Welkom bij W.T.O.C.

Wedstrijd verslag

WTOC in mineur

Wist WTOC vorige week nog een overwinning te behalen, zo anders was de wedstrijd zaterdag tegen Rood Wit Frieschepalen (RWF). Na een 1-0 voorsprong voor de thuisclub was WTOC nog voor rust op gelijke hoogte gekomen en hoopten de weer in groten getale meegereisde supporters op een voortzetting van vorige week toen WTOC na de thee de zege veiligstelde. Dat gebeurde echter niet, want de ploeg van trainer Sido Postma verviel weer in hun oude fout. De organisatie.klopte van geen kant en vooral achterin vielen er daardoor gaten. Hierdoor ontstond er voor RWF (te) veel ruimte en het moet voor de aanvallers van de thuisclub dan ook een walhalla zijn geweest om met zoveel ruimte te mogen aanvallen. WTOC speelde gedwongen de lange bal en dit had weer veel balverlies tot gevolg. Er moesten veel meters gemaakt worden door de spitsen en die inzet ging ten koste van de scherpte bij de aanvallers van WTOC, die daardoor niet of nauwelijks nog scoringsmogelijkheden konden afdwingen.

WTOC begon goed aan de wedstrijd en RWF werd meteen onder druk gezet. Dit leverde enige mogelijkheden op, maar nog geen treffers. Ook RWF zat niet stil en al spoedig werd duidelijk dat men over snelle spitsen kon beschikken. De WTOC-verdedigers waren na een aantal speldenprikken van deze mannen gewaarschuwd. Toch wisten de gasten op voorsprong te komen. Geklungel in de RWF-defensie stelde Gosse Tjalsma in staat om in twee pogingen de 0-1 te scoren. Vijf minuten later was de gelijkmaker een feit. Klaas Jan Reitsema werd simpel uitgespeeld en daar er geen rugdekking was, kon Menno Veenstra namens RWF ongehinderd op invaller-keeper Willem Merkus afgaan en beheerst de 1-1 aantekenen. WTOC had hieruit lering moeten trekken, maar leek de gelijkmaker als een incident te beschouwen. Niets bleek minder waar, want dezelfde speler herhaalde zijn actie, al liet hij het scoren even later over aan maatje Martijn Dijkstra, 2-1. Uit een vrije trap leek RWF zelfs op 3-1 te komen, maar met een uitstekende redding wist Willem Merkus zijn team nog enigszins in de race te houden.
In de tweede helft bleek Klaas Jan Reitsema vervangen te zijn door Erik Jan Dijkstra. De bedoeling van trainer Sido Postma werd meteen duidelijk, want WTOC zette vanaf het eerste fluitsignaal druk op de RWF veste. Dit resulteerde in enige goede mogelijkheden. Klaas Bosma, nu duidelijk opererend vanaf de rechtervleugel, zorgde voor mooie en bruikbare voorzetten. Het leek dan ook een kwestie van tijd eer de RWF-verdediging moest capituleren. Uit een hoekschop was de thuisclub-defensie niet in staat om de bal weg te werken en een eigen doelpunt was het resultaat, 2-2. De vreugde was echter van korte duur. RWF mocht weer vrijelijk oprukken en Douwe Roel de Jong voltrok het vonnis en bracht WTOC weer op achterstand, 3-2. Nog eenmaal kon WTOC aansluiting vinden, want uit een hoekschop wist Ljipke Zijlstra de 3-3 tot stand te brengen. Sas van der Velde zag tegen een tweetal RWF-spelers geen afspeelmogelijkheid en verspeelde de bal. Keeper Willem Merkus wist tot tweemaal toe redding te brengen en dus kwam Van der Velde dankzij zijn goalie met de schrik vrij. Jaap Adema werd daarop aan de kant van de ploeg uit Oudwoude vervangen door Jan Prins. WTOC speelde zonder overleg en RWF nam de teugels weer stevig in handen. In de slotfase kon de thuisclub simpel de overwinning naar zich toetrekken door nog twee keer doeltreffend toe te slaan, 5-3 Met een onnodige nederlaag op zak, zocht WTOC teleurgesteld in eigen falen de kleedkamer op.