Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Wykels Hallum wint van WTOC

Hallum – Afgelopen zaterdag stond voor WTOC de zware uitwedstrijd tegen de ‘Wykels’ uit Hallum op het programma. Wykels Hallum is met een zeer sterke reeks bezig, het wist alle 4 duels na de winterstop te winnen. En met de 0-7 nederlaag eerder dit seizoen nog in het achterhoofd zou het voor WTOC zeker geen gemakkelijke middag worden. Maar voorgaande jaren wist WTOC wel in Hallum te winnen, dus hoop op een goede afloop was er wel degelijk. Beide ploegen waren gebaat bij de punten, WTOC in de strijd tegen degradatie en Wykels Hallum voor de 3de periode.

Om half 3 drie blies scheidsrechter Traa uit Zuidhorn voor het begin van de wedstrijd. WTOC-trainer Sido Postma voerde 1 personele wijziging in de basiself door, ten opzichte van de wedstrijd een week eerder. Keeper Willem Merkus verving Foeke Dirk Dijkstra die met een enkelblessure aan de kant stond. In het begin van de wedstrijd waren de beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Het spel golfde op en neer, maar er waren weinig kansen voor beide teams. Alleen topscorer Polet van de gastheren waagde in de beginfase een paar pogingen op het WTOC-doel, maar echt gevaarlijk was het niet. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd echt los en was er een goede WTOC-aanval over de linkerflank. Via Tiede Auke Dijkstra en Goffe de Boer belandde de bal bij Klaas Jan Reitsema. Klaas Jan zag Berend Jan Prins vrij staan die vervolgens de bal voor gaf op de doorgelopen Goffe. Zijn schot ging net naast. Direct daarna ging Polet er van door op de rechterkant van het veld. Zijn voorzet bereikte mede-aanvaller Siemen van der Woude die net naast schoot. Even later was er voor Wykels Hallum een grote kans. D. Prins kopte volledig vrij staand een corner van S. Bosgra over het WTOC-doel. Na een dik half uur spelen kon Klaas Jan Reitsema een bal onderscheppen en leidde daarmee een gevaarlijke counter in. Hij stuurde Tiede Auke Dijkstra de diepte in die vervolgens de bal breed gaf op Goffe de Boer, maar helaas was de uitstekende Hallumse keeper Bremer net eerder bij de bal. Daarna was WTOC nog een aantal keren gevaarlijk door vrije trappen van Berend Jan Prins. Bij de laatste vrije trap vanaf rechts kopte Klaas Jan Reitsema de bal goed terug, maar was er niemand ter plaatse om de bal het laatste zetje richting doel te geven. Zo bleef het tot aan de rust 0-0 na een helft waarin WTOC zeker niet de mindere was.
De tweede helft begon met een hoger tempo dan de eerste. Het leverde direct een gevaarlijke situatie voor het WTOC-doel op. Aanvoerder Siemen van der Woude nam een vrije trap van S. Bosgra met de borst aan en schoot vervolgens in de verre hoek. Willem Merkus wist echter met een fantastische redding de bal uit het doel te werken. Aan de andere zijde volleerde Goffe de Boer een voorzet van Tiede Auke in de handen van de keeper. Na een uur spelen veroverde Gosse Tjalsma de bal rechts op het middenveld en kon richting doel sprinten. Zijn schot richting kruising ging via de keeper over. De corner werd vervolgens van richting veranderd waardoor Klaas Jan Reitsema net onder de bal door ging. Direct daarna was Klaas Jan weer dicht bij een treffer, maar hij kopte net over uit een voorzet van Tiede Auke. Na deze periode van druk van WTOC sloeg het noodlot toe aan de andere kant van het veld. Siemen van der Woude wurmde zich aan de linkerkant van het veld langs de WTOC-defensie en legde de bal goed terug op de inlopende Prins. Deze schoot de bal goed in zodat de gastheren een 1-0 voorsprong namen. Met Koos Bosch voor Tiede Auke, die na een botsing geblesseerd van het veld moest, ging WTOC op zoek naar de gelijkmaker. Maar 20 minuten voor tijd waren het wederom de Hallumers die wisten te scoren. Een hard schot van F. Zuidema kon eerst nog door Willem Merkus gekeerd worden, maar Siemen van der Woude tikte de rebound binnen. Na deze tegenslag probeerde WTOC het weer maar het werd zelfs nog erger voor de WTOC-ers. Een diepe bal werd gemist door de uitgekomen Willem, waarna André Polet eerder bij de bal was dan Jan Prins en de bal beheerst tussen de palen schoot. Met de verse wissels Feike Pieter Rekker en Sas van der Velde voor Jaap Adema en Goffe de Boer probeerde WTOC om dan toch nog de eer te redden. Maar de laatste mogelijkheden leverden geen doelpunten meer op. De goed leidende scheidsrechter blies na 90 minuten voor het einde van het sportieve duel, wat dus een enigszins geflatteerde overwinning 3-0 overwinning voor de Hallumers betekende. Het komende weekeinde ontvangt WTOC het voor de titel strijdende SDS.Terug naar nieuws index