Welkom bij W.T.O.C.
Wedstrijd verslag


Wedstrijdverslag De Griffioen-WTOC op 4 december 2004

WTOC morst weer punten

Werd de eerste wedstrijd van het seizoen in Oudwoude tegen De Griffioen al met 2-4 verloren, nu werd het in het hol van de leeuw nog erger voor WTOC. Een zestal tegentreffers kon worden toegevoegd aan het inmiddels imposante aantal. De spreekwoordelijke eer werd gered door een eigen doelpunt van De Griffioen, 6-1. Kortom een wedstrijd voor WTOC om snel te vergeten.

In een trieste ambiance, en dit betrof niet alleen het weer, ging de wedstrijd na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Z.K.H. Prins Bernhard van start. Op aangeven van Berend Jan Prins was het Tiede Auke Dijkstra die de eerste serieuze kans voor WTOC niet doeltreffend kon afronden. Het spel voltrok zich vervolgens vooral op het middenveld, waardoor er weinig kansen gecreŽerd konden worden. Zoals zo vaak dit seizoen was het de tegenstander van WTOC die met een voorsprong aan de haal ging.
Uit een corner was Hans de Vries namens De Griffioen succesvol. 1-0. WTOC kon hier bitter weinig tegenoverstellen en in de 36e minuut was het dan opnieuw raak voor de thuisclub. Uit een aanval over de rechterkant belandde de bal in een scrimmage voor het WTOC-doel en uiteindelijk werd het speeltuig door Mark Schapelhouman over de doellijn gewerkt. Dezelfde speler was ook goed voor de derde De-Griffioentreffer deze middag, 3-0. Inmiddels was Klaas Jan Reitsema geblesseerd geraakt en vervangen door Hilco Rekker. Door deze wissel verhuisde laatste man Tjeerd van der Land naar het middenveld en nam Hilco Rekker zijn stek als slot op de deur over.
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. WTOC-keeper Willem Merkus begon met nog een prima redding. Hieruit putte WTOC kennelijk moed, want met opportunistisch voetbal werd de druk richting De-Griffioenveste opgevoerd. Gosse Tjalsma kon uit een voorzet de bal op doel koppen en opmerkelijk genoeg kopte de keeper van de thuisclub ongewild de bal door en was daarmee de aansluitingstreffer een feit, 3-1. Er was nu weer van alles mogelijk en WTOC bleef dan ook pressie uitoefenen. De Griffioen-defensie kraakte in al zijn voegen, maar wist stand te houden. Om nog meer aanvalskracht in de strijd te werpen werd de lichtgeblesseerde Tiede Auke Dijkstra vervangen door Erik Jan Dijkstra. Tjeerd van der Land was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot werd geblokt door de thuisclubkeeper in nauwe samenwerking met de doelpaal. Vervolgens sloeg het noodlot voor WTOC toe. In buitenspelpositie, niet gehinderd door vlagsignaal fluitsignaal, mocht Henk Sjoerd Los de 4-1 laten aantekenen. Dit betekende het einde van het WTOC-verzet. Door dezelfde speler werd het 5-1 en was alle leed nog niet geleden. De gifbeker moest helemaal leeg, want Patrick Warkor toonde geen clementie en liet de WTOC-defensie in verwarring achter door voor de zesde tegentreffer te tekenen.