Welkom bij W.T.O.C.
Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd WTOC 1-RWF 1, gespeeld op 2 april 2005.

WTOC wint degradatieduel van RWF

 "Het wordt vanmiddag een zware klus voor WTOC tegen RWF", was de mening vooraf van voorzitter Wierd Kooistra. Achteraf zou blijken dat het voor WTOC goed  had uitgepakt. Met af en toe goed combinatiespel werden de brood≠nodige punten thuisgehouden op sportpark De Wygeast. WTOC. Dit seizoen toch al niet verwend met weinig blessureleed, zag ook Wiebren Lieuwes de ziekenboeg opzoeken. Gelukkig voor de ploeg in Oudwoude kon na weken af≠wezigheid Ljipke Zijlstra weer op de bank plaatsnemen. "Slechts in uiterste nood is Ljipke inzet≠baar", aldus trainer Sije Visser. Hij hoefde geen beroep te doen op Zijlstra en hoopt dat hij mogelijk volgende week weer topfit van de partij kan zijn.

WTOC startte zaterdag voortvarend met duidelijk de opdracht om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Een geweldige knal van Tjeerd van der Land was hier een voorbeeld van. De redding van keeper Sybren Jan van der Horst was navenant. Een slippertje van Bert Bosgraaf, wiens zoon pupil van de week was, deed Douwe de Vries alleen voor keeper Foeke Durk Dijkstra opdoemen. De goalie van WTOC wist redding te brengen voor zijn team. Aan de andere kant kon Gosse Tjalsma showend met een achterwaartse omhaal geen doel treffen. Een simpelere oplossing had mogelijk meer soelaas geboden. WTOC bleef de meest aanvallende ploeg. De verdediging moest echter goed bij de les blijven, want counte≠rend zorgde RWF voor de nodige onrust in de WTOC-defensie. Zo was het weer Douwe de Vries die namens de ploeg uit Frieschepalen in de tegenstoot maar net naast schoot. In de 35e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor WTOC. Uit een corner genomen door Tjeerd van der Land kon Jan Prins staande bij de tweede paal met een simpele hoofdknik de 1-0 op het scorebord laten aanbren≠gen. WTOC bleef gesteund door de treffer, de beter voetballende ploeg, maar dit leidde niet meer tot scoringsmogelijkheden.

Na de rust was het voetbal minder en kregen de toeschouwers een soort flipperkastvoetbal van beide zijden te zien. RWF ging aandrin≠gen om toch maar naast WTOC te komen, maar zou nauwelijks kan≠sen weten te creŽren. In de 67e mi≠nuut was het vervolgens 2-0. Met een afgemeten pass werd Tjeerd van der Land op rechts gelanceerd. De RWF-grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de prima leidende scheidsrechter A. Adema uit Wouterswoude stond prima op≠gesteld en constateerde dat er van buitenspel geen sprake was en de voorzet die volgde kon door Gosse Tjalsma simpel worden omgezet in een doelpunt. Hiermee werd WTOC op een veilige voorsprong gezet. Er kon nu vrijer worden ge≠speeld, zodat er meer gevoetbald kon worden. Een snoeihard schot van Tjeerd van der Land belandde op de paal. De meegelopen Gosse Tjalsma kon de in het veld terug≠springende bal omzetten in een doelpunt en WTOC op een lang ongekende voorsprong zetten van 3-0. Trainer Sije Visser was zeker van zijn zaak en durfde daarom spits Tiede Auke Dijkstra naar de kant te halen ten faveure van Hilco Rekker. Een forse overtreding van Jaap Adema bezorgde hem een terechte gele kaart. RWF liep ook tegen twee gele kaarten op. De leeggespeelde Klaas Bosma werd daarna in de ploeg van Visser af≠gelost door Erik Jan Dijkstra. Op miraculeuze wijze werd nog een doelpunt van RWF voorkomen. Diverse spelers van beide partijen deden hun best om de bal in het doel te krijgen of uit het doel te houden. Uiteindelijk was Berend Jan Prins de redder. Op de doellijn wist hij de bal met een pegel uit de gevarenzone te schieten. Meteen het laatste wapenfeit van het duel, dat met een mooie 3-0 zege door WTOC werd gewonnen. Pupil van de week was Dennis Bosgraaf van de E-pupillen. De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Autohandel Siebe Minnema te Damwoude/Oudwoude.