Welkom bij W.T.O.C.

Verslagen

 

WTOC en Opende delen de punten

In de voorlaatste wedstrijd moest WTOC op bezoek bij Opende. Opende, dat de vorige wedstrijd tegen WTOC met 1-4 had gewonnen, had in dit duel aan een punt voldoende om degradatie te ontlopen. WTOC kon de punten nog goed gebruiken om Anjum voor te blijven en daarmee degradatie te ontlopen. Bovendien zou bij winst de 3e periode nog mogelijk zijn. Voor WTOC kon Ljipke Zijlstra, na een aantal invalbeurten, weer vanaf het begin meedoen, nadat hij lange tijd aan de kant had gestaan. Hij werd centraal op het middenveld geposteerd. Zodoende bleef de WTOC-verdediging ongewijzigd. Niet onlogisch, want keeper Foeke Dirk Dijkstra en de verdedigers Wiebren Lieuwes, Eelke Merkus, Jaap Adema en Bert Bosgraaf hebben de afgelopen periode weinig weggegeven.

Om half drie begon de wedstrijd onder leiding van P. E. Bolken uit Leek. De bedoelingen van WTOC waren vanaf het begin duidelijk, de aanval werd meteen gezocht. Al in de eerste minuut kwam Berend Jan Prins vrij voor Opende-goalie Ruurd Frankes. Zijn schot kon door de keeper tot hoekschop worden verwerkt. Niet veel later, de meeste fans hadden hun plekje nog niet gevonden, was het echter wel raak voor WTOC. Klaas Bosma speelde zich vrij en zijn boogbal verdween via onderkant lat in het doel. Een prachtig begin voor de mannen uit Oudwoude en omstreken, maar 2 minuten later was het alweer gelijk. Een snelle aanval van Opende belandde uiteindelijk bij Hendrik Koop en die tekende met een lage schuiver in de hoek voor de 1-1. Na dit wervelende begin vanaf beide kanten bleef het duel op en neer gaan. Een goede voorzet van Berend Jan Prins kon door de Opende-defensie opgeruimd worden. Aan de andere zijde maakte Bert Bosgraaf een Opende-aanval onschadelijk. Ljipke Zijlstra verstuurde een dieptepass door het centrum richting Berend Jan Prins, maar de goed uitgekomen doelman Frankes kon net op tijd ingrijpen. Even later was het wederom Berend Jan Prins die de doelman onder vuur nam. De keeper redde nipt, net voordat Klaas Bosma kon profiteren. Naarmate de 1e helft vorderde nam WTOC steeds meer het initiatief. Na een half uur spelen gaf Gosse Tjalsma vanaf de rechterflank de bal hard en laag voor op de vrijstaande Tiede Auke Dijkstra. De WTOC-spits knalde vanuit kansrijke positie over. Opende was nog gevaarlijk door middel van een voorzet vanaf links. Foeke Dirk Dijkstra onderschepte de bal en geholpen door linkerverdediger Bert Bosgraaf werd de bal opgeruimd. Net voor rust speelde Hendrik Koop Mark Koop knap vrij. De doelpoging van de laatste kon door Foeke Dirk gepakt worden, waardoor beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

De tweede helft begon een stuk rustiger dan de eerste helft. Na een kwartier zonder grote kansen greep WTOC-trainer Sije Visser in. Wiebren Lieuwes en Tiede Auke Dijkstra gingen naar de kant. B-junior Erik Jan Dijkstra en Gosse Hoekstra, die na lang blessureleed zijn rentree maakte in de competitie, kwamen het veld in. WTOC begon weer enigszins aan te dringen, maar de uitbraken van Opende waren vaak minstens zo gevaarlijk. Een voorzet van Ljipke Zijlstra werd door iedereen gemist en een schot van Erik Jan Dijkstra, na een knappe voorzet van Klaas Bosma, werd geblokt door een Opende-verdediger. Daarna was het oppassen voor WTOC, maar een diagonaal schot van Mark Koop werd gepakt door Foeke Dirk Dijkstra. Gosse Hoekstra zette een WTOC-aanval op. De voorzet van Erik Jan Dijkstra werd echter gemist door Gosse Tjalsma. Even later wederom een knappe aanval van WTOC-zijde over de rechterflank. Via Ljipke Zijlstra en Erik Jan Dijkstra belandde de bal voor de voeten van Tjeerd van der Land. Zijn voorzet werd helaas voor de WTOC-aanhang niet afgerond door Gosse Tjalsma en Klaas Bosma. Naarmate de tweede helft vorderde leek WTOC er niet helemaal meer in te geloven en waren de betere mogelijkheden voor de gastheren. Maar ook bij de spitsen van Opende stond het vizier niet helemaal meer op scherp en zo eindigde het duel in 1-1.

Opende is nu door het punt veilig. Door de 6-1 nederlaag van Anjum in Berlikum staat WTOC nog steeds negende. Bij winst in de laatste wedstrijd op VIOD, dat afgelopen weekend degradeerde, is WTOC verzekerd van nog een seizoen 4e klasse. Of de derde periode zou nog voor een heel mooi toetje kunnen zorgen, maar daarbij is WTOC wel afhankelijk van SC Berlikum en Rijperkerk, die beide 2 punten meer hebben.