Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Verslag WTOC-SDS

OUDWOUDE – Afgelopen zaterdag kwam SDS op bezoek in Oudwoude om het op te nemen tegen WTOC. SDS is nog volop in de strijd om het kampioenschap. WTOC heeft de punten daarentegen hard nodig in de strijd tegen degradatie. De wedstrijd eerder dit seizoen in Oosterend leverde een dikke overwinning op voor SDS, dus WTOC was extra gebrand om nu thuis wel een goed resultaat neer te zetten.

Door blessures van Ljipke Zijlstra en Jaap Adema kon WTOC niet met dezelfde elf beginnen als een week eerder. Sas van der Velde en Feike Pieter Rekker waren hun vervangers, daarbij nam ook Foeke Dirk Dijkstra zijn stek onder de lat weer in, na een blessure. Pupil van de week Piebe Jan Bijlstra mocht de aftrap verrichten en na een lange dribbel richting het doel wist hij SDS-keeper de Ring te passeren met een hard schot in de rechter bovenhoek. Na het fluitsignaal van scheidsrechter van der Horn begon de wedstrijd echt. SDS kwam direct goed uit de startblokken. Met verzorgd voetbal zetten de withemden WTOC meteen onder druk. Toch was de eerste doelpoging van WTOC. Tjeerd van der Land schoot een vrij trap van grote afstand hard op het doel. Helaas stond de keeper goed opgesteld en klemde de bal in de handen. Vervolgens was het de beurt aan SDS en was het ook meteen raak. Hendrik de Jong werd op randje buitenspel aangespeeld en haalde direct doeltreffend uit. WTOC probeerde daarna de gelijkmaker te maken. Berend Sangers kopte op het doel na een lange voorzet vanaf de rechterkant en Berend Jan Prins schoot vanaf 16 meter naast na een voorzet van Goffe de Boer. In de 22ste werd het 0-2. SDS, dat de eerste 20 minuten beter en gemakkelijker voetbalde dan WTOC, mocht een corner nemen. Harm Stremler legde de bal op het hoofd van de volledig vrijstaande Floris Hiemstra die de bal goed in de linker kruising kopte. Na deze nieuwe tegenslag kwam WTOC steeds beter in de wedstrijd. Een paar pogingen van Tiede Auke Dijkstra gingen nog voorlangs maar na 35 minuten maakte WTOC de aansluitingstreffer. Goffe de Boer stuurde na een goede actie Gosse Tjalsma de diepte in op de linkerkant. De lage voorzet bereikte Tiede Auke Dijkstra eerder dan de SDS-keeper en Tiede Auke rondde het beheerst af. Vlak voor rust kwam WTOC bijna op gelijke hoogte met de gasten. Goffe de Boer kopte een lange bal door. De bal viel tussen een SDS-verdediger en hun uitgekomen keeper. Door de druk van Tiede Auke Dijkstra speelde de verdediger uit paniek de bal langs zijn eigen keeper. Helaas voor WTOC hobbelde de bal tegen de buitenkant van de paal en bleef er niet meer dan een corner over. Die corner was niet gevaarlijk zodat de beide teams met een 1-2 stand gingen rusten.
Beide ploegen kwamen met een nieuw gezicht uit de kleedkamer. Voor WTOC kwam Koos Bosch in het veld voor Feike Pieter Rekker. WTOC startte de 2e helft goed. SDS werd behoorlijk onder druk gezet, maar echte grote mogelijkheden leverde het nog niet op. Een schot van Goffe ging naast en ook een kopbal van Gosse Tjalsma na een voorzet van Koos Bosch miste het doel. De tijd begon voor WTOC steeds meer te dringen. Spits Erik Jan Dijkstra kwam de moegestreden Goffe de Boer vervangen. WTOC zette de hele tweede helft de toon en gaf achterin niks meer weg tegen de normaal gesproken toch gemakkelijk scorende tegenstander. Toch lukte het niet om de verdiende gelijkmaker te maken. De beste kans kwam nog net voor tijd. Een voorzet van links bereikte rechtsback Klaas Jan Reitsema die het doelgebied in kwam sprinten, maar zijn schot ging net over.
Met deze 1-2 nederlaag wordt het voor WTOC steeds moeilijker. Het komende paasweekeinde zal erg belangrijk worden met 2 wedstrijden tegen concurrenten in de strijd om degradatie. WTOC gaat zaterdag op bezoek bij Makkum en 2 dagen later bij Ouwe Syl.
De wedstrijdbal werd deze keer aangeboden door Electro World Talsma te Dokkum en Zwaagwesteinde.

Terug naar nieuws index