niet onder controle worden gekregen door Rijperkerk doelman Paul Veenstra, en meegekomen laatste man Goffe de Boer tikte de 2-2 binnen.

Na afloop van de wedstrijd sprak een realistische trainer Henk de Boer van een bonuspunt voor WTOC in een wedstrijd die Rijperkerk gezien het betere spel en kansen verdiend had te winnen.