Welkom bij W.T.O.C.

Nieuws

Wedstrijd verslag WTOC - Rottevalle

Op de voorlaatste speelronde van het seizoen moest WTOC op bezoek bij Rottevalle. Voor beide ploegen staat er nog van alles op het spel. Bij puntverlies is de degradatie van WTOC een feit en ook Rottevalle kan de punten nog erg goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De ontmoeting eerder in dit seizoen was een gelijkopgaande strijd waarin Rottevalle de meest gelukkige was met een 0-1 overwinning.

 

Om half 3 floot scheidsrechter Brouwer voor het begin van de wedstrijd. Door zijn sterke invalbeurt een week eerder, begon Klaas Bosma nu in de basis ten koste van Goffe de Boer. Voor de rest betraden dezelfde ‘namen’ als in de laatste wedstrijden het veld, waarin WTOC wel goed speelde maar geen punten behaalde. De beginfase was ietwat rommelig, met wat kleine mogelijkheden van Rottevalle. Na zo’n 10 minuten nam WTOC het heft in handen. Het eerste wapenfeit kwam van rechtshalf Tjeerd van der Land. Zijn poging om de bal over de keeper te spelen belandde naast het doel. Een poging van Klaas Bosma na een voorzet van Berend Sangers ging naast. Ook een schot van Berend Jan Prins, na een knappe solo vanaf het middenveld, ging over. WTOC hield druk op het Rottevalle-doel en bepaalde dus grotendeels de 1e helft, maar de uitvallen van Rottevalle waren wel gevaarlijk. Zo ging een schot van D. Veenstra net over. In de 40ste minuut was een dergelijke uitval wel doeltreffend. Een voorzet vanaf de rechterflank werd goed teruggekopt op M. van der Veen, die vervolgens beheerst binnenschoot. Met de 1-0 stand zou worden gerust, want een schot van Ljipke Zijlstra, na een goede actie van Klaas Bosma op rechts, ging over.

Na rust kwam Gosse Tjalsma in het veld voor Koos Bosch die teveel hinder ondervond van zijn knie. WTOC kwam met meer aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer, maar was niet direct goed bij de les. De 2e helft was nog maar net begonnen en het stond al 2-0. De doeltreffende poging van F. van der Veen drukte WTOC nog dieper in de zorgen. Na deze domper probeerde WTOC het tij nog wel te keren, maar het echte geloof in een goede afloop ontbrak. De opzet van de aanvallen waren wel goed maar het laatste goede zetje bleef steeds uit. Ook de pogingen van buiten het zestienmetergebied misten steeds het doel. Erik Jan Dijkstra kwam in het veld voor Klaas Bosma, maar ook hij kon WTOC geen verdiende treffer bezorgen. Keeper Foeke Dirk Dijkstra beperkte net voor tijd nog wel de schade met een knappe redding toen vier tegenstanders op hem afkwamen. Toch moest hij nog een keer vissen.Ver in blessuretijd controleerde R. Deelstra een voorzet vanaf rechts met de borst en misschien met een handje erbij en rondde knap af. De 3-0 eindstand was geflatteerd, maar Rottevalle gaf WTOC wel een lesje in effectiviteit, een probleem waar WTOC al het hele seizoen mee kampt. Rottevalle verschaft zichzelf met deze overwinning een goede uitgangspositie om in de 3e klasse te blijven, want de concurrenten verloren allemaal. WTOC zal het na 4 seizoenen in deze klasse volgend seizoen een treetje lager moeten proberen.

Terug naar nieuws index