Welkom bij W.T.O.C.
Wedstrijd verslag

 

WTOC zwaar in de problemen

Het inhaalduel tegen Opende moest gewonnen worden door WTOC om niet helemaal in de onderste regionen te belanden. Vooraf hadden de spelers van trainer Sido Postma aangegeven dat de wil om te winnen groot was, maar al spoedig in de wedstrijd werd tegen een achterstand aangekeken zodat ook deze tegenslag overwonnen moest worden. Nog meer druk op een elftal dat het al lange tijd moeilijk heeft. Het moet gezegd worden dat WTOC knokte voor iedere meter en ze verdienden dan ook meer dan de uiteindelijke 1-4 nederlaag. Met wat geluk was de nederlaag nooit tot stand gekomen, maar de ploeg uit Oudwoude zit momenteel duidelijk in de hoek waar de klappen vallen en de negatieve spiraal kon ook tegen Opende niet omgebogen worden.

WTOC begon goed aan de wedstrijd en er ontstonden kansen. Tiede Auke Dijkstra was de eerste die zijn visitekaartje afgaf, maar de Opende-keeper kon redding brengen. Uit een afgeslagen aanval kon Klaas Bosma uit de rebound vrij inschieten, maar zijn schot werd geblokt waarna Tiede Auke Dijkstra alsnog een poging ondernam. Maar andermaal werd zijn schot een prooi van de keeper. Een prima aanval met Tjeerd van der Land en Klaas Bosma brachten Tiede Auke Dijkstra in een goede positie, maar nu was zijn schot te zacht. Dan de twin­tigste minuut. Een uittrap van Willem Merkus belandde voor de voeten van Henk Tjoelker en met een schitterende trapbeweging wist hij de nog niet in zijn doel teruggekeerde WTOC-doelman te passeren en de achterstand was daarmee een feit, 1-0. Opende putte moed uit de voorsprong en bracht Hendrik Koop in stelling, maar hij trof de voet van de nu goed opgestelde Willem Merkus in het doel en hij wist daarmee WTOC voor een wel zeer snelle grotere achterstand te behoeden. Het zou echter uitstel van execu­tie blijken. Een met de hand door Sas van der Velde beroerde bal leverde Opende een strafschop en WTOC een 0-2 achterstand op. Wietse Cuperus voltrok het vonnis. WTOC liet het er echter niet bij zitten. Een scherpe voor­zet van Ljipke Zijlstra werd door Berend Jan Prins binnengegle­den, 1-2. Uit de eerste de beste aanval van Opende werd volgens scheidsrechter Brouwer uit Har­lingen een speler van de gasten onreglementair tegengehouden. De bal belandde andermaal op de penaltystip. Wietse Cuperus was ook nu weer trefzeker vanaf elf meter en liet Willem Merkus voor de tweede keer kansloos, 1-3.

Bij het begin van de tweede helft bleek bij WTOC Gosse Tjalsma vervangen door Erik Jan Dijkstra. De eerste kans was voor Opende. Klaas Jan Reitsema tastte mis, maar gelukkig voor hem en alles wat WTOC was kon Willem Merkus redding brengen. In de 53e minuut was het wel weer raak voor de ploeg van trainer Gerlof Kootstra. Willem Merkus trapte naast de bal en Hans Homeman kon daardoor wel heel gemakkelijk scoren, 1-4.

WTOC probeerde uit alle macht de bakens te verzetten, maar slaagde hier niet in. Namens de thuisclub deed Ljipke Zijlstra nog een poging, maar zijn schot werd een prooi voor doelman Richard Herder. Even later raakte een mislukte voorzet van Opende de paal, zodat WTOC een nog grotere nederlaag bespaard bleef. Vervolgens werd de domper voor WTOC nog groter toen spits Tiede Auke Dijkstra geblesseerd raakte en de thuisclub ook zijn aanvalsleider nog moest missen. De missie was nu helemaal onmogelijk. Wiebren Lieuwes werd zijn vervanger en met een kopbal was hij nog gevaarlijk uit een prima genomen corner van Ljipke Zijlstra. Feike Pieter Rekker verving nog Klaas Bosma, maar ook hij kon het tij niet meer doen keren. Jaap Adema forceerde nog een corner, maar ook die leverde niets op. Berend Jan Prins ondernam nog een poging zonder resultaat. Aanvallend had WTOC nog van alles geprobeerd. De instel­ling was goed, maar de uitvoering en enig fortuin liet de ploeg in de steek. Zo kwam er een teleurstellend eind aan deze voor WTOC zo belangrijke wedstrijd. De wedstrijdbal werd aangeboden door Timersma Houthandel uit Buitenpost/Gerkesklooster. Pupil van de week was Mark Bruinsma van WTOC E.

Postma vertrekt

Trainer Sido Postma gaat WTOC na het einde van het lopende seizoen verlaten. De Leeuwarder oefenmeester heeft er dan twee seizoenen opzitten bij de ploeg uit Oudwoude.