Welkom bij W.T.O.C.
Nieuws

Wedstrijd verslag WTOC-Anjum

'OUDWOUDE – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd WTOC - Anjum op het programma. De wedstrijd in Anjum eerder dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor de blauw-witten. WTOC, dat vorige week de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gelijkspeelde tegen Buitenpost, kan de winst goed gebruiken want het vecht tegen degradatie en dan zijn punten altijd welkom. Ook de bezoekers zijn gebrand op een overwinning. Anjum speelde in 2004 tot dusverre al drie competitiewedstrijden, maar wist daarin nog geen punten te behalen. Ze hebben hun positie in de middenmoot dan ook voornamelijk te danken aan het goede begin van de competitie.

Om half 3 stonden beide ploegen aan de aftrap van de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Veenstra. Pupil van de week Bartele Nicolai mocht de aftrap verrichten waarna de wedstrijd kon beginnen. WTOC begon de wedstrijd met nagenoeg dezelfde elf als de week ervoor. Alleen Feike Pieter Rekker begon op de bank vanwege een knieblessure. De weer fitte Gosse Tjalsma verving hem links op het middenveld. In de beginfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Diverse pogingen aan beide zijden konden worden gekeerd door de keepers. In de 10de minuut van de wedstrijd werd een goede aanval van WTOC over de rechterflank besloten met een steekpass van Goffe de Boer, die daarmee Tiede Auke Dijkstra voor Anjum-keeper Tim Brandsma zette. De WTOC-spits, die vorige week ook al twee keer scoorde, omspeelde de keeper knap en bracht de thuisploeg op de zo gehoopte voorsprong. Na de openingstreffer ging Anjum op zoek naar de gelijkmaker, die ze ook bijna direct kregen. Een corner werd doorgekopt waarna Germ Hein Wijtsma van dichtbij de bal voorbij keeper Foeke Dirk Dijkstra kopte. Helaas voor Anjum kon de bal nog net voor de lijn uit het doel worden getrapt. Het duel verliep daarna wat rommelig met veel kleine overtredingen en veel balverlies. Goed voetbal was overigens ook moeilijk met de harde wind die over het hobbelige veld waaide. Toch waren er in de eerste helft nog wel gevaarlijke momenten voor beide doelen. Anjum was vooral gevaarlijk door corners en Jelle Visser zorgde constant voor dreiging. Rechtsbuiten Omar Jarir vocht leuke duels uit met de jonge linksback van WTOC Jan Prins. WTOC probeerde het vooral met afstandschoten van buiten de ‘16’. De Anjum-goalie kon een boogbal van Berend Jan Prins net uit het doel slaan. Goffe de Boer ving een voorzet van Klaas Jan Reitsema goed op met de borst, maar zijn inzet kwam vervolgens recht op de doelman af. Zodoende werd met een 1-0 ruststand de kleedkamers opgezocht.
Het tweede bedrijf begonnen beide ploegen met dezelfde elf. Na een paar minuten verdiende Anjum een corner na een schot van Anne Zijlstra. De afgeslagen corner werd besloten met een keihard schot van Germ Hein Wijtsma dat maar net voorlangs het doel vloog. Even later verrichte Foeke Dirk Dijkstra een goede redding op een schot van Bennie Peter Visser. Aan de andere kant werd WTOC gevaarlijk via een vrije trap van Berend Sangers, die de bal op het hoofd van de mee opgekomen laatste man Ljipke Zijlstra lag. De kopbal van dichtbij kon door de doelman tegen gehouden worden. Halverwege de tweede helft werd de bal in de WTOC-verdediging slordig verspeeld, waarna Anjum met drie man op keeper Foeke Dirk en Ljipke Zijlstra af kon stormen. Gelukkig voor de thuisploeg speelden de gasten dit niet goed uit en kon Ljipke de breedtepass onderscheppen. Direct daarna gaf Gosse Tjalsma een hoge bal in de diepte op Tiede Auke Dijkstra. De spits schoot prima uit een moeilijke hoek, maar de bal vloog helaas voor WTOC keihard voorlangs. Even later was Tiede Auke weer gevaarlijk nadat hij een lange diepe bal langs de uitgekomen Tim Brandsma kopte. De meegelopen Anjum-verdediger Wessel Dijkstra kon voor Anjum redding brengen. Net voor tijd besliste WTOC de wedstrijd definitief. Tjeerd van der Land zag Klaas Jan Reitsema vrij staan in het midden. In het 16-metergebied aangekomen zag Klaas Jan Goffe de Boer er beter voor staan. Voor Goffe was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken. Direct daarna kon Goffe er zelfs ook nog 3-0 van maken, maar alleen voor de keeper kon zijn inzet tot corner verwerkt worden. Ook Anjum werd nog 1 keer gevaarlijk. Uit een afgeslagen corner poeierde Wessel Dijkstra voorlangs. Daarna floot scheidsrechter Veenstra, die de kaarten vandaag in zijn zak hield, voor het eindsignaal van het sportieve duel.
Mede door het goede keeperswerk van Foeke Dirk Dijkstra hield WTOC vandaag voor het eerst dit seizoen de nul in de competitie. De verdediging, verder bestaande uit Jaap Adema, Ljipke Zijlstra, Tjeerd van der Land en Jan Prins, lijkt dan ook steeds beter op elkaar ingespeeld te zijn. Dit biedt hoop voor de volgende westrijd komend weekend tegen Bolswardia.
Anjum, dat komend weekend geen competitiewedstrijd speelt, moet het over twee weken opnemen tegen Be Quick. Een overwinning zou dan welkom zijn, want de onderste ploegen komen nu toch dicht in de buurt bij Anjum. De wedstrijdbal werd aangeboden door dhr. Harm de Jong uit Oudwoude.

Terug naar nieuws index