Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Verslag van de wedstrijd WTOC 1-SC Berlikum 1 , gespeeld  op 11 december 2004

Gosse Tjalsma schiet WTOC in knotsgek duel naar winst

In een te gekke wedstrijd heeft het geplaagde WTOC van trainer Sido Postma zaterdagmiddag op sportpark De Wygeast in een knotsgek duel SC Berlikum met 6-4 verslagen. De gasten waren eerder dit seizoen al in eigen huis geklopt door WTOC, maar niemand bij de thuisclub was er vooraf gerust op, dat de ploeg in Oudwoude opnieuw de punten zou pakken. Niemand had echter ook een voetbalspektakel verwacht zoals dat zich zaterdag op De Wygeast zou afspelen en dat men tien treffers te zien zou krijgen. Grote man was Gosse Tjalsma van WTOC. Met maar liefst vier treffers, waaronder een loepzuivere hattrick in de tweede helft was hij de gevierde man.

Scheidsrechter De Groot had nog maar koud de elftallen in beweging gezet of SC Berlikum claimde al een strafschop. De bal stuiterde op het zeker niet vlakke veld ongelukkig tegen de hand van de van een blessure in de elf van WTOC teruggekeerde Ljipke Zijlstra, maar de arbiter wenste de aangeschoten handsbal terecht niet te bestraffen. Opgelucht haalde het thuispubliek adem, maar even later was het wel raak voor de gasten. SC Berlikum kwam op 0-1 toen leidsman De Groot een vlagsignaal van assistent Henk Krol wegens buitenspel negeerde en Chris Broersma van SC Berlikum kon profiteren van de defensie van WTOC die op het verkeerde been was gezet, 0-1. Een enorme domper voor WTOC, de zoveelste tegenslag dit seizoen. De wedstrijd was nog maar nauwelijks gestart en weer moest men opboksen tegen een achterstand. Dat WTOC heeft leren omgaan met tegenslagen bleek al snel, want vlot was de gelijkmaker een feit. Een prima aanval leverde een scherpe voorzet van Berend Jan Prins op. Hij bracht daarmee de bal bij Gosse Tjalsma en die bracht de 1-1 op het scorebord. Maar opnieuw zou WTOC op achterstand worden gezet, want nadat Jaap Adema een rechtstreeks duel verloor was het andermaal Chris Broersma van SC Berlikum die kon profiteren en WTOC weer op achterstand zette, 1-2. Met deze stand zouden beide teams ook de thee gaan opzoeken, maar voordat het zover was gebeurde er in het duel nog wel het een en ander. Zo kreeg spits Tiede Auke Dijkstra nog een goede kans WTOC opnieuw langszij te brengen, maar lag de gastengoalie danig in de weg en zag Klaas Bosma even later een solo eindigen met een schot dat naast verdween. WTOC was dus duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en SC Berlikum kwam dan ook menigmaal in de problemen en het zou allemaal nog erger worden. Een overtreding van Jaap Adema werd terecht bestraft met een vrije trap voor de gasten, maar 'slachtoffer' René Jacob Tuininga vond deze straf kennelijk te laag en trapte Adema na. Dat had hij beter niet kunnen doen, want met een rode kaart mocht hij al voordat de thee was ingeschonken de kleedboxen opzoeken.
De tweede helft met elf WTOC'ers tegen tien Berlikumers zou het een spektakelstuk van de bovenste plank worden. Teade van der Ploeg was vervangen aan de kant van de thuisclub voor Jan Prins. Meteen zette WTOC de achtervolging in en probeerde de tien van SC Berlikum in verlegenheid te brengen. De man-meer-situatie was duidelijk een voordeel voor de equipe van Postma. Het eerste gevaar voor de gasten kwam uit een corner, maar zowel Tiede Auke Dijkstra als Gosse Tjalsma konden niet profiteren. Na een uur spelen werd echter alles anders en eiste Gosse Tjalsma vijf minuten een absolute hoofdrol op. Middels een loepzuivere hattrick wist Gosse Tjalsma in no-time de 1-2 achterstand om te buigen in een 4-2 voorsprong. Ongelooflijk maar waar, ongekende weelde in Oudwoude. Op deze stand haalde trainer Postma Jaap Adema naar de kant om Hilco Rekker in te brengen. De voorsprong moest geconsolideerd worden, maar uit een ogenschijnlijk onschuldige aanval wist SC Berlikum met tien man zowaar de marge weer te verkleinen tot één doelpunt, 4-3.
Ook aan de kant van de gasten was er een topschutter, want opnieuw was het Chris Broersma die de goal voor zijn rekening nam. Hierna even een rustpauze in de doelpuntenregen, maar langer dan tien minuten hoefde het al uitermate tevreden thuispubliek niet te wachten. WTOC begon in de slotfase de score weer op te voeren, Berend Jan Prins bezorgde WTOC op fraaie wijze de 5-3, waarna Ljipke Zijlstra zijn rentree opluisterde met een doelpunt, 6-3. De wedstrijd was hiermee definitief beslist, maar de koek was nog niet op. SC Berlikum liet zien het net ook nog steeds te kunnen vinden en middels Alex Zijlstra werd de achterstand iets draaglijker gemaakt, 6-4. De tiende treffer in het duel bleek ook de laatste en dus mocht WTOC op de slotdag van de competitie toch nog zeer drie belangrijke punten gaan bijschrijven. Door dit prima resultaat heeft WTOC weer aansluiting bewerkstelligd met de mededegradatiekandidaten en kan men na de winterstop met de opmars richting de middenmoot beginnen. Een doelstelling die zeker haalbaar moet zijn. Pupil van de week was E-pupil Rowan Krol. De wedstrijdbal was aangeboden door Zalencentrum Balk in Zuidhorn