Welkom bij W.T.O.C.
Wedstrijd verslag
WTOC krijgt te weinig tegen Kollum

In de onvervalste derby WTOC - Kollum trokken de bezoekers zaterdag op ‘De Wygeast’ aan het langste eind. Uit een handvol kansen wist de ploeg van Bauke de Bruin maar liefst driemaal te scoren. WTOC daarentegen kreeg legio kansen, maar doelman Dirk Wiersema van Kollum verkeerde juist zaterdag in een bloedvorm. Mede hierdoor verloor WTOC de wedstrijd met 1-3. Kollum-supporters hadden voor dag en dauw de doelen op sportpark ‘De Wygeast’ versierd met kleurig wc-papier en een spandoek in de ballenvanger gehangen om hun spelers vertrouwen te geven en te laten zien dat ze volledig achter de ploeg zouden gaan staan.

Nadat scheidsrechter De Haan het eerste fluitsignaal liet klinken was het Kollum, dat de aanval zocht. WTOC wist het echter meteen over te nemen en al rap was het de thuisclub die aan de deur van het Kollumer doel klopte. Berend Jan Prins liet een pegel los, maar doelman Dirk Wiersema redde uitstekend, waarmee hij, zoals vaker deze middag, een WTOC doelpunt voorkwam. Uit een Kollum-aanval verdedigde Teade van der Ploeg onvoldoende uit. Jaap Adema kwam hierdoor in de problemen en maakte een overtreding op Johan Wiersma binnen de beruchte lijnen. De bal belandde dan ook terecht op de stip. Wietse Plantinga schoot vanaf elf meter raak en bracht Kollum aan de leiding, 0-1.
Dezelfde speler schoot vervolgens nog eens rakelings over. WTOC kreeg een paar kleine mogelijkheden uit afstandsschoten, maar de gelijkmaker leverde het niet op.

Moment van de middag
Dan een cruciaal moment. Wietse Plantinga schoot op het WTOC doel. De bal leek een gemakkelijke prooi voor invaller-doelman Willem Merkus, maar tot ontzetting van de goalie zelf en alle WTOC-aanhangers liet hij de bal door zijn handen glippen. Tergend langzaam verdween de bal over de doellijn en daarmee was Kollum wel heel gelukkig op 0-2 gekomen.
WTOC was even de kluts kwijt, maar de ploeg van Sido Postma wist zich snel te herpakken. WTOC voelde dat er voor hen meer inzat. Tot de rust veranderde er echter niets meer in de stand. Zinderende tweede helft

WTOC zette Kollum na de thee nagenoeg het gehele tweede bedrijf vast op eigen helft. De thuisclub was van plan er nog wat van te maken. Dit leidde tot een open wedstrijd en voor het talrijke publiek was het dan ook genieten geblazen. Berend Jan Prins was de eerste in de rij die een poging ondernam namens de thuisclub. Uit een hoekschop van rechts kopte hij uitstekend in, maar andermaal was Kollum-doelman Wiersema een sta-in-de-weg. Gosse Tjalsma ondervond hetzelfde. Berend Jan Prins slalomde nog eens door de gastendefensie, maar ook hij vond geen genade in de ogen van Dirk Wiersema.

WTOC bereidde daarna een nieuwe aanval voor en via veel schijven kwam de bal bij Tiede Auke Dijkstra. De spits was voor de derby speciaal overgekomen van zijn vakantieadres in Almelo en met succes. Met zijn verwoestende schot bracht hij WTOC weer in de wedstrijd, 1-2. De thuisclub bleef daarna de betere en het wachten was op de verdiende gelijkmaker, die echter maar niet wilde komen. WTOC en Kollum wisselden vervolgens en haalden enkele moegestreden spelers naar de kant. Erik Jan Dijkstra verving Gosse Tjalsma aan de kant van WTOC, terwijl Gerton de Hoog werd afgelost door Thomas Heslinga aan de kant van Kollum. Uit een aanval van de gasten moest Jan Prins aan de noodrem trekken, wat hem een gele kaart opleverde. In de tachtigste minuut leidde de derde persoonlijke fout aan WTOC-zijde tot het derde Kollumer doelpunt. Klaas Jan Reitsema verspeelde de bal kinderlijk eenvoudig en Adriaan Heslinga wist wel raad met deze kans en zette definitief een punt achter de ambities van WTOC, 1-3. Eelke Merkus en Feike Pieter Rekker kwamen nog in het veld voor WTOC, maar de tijd was te kort om alsnog beter resultaat te halen. Een onterechte nederlaag voor WTOC, maar het brengt de thuisclub wel in de onderste regionen. Kollum daarentegen heeft de aansluiting met de kop weten te behouden

De wedstijdbal werd aangeboden door Jan Harkes van der Veen. Pupil van de week was Harm der Veen.