Welkom bij W.T.O.C.
Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd Anjum 1-WTOC 1 , gespeeld op 26 maart 2005

Anjum en WTOC schieten niets op met puntendeling

Het werd dan toch een echt degradatieduel afgelopen zaterdag op ’t Kolkenfjild te Anjum.Veel strijd, geen doelpunten. Anjum en WTOC konden de toeschouwers geen aantrekkelijk duel voorschotelen. Dat was ook niet verwacht. De belangen waren te groot. Zes – zeven wedstrijden voor het einde van de kompetitie mag er niet meer verloren worden van een concurrent. Het werd daarom 0-0. Toch zullen de gasten uit Westergeest e.o. het meeste moeite hebben met deze puntendeling. Tijdens het eerste bedrijf kregen de geel – blauwen de beste mogelijkheden. De spitsen hadden hun vizier echter niet “op scherp staan”. Na de pauze Wisten ook de Anjumers enkele mogelijkheden te creŽren. Maar net zo als vorige week”it wie it krekt net”.

De eerste helft kwam langzaam op gang. Het duurde tot de 18e minuut voordat er daadwerkelijk iets gebeurde. Keeper Jelle de Jong was ver uit zijn doelgebied getreden. Het onderscheppen van het leren monster lukte maar half. Het gaf Hilco Rekker bijna een vrije doorgang. Germ Hein Wijtsma redde op het laatste moment bekwaam zoals de Anjumers van hem gewend zijn. Deze eerste mogelijkheid was het begin van een aantal goede kansen. Doeltreffend waren de schoten van andermaal Hielko Rekker en Tiede Auke Dijkstra niet.Of ze werden een gemakkelijke prooi voor keeper de Jong of de ballen schoten voorlangs het Anjumer doel. Halverwege de eerste helft kroop Anjum door het oog van de naald. Hoewel er twee geel-blauwen in het centrum van de aanval buitenspel stonden, mocht Tiede Auke Dijkstra, niet buitenspel staand, over links doorgaan. Zijn voorzet belandde bij de nu geheel vrij staande spitsen van WTOC. Op dat moment floot scheidsrechter Banga alsnog voor buitenspel. Gescoord werd er wel, geteld werd er niet.
De vele toeschouwers kregen in de tweede helft een wedstrijd te zien tussen twee gelijkwaardige ploegen. Lukte het de Anjumers in de eerste helft niet of nauwelijks voor het vijandelijke doel te verschijnen, de tweede helft gaf een ander beeld. Kansen waren er voor Jelle Visser, na een individuele actie, Ate Johan Feenstra uit een vrije trap, Klaas Visser na goed doorzetten van Thomas Jansma, en Ate Hofman. Maar ook de withemden scoorden niet. Zij strandden op de betrouwbare sluitpost Foeke Durk Dijkstra van WTOC.
Het slotakkoord van dit duel was weggelegd voor het duo Berend Jan Prins en keeper Jelle de Jong. Eerstgenoemde stond in kansrijke positie op de rand van het zestien meter gebied. De bal die vanaf zijn voet vertrok, leek in de kruising van het Anjumer doel te belanden. Het was echter Jelle de Jong die met een katachtige reactie een punt voor de Anjumers verdiende.
Zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon in 0-0. Beide ploegen een punt. En dat was voor beide teams eigenlijk twee te weinig in de spannende degradatiestrijd van de vierde klas B.

ANJUM-WTOC 0-0
Gele kaarten voor Pope Bauke Holwerda en Germ Hein Wijtsma van Anjum.
De wedstrijdbal was aangeboden door ANKO computers te Dokkum.
Scheidsrechter was de heer W.Banga uit Dokkum.
Toeschouwers 180.